BOERENPIT BROODJES
Ongeveer 2 uur 15
Ingrediënten
- 500 g Boerenpit (code 941 van AVEVE)
- 28 cl water
- 20 g gist
- 10 g suiker
- 15 g boter
- 10 g zout
- afwerking naar keuze: blauw maanzaad, sésamzaad, tarwezemelen
Werkwijze
- Een deeg maken van al de ingrediënten en deze gedurende 20 minuten kneden.
- 30 à 40 minuten laten rijzen onder doek en plastic folie.
- Het deeg verdelen in stukjes van 100 g. 10 minuten laten rusten.
- De deegstukjes in twee hakken en de halve bolvormpjes bespuiten met water.
- De deegstukjes in zaden naar keuze drukken en in een vierkante bakvorm schikken.
- 40 minuten laten rijzen onder doek en plastic folie.
- Het laatste kwartier de oven voorverwarmen op 220°C.
- De broodjes in 20 à 25 minuten afbakken.
- Laten afkoelen op een rooster.
|