STERREN
Ongeveer 2 uur
Ingrediënten
- 45 cl water en melk
- 50 g gist
- 75 g suiker
- 1 kg bloem
- 1 ei
- 15 g zout
- 350 g bladerdeegboter
Werkwijze
- Gerezen bladerdeeg bereiden (zie blog 4/3).
- Na de rusttijd het deeg op 1 cm dikte uitrollen.
- Stroken snijden van 6 cm breedte. Uit die stroken vierkanten snijden van
- 6 x 6 cm.
- Maak in ieder hoekpunt een insnijding tot op ca 1 cm van het middenpunt.
- Breng de onpare hoekpunten naar het midden toe. Goed vastdrukken op het middenpunt.
- Plaats de sterren op bakpapier (of siliconenvel) op de bakplaten.
- Gedurende de narijs 2 x instrijken. Niet te vol gerezen inovenen.
- De oven voorverwarmen op 220°C.
- Gedurende 15 à 20 minuten afbakken.
- De koeken kunnen onmiddellijk na het uitovenen bestreken worden met een koude suikerstroop. De koeken kunnen na afkoeling ook nog gebloemsuikerd of geabrikoteerd en geglaceerd worden.
|