ZACHTE WITTE BROODJES
Ongeveer 2 uur
Ingrediënten
- 10 g gist
- 11 g suiker
- 500 g bloem
- 320 g melk
- 30 g zonnebloemolie
- 9 g zout
Werkwijze
- Maak van alle ingrediënten een deeg.
- Laat 30 minuten rijzen.
- Laat de oven voorverwarmen op 50°C. Zet de oven uit.
- Het deeg in 9 stukken verdelen.
- Opbollen zodat u mooie gladde bolletjes krijgt.
- Een pan kokend water onderin de oven zetten.
- De bakplaat met de bolletjes in het midden van de oven zetten.
- Zo 1 u laten narijzen.
- Pan uit de oven en de oven met de bollen erin op 250°C (230°C warmeluchtoven) in 17 minuten laten bakken. Dus gewoon de bolletjes erin laten en zo afbakken tot ze mooi bruin zijn.
- Laten afkoelen op een rooster.
|