KLEINE BROODJES MET NOTEN EN ROZIJNEN
Ongeveer 4 uur
Ingrediënten
- 400 g grof tarwemeel
- 100 g witte bloem
- 1 kl zout
- 30 g verse gist
- 60 g malse boter
- 80 g rozijnen
- 100 g grof gehakte noten
- 300 g water of water/melk 40/60
Werkwijze
- Meng in een grote kom al de ingrediënten (behalve het water, de noten en de rozijnen).
- Voeg geleidelijk het water toe en meng alles zeer goed.
- Kneed gedurende 5 minuten.
- Bedek met doek en plastic folie en laat 2 u rijzen.
- Meng de noten en de rozijnen in het deeg en verdeel het deeg in verschillende stukjes met hetzelfde gewicht.
- Elk stuk opbollen en er een langwerpige vorm van maken.
- Lichtjes bestrooien met bloem en ze plaatsen op een bakplaat belegd met bakpapier of een siliconenvel.
- Laat 1 u rijzen.
- Het laatste kwartier de oven voorverwarmen op 230°C.
- Bak ze af in ca 30 minuten.
- Laat ze afkoelen op een rooster.
|