MEERGRANENPISTOLETS
Ongeveer 2 uur 30
Ingrediënten
- 350 g meergranen meel
- Ofwel 200 g grof voltarwemeel (nr. 920 AVEVE) + 150 g Frans krokant
(nr. 946 AVEVE)
- 200 ml water
- 1 el olijfolie
- 1 el suiker
- 1 tl zout
- 10 g verse gist
- 1 (licht geklutst) ei (de helft in het deeg en de andere helft om in te strijken)
Werkwijze
- Maak van alle ingrediënten een deeg.
- Kneed gedurende 10 minuten.
- Laat 30 minuten rijzen onder doek en plastic folie.
- Maak bolletjes of langwerpige vormen van elk ca 75 g.
- Vet een bakplaat in.
- Leg hierop de deegvormpjes.
- Laat nog ca 1 u rijzen, afgedekt met doek en plastic folie.
- Verwarm de oven voor op 190°C (170°C heteluchtoven)
- Bestrijk met ei en bestrooi desgewenst met zonnebloem- of pompoenpitten.
- Bak ze in ca 25 minuten in een oven op 190°C (hete luchtoven 170°C).
- Laat de pistolets afkoelen op een rooster.
|