Warme bakker
Inhoud blog
  • Kaaskoekjes
  • Huishoudbrood
  • Hotdog broodjes
  • Hearth Bread
  • Hasseltse krentenmik
    Zoeken in blog

    Beoordeel dit blog
      Zeer goed
      Goed
      Voldoende
      Nog wat bijwerken
      Nog veel werk aan
     
    Archief per maand
  • 03-2010
  • 02-2010
  • 01-2010
  • 12-2009
  • 11-2009
  • 10-2009
  • 09-2009
  • 08-2009
  • 07-2009
  • 06-2009
  • 05-2009
  • 04-2009
  • 03-2009
  • 02-2009
  • 01-2009
    22-06-2009
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Brioche met tarwemeel (Quebec)

    BRIOCHES MET TARWEMEEL (Quebec)

    Ongeveer 3 uur

    Ingrediënten

    Voor 18 brioches

    - 2 tl suiker

    - 135 ml lauw water

    - 36 g droge gist (3 zakjes)

    - 250 ml melk

    - 125 g suiker

    - 84 ml olijfolie

    - 1 tl zout

    - 400 g tarwemeel

    - ca 315 g witte bloem

    Werkwijze

    - Meng het water met 2 tl suiker en giet het in een kom. Meng en strooi de gist erover.

    - Laat 10 minuten rusten.

    - Verwarm de melk, voeg er de suiker aan toe, de olie en het zout. Klop even door om de suiker en het zout te smelten. Laat afkoelen.

    - Voeg bij het gistmengsel de melk en meng. Doe er 330 g meel bij en klop tot u een elastisch deeg bekomt. Voeg geleidelijk de rest van het meel toe tot u een zacht deeg bekomt dat niet meer aan de wand kleeft.

    - Breng het deeg op een bebloemd werkvlak en kneed 5 à 10 minuten tot u een glad, elastisch deeg bekomt dat niet meer kleeft.

    - Plaats het deeg in een met “Becel bakken en braden” ingesmeerde kom en laat afgedekt met doek en plastic folie ca 1 u rijzen tot het verdubbeld is in volume.

    - Duw het deeg plat, verdeel het in twee en laat de stukken 10 minuten rusten.

    - Rol de stukken uit tot ¼ dikte van een duim. Smeer er zachte boter op, bestrooi met parelsuiker. Oprollen en in stukken van een duimdikte snijden. Plaats ze op een bakplaat, laat ze in 30 à 50 minuten in volume verdubbelen.

    - Verwarm de oven voor op 375°C en bak de brioches in ca 10 minuten af.

    - Laat ze afkoelen op een rooster.





    Geef hier uw reactie door
    Uw naam *
    Uw e-mail *
    URL
    Titel *
    Reactie * Very Happy Smile Sad Surprised Shocked Confused Cool Laughing Mad Razz Embarassed Crying or Very sad Evil or Very Mad Twisted Evil Rolling Eyes Wink Exclamation Question Idea Arrow
      Persoonlijke gegevens onthouden?
    (* = verplicht!)
    Reacties op bericht (0)

    Archief per week
  • 29/03-04/04 2010
  • 22/03-28/03 2010
  • 15/03-21/03 2010
  • 08/03-14/03 2010
  • 01/03-07/03 2010
  • 22/02-28/02 2010
  • 15/02-21/02 2010
  • 01/02-07/02 2010
  • 28/12-03/01 2016
  • 21/12-27/12 2009
  • 14/12-20/12 2009
  • 07/12-13/12 2009
  • 30/11-06/12 2009
  • 23/11-29/11 2009
  • 16/11-22/11 2009
  • 26/10-01/11 2009
  • 19/10-25/10 2009
  • 12/10-18/10 2009
  • 05/10-11/10 2009
  • 28/09-04/10 2009
  • 21/09-27/09 2009
  • 14/09-20/09 2009
  • 07/09-13/09 2009
  • 31/08-06/09 2009
  • 24/08-30/08 2009
  • 17/08-23/08 2009
  • 10/08-16/08 2009
  • 03/08-09/08 2009
  • 27/07-02/08 2009
  • 20/07-26/07 2009
  • 13/07-19/07 2009
  • 06/07-12/07 2009
  • 29/06-05/07 2009
  • 22/06-28/06 2009
  • 15/06-21/06 2009
  • 08/06-14/06 2009
  • 01/06-07/06 2009
  • 25/05-31/05 2009
  • 18/05-24/05 2009
  • 11/05-17/05 2009
  • 04/05-10/05 2009
  • 27/04-03/05 2009
  • 20/04-26/04 2009
  • 13/04-19/04 2009
  • 06/04-12/04 2009
  • 30/03-05/04 2009
  • 23/03-29/03 2009
  • 16/03-22/03 2009
  • 09/03-15/03 2009
  • 02/03-08/03 2009
  • 23/02-01/03 2009
  • 16/02-22/02 2009
  • 09/02-15/02 2009
  • 02/02-08/02 2009
  • 26/01-01/02 2009
  • 19/01-25/01 2009
  • 12/01-18/01 2009
    E-mail mij

    Druk op onderstaande knop om mij te e-mailen.

    Gastenboek

    Druk op onderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek

    Blog als favoriet !

    Klik hier
    om dit blog bij uw favorieten te plaatsen!
    Zoeken in blog


    Blog tegen de regels? Meld het ons!
    Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!