BRIOCHES MET TARWEMEEL (Quebec)
Ongeveer 3 uur
Ingrediënten
Voor 18 brioches
- 2 tl suiker
- 135 ml lauw water
- 36 g droge gist (3 zakjes)
- 250 ml melk
- 125 g suiker
- 84 ml olijfolie
- 1 tl zout
- 400 g tarwemeel
- ca 315 g witte bloem
Werkwijze
- Meng het water met 2 tl suiker en giet het in een kom. Meng en strooi de gist erover.
- Laat 10 minuten rusten.
- Verwarm de melk, voeg er de suiker aan toe, de olie en het zout. Klop even door om de suiker en het zout te smelten. Laat afkoelen.
- Voeg bij het gistmengsel de melk en meng. Doe er 330 g meel bij en klop tot u een elastisch deeg bekomt. Voeg geleidelijk de rest van het meel toe tot u een zacht deeg bekomt dat niet meer aan de wand kleeft.
- Breng het deeg op een bebloemd werkvlak en kneed 5 à 10 minuten tot u een glad, elastisch deeg bekomt dat niet meer kleeft.
- Plaats het deeg in een met Becel bakken en braden ingesmeerde kom en laat afgedekt met doek en plastic folie ca 1 u rijzen tot het verdubbeld is in volume.
- Duw het deeg plat, verdeel het in twee en laat de stukken 10 minuten rusten.
- Rol de stukken uit tot ¼ dikte van een duim. Smeer er zachte boter op, bestrooi met parelsuiker. Oprollen en in stukken van een duimdikte snijden. Plaats ze op een bakplaat, laat ze in 30 à 50 minuten in volume verdubbelen.
- Verwarm de oven voor op 375°C en bak de brioches in ca 10 minuten af.
- Laat ze afkoelen op een rooster.
|