BROOD VAN ARANDA
Ongeveer 6 uur 45
Ingrediënten
- 1 el droge gist
- 40 cl water
- 350 g bloem
- 2 tl zout
- bloem om te bestuiven
- olijfolie
Werkwijze
- Zeef 225 g bloem in een kom. Los de gist op in 2 dl water en meng onder de bloem. 10 minuten kneden.
- Leg het deeg in een kom en besprenkel het met wat olijfolie. Laat gedurende 3 u rijzen op een warme plaats.
- Duw het deeg in en voeg de resterende bloem, zout en water toe. Bestrooi het werkblad met bloem en kneed het deeg goed door en laat het opnieuw gedurende 3 u rijzen.
- Verhit de oven voor op 200°C en plaats een schaal met water onder in de oven.
- Verdeel het deeg in twee gelijke stukken. Rol het deeg uit op een met bloem bestrooid werkblad tot een ca 2 cm dik brood. Bestrooi een bakplaat met bloem en leg beide deegplakken erop.
- Bak de broden gedurende 10 minuten.
- Verwijder de schaal met water en bestrijk beide broden met olijfolie.
- Laat het opnieuw gedurende 10 minuten bakken.
- De broden op een rooster laten afkoelen.
|