ITALIAANS BROOD
Ongeveer 2 uur 30
Ingrediënten
- 300 ml water
- 450 g witte bloem
- 1 scheut olijfolie
- 13 g zout
- 30 g suiker
- 10 g gist
Werkwijze
- Maak een mooi glad deeg van al de ingrediënten.
- Kneed 10 minuten.
- Laat het deeg onder doek en plastic folie 30 minuten rijzen.
- Even doorkneden. Een bakblik insmeren met olijfolie. Hierop witte bloem strooien en gelijkmatig verdelen.
- Leg het deegmengsel op het bakblik en keer het om zodat er aan beide zijden bloem zit.
- Oven voorverwarmen op 200°C.
- Laat ca 45 minuten rijzen tot het in volume is verdubbeld.
- Afbakken gedurende 35 minuten.
- Laat afkoelen op een rooster.
Heerlijk bedekt met tomaat en mozzarella en Italiaanse kruiden en dan nog enkele minuten in de oven. Lekker met een glaasje wijn!
|