GEWOON ROND BROOD
Ongeveer 2 uur 30
Ingrediënten
- 500 g bloem
- 20 cl lauw water
- 15 g gedroogde gist of 30 g verse gist
- 1 el suiker
- 2 tl zout
- 1,5 el olijfolie
Werkwijze
- Giet het water in een grote kom. Brokkel de gist erover. Voeg er de suiker bij. Zeef geleidelijk de bloem erbij en begin te mengen. Zout aan toevoegen.
- Geheel tot een mooi deeg kneden gedurende 10 minuten.
- Gedurende 30 minuten laten rusten.
- Maak een bal van het deeg en dek de schaal af met een vochtige doek. Op een warme plaats gedurende 1 à 2 u laten rijzen.
- Verwarm de oven voor op 220°C.
- Kneed het deeg opnieuw door en maak een platte bal van ca 25 cm. Bakplaat invetten met olie en de deegbal hierop leggen. Deeg dun besmeren met olijfolie en in het midden van de bal met een scherp mes een kruis snijden.
- In de oven gedurende ca 25 minuten bakken tot het brood hol klinkt als u erop klopt.
- Laten afkoelen op een rooster.
|