CIABATTABROOD
Ongeveer 3 uur 15
Ingrediënten
- 400 g tarwebloem
- 20 g gist
- 30 cl lauw water
- 4 el olijfolie
- 2 tl zout
- boter om in te vetten
- bloem
Werkwijze
- Maak een papje van ¾ van het water en de gist.
- Zeef 300 g bloem in een kom, maak een kuiltje in het midden, giet het gistmengsel daarin en meng dit door de bloem. Kneed het deeg ongeveer 5 minuten.
- Dek de kom met een vochtige doek en laat het deeg 30 minuten op een warme plaats rijzen.
- Kneed het deeg opnieuw en voeg de rest van de bloem en van het water, de olijfolie en het zout toe.
- Kneed het deeg opnieuw ongeveer 5 minuten intensief en laat het opnieuw
1 à 2 u rijzen.
- Verwarm de oven voor op 220°C.
- Verdeel het deeg in tweeën en geef het een langwerpige vorm. Leg het deeg op een ingevette en met bloem bestoven bakplaat en bak het in 25 minuten bruin en gaar.
- Laten afkoelen op een rooster.
|