CIATTABROODJE
Ongeveer 5 uur 30
Ingrediënten
(voor 12 stuks)
- 750 g tarwebloem - 2 tl suiker
- 40 g verse gist - 16 cl olijfolie
- 50 cl water op kamertemperatuur - 3 tl zout
Werkwijze
- Verwerk de ingrediënten zoals beschreven in het recept voor het ciabatta-brood (pag 283) en laat het deeg 3 u op een gelijkmatig warme plek rusten.
- Sla het deeg daarna op het met bloem bestoven werkblad plat en maak er 3 gelijke stukken van. Kneed ze stevig door en laat ze nog even kort rusten.
- Vorm uit de 3 stukken langwerpige broden en snijd deze met een mes in 4 gelijke delen. Bestuif de stukken deeg met wat bloem, leg ze op een met bloem bestoven bakplaat en laat ze opnieuw 1 u rijzen.
- Verwarm de oven voor op 190°C en bak de ciabattabroodjes 20 à 30 minuten tot ze goudbruin zijn.
- Snijd de broodjes door en beleg alle onder- en bovenkanten volgens de hieronder aangegeven volgorde.
Italiaanse panini
Voor 4 ciabattabroodjes met tomaat en mozzarella
100 g mozzarella, in dunne plakjes gesneden.
2 grote tomaten, in schijfjes gesneden.
12 blaadjes verse basilicum.
Voor 4 ciabattabroodjes met Parmezaanse ham en Parmezaanse kaas
100 g Parmezaanse ham in flinterdunne plakjes gesneden.
100 g gedroogde tomaten in olie ingelegd.
50 g Parmezaanse kaas in smalle reepjes geschaafd.
Voor 4 ciabattabroodjes met Italiaanse gekookte ham en rucola
100 g Italiaanse ham in flinterdunne plakjes gesneden.
12 blaadjes rucola.
50 g Parmezaanse kaas in smalle reepjes geschaafd.
|