ENGELENKOEKEN
Ongeveer 1 uur 30
Ingrediënten
- 45 cl melk
- 75 g gist
- 75 g suiker
- 1kg bloem
- 150 g boter
- 1 ei
- 15 g zout
Werkwijze
- Een zacht luxedeeg kneden.
- 20 à 30 minuten voor de 1ste voorrijs.
- Doorslaan van het deeg.
- 10 à 15 minuten voor de 2de voorrijs.
- Deegstukken van 150 g afwegen en opbollen.
- Na 5 minuten bollenrijs de deegstukken STOMP lang maken; in één beweging kopje en romp vormen. Het kopje van de romp scheiden en nog eens extra rond maken.
- De romp en het hoofd tegen elkaar op de bakplaat plaatsen Onmiddellijk de deegstukken instrijken met geklopt ei.
- Na 10 à 15 minuten narijs het geheel inknippen om de armen en de benen te vormen. Nog een tweede maal instrijken en rozijnen voor de ogen, neus en navel plaatsen.
- Goed gerezen afbakken in een voorverwarmde oven van 240°C.
- Onmiddellijk na het uitvoeren de engelenkoeken insmeren met gesmolten boter en laten uitzweten op een rooster.
|