Warme bakker
Inhoud blog
  • Kaaskoekjes
  • Huishoudbrood
  • Hotdog broodjes
  • Hearth Bread
  • Hasseltse krentenmik
    Zoeken in blog

    Beoordeel dit blog
      Zeer goed
      Goed
      Voldoende
      Nog wat bijwerken
      Nog veel werk aan
     
    Archief per maand
  • 03-2010
  • 02-2010
  • 01-2010
  • 12-2009
  • 11-2009
  • 10-2009
  • 09-2009
  • 08-2009
  • 07-2009
  • 06-2009
  • 05-2009
  • 04-2009
  • 03-2009
  • 02-2009
  • 01-2009
    18-01-2009
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Basisrecept zacht zoet gistdeeg

    BASISRECEPT ZACHT ZOET GISTDEEG

    SANDWICHES–LUXE CHOCOLADEBROODJES

    ROZIJNENBROODJES - MOLENTJES

    Tot na de voorrijs 1 uur

    Ingrediënten

    - 500 g bloem - 30 cl melk

    - 15 g gist - 1 ei

    - 20 g boter - 25 g suiker

    - mespunt zout

    Werkwijze

    - Melk, gist, ei en de helft van de bloem mengen tot een dikke massa. Deze massa 10 minuten laten staan.

    - De rest van de bloem bijvoegen en ondermengen, vervolgens suiker en zout en als laatste de boter bijmengen.

    - Als alle grondstoffen samengebracht zijn, het deeg zeer intensief 20 minuten kneden.

    - Na het kneden het deeg 30 minuten laten rusten op kamertemperatuur onder doek en plastic folie.

    Als ik ca 1700 g deeg heb maak ik de volgende verdeling:

    · sandwiches: 20 x 40 g = 800 g

    · chocoladebroodjes: 10 x 50 g = 500 g - 100 g chocolade druppels = 400 g

    · molentjes: 8 x 60 g = 480 g

    OF

    · rozijnenbroodjes: 11 x 50 g = 580 g - 100 g rozijnen = 480 g

    SANDWICHES

    Ongeveer 1 uur 15

    Werkwijze

    - Na de voorrijs verdeelt u het deeg in stukjes van 40 g. Het deeg vooral niet stuktrekken!

    - De deegstukjes mooi bolvormig maken en 10 minuten laten rusten onder doek en plastic folie.

    - De deegrolletjes omdraaien en een beetje platdrukken. Mooi oprollen, vastrollen, vervolgens beide uiteinden lichtjes puntig vormen. De sandwiches op bakpapier of siliconenvel op de plaat schikken.

    - Laten narijzen gedurende 40 minuten onder doek en plastic folie.

    - Tweemaal insmeren met een losgeklopt ei.

    - Maximum 12 minuten bakken in een voorverwarmde oven op 220°C.

    LUXE CHOCOLADEBROODJES

    ROZIJNENBROODJES

    Ongeveer 1 uur 30

    Werkwijze

    - Verdeel het deeg in meerdere ongelijke stukken en meng er bakvaste chocoladedruppels onder.

    - Laat het deeg 10 minuten rusten. Verdeel het deeg in stukjes van 100 g. Maak de deegstukjes bolvormig. Opnieuw 15 minuten laten rusten op kamertemperatuur.

    - Verdeel nu de deegrolletjes in 2 gelijke delen en schik ze op de bakplaat op bakpapier of siliconenvel met de snijzijde (het slot) naar onder.

    - Een narijs geven van 40 minuten. Strijk nu de chocoladebolletjes in met een losgeklopt ei.

    - 15 minuten bakken in een voorverwarmde oven op 220°C.

    Voor de rozijnenbroodjes: zelfde werkwijze als voor de luxe chocoladebroodjes maar vervang de chocoladedruppels door rozijnen.





    Geef hier uw reactie door
    Uw naam *
    Uw e-mail *
    URL
    Titel *
    Reactie * Very Happy Smile Sad Surprised Shocked Confused Cool Laughing Mad Razz Embarassed Crying or Very sad Evil or Very Mad Twisted Evil Rolling Eyes Wink Exclamation Question Idea Arrow
      Persoonlijke gegevens onthouden?
    (* = verplicht!)
    Reacties op bericht (0)

    Archief per week
  • 29/03-04/04 2010
  • 22/03-28/03 2010
  • 15/03-21/03 2010
  • 08/03-14/03 2010
  • 01/03-07/03 2010
  • 22/02-28/02 2010
  • 15/02-21/02 2010
  • 01/02-07/02 2010
  • 28/12-03/01 2016
  • 21/12-27/12 2009
  • 14/12-20/12 2009
  • 07/12-13/12 2009
  • 30/11-06/12 2009
  • 23/11-29/11 2009
  • 16/11-22/11 2009
  • 26/10-01/11 2009
  • 19/10-25/10 2009
  • 12/10-18/10 2009
  • 05/10-11/10 2009
  • 28/09-04/10 2009
  • 21/09-27/09 2009
  • 14/09-20/09 2009
  • 07/09-13/09 2009
  • 31/08-06/09 2009
  • 24/08-30/08 2009
  • 17/08-23/08 2009
  • 10/08-16/08 2009
  • 03/08-09/08 2009
  • 27/07-02/08 2009
  • 20/07-26/07 2009
  • 13/07-19/07 2009
  • 06/07-12/07 2009
  • 29/06-05/07 2009
  • 22/06-28/06 2009
  • 15/06-21/06 2009
  • 08/06-14/06 2009
  • 01/06-07/06 2009
  • 25/05-31/05 2009
  • 18/05-24/05 2009
  • 11/05-17/05 2009
  • 04/05-10/05 2009
  • 27/04-03/05 2009
  • 20/04-26/04 2009
  • 13/04-19/04 2009
  • 06/04-12/04 2009
  • 30/03-05/04 2009
  • 23/03-29/03 2009
  • 16/03-22/03 2009
  • 09/03-15/03 2009
  • 02/03-08/03 2009
  • 23/02-01/03 2009
  • 16/02-22/02 2009
  • 09/02-15/02 2009
  • 02/02-08/02 2009
  • 26/01-01/02 2009
  • 19/01-25/01 2009
  • 12/01-18/01 2009
    E-mail mij

    Druk op onderstaande knop om mij te e-mailen.

    Gastenboek

    Druk op onderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek

    Blog als favoriet !

    Klik hier
    om dit blog bij uw favorieten te plaatsen!
    Zoeken in blog


    Blog tegen de regels? Meld het ons!
    Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!