Warme bakker
Inhoud blog
  • Kaaskoekjes
  • Huishoudbrood
  • Hotdog broodjes
  • Hearth Bread
  • Hasseltse krentenmik
    Zoeken in blog

    Beoordeel dit blog
      Zeer goed
      Goed
      Voldoende
      Nog wat bijwerken
      Nog veel werk aan
     
    Archief per maand
  • 03-2010
  • 02-2010
  • 01-2010
  • 12-2009
  • 11-2009
  • 10-2009
  • 09-2009
  • 08-2009
  • 07-2009
  • 06-2009
  • 05-2009
  • 04-2009
  • 03-2009
  • 02-2009
  • 01-2009
    04-07-2009
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Broodstengels

    BROODSTENGELS

    Ongeveer 2 uur 30

    Deze stengels kunt u lange tijd bewaren als u ze in een goed gesloten blik opbergt.

    Ingrediënten

    Voor 32 stengels

    • 2 ½ dl melk - 15 g verse gist
    • 2 tls suiker - 500 g tarwemeel
    • 2 tls zout - 2 els boter (30g)
    • Melk of water naar keuze - Fijn zeezout naar keuze

    Werkwijze

    • Breng op een matig vuur de melk tot net onder het kookpunt. Haal de melk van het vuur en laat ze tot lauwwarm afkoelen.
    • Verbrokkel de gist in een kommetje en meng er met behulp van een vork de suiker onder.
    • Voeg er een klein beetje van de lauwwarme melk bij en roer alles tot een glad papje dooreen.
    • Zet het kommetje 20 minuten op een warme plaats tot het schuimig wordt.
    • Zeef de bloem en het zout bij elkaar in een grote kom en maak in het midden in de bloem een kuiltje en giet hierin de gistoplossing.
    • Laat de boter in de warme melk wegsmelten.
    • Giet ook deze vloeistof in het kuiltje.
    • Meng geleidelijk aan de droge ingrediënten door het vocht en ga door tot u een samenhangend deeg bekomt.
    • Dek de kom af met doek en plastic folie en laat het deeg op een warme plaats 45 minuten rijzen.
    • Leg het deeg op een met bloem bestoven werkplaats en kneed het 3 minuten flink door.
    • Draai het deeg tot een cilinder en snijd met een scherp mes in 32 gelijke stukjes.
    • Rol elke portie tot een stengel zo dik als uw pink, en 15-20 cm lang.
    • Leg de stengels op een bakplaat en laat ze afgedekt 20 minuten rijzen.
    • Verwarm de oven voor op 220°C.
    • Schuif de bakplaat in de hete oven.
    • Verlaag na 10 minuten de temperatuur tot 180°C.
    • Bak de stengels vervolgens in 20 minuten goudbruin en gaar.
    • Laat ze afkoelen op een rooster
    • Zoute broodstengels : bestrijk de broodstengels vóór ze geheel afgekoeld zijn met wat melk of water en bestrooi ze met fijn zeezout.





    Geef hier uw reactie door
    Uw naam *
    Uw e-mail *
    URL
    Titel *
    Reactie * Very Happy Smile Sad Surprised Shocked Confused Cool Laughing Mad Razz Embarassed Crying or Very sad Evil or Very Mad Twisted Evil Rolling Eyes Wink Exclamation Question Idea Arrow
      Persoonlijke gegevens onthouden?
    (* = verplicht!)
    Reacties op bericht (0)

    Archief per week
  • 29/03-04/04 2010
  • 22/03-28/03 2010
  • 15/03-21/03 2010
  • 08/03-14/03 2010
  • 01/03-07/03 2010
  • 22/02-28/02 2010
  • 15/02-21/02 2010
  • 01/02-07/02 2010
  • 28/12-03/01 2016
  • 21/12-27/12 2009
  • 14/12-20/12 2009
  • 07/12-13/12 2009
  • 30/11-06/12 2009
  • 23/11-29/11 2009
  • 16/11-22/11 2009
  • 26/10-01/11 2009
  • 19/10-25/10 2009
  • 12/10-18/10 2009
  • 05/10-11/10 2009
  • 28/09-04/10 2009
  • 21/09-27/09 2009
  • 14/09-20/09 2009
  • 07/09-13/09 2009
  • 31/08-06/09 2009
  • 24/08-30/08 2009
  • 17/08-23/08 2009
  • 10/08-16/08 2009
  • 03/08-09/08 2009
  • 27/07-02/08 2009
  • 20/07-26/07 2009
  • 13/07-19/07 2009
  • 06/07-12/07 2009
  • 29/06-05/07 2009
  • 22/06-28/06 2009
  • 15/06-21/06 2009
  • 08/06-14/06 2009
  • 01/06-07/06 2009
  • 25/05-31/05 2009
  • 18/05-24/05 2009
  • 11/05-17/05 2009
  • 04/05-10/05 2009
  • 27/04-03/05 2009
  • 20/04-26/04 2009
  • 13/04-19/04 2009
  • 06/04-12/04 2009
  • 30/03-05/04 2009
  • 23/03-29/03 2009
  • 16/03-22/03 2009
  • 09/03-15/03 2009
  • 02/03-08/03 2009
  • 23/02-01/03 2009
  • 16/02-22/02 2009
  • 09/02-15/02 2009
  • 02/02-08/02 2009
  • 26/01-01/02 2009
  • 19/01-25/01 2009
  • 12/01-18/01 2009
    E-mail mij

    Druk op onderstaande knop om mij te e-mailen.

    Gastenboek

    Druk op onderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek

    Blog als favoriet !

    Klik hier
    om dit blog bij uw favorieten te plaatsen!
    Zoeken in blog


    Blog tegen de regels? Meld het ons!
    Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!