MAISBROOD
Ongeveer 1 u
Ingrediënten
- een klontje boter (10 g) - 160 g maïsmeel (bij voorkeur geel)
- 120 g tarwebloem - 4 tls bakpoeder
- 2 tls zout - 60 g plantevet
- 2 ½ dl melk - 1 ei
Werkwijze
- Verwarm de oven voor op 220°C.
- Maak de boter zacht en bestrijk er een vierkante bakvorm van 20 x 20 cm mee.
- Zeef het maïsmeel, de tarwebloem, het bakpoeder en het zout in een mengkom.
- Snijd het plantevet kruimelig fijn in de droge ingrediënten. Schud de inhoud van de kom af en toe om en wrijf té grote stukjes vet met de vingers fijn.
- Klop het ei en de melk dooreen.
- Giet dit mengsel in de grote kom en meng alles met behulp van een houten lepel dooreen tot een samenhangend geheel is ontstaan.
- Laat het mengsel in de bakvorm glijden en zet het geheel in de oven.
- Na ca 30 minuten is het brood goudbruin en gaar. Ter controle steekt u er een breinaald in. Ze moet er schoon uitkomen.
- Haal de bakvorm uit de oven en snijd het maïsbrood in vierkantjes van 5 x 5 cm.
- Direct opdienen.
|