Warme bakker
Inhoud blog
  • Kaaskoekjes
  • Huishoudbrood
  • Hotdog broodjes
  • Hearth Bread
  • Hasseltse krentenmik
    Zoeken in blog

    Beoordeel dit blog
      Zeer goed
      Goed
      Voldoende
      Nog wat bijwerken
      Nog veel werk aan
     
    Archief per maand
  • 03-2010
  • 02-2010
  • 01-2010
  • 12-2009
  • 11-2009
  • 10-2009
  • 09-2009
  • 08-2009
  • 07-2009
  • 06-2009
  • 05-2009
  • 04-2009
  • 03-2009
  • 02-2009
  • 01-2009
    24-07-2009
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Rozijnenbruin

    ROZIJNENBRUIN

    Ongeveer 5 uur

    Ingrediënten

    Voor 2 broden van 500 g

    • 180 g + 1 klontje boter
    • 25 g verse gist
    • 180 g + 2 tls bruine suiker
    • 1 el lauwwarm water
    • 5 dl melk
    • 1 dl donkerbruine siroop
    • 360 g vlezige rozijnen, gedurende 20 minuten in kokend heet water geweekt en vervolgens goed uitgelekt.
    • 500 g tarwemeel
    • 500 g roggemeel
    • 3 tls zout

    Werkwijze

    • Bestrijk de binnenzijde van 2 langwerpige bakvormen met het klontje boter.
    • Verbrokkel de gist in een kommetje en meng er met behulp van een vork 2 tls bruine suiker dooreen.
    • Voeg het water erbij en roer alles tot een glad papje.
    • Zet het kommetje op een warme tochtvrije plaats en laat het gistmengsel in ca 20 minuten schuimig worden.

    • Roer intussen in een steelpan de melk en siroop tot een egaal mengsel dooreen.
    • Breng het mengsel op een niet te fel vuur tot nét tegen het kookpunt aan.
    • Laat de resterende boter in het hete mengsel wegsmelten en los er de overgebleven suiker in op.
    • Haal de pan van het vuur en laat de zoete vloeistof tot lauwwarm afkoelen.
    • Leg de rozijnen in een grote, warme mengkom en voeg het tarwemeel, het roggemeel en het zout toe en schep alles goed dooreen.
    • Maak in het midden een kuiltje en giet hierin de gistoplossing en de zoete melk.
    • Meng met een spatel geleidelijk aan de droge ingrediënten door het vocht. Ga door tot al het meel is opgenomen en het deeg als een samenhangende bal in de kom ligt.
    • Leg het deeg op een met bloem bestoven werkplaats en kneed het deeg gedurende 10 minuten tot het soepel en glad aanvoelt.
    • Draai het deeg tot een bal en laat het onder doek en plastic folie in ca 2 u op een warme, tochtvrije plaats in volume verdubbelen.
    • Kneed het gedurende 4 minuten flink door.
    • Verdeel het deeg in twee gelijke delen, breng elk deel in het juiste model en leg het deeg in de bakvormen.
    • Dek de vormen af met doek en plastic folie en laat ze op een warme plaats ca 30-45 minuten rijzen tot ze de bovenkant van uw vormen bereiken.
    • Warm de oven het laatste kwartier voor op 240°C.
    • Zet de bakvormen in de oven en verlaag deze na 15 minuten tot 220°C.
    • Bak de broden daarna in ca 30 minuten diep goudbruin en gaar. Ze klinken hol als u er onderaan op klopt.
    • Laat de broden afkoelen op een rooster.





    Geef hier uw reactie door
    Uw naam *
    Uw e-mail *
    URL
    Titel *
    Reactie * Very Happy Smile Sad Surprised Shocked Confused Cool Laughing Mad Razz Embarassed Crying or Very sad Evil or Very Mad Twisted Evil Rolling Eyes Wink Exclamation Question Idea Arrow
      Persoonlijke gegevens onthouden?
    (* = verplicht!)
    Reacties op bericht (0)

    Archief per week
  • 29/03-04/04 2010
  • 22/03-28/03 2010
  • 15/03-21/03 2010
  • 08/03-14/03 2010
  • 01/03-07/03 2010
  • 22/02-28/02 2010
  • 15/02-21/02 2010
  • 01/02-07/02 2010
  • 28/12-03/01 2016
  • 21/12-27/12 2009
  • 14/12-20/12 2009
  • 07/12-13/12 2009
  • 30/11-06/12 2009
  • 23/11-29/11 2009
  • 16/11-22/11 2009
  • 26/10-01/11 2009
  • 19/10-25/10 2009
  • 12/10-18/10 2009
  • 05/10-11/10 2009
  • 28/09-04/10 2009
  • 21/09-27/09 2009
  • 14/09-20/09 2009
  • 07/09-13/09 2009
  • 31/08-06/09 2009
  • 24/08-30/08 2009
  • 17/08-23/08 2009
  • 10/08-16/08 2009
  • 03/08-09/08 2009
  • 27/07-02/08 2009
  • 20/07-26/07 2009
  • 13/07-19/07 2009
  • 06/07-12/07 2009
  • 29/06-05/07 2009
  • 22/06-28/06 2009
  • 15/06-21/06 2009
  • 08/06-14/06 2009
  • 01/06-07/06 2009
  • 25/05-31/05 2009
  • 18/05-24/05 2009
  • 11/05-17/05 2009
  • 04/05-10/05 2009
  • 27/04-03/05 2009
  • 20/04-26/04 2009
  • 13/04-19/04 2009
  • 06/04-12/04 2009
  • 30/03-05/04 2009
  • 23/03-29/03 2009
  • 16/03-22/03 2009
  • 09/03-15/03 2009
  • 02/03-08/03 2009
  • 23/02-01/03 2009
  • 16/02-22/02 2009
  • 09/02-15/02 2009
  • 02/02-08/02 2009
  • 26/01-01/02 2009
  • 19/01-25/01 2009
  • 12/01-18/01 2009
    E-mail mij

    Druk op onderstaande knop om mij te e-mailen.

    Gastenboek

    Druk op onderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek

    Blog als favoriet !

    Klik hier
    om dit blog bij uw favorieten te plaatsen!
    Zoeken in blog


    Blog tegen de regels? Meld het ons!
    Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!