Warme bakker
Inhoud blog
  • Kaaskoekjes
  • Huishoudbrood
  • Hotdog broodjes
  • Hearth Bread
  • Hasseltse krentenmik
    Zoeken in blog

    Beoordeel dit blog
      Zeer goed
      Goed
      Voldoende
      Nog wat bijwerken
      Nog veel werk aan
     
    Archief per maand
  • 03-2010
  • 02-2010
  • 01-2010
  • 12-2009
  • 11-2009
  • 10-2009
  • 09-2009
  • 08-2009
  • 07-2009
  • 06-2009
  • 05-2009
  • 04-2009
  • 03-2009
  • 02-2009
  • 01-2009
    26-07-2009
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Volkorenbrood

    VOLKORENBROOD

    Ongeveer 4 uur

    Ingrediënten

    Voor 4 broden van 500 g

    - Een klontje boter - 30 g verse gist

    - 2 tls bruine suiker - 9 ½ dl + 1 el lauwwarm water

    - 1500 g volkorenmeel - Ruim 1 el zeezout of krap 1 el tafelzout

    - 2 els honing - 1 el plantaardige olie

    Werkwijze

    • Maak de boter zacht en vet er 4 langwerpige bakvormen mee in.
    • Verbrokkel de gist in een kommetje en meng er met een vork de bruine suiker dooreen.
    • Voeg er 1 el lauwwarm water aan toe en meng alles goed dooreen tot een gladde pasta is verkregen.
    • Zet het kommetje op een warme, tochtvrije plaats en laat het 20 minuten staan tot u een schuimig gistmengsel bekomt.
    • Stort het meel en het zout in een grote kom.
    • Maak in het midden een kuiltje en giet hierin de gistoplossing, de honing, het resterende water en de olie.
    • Meng met een houten lepel geleidelijk aan alle ingrediënten dooreen en ga door tot een samenhanggend geheel ontstaat, dat als een bal in de kom ligt.
    • Leg de deegmassa op een met bloem bestoven bakplaat en kneed het deeg gedurende 10 minuten flink door tot het deeg soepel en glad aanvoelt.
    • Draai het deeg tot een bal en laat het afgedekt met doek en plastic folie in ca 1 u 30 op een warme, tochtvrije plaats in volume verdubbelen.
    • Kneed het 10 minuten flink door.
    • Verdeel het deeg in 4 gelijke delen.
    • Opbollen en in de bakvormen leggen.
    • Afdekken met doek en plastic folie en in ca 45 minuten laten rijzen tot de bovenkant van de vormen.
    • Het laatste kwartier de oven voorverwarmen op 240°C.
    • Zet de bakvormen in de oven en verlaag deze na 15 minuten tot 220°C.
    • Laat de broden nog ca 30 minuten bakken tot ze diep-goudbruin zijn en gaar. Ze moeten hol klinken als u er onderaan op tikt.
    • Laat ze afkoelen op een rooster.





    Geef hier uw reactie door
    Uw naam *
    Uw e-mail *
    URL
    Titel *
    Reactie * Very Happy Smile Sad Surprised Shocked Confused Cool Laughing Mad Razz Embarassed Crying or Very sad Evil or Very Mad Twisted Evil Rolling Eyes Wink Exclamation Question Idea Arrow
      Persoonlijke gegevens onthouden?
    (* = verplicht!)
    Reacties op bericht (0)

    Archief per week
  • 29/03-04/04 2010
  • 22/03-28/03 2010
  • 15/03-21/03 2010
  • 08/03-14/03 2010
  • 01/03-07/03 2010
  • 22/02-28/02 2010
  • 15/02-21/02 2010
  • 01/02-07/02 2010
  • 28/12-03/01 2016
  • 21/12-27/12 2009
  • 14/12-20/12 2009
  • 07/12-13/12 2009
  • 30/11-06/12 2009
  • 23/11-29/11 2009
  • 16/11-22/11 2009
  • 26/10-01/11 2009
  • 19/10-25/10 2009
  • 12/10-18/10 2009
  • 05/10-11/10 2009
  • 28/09-04/10 2009
  • 21/09-27/09 2009
  • 14/09-20/09 2009
  • 07/09-13/09 2009
  • 31/08-06/09 2009
  • 24/08-30/08 2009
  • 17/08-23/08 2009
  • 10/08-16/08 2009
  • 03/08-09/08 2009
  • 27/07-02/08 2009
  • 20/07-26/07 2009
  • 13/07-19/07 2009
  • 06/07-12/07 2009
  • 29/06-05/07 2009
  • 22/06-28/06 2009
  • 15/06-21/06 2009
  • 08/06-14/06 2009
  • 01/06-07/06 2009
  • 25/05-31/05 2009
  • 18/05-24/05 2009
  • 11/05-17/05 2009
  • 04/05-10/05 2009
  • 27/04-03/05 2009
  • 20/04-26/04 2009
  • 13/04-19/04 2009
  • 06/04-12/04 2009
  • 30/03-05/04 2009
  • 23/03-29/03 2009
  • 16/03-22/03 2009
  • 09/03-15/03 2009
  • 02/03-08/03 2009
  • 23/02-01/03 2009
  • 16/02-22/02 2009
  • 09/02-15/02 2009
  • 02/02-08/02 2009
  • 26/01-01/02 2009
  • 19/01-25/01 2009
  • 12/01-18/01 2009
    E-mail mij

    Druk op onderstaande knop om mij te e-mailen.

    Gastenboek

    Druk op onderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek

    Blog als favoriet !

    Klik hier
    om dit blog bij uw favorieten te plaatsen!
    Zoeken in blog


    Blog tegen de regels? Meld het ons!
    Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!