Warme bakker
Inhoud blog
  • Kaaskoekjes
  • Huishoudbrood
  • Hotdog broodjes
  • Hearth Bread
  • Hasseltse krentenmik
    Zoeken in blog

    Beoordeel dit blog
      Zeer goed
      Goed
      Voldoende
      Nog wat bijwerken
      Nog veel werk aan
     
    Archief per maand
  • 03-2010
  • 02-2010
  • 01-2010
  • 12-2009
  • 11-2009
  • 10-2009
  • 09-2009
  • 08-2009
  • 07-2009
  • 06-2009
  • 05-2009
  • 04-2009
  • 03-2009
  • 02-2009
  • 01-2009
    30-07-2009
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Zweeds roggebrood

    ZWEEDS ROGGEBROOD

    Ongeveer 4 uur

    Ingrediënten

    Voor 2 broden van 500 g

    • Een klontje boter
    • 25 g verse gist
    • 1 ½ el + 2 tls bruine suiker
    • 1 el lauwwarm water
    • 5 ½ dl melk
    • 500 g roggemeel
    • 500 g volkorenmeel
    • 2 tls zout

    Werkwijze

    • Bestrijk 2 langwerpige bakvormen met boter.
    • Verbrokkel de gist in een kommetje en meng er met behulp van een vork 2 tls bruine suiker dooreen.
    • Voeg er 1 el lauwwarm water aan toe en meng alles goed dooreen tot er een glad papje ontstaat.
    • Zet het mengsel ca 20 minuten weg tot het heel schuimig wordt.
    • Giet de melk in een pan en breng deze nét tegen het kookpunt.
    • Laat de melk tot lauwwarm afkoelen.
    • Deponeer het roggemeel, volkorenmeel en zout in een grote kom.
    • Voeg er de resterende suiker bij en meng alles goed dooreen.
    • Maak in het midden een kuiltje en giet hierin de gistoplossing en de melk.
    • Meng met een houten lepel geleidelijk aan de droge ingrediënten door het vocht.

    27

    • Ga door met mengen totdat u een samenhangende bal bekomt die in de kom ligt.
    • Leg de deegbal op een met bloem bestoven werkblad en kneed het 10 minuten flink door tot het soepel en glad is.
    • Draai het deeg tot een bal en laat het onder doek en plastic folie in ca 1 u 30 op een warme, tochtvrije plaats rijzen tot dubbele volume.
    • Kneed het opnieuw 4 minuten door.
    • Verdeel de deegmassa in twee gelijke porties en breng elke portie in het gewenste model.
    • Leg het deeg in de bakvormen en laat het afgedekt met doek en plastic folie in ca 45 minuten rijzen tot het deeg de rand van de bakvorm bereikt.
    • Verwarm het laatste kwartier de oven voor op 240°C.
    • Plaats de broden in de oven en verlaag na 15 minuten de oven tot 220°C.
    • Laat ze nog ca 30 minuten verder bakken tot ze diep-goudbruin en gaar zijn.
    • Laat de broden op een rooster uitdampen en afkoelen.





    Geef hier uw reactie door
    Uw naam *
    Uw e-mail *
    URL
    Titel *
    Reactie * Very Happy Smile Sad Surprised Shocked Confused Cool Laughing Mad Razz Embarassed Crying or Very sad Evil or Very Mad Twisted Evil Rolling Eyes Wink Exclamation Question Idea Arrow
      Persoonlijke gegevens onthouden?
    (* = verplicht!)
    Reacties op bericht (0)

    Archief per week
  • 29/03-04/04 2010
  • 22/03-28/03 2010
  • 15/03-21/03 2010
  • 08/03-14/03 2010
  • 01/03-07/03 2010
  • 22/02-28/02 2010
  • 15/02-21/02 2010
  • 01/02-07/02 2010
  • 28/12-03/01 2016
  • 21/12-27/12 2009
  • 14/12-20/12 2009
  • 07/12-13/12 2009
  • 30/11-06/12 2009
  • 23/11-29/11 2009
  • 16/11-22/11 2009
  • 26/10-01/11 2009
  • 19/10-25/10 2009
  • 12/10-18/10 2009
  • 05/10-11/10 2009
  • 28/09-04/10 2009
  • 21/09-27/09 2009
  • 14/09-20/09 2009
  • 07/09-13/09 2009
  • 31/08-06/09 2009
  • 24/08-30/08 2009
  • 17/08-23/08 2009
  • 10/08-16/08 2009
  • 03/08-09/08 2009
  • 27/07-02/08 2009
  • 20/07-26/07 2009
  • 13/07-19/07 2009
  • 06/07-12/07 2009
  • 29/06-05/07 2009
  • 22/06-28/06 2009
  • 15/06-21/06 2009
  • 08/06-14/06 2009
  • 01/06-07/06 2009
  • 25/05-31/05 2009
  • 18/05-24/05 2009
  • 11/05-17/05 2009
  • 04/05-10/05 2009
  • 27/04-03/05 2009
  • 20/04-26/04 2009
  • 13/04-19/04 2009
  • 06/04-12/04 2009
  • 30/03-05/04 2009
  • 23/03-29/03 2009
  • 16/03-22/03 2009
  • 09/03-15/03 2009
  • 02/03-08/03 2009
  • 23/02-01/03 2009
  • 16/02-22/02 2009
  • 09/02-15/02 2009
  • 02/02-08/02 2009
  • 26/01-01/02 2009
  • 19/01-25/01 2009
  • 12/01-18/01 2009
    E-mail mij

    Druk op onderstaande knop om mij te e-mailen.

    Gastenboek

    Druk op onderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek

    Blog als favoriet !

    Klik hier
    om dit blog bij uw favorieten te plaatsen!
    Zoeken in blog


    Blog tegen de regels? Meld het ons!
    Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!