Kleine broodjes met honing en havervlokken
Ingrediënten
(voor 8 kleine broodjes)
- 300 g meel T55
- 100 g havervlokken + 2 el om te bestrooien
- 125 ml lauw water
- 125 ml lauwe melk
- 30 g zachte boter
- 3 el honing
- 1 ½ kl droge gist
- 1 ½ kl zout
Werkwijze
- Maak van al de ingrediënten een soepel en glad deeg en kneed het 10 minuten.
- Laat onder doek en plastic folie 1u30 rijzen.
- Even doorkneden en verdeel het deeg in 8 stukken.
- Opbollen en op een bakplaat leggen die u bekleed hebt met bakpapier.
- Opnieuw 30 minuten laten rijzen onder doek en plastic folie.
- Het laatste kwartier de oven voorverwarmen op 230°C.
- Twee el havervlokken in een kommetje doen. De broodjes insmeren met lauw water en ze in de vlokken rollen.
- In ca 15 minuten afbakken. Als ze te vlug bruin worden legt u de laatste 5 minuten n alulinium folie erover.
- Laten afkoelen op een rooster.
|