Warme bakker
Inhoud blog
  • Kaaskoekjes
  • Huishoudbrood
  • Hotdog broodjes
  • Hearth Bread
  • Hasseltse krentenmik
    Zoeken in blog

    Beoordeel dit blog
      Zeer goed
      Goed
      Voldoende
      Nog wat bijwerken
      Nog veel werk aan
     
    Archief per maand
  • 03-2010
  • 02-2010
  • 01-2010
  • 12-2009
  • 11-2009
  • 10-2009
  • 09-2009
  • 08-2009
  • 07-2009
  • 06-2009
  • 05-2009
  • 04-2009
  • 03-2009
  • 02-2009
  • 01-2009
    02-12-2009
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Brioche met vanille en saffraan

    BRIOCHE MET VANILLE EN SAFFRAAN

    Ongeveer 3 uur 45

    Ingrediënten

    • - 20 g verse gist - 1 tl saffraandraadjes
    • - 2 el lauw water - 400 g wit broodmeel
    • - 2 el suiker - 1,5 tl zout
    • - zaadjes van 1 vanillestokje - 5 eieren
    • - 25 g gesmolten boter - 100 g zachte boter
    • - glazuur van 1 eierdooier en 1 el water

    Werkwijze

    • - Verkruimel de gist in een kommetje en voeg de saffraan en het water toe.
    • - Roer en laat 10 à 15 minuten rusten tot de gist begint te schuimen.
    • - Doe het meel in een grote kom met de suiker en de vanille. Maak een kuiltje in het midden en voeg het gistmengsel toe.
    • - Klop de eieren los en voeg ook deze toe aan de kom. Roer goed tot een zacht deeg ontstaat.
    • - Kneed het deeg 10 minuten op een met bloem bestoven werkblad.
    • - Bestrijk een kom met de gesmolten boter en doe het deeg erin. Draai het deeg zodat het helemaal bedekt is met boter en dek af met een vochtige doek.
    • - Laat het rusten tot het verdubbeld is van volume: ca 2 u.
    • - Duw de lucht uit het deeg en kneed de resterende boter erdoor.
    • - Kneed nog 5 minuten.
    • - Smeer een briochevorm van 22 cm diameter en 9 cm diep in met boter.
    • - Hou 1/3 van het deeg apart en vorm een bal van de rest.
    • - Leg deze in de briochevorm en maak er een putje in.
    • - Vorm een kleine bal met de rest van het deeg en leg deze in het putje.
    • - Bedek het deeg met een vochtige doek en laat opnieuw rijzen: ca 1 u.
    • - Verwarm de oven voor op 200°C.
    • - Bestrijk het deeg met het glazuur en bak ongeveer 35 minuten tot het brood mooi gerezen en goudbruin is.
    • - Draai het brood uit de vorm en laat het afkoelen op een rooster.

    Bron: Weekend Knack





    Geef hier uw reactie door
    Uw naam *
    Uw e-mail *
    URL
    Titel *
    Reactie * Very Happy Smile Sad Surprised Shocked Confused Cool Laughing Mad Razz Embarassed Crying or Very sad Evil or Very Mad Twisted Evil Rolling Eyes Wink Exclamation Question Idea Arrow
      Persoonlijke gegevens onthouden?
    (* = verplicht!)
    Reacties op bericht (0)

    Archief per week
  • 29/03-04/04 2010
  • 22/03-28/03 2010
  • 15/03-21/03 2010
  • 08/03-14/03 2010
  • 01/03-07/03 2010
  • 22/02-28/02 2010
  • 15/02-21/02 2010
  • 01/02-07/02 2010
  • 28/12-03/01 2016
  • 21/12-27/12 2009
  • 14/12-20/12 2009
  • 07/12-13/12 2009
  • 30/11-06/12 2009
  • 23/11-29/11 2009
  • 16/11-22/11 2009
  • 26/10-01/11 2009
  • 19/10-25/10 2009
  • 12/10-18/10 2009
  • 05/10-11/10 2009
  • 28/09-04/10 2009
  • 21/09-27/09 2009
  • 14/09-20/09 2009
  • 07/09-13/09 2009
  • 31/08-06/09 2009
  • 24/08-30/08 2009
  • 17/08-23/08 2009
  • 10/08-16/08 2009
  • 03/08-09/08 2009
  • 27/07-02/08 2009
  • 20/07-26/07 2009
  • 13/07-19/07 2009
  • 06/07-12/07 2009
  • 29/06-05/07 2009
  • 22/06-28/06 2009
  • 15/06-21/06 2009
  • 08/06-14/06 2009
  • 01/06-07/06 2009
  • 25/05-31/05 2009
  • 18/05-24/05 2009
  • 11/05-17/05 2009
  • 04/05-10/05 2009
  • 27/04-03/05 2009
  • 20/04-26/04 2009
  • 13/04-19/04 2009
  • 06/04-12/04 2009
  • 30/03-05/04 2009
  • 23/03-29/03 2009
  • 16/03-22/03 2009
  • 09/03-15/03 2009
  • 02/03-08/03 2009
  • 23/02-01/03 2009
  • 16/02-22/02 2009
  • 09/02-15/02 2009
  • 02/02-08/02 2009
  • 26/01-01/02 2009
  • 19/01-25/01 2009
  • 12/01-18/01 2009
    E-mail mij

    Druk op onderstaande knop om mij te e-mailen.

    Gastenboek

    Druk op onderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek

    Blog als favoriet !

    Klik hier
    om dit blog bij uw favorieten te plaatsen!
    Zoeken in blog


    Blog tegen de regels? Meld het ons!
    Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!