BAGELS
Vrij van koemelkeiwit, kippenei, soja, noot, pinda
Ingrediënten
- - 500 g bloem
- - 10 g zout
- - 20 g gist (of 1 zakje droge gist)
- - 210 ml water
- - 30 g kristalsuiker
- - 50 g olie
- - 10 g honing of moutstroop
Werkwijze
- - Kneed een deeg van alle ingrediënten.
- - Verdeel dit deeg in 9 stukjes en leg ze 45 minuten onder een doek en plastic folie te rusten.
- - Vorm ze dan als volgt: rol de deegbolletjes met de hand tot slierten, doe deze om de hand en rol de sluiting vast tegen het aanrecht. Leg ze op bakpapier en laat ze 30 minuten rijzen.
- - Breng een pan met water aan de kook en verwarm de oven voor, zeer heet (ca 260°C). Pocheer ze in de pan met zachtjes kokend water tot de bagels gaan drijven (ca 1 minuut per kant). Schep ze uit het water en leg ze terug op het bakpapier. (Indien toegestaan en gewenst kunnen de bagels nu worden gedecoreerd met sésamzaad, maanzaad of ei voor een mooie glans; dit is echter niet nodig!)
- - Bak de bagels in de voorverwarmde oven en haal ze eruit wanneer ze kleur beginnen te krijgen (na ongeveer 8 à 10 minuten. Hoe korter ze bakken, hoe beter het is!).
- - Laat de bagels afkoelen op een rooster.
|