WITTE BOLLETJES
Vrij van koemelk, kippenei, soja
Ingrediënten
- - 500 g gezeefde patentbloem
- - 1 zakje gedroogde gist
- - 2 tl zout
- - 1 el witte basterdsuiker
- - 40 g zachte margarine
- - 2 ½ dl lauw water
Werkwijze
- - Doe bloem, suiker, zout en gist in een kom.
- - Meng het water erdoor en kneed het geheel tot een bal.
- - Kneed het deeg op een met bloem bestoven aanrecht ca 10 minuten.
- - Laat het dan in een kom, afgedekt met plasticfolie ongeveer 1 u rijzen tot het volume verdubbeld is.
- - Bekleed een bakplaat met bakpapier of vet hem in.
- - Kneed het gerezen deeg even door, en vorm er 15 bolletjes van.
- - Leg deze op de bakplaat en laat ze 10 minuten rusten.
- - Druk ze hierna iets plat en leg er een met bloem bestoven theedoek over.
- - Laat 30 minuten narijzen.
- - Verwarm de oven voor op 200ºC.
- - Bestrijk de gerezen bolletjes met wat water en bak ze in 10 minuten gaar.
- - Gebruik eventueel nog twee minuten de grill voor een mooi bruin kleurtje.
- - Neem de broodjes meteen hierna uit de oven en laat ze afkoelen op een rooster.
|