FALUCHES (STUDENTENBARET)
(Voor 7 individuele faluches of voor 4 middelmatig grote faluches)
Ongeveer 3 uur 15
Ingrediënten
- - 600 g bloem (2/3 gewone witte bloem en 1/3 Surfina)
- - 1 kl zout
- - 25 g verse gist of 3 kl droge gist
- - 2 el olijfolie
- - 360 ml water (of ½ water en ½ melk)
Werkwijze
- - Breng het water (of water-melk) in een grote kom.
- - Doe de gist erbij.
- - Begin met het meel te mengen.
- - Doe er de olie bij.
- - Doe er het zout bij.
- - Doe er de rest van het meel bij tot u een glad en elastisch deeg bekomt.
- - 10 minuten kneden.
- - Laat onder doek en plastic folie 1u30 rijzen.
- - Stort het deeg op een licht bestoven werkblad en kneed even door.
- - Verdeel in 4 of 7 delen (grootte van een sandwich pita).
- - Maak bollen die u eerst met de handpalm en daarna met een deegrol platdrukt tot ca 0,5 cm.
- - Laat opnieuw onder doek en plastic folie 1u rijzen.
- - De oven voorverwarmen op 180°C.
- - Voorzichtig insmeren met olijfolie.
- - Bepoederen met meel.
- - 15 minuten afbakken. De broodjes moeten nog wit blijven.
- - Laten afkoelen op een rooster.
|