HAMBURGER BROODJES
Ongeveer 3 uur 30
Ingrediënten
(voor 10 broodjes)
- - 600 g patisseriebloem (of 300 g patisseriebloem + 300 g surfina bloem)
- - 180 g melk - 150 g water
- - 1 ei - 30 g boter of 2 el olie
- - 1 ½ cc droge gist of 25 g verse gist - 1 cc zout
- - 1 lepel suiker
Werkwijze
- - Meng in een kom de helft van de bloem met de gist, de suiker en het zout.
- - Maak een kuiltje en doe daar de vloeistoffen, het ei en de boter in kleine stukjes in.
- - Meng 1 à 2 minuten en doe dan geleidelijk de rest van het meel erbij tot u een bol bekomt die los komt van de wand.
- - Strooi meel op een werkblad en begin te kneden tot u een glad, soepel en elastisch deeg bekomt.
- - Bedek met doek en plastic folie en laat 1u30 rijzen.
- - Platdrukken en het deeg verdelen in 10 stukken van ca 100 g.
- - Vorm bollen en laat 5 à 10 minuten rusten onder een doek.
- - Leg in verschillende schalen verscheidene soorten granen: sésam, zwarte of blauwe papaver, komijn, enz.
- - Vorm opnieuw de bollen, druk ze lichtjes plat. Maak de bovenzijden nat en druk ze in een van de zaden.
- - Plaats ze op bakpapier op de bakplaat.
- - Bedek ze met doek en plastic folie en laat ca 1 u rijzen.
- - Verwarm de oven voor op 200°C. Plaats onderin een schaal met water.
- - Bak ze in ca 20 minuten af.
- - Laat ze afkoelen op een rooster.
Men kan ook met dit recept lange broodjes maken om hotdogs te maken. Men kan de broodjes ook invriezen: wikkel ze individueel in aluminiumfolie in en steek ze dan in een plastieken zak. Om ze te ontdooien haalt u de broodjes uit de zak en legt u de broodjes in het aluminiumpapier in een voorverwarmde oven op 150°C gedurende 10 à 15 minuten. Zo blijven de broodjes zacht en blijven de zaadjes erop zitten.
|