Warme bakker
Inhoud blog
  • Kaaskoekjes
  • Huishoudbrood
  • Hotdog broodjes
  • Hearth Bread
  • Hasseltse krentenmik
    Zoeken in blog

    Beoordeel dit blog
      Zeer goed
      Goed
      Voldoende
      Nog wat bijwerken
      Nog veel werk aan
     
    Archief per maand
  • 03-2010
  • 02-2010
  • 01-2010
  • 12-2009
  • 11-2009
  • 10-2009
  • 09-2009
  • 08-2009
  • 07-2009
  • 06-2009
  • 05-2009
  • 04-2009
  • 03-2009
  • 02-2009
  • 01-2009
    29-03-2010
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Huishoudbrood

    HUISHOUDBROOD

    (Recettes du Québec) Ongeveer 5 u 30

    Voor 5 broden (naargelang de grootte van de bakblikken).

    Ingrediënten

    • - ½ kopje lauw water (125 ml)
    • - 1 tl suiker
    • - 40 g verse gist
    • - 1 l lauw water
    • - 45 mg suiker
    • - 45 mg zout
    • - 45 ml olie
    • - 3 kg meel

    Werkwijze

    • - Meng in een kom ½ kopje lauw water met 1 tl suiker. Mengen om de suiker op te lossen. Gist toevoegen en 15 minuten laten rusten.
    • - In een grote kom 1 l lauw water, 45 mg suiker, 45 mg zout en 45 ml olie goed mengen met een garde.
    • - Het gistmengsel toevoegen en terug goed mengen.
    • - Het meel zeven en toevoegen.
    • - Kneden tot het deeg niet meer kleeft. Desnoods wat meel toevoegen.
    • - De bodem en de wanden van de kom insmeren met olie. Plaats het deeg in de kom en bedek het met een doek en plastic folie.
    • - Laat 10 minuten rusten.
    • - Terug licht kneden.
    • - Bedek met doek en folie en laat 2 u rijzen.
    • - Het deeg plat slaan en verdelen in 5 porties.
    • - Leg ze in de ingevette vormen en laat ze onder doek en plastic folie 2 u rijzen.
    • - Oven voorverwarmen op 150°C.
    • - 55 minuten afbakken in het midden van de oven.
    • - Uit de vormen halen en de bovenkant bestrijken met boter.
    • - Bedek de broden met een doek en laat ze op een rooster afkoelen.

    De broden goed inpakken in een zak.

    Zeer goed te bewaren in de diepvries.





    Geef hier uw reactie door
    Uw naam *
    Uw e-mail *
    URL
    Titel *
    Reactie * Very Happy Smile Sad Surprised Shocked Confused Cool Laughing Mad Razz Embarassed Crying or Very sad Evil or Very Mad Twisted Evil Rolling Eyes Wink Exclamation Question Idea Arrow
      Persoonlijke gegevens onthouden?
    (* = verplicht!)
    Reacties op bericht (0)

    Archief per week
  • 29/03-04/04 2010
  • 22/03-28/03 2010
  • 15/03-21/03 2010
  • 08/03-14/03 2010
  • 01/03-07/03 2010
  • 22/02-28/02 2010
  • 15/02-21/02 2010
  • 01/02-07/02 2010
  • 28/12-03/01 2016
  • 21/12-27/12 2009
  • 14/12-20/12 2009
  • 07/12-13/12 2009
  • 30/11-06/12 2009
  • 23/11-29/11 2009
  • 16/11-22/11 2009
  • 26/10-01/11 2009
  • 19/10-25/10 2009
  • 12/10-18/10 2009
  • 05/10-11/10 2009
  • 28/09-04/10 2009
  • 21/09-27/09 2009
  • 14/09-20/09 2009
  • 07/09-13/09 2009
  • 31/08-06/09 2009
  • 24/08-30/08 2009
  • 17/08-23/08 2009
  • 10/08-16/08 2009
  • 03/08-09/08 2009
  • 27/07-02/08 2009
  • 20/07-26/07 2009
  • 13/07-19/07 2009
  • 06/07-12/07 2009
  • 29/06-05/07 2009
  • 22/06-28/06 2009
  • 15/06-21/06 2009
  • 08/06-14/06 2009
  • 01/06-07/06 2009
  • 25/05-31/05 2009
  • 18/05-24/05 2009
  • 11/05-17/05 2009
  • 04/05-10/05 2009
  • 27/04-03/05 2009
  • 20/04-26/04 2009
  • 13/04-19/04 2009
  • 06/04-12/04 2009
  • 30/03-05/04 2009
  • 23/03-29/03 2009
  • 16/03-22/03 2009
  • 09/03-15/03 2009
  • 02/03-08/03 2009
  • 23/02-01/03 2009
  • 16/02-22/02 2009
  • 09/02-15/02 2009
  • 02/02-08/02 2009
  • 26/01-01/02 2009
  • 19/01-25/01 2009
  • 12/01-18/01 2009
    E-mail mij

    Druk op onderstaande knop om mij te e-mailen.

    Gastenboek

    Druk op onderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek

    Blog als favoriet !

    Klik hier
    om dit blog bij uw favorieten te plaatsen!
    Zoeken in blog


    Blog tegen de regels? Meld het ons!
    Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!