KAASKOEKJES
Ongeveer 3 uur
Ingrediënten
- - 375 g witte tarwebloem
- - 1 tl zout
- - 125 g zachte boter
- - 0,4 dl water
- - 2 eieren, in aparte kommen losgeklopt
Voor de verschillende smaken:
- - 2 el maanzaad
- - 40 g geraspte Gruyère
- - 2 tl karwijzaad
Goed voor 30 à 40 dunne koekjes
Werkwijze
- - Doe bloem, zout, boter, water en 1 losgeklopt ei in een kom en meng alles in 5 minuten goed door elkaar
- - Verdeel het deeg in drieën, en meng door één portie het maanzaad, door één portie geraspte kaas en door één portie karwijzaad. Verpak elke portie in plasticfolie en leg 2 u in de koelkast.
- - Verwarm de oven voor op 220°C. Leg een vel bakpapier op de bakplaat. Rol met een deegroller elke portie deeg op een met bloem bestoven werkvlak uit tot een lap van ca 3 mm dik.
- - Gebruik een ronde uitsteekvorm naar keuze om de koekjes uit het deeg te steken. Leg de rondjes op de bakplaat en bestrijk ze met het resterende losgeklopt ei.
- - Zet de bakplaat 15 minuten in de oven tot de koekjes goudbruin zijn.
- - Laat ze op een rooster afkoelen.
|