Vertalingen van en verwijzingen naar artikels over gezond leven en maatschappij meestal gebaseerd op wetenschappelijk onderzoek. Wie volgens mij niet eerlijk is krijgt een FOEI!
Geen enkele informatie op deze blog is bedoeld voor diagnose, behandeling, verlichting of genezing van een ziekte.
25-02-2014
Mammografie niet ongevaarlijk
Mammograms gevaarlijker dan men denkt.
(NaturalNews ) Mammografie wordt alom aangeprezen als een effectief borstkanker screeningmiddel. Maar bepaald onderzoek en deskundigen wijzen erop dat het wel eens meer kwaad dan goed zou kunnen doen.
Verhoogt risico op kanker.
Bij mammografie worden vrouwen blootgesteld aan straling. En straling, zoals we weten, is een oorzaak van kanker.
Dr Russell Blaylock, oncoloog, hersenchirurg en neurowetenschapper schat dat jaarlijkse mammogrammen het risico op borstkanker kan verhogen met 1 tot 3 procent. Volgens hem beweren sommige radiologen dat het risico zelfs hoger is".
In een studie van 1600 Europese vrouwen gepubliceerd in het 'Journal of Clinical Oncology' in juli 2006 , vonden de onderzoekers dat vrouwen die minstens éénmaal per jaar mammografie ondergingen 54 procent hoger risico hadden op het ontwikkelen van borstkanker in vergelijking met degenen die dat niet lieten doen.
Verder schreef dr. Samuel Epstein in zijn boek 'The Politics of Cancer': "Regelmatige mammografie bij jongere vrouwen verhoogt hun risico op kanker. Analyse van gecontroleerde studies in het afgelopen decennium spreken van een structurele toename van de mortaliteit van borstkanker binnen een paar jaar van aanvang van de screening. Dit bevestigt het bewijs van de hoge gevoeligheid van de premenopauzale borst en de cumulatieve carcinogene effecten van straling."
En het is niet alleen de straling die gevaarlijk is. Tijdens mammografie wordt de borst samen gedrukt in een poging om duidelijkere beelden te krijgen. De pijn kan sommige vrouwen tot tranen toe bewegen. Deze fysieke manipulatie van tumoren, moesten ze aanwezig zijn, kunnen leiden tot de verspreiding van kankercellen waardoor het risico op toekomstige metastasen verhoogt.
Inderdaad, Dr Charles Simone, een voormalige 'National Cancer Institute associate', zei dat "mammogrammen het risico verhogen op het ontwikkelen van borstkanker en het verspreiden van uitzaaiingen."
Bedenkelijke nauwkeurigheid.
Veel artsen denken dat mammogrammen niet effectief zijn in het opsporen van borsttumoren. In een Zweedse studie gepubliceerd in het 'British Medical Journal', waarbij 60.000 vrouwen betrokken waren, werd onthuld dat zeven op de tien tumoren gesignaleerd door mammogrammen in feite vals positief waren.
Valse positieven leiden vaak tot onnodige emotionele pijn, financiële aderlating, invasieve biopsieën en zelfs fysieke verminkingen.
"De diagnoses zijn niet nauwkeurig en leiden bij veel vrouwen tot chemo en bestraling zonder reden," zei Dr Blaylock.
Heeft sterftecijfer niet verlaagd.
Uit onderzoek, met inbegrip van een recente grote Canadese studie op 90.000 vrouwen gevolgd gedurende 25 jaar, bleek dat mammogrammen het totale sterftecijfer door borstkanker niet verlagen. Het is duidelijk dat, terwijl mammogrammen sommige vrouwen kunnen redden ze waarschijnlijk ook anderen schaden. Hier is het van belang om het onderscheid te maken tussen emotionele en statistische analyses en het globaal beeld in gedachten te houden.
En niet te vergeten dat vrouwen onnodig hun borsten verliezen door mastectomie.
Winst en politiek.
Waarom blijft mammografie dan in gebruik?
"De industrie ondersteunt radiologen, x-ray technici, chirurgen, verpleegkundigen, fabrikanten van x-ray apparatuur, ziekenhuizen, enz., en zal niet toestaan dat hun markt verdwijnt," zei Dr James Howenstine.
"Er is bewijs dat mammogrammen niet het echte diagnosemiddel zijn en borstkanker kan veroorzaken bij zeer gevoelige vrouwen. Maar er wordt zo veel geld geïnvesteerd in de apparatuur en in de ziekenhuizen, dat niemand de waarheid wil inzien," zei Dr Blaylock.
Goed alternatief.
Een goed alternatief voor mammografie is thermografie, een veilige, zeer nauwkeurig, goedkope diagnostische methode die borstkanker jaren vlugger kan detecteren dan mammogrammen. Progressieve artsen in Europa en de VS werken al sinds 1962 met deze techniek.
Bronnen: Blaylock, Russell L, MD. Natural Strategies For Cancer Patients. New York, NY: Kensington Publishing, 2003. Print.
Somers, Suzanne. Knockout: Interviews With Doctors Who Are Curing Cancer And How To Prevent Getting It In The First Place. NY, USA: Three Rivers Press, 2009. Print.
Thermogrammen - een veilig, nauwkeurig en betrouwbaar alternatief voor mammografie.
( NaturalNews ) Diverse onderzoekers en deskundigen hebben gewezen op een aantal problemen en beperkingen bij het gebruik van mammogrammen als de belangrijkste methode bij de diagnose van borstkanker. Een goed alternatief is thermografie. Thermogrammen zijn veilig, niet giftig, zeer nauwkeurig en goedkoop.
Wat is thermografie? Thermografie werkt op basis van infrarood warmte emissie door de lichaamsweefsels. Als lichaamscellen over hun gebruikelijke metabole processen gaan geven ze warmte. Kankergezwellen hebben de neiging om meer infrarood warmte uit te stralen dan hun gezonde collega's, dat wil zeggen ze zijn warmer.
Met informatie over de variërende warmteafgifte kan thermografie beelden tonen die inzicht verwerven in de functionele status van een bepaald gebieden van het menselijk lichaam, in dit geval de borsten.
Verder, in vergelijking tot normaal weefsel worden kankertumoren ook door het autonome zenuwstelsel gestuurd maar in veel mindere mate. Wanneer bijvoorbeeld koele lucht wordt geblazen over de borsten vermindert het autonome zenuwstelsel de hoeveelheid bloedstroom in normaal borstweefsel als middel van temperatuurregeling. Het bloed en de bloedvaten bij de tumor zijn echter niet onder autonome controle en worden niet koeler - thermografie zal dus abnormale weefsels als "hot spots" tonen.
Een eenvoudig proces.
De vrouw die moet worden gescreend staat met ontbloot bovenlijf ongeveer 10 meter van de machine en de opname duurt slechts een paar minuten. De resultaten zijn direct beschikbaar op de monitor en de informatie kan meestal snel worden geïnterpreteerd. De vrouw voelt geen pijn, er is geen fysieke compressie van de borsten en geen straling.
Voordelen van thermografie.
Omdat noch ioniserende straling noch mechanische druk worden gebruikt, verhoogt thermografie niet het risico op kanker of bevordert het de verspreiding van kanker niet waardoor het een veilige procedure is. Zonder pijn is het proces zelfs comfortabel. In tegenstelling tot de mammogrammen die minder nauwkeurig zijn bij dichter borstweefsel wordt de nauwkeurigheid van thermografie niet beïnvloed door weefseldichtheid.
In het geval van borstkanker kunnen thermogrammen uitsluitsel geven over de ontwikkeling van kanker vijf jaar voor dat mammogrammen in staat zijn om dit te doen. Dit gebeurt door het tonen van de vroege stadia van angiogenese vorming van nieuwe bloedvaten die een voorloper zijn van tumorvorming. De meeste borsttumoren zijn langzaam gegroeid, tot twee decennia voor de conventionele diagnostische methoden ze konden detecteren. In hun vroeg stadium van ontwikkeling zijn tumoren relatief gemakkelijk te stoppen en om te keren. Thermogrammen kunnen ook borstkanker opsporen jaren vroeger dan lichamelijke onderzoeken dat kunnen.
Problemen met mammogrammen.
De straling heeft de neiging om het risico op borstkanker te verhogen, mogelijk zeer aanzienlijk, vooral wanneer jaarlijks uitgevoerd, daar straling cumulatieve kankerverwekkende effecten kan hebben. Ook kunnen de fysische compressie en manipulatie van de borsten bestaande tumoren verspreiden. De fouten van vals positieve en vals negatieve resultaten zijn hoog. En het is niet effectief gebleken in het verlagen van de totale borstkanker sterftecijfers.
"Mammografie is geen acceptabele manier om borsten te onderzoeken. De enige reden voor zijn tolerantie is dat het een belangrijke bron van stabiele inkomsten is voor radiologen. Ze zijn er om mammografie toe te passen en willen geen concurrentie van andere benaderingen," aldus Philip Hoekstra, PhD, een pionier in thermogram gebruik.
Conclusie.
Dr Russell Blaylock, oncoloog, hersenchirurg en neurowetenschapper, onderschrijft thermografie als volgt: "Thermografie is goed omdat we weten dat tumoren warm zijn en goedaardige gezwellen hebben de neiging om koel te zijn." Ook hij bekritiseert mammogrammen.
Terwijl thermografie nogal nieuw en onconventioneel klinkt kennen vooruitstrevende artsen in Europa en de Verenigde Staten het gebruik van deze technologie al sinds 1962. Alleen als de vrouwen andere screening protocollen zullen eisen is er een kans op deze zachte technologie om door te breken.
Oorspronkelijk artikel: "Thermograms - a safe, accurate and reliable alternative to mammograms", Tuesday, February 18, 2014 by: Reuben Chow, Natural News.
Somers, Suzanne. Knockout: Interviews With Doctors Who Are Curing Cancer And How To Prevent Getting It In The First Place. NY, USA: Three Rivers Press, 2009. Print.
Trivieri, Jr., Larry, and Anderson, John W. Alternative Medicine: The Definitive Guide. 2nd ed. New York, USA: Celestial Arts, 2002. Print.
Blaylock, Russell L, MD. Natural Strategies For Cancer Patients. New York, NY: Kensington Publishing, 2003. Print.
( NaturalNews ) Er komt meer en meer weerstand in de ontwikkelingslanden tegen het gebruik van pentavalent vaccins, of vijf-in-één vaccins, die agressief door de gezondheidsautoriteiten worden opgelegd als een vereiste voor de volksgezondheid. Rapporten geven aan dat een toenemend aantal zuigelingen sterven niet lang na de controversiële prik, waarvan wordt gezegd dat het een immuunrespons activeert tegen vijf verschillende ziekten.
Zo heeft V.S. Achuthanandan, de leider van de oppositie in Kerala, India, onlangs publiekelijk verklaard dat pentavalent vaccins niet langer meer zouden mogen opgenomen worden als onderdeel van de immunisatie, verwijzend naar de vele baby's die zijn overleden na het vaccineren.
Deze verklaringen komen net op het moment dat de centrale overheid van India versneld wil overgaan tot het uitbreiden van het pentavalent vaccin programma naar de andere 11 Indiase deelstaten. Health.India.com. Minister van Volksgezondheid Ghulam Nabi Azad geeft toe dat er een merkbare toename is geweest van bijwerkingen na toediening van het vaccin tegen difterie, kinkhoest, tetanus, hepatitis B en Hib maar beweert dat deze schade niet het gevolg is van het vaccin .
Maar vele anderen zijn het daar niet mee eens, met inbegrip van Dr Jacob Puliyel, een kinderarts en lid van de 'National Technical Advisory Group on Immunization. Hij vertelde verslaggevers dat, in tegenstelling tot wat de Indiase regering beweert veel van de sterfgevallen die zich hebben voorgedaan na de toediening van de pentavalent vaccins duidelijke tekenen van een causaal verband aantonen.
"De sterfgevallen in verband met dit vaccin zijn sporadisch geweest ... en volgt het patroon van anafylaxie reacties, " verklaarde Dr Puliyel . " [ I] Als van een middel bekend is deze vorm van fatale reactie te hebben veroorzaakt is het niet toegestaan om het zonder verdere gevoeligheidstesten toe te dienen ... dat is nog niet gebeurd bij pentavalent .... Al deze sterfgevallen als toevallig bestempelen verdringt de waarheid."
WHO wetenschappers ontwikkelen instrumenten voor het bijhouden van bijwerkingen na vaccinatie.
India's 'Adverse Events Following Immunization Committee" ontkent enig verband tussen pentavalent vaccins en de zuigelingensterfte maar het bewijs spreekt voor zich. Zelfs de World Health Organization ( WHO ), die het gebruik van vaccins promoot, geeft toe dat bijwerkingen gebeuren, dat is de reden waarom de groep financiert in onderzoek naar evaluatie-instrumenten voor bijwerkingen.
Een studie over verwondingen en sterfgevallen in verband met vaccins die werd gepubliceerd in het tijdschrift 'Vaccine' eind vorig zomer, stelt: "Ernstige ziekte of zelfs de dood kan sporadisch optreden na vaccinatie van kinderen."
Hoewel deze studie daadwerkelijk werd gestart om manieren te zoeken om implicaties na vaccinatie te voorkomen besluit ze nog steeds dat vaccins kunnen en zullen leiden tot ernstig letsel of zelfs de dood in sommige gevallen. Dit lijkt zeker het geval met pentavalent vaccin, waarvan ambtenaren van de gezondheidsdienst keer op keer niet willen toegeven dat het een waarschijnlijke oorzaak is geweest van overlijden bij sommige kinderen.
In het vrij recente geval van de twee baby's die stierven in Kerala, India, na pentavalent vaccinatie, is uit het post mortemcertificaat gebleken dat het vaccin de oorzaak kon geweest zijn. Het certificaat bepaalt uitdrukkelijk dat geen natuurlijke ziekte, verwonding of aspiratiepneumonie de oorzaak van de dood was, waardoor nog slechts één andere voor de hand liggende factor overschiet.
"Op basis van de bevindingen van de autopsie, voorlopige rapporten van microbiologische en histopathologische bevindingen, kan geen duidelijke mening over de oorzaak van de dood worden geleverd", luidt de verklaring zoals geciteerd door 'Express Pharma Online'. "Echter kon de dood als gevolg van de vaccinatie ook niet worden uitgesloten.
Oorspronkelijk artikel:"Children dying from pentavalent vaccine" Tuesday, February 18, 2014 by: Ethan A. Huff, staff writer, Natural News.
Resveratrol is een buitengewone molecule bij het bestrijden van allerlei kwalen: cellulaire veroudering, ontstekingen, hart- en vaatziekten, neurodegeneratieve ziekten, bestrijding van schadelijke stoffen, tegen de oxidatieve stress, enz...
Maar weinig mensen weten dat resveratrol ook zeer effectief is tegen diabetes type 2, overgewicht en een hoog cholesterolgehalte.
Overgewicht, diabetes, alles speelt zich af in de darmen.
Wij kunnen het niet genoeg benadrukken: de darmflora is absoluut essentieel voor de gezondheid van het lichaam. Deze miljarden bacteriën die deel uitmaken van de flora van onze darmen beschermen tegen externe agressie en zorgen voor de goede werking van onze stofwisseling.
Paradoxaal genoeg is de darmflora zowel sterk als kwetsbaar. Solide, want een goede darmflora is de beste remedie tegen infecties. Erg kwetsbaar omdat ze snel verzwakt als wij ons slecht voeden.
Dit is een mooi voorbeeld van samenwerking tussen organisaties: wij herbergen en voeden deze bacteriën en in ruil daarvoor verbinden zij zich ertoe om ons te beschermen en gezond te houden.
Wee hij die de darmflora niet onderhoudt.
Verwaarlozing van uw dieet en lichaamsbeweging kunnen de goede bacteriën verzwakken in je darmflora. Dit risico is met name groot als je reglematig kant en klare maaltijden, voedingsmiddelen die rijk zijn aan koolhydraten, enz..., eet.
Een verarmde darmflora leidt tot chronische ontsteking van de darmen. Deze voortdurende ontsteking is zeer schadelijk voor het lichaam. Ze veroorzaakt een massa van metabolische problemen: insulineresistentie (diabetes), verhoogde vetopslag (overgewicht, obesitas), spierkrampen, enz. . [ 1 , 2 ].
Verwaarlozing wordt hier niet vergeven. Risico op een hartaanval, hartstilstand, hypertensie en kanker zijn reeël. [ 3 ]. Het ergste is dat diabetes type 2 nog meer trek heeft naar frisdranken en snoep ... De knagende honger zelfs na het eten houdt niet op. Permanente vermoeidheid ontmoedigt het sporten. Permanente gewichtstoename. Het is een vicieuze cirkel waarin het leven al snel ondraaglijk wordt.
Het probleem van de geneesmiddelen bij diabetes.
Zoals vaak richt de conventionele geneeskunde zich op de symptomen i.p.v. op de oorzaken van de ziekte.
Geneesmiddelen tegen diabetes dienen om de insuline te vermeerderen of om uw bloedsuikerspiegel te verlagen. Maar dit zijn de gevolgen van diabetes type 2, niet de oorzaken.
Bovendien veroorzaken deze geneesmiddelen een aanzienlijk verhoogd risico op hartstilstand gekoppeld aan het cardiale risico van diabetes zelf. [3]
Welke natuurlijke therapieën staan ons ten dienste?
De onderzoekers hebben gemerkt dat type 2 diabetes te genezen is zonder medicijnen, simpelweg door te veranderen van levensstijl. Dit is een ongelooflijke kans! Het recept is eenvoudig, het is heel duidelijk en heeft geen bijwerkingen.
Ten eerste is het essentieel te bewegen. Het is geen geheim: ons lichaam is geprogrammeerd om lange uren te draaien met jacht op wilde dieren, het zoeken van onderdak en het land te bewerken. Men moet deze levensstijl aankleven om gezond te blijven.
Wandel regelmatig en doe korte intense inspanningen (sprint, fitness, snel zwemmen). Verban granen (koolhydraten) en suikers zoals fructose uit uw dieet . Zelfs fruit wordt afgeraden als uw bloedsuiker niet onder controle is.
Vergeet de vitamine D niet. Stel jezelf onbeschermd bloot aan de zon gedurende 20 minuten per dag tijdens zonnige dagen. En als je veel binnenshuis verblijft neem dan een supplement van vitamine D3 gedurende het hele jaar.
Maar als je alle kansen wilt verzilveren om diabetes te verslaan dan moet je resveratrol nemen.
Resveratrol: bewezen doelmatigheid.
Studies van de patiënten zijn unaniem: resveratrol is een wonder van de natuur voor het bestrijden van type 2 diabetes [4, 5].
Het is een natuurlijk en niet-toxisch polyfenol, krachtig maar veilig [6]. Een studie die werd uitgevoerd door een groep onderzoekers van INSERM, INRA, Universiteit van Toulouse en Toronto toonde aan dat resveratrol de activiteit van de mitochondria stimuleert die de insulinegevoeligheid verhoogt [7].
Resveratrol werkt ook op de darmen door vermindering van ontstekingen en herstellen van de darmflora - het is dus ook een prebioticum. Deze dubbele impact kan problemen corrigeren waardoor diabetes en obesitas kunnen ontstaan.
Bovendien verlaagt resveratrol de niveaus van verschillende markers voor cardiovasculair risico, wat vooral belangrijk is bij diabetes [8, 9].
Andere voordelen van resveratrol.
Ons lichaam wordt voortdurend aangevallen door verontreinigende stoffen: tabak, dioxines en koolwaterstoffen die de darmflora verzwakken. Daarom geeft het beschermen van onze darmflora tegen verontreinigende stoffen ons meer kans op het voorkomen van diabetes.
Resveratrol kan ook hier het verschil maken omdat het de genen activeert die het lichaam van milieuverontreinigende stoffen ontgift [6].
Het wordt erkend als een krachtig antioxidant. Het is een effectieve molecule om cellulaire veroudering te voorkomen.
Dr Schrauwen en zijn team van onderzoekers van de Universiteit van Maastricht toonde in 2011 aan dat resveratrol het effect nabootst van een calorie-arm dieet [10]. Dit vergemakkelijkt het verliezen aan gewicht.
Het probleem van de biologische beschikbaarheid van resveratrol eindelijk opgelost.
De grote uitdaging om de beste resveratrol te krijgen is de biologische beschikbaarheid en dus de mogelijkheid voor het lichaam om resveratrol lang genoeg op te slaan om alle voordelen ervan te plukken.
In 2003 heeft een laboratorium aangetoond dat resveratrol zich op een piek bevindt 30 minuten na inname. Het ondergaat een cyclus van intens metabolisme in de lever die het 75 % elimineert langs de urine en ontlasting. In totaal is de therapeutische werking tot nul gereduceerd na maximaal een uur.
Talrijke wetenschappelijke studies zijn uitgevoerd over de hele wereld om dit probleem op te lossen .
Yvery , een Frans bedrijf gespecialiseerd in resveratrol heeft onlangs de oplossing gevonden in het kader van een partnerschap met het 'Recherche Académique Française'.
Na verscheidene jaren van onderzoek heeft dit laboratorium als enige een doseringsvorm ontwikkeld en gepatenteerd, in staat om het probleem van de lage biologische beschikbaarheid van resveratrol op natuurlijke wijze bij de mens op te lossen.
Genomen in deze innovatieve vorm wordt resveratrol 8,8 keer beter geabsorbeerd dan in de conventionele droge vorm die beschikbaar is in de meeste andere producten op de markt. Het is bewezen dat het product boven de drempel van therapeutische activiteit is tot 6 uur na de absorptie tegen slechts 1 uur bij conventionele resveratrol [11].
Yvery zet zijn onderzoek en ontwikkeling verder. In 2012 heeft het laboratorium, in samenwerking met de 'Recherche Académique", aangetoond dat resveratrol, in deze biologisch beschikbare toedieningsvorm, de insuline secretie vermeerdert en helpt om de bloedsuikerspiegel te controleren. [ 6 ]
Het middel wordt gecommercialiseerd onder de naam 'Glucaratrol"
Bronnen:
[1] M. Bajzer, R. J. Seeley, Obesity and Gut Flora, Nature, Decembre 2006, Vol. 44.
[2] R. Burcelin, J. Amar, Flore intestinale et maladies métaboliques, Doi : MMM-03-2009-03-2-ENCOURS-101019-200901244
[3] Feeling Fatigued or Irritable? There's a 1 in 4 Chance You Suffer from Diabetes...
[4] P. Brasnyó, G. A. Molnár, M. Mohás, et al., “Resveratrol improves insulin sensitivity, reduces oxidative stress and activates the Akt pathway in type 2 diabetic patients,” British Journal of Nutrition, vol. 106, no. 3, pp. 383–389, 2011.
[5] Pro J.L. Beaudeux, Effet du Resvératrol sur le métabolisme glucolipidique, inflammation et phénotype leucocytaire chez le patient non diabétique, PHRC, Novembre 2012, 60 patients impliqués.
[6] E. Sérée, R. Burcelin, J.-F. Savouret, Resveratrol as a Therapeutic Supplement : a Way to Prevent Type 2 Diabetes?, Médecine des maladies Métaboliques, Novembre 2009, Vol. 3., N°5
[7] Thi-Mai Anh Dao, Eric Serée, Resveratrol Increases Glucose Induced GLP-1 Secretion in Mice:
A Mechanism which Contributes to the Glycemic Control PlosOne Vol 6 Issue 6 - June 2011
[8] Dash S, et al., High-dose resveratrol treatment for 2 weeks inhibits intestinal and hepatic lipoprotein production in overweight/obese men, Arterioscler Thromb Vasc Biol. 2013 Dec;33(12):2895-901. doi: 10.1161/ATVBAHA.113.302342. Epub 2013 Sep 26.
[9] Bo S, et al., Curr Med Chem. 2013;20(10):1323-31, Anti-inflammatory and antioxidant effects of resveratrol in healthy smokers a randomized, double-blind, placebo-controlled, cross-over trial.
[10] Schrauwen P. et al., Calorie restriction-like effects of 30 days of resveratrol supplementation on energy metabolism and metabolic profile in obese humans, Cell Metab. 2011 Nov 2;14(5):612-22. doi: 10.1016/j.cmet.2011.10.002.
[11] M.J. Amiot, et al., Optimization of trans-resveratrol bioavailability for Human Therapy, Février 2013, Biochimie, 1/6
Oorspronkelijk artikel: "Le Resvératrol aide à vaincre le diabète", Eric Müller, Neo-nutrition, La lettre de la nutrithérapie, février 13, 2014.
( NaturalNews ) Na jaren van horror verhalen en hysterische waarschuwingen door vele media over de schadelijke effecten van de zon en de noodzaak van het gebruik van zonnebrandcrème komen meer en meer voordelen naar voor van de vitamine die mensen aanmaken door blootstelling aan de zon. Het bewijs van het verband tussen vitamine D-tekort en een aantal gezondheidsproblemen blijft groeien. Dit brengt de noodzaak mee van een verstandig plan voor de noodzakelijke blootstelling aan de zon voor een goede gezondheid met de noodzakelijke bescherming.
Voordelen van vitamine D.
Van vitamine D is een groot palet aan voordelen bekend. Deze variëren van de manier waarop een lichaam zich gezond voelt van dag tot dag als voor op lange termijn. Bijvoorbeeld verhoogt voldoende vitamine D het vermogen van het lichaam om te vechten tegen infecties. Deze kunnen variëren van verkoudheid, griep , longontsteking en andere ernstiger gezondheidsproblemen.
Mensen met chronische ziekten kunnen ook verbetering vinden bij voldoende vitamine D. Mensen met type 1 en type 2 diabetes, autisme, hartziekte, beroerte en ziekte van Alzheimer hebben een verbetering van hun toestand gezien toen ze werden blootgesteld aan de juiste hoeveelheden van deze cruciale vitamine.
De voordelen van vitamine D zijn niet alleen fysiek. Vitamine D wordt ook in verband gebracht met een vermindering van depressie. Uit studies blijkt dat mensen die lijden aan chronische ziekten zoals Type 1 diabetes en ook symptomen van depressie vertoonden, verbetering ondervonden na het verhogen van de hoeveelheid vitamine D in hun lichaam.
Manieren om de noodzakelijke blootstelling aan UB-straling te verkrijgen.
Voor veel mensen beperkt de winter hun blootstelling aan de zon voor maximaal zes maanden van het jaar . Veel onderzoekers hebben ontdekt dat het een goed alternatief is om te worden blootgesteld aan kunstmatige UB stralen omdat studies hebben aangetoond dat dit voordelen biedt voor de gezondheid die verder gaan dan de aanmaak van vitamine D. Hoewel veel mensen denken dat het een goed idee is om onder de zonnebank te liggen ...
Niet alle zonnebanken zijn gelijk.
Veel zonnebanken bevatten een magnetische ballast. Dit is het zoemend geluid dat vaak te horen is als een zonnebank in gebruik is. Deze creërt elektrische en magnetische velden (EMV) die het lichaam kunnen beschadigen. Een betere keuze voor zonnebanken zijn die met een elektronisch voorschakelapparaat dat veel minder van deze elektromagnetische velden produceert.
Een adequate hoeveelheid vitamine D kan worden gewaarborgd met de juiste blootstelling aan de zon of het juiste type zonnebank. Voor degenen die vinden dat geen van deze oplossingen bevredigend is kan een supplement met vitamine D worden genomen.
Oorspronkelijk artikel: "Vitamin D di-eficiency linked to host of woes" Tuesday, February 11, 2014 by: Yanjun.
N.v.d.r. Zelf heb ik mij twee UVB-lampen met armatuur aangeschaft zodat ik in de winter dagelijks mijn portie UV of vitamine D kan opdoen. Voor meer informatie zie onder bijlage: mijn-uvb-lamp
Beter dan een voorgeschreven medicijn : Omega 3 vetten verminderen het risico op het ontwikkelen van de ziekte van Alzheimer.
( NaturalNews ) Nieuwe onderzoeken blijven de omega 3 vetzuren DHA en EPA prijzen in het bewaren en handhaven van een optimale stofwisseling en de gezondheid van de hersenen. In het verleden hebben de onderzoekers duidelijk aangetoond dat het eten van vis of een aanvulling met een hoge kwaliteit visoliecapsule het risico van plotselinge dood door een hartaanval met een derde en de niveaus van systemische ontsteking kan verlagen en een katalysator is voor veel soorten kanker en vroege geanvanceere sterfte. Veel mensen hebben vrijwel geen inname van omega 3 vetten wat leidt tot een gevaarlijke onbalans met omega 6 vetten en een cascade van potentieel dodelijke chronische ziekten. De hersenen worden beschermd door een essentieel verdedigingnetwerk, bekend als de bloed hersen barriëre die potentieel schadelijke stoffen helpt uitfilteren en stoffen levert voor de delicate balans van chemische neurotransmitters en elektrische impulsen nodig voor het leren, het bevorderen van de geheugenretentie en de coördinatie van elke beweging door het lichaam. Onderzoekers van het Karolinska Instituut in Zweden hebben in het' Journal of Internal Medicine' het resultaat van hun werk gepubliceerd dat laat zien hoe belangrijk omega 3 vetten zijn voor de de bloed hersen barrëre, waar ze gebruikt worden om neurale celmembranen op te bouwen die zorgen voor een goede zuurstoftoevoer en voedingsstof verzadiging voor het ondersteunen van een optimale gezondheid van de hersenen dat helpt in het voorkomen van Alzheimer, denken velen.
Omega 3 vetten dringen door de bloed hersen barriëre en lagere niveaus van systemische ontstekingen om chronische ziekten te bestrijden.
Wetenschappers weten dat de personen die lijden aan de ziekte van Alzheimer extreem lage concentraties van de lange keten omega 3 vetten DHA hebben. In een groep van 33 vrijwilligers, in een dubbelblinde vergelijkende studie, toonde het team aan dat suppletie met omega 3 supplementen gedurende zes maanden een significante verbetering opleverde van DHA niveaus. 'Medical News Today' meldt: "Tegen het einde van de studie had de omega 3 groep hogere niveaus van DHA en EPA (eicosapentaeenzuur, een ander omega 3) in hun hersenvocht en bloed, terwijl de placebogroep geen verandering toonde. "Het belangrijkste is, vonden de onderzoekers dat de leden van de groep veel lagere niveaus van een onstekingsmarker in hun hersenvocht hadden.
Een onafhankelijke studie gepubliceerd in het tijdschrift 'Neurology' heeft gevonden dat suppletie met visolie het volume van de hersenen zelfs kan verhogen tijdens veroudering. Afnemende hersenmassa is kenmerkend voor vormen van dementie, met name ook de ziekte van Alzheimer. Elke strategie die helpt om hersenvolume te behouden is van cruciaal belang voor een optimale gezondheid van de hersenen en wetenschappers in dit onderzoek hebben vastgesteld dat een aanvulling met visolie equivalent is aan het behoud van maximaal twee jaar van gezondheid van de hersenen.
Ondersteunend onderzoek heeft ook aangetoond dat een aanvulling met het volledige spectrum van B-vitaminen ook kan helpen om een kritisch hersenvolume te behouden.
De auteurs van dit werk besluiten dat de resultaten van de studie "een toevoeging zijn aan de groeiende literatuur die suggereert dat hoger omega 3 FA weefselniveau dat kan worden bereikt door veranderingen in het dieet beloftevol zijn voor het vertragen van cognitieve veroudering en/of dementie."
De onderzoekers hebben nu ernstige bewijzen om het belang van omega 3 vetten aan te tonen in de ondersteuning van de menselijke gezondheid. Gezondheidsfreaks zullen vette vis meerdere keren per week eten of een dagelijks supplement (1.200 tot 2.400 mg gecombineerd EPA/ DHA) met een zuivere visolie capsule nemen om het hart, de hersenen en de metabole processen te ondersteunen.
Oorspronkelijk artikel: "Better than any prescription drug: Omega-3 fats slash the risk of developing Alzheimer's disease", Monday, February 03, 2014 by: John Philip. .
Inzicht in de voordelen van natuurlijke olijfolie.
( NaturalNews ) Iedereen weet dat natuurlijke en biologische voedingsmiddelen veel gezonder zijn dan hun verwerkte tegenhangers. Helaas blijven veel mensen niet geïnteresseerd in deze vaststelling en blijven ze voeding kopen die ongezond is. Op die manier ontwikkelen zij een breed scala van vermijdbare gezondheidsproblemen. De weg naar gezonder eten kan vandaag beginnen met het gebruik van natuurlijke olijfolie.
Hieronder overlopen wij vijf gezonde voordelen van natuurlijke en biologische olijfolie .
Voordeel 1 : Goed voor het hart.
Slechte cholesterol, LDL , kan leiden tot de ontwikkeling van cardiovasculaire ziektes. Daarom moeten de mensen alles doen wat ze kunnen om de hoeveelheid slechte cholesterol die zich in hun lichaam ontwikkelt te beperken. Van natuurlijke olijfolie is bewezen de arteriële plaque op de wanden van de slagaders te verminderen. Daarom is het het een geweldig wapen in de strijd tegen hart- en vaatziekten .
Voordeel 2 : Verhoogt ijzerinname.
Biologische en natuurlijke olijfolie heeft de neiging hoge niveaus van ijzer te bezitten. IJzer helpt hemoglobine te vormen, het eiwit in het lichaam dat zuurstof door de bloedbanen helpt vervoeren. IJzer speelt ook een belangrijke rol in de opbouw van enzymen die de immuunfuncties regelen. Bovendien is ijzer essentieel in de algemene cognitieve ontwikkeling. Kortom, hoe meer ijzer iemand heeft , hoe gezonder hij of zij zal zijn en het nuttigen van natuurlijke olijfolie is een geweldige manier om het ijzergehalte in het lichaam te verhogen.
Voordeel 3 : Beschermt tegen kanker.
Kanker is een ziekte die zijn weg vindt in elke familie. Of het nu darm-, borstof huidkanker is, bijna iedereen weet van iemand uit de familie die overleden is aan de ziekte. Gelukkig kan het consumeren van natuurlijke olijfolie helpen bij de bestrijding tegen kanker. Hoe werkt de bescherming? Hoofdzakelijk is het omdat olijfolie fenolische antioxidanten, terpenoïde en squaleen, bevat die bekend zijn als heftige wapens tegen de ontwikkeling van kanker.
Voordeel 4 : Vermindert pijnen.
Omdat natuurlijke olijfolie meestal veel oleocanthal bevat werkt het als een krachtig anti-ontstekingsmiddel dat de eigenschappen van ibuprofen nabootst. Hierdoor is olijfolie een natuurlijke pijnstiller. Of het nu gaat om hoofdpijn of artritis, veel mensen getuigen dat natuurlijke olijfolie de bijbehorende pijn kan verminderen.
Voordeel 5 : Beschermt tegen maagzweren.
Natuurlijke olijfolie heeft hoge niveaus van antimicrobiële eigenschappen die krachtig zijn in het verminderen van het risico van maagzweren. Het zijn de polyfenolen in de olie die beschermen tegen acht verschillende stammen van bacteriën waarvan bekend is dat ze zweren veroorzaken. Drie van deze stammen zijn resistent tegen antibiotica, waardoor natuurlijke olijfolie nog effectiever werkt dan sommige medicijnen.
Tips voor het kopen van olijfolie.
Olijfolie koopt men het best gebotteld in donkere flessen. De donkerte van het glas zal de olie beschermen tegen degradatie door warmte en licht. Bovendien is het aan te raden biologische olie van eerste persing te kopen om te kunnen genieten van al zijn voordelen.
Oorspronkelijk artikel: "Understanding the benefits of natural olive oil",Friday, January 31, 2014 by: Sandeep Godiyal.
Talrijke studies onderschrijven 'superfood' status van chlorella. ( NaturalNews ) Chlorella is een geslacht van eencellige, groene algen die groeien in de zonnigste delen van zoete wateren. Volgens Dr Beth M. Ley , auteur van het boek 'Chlorella: The Ultimate Green Food', is het één van de oudste levende organismen op aarde en wordt het al duizenden jaren geoogst als een bron van voedsel. De kennis over de voedingswaarde van chlorella is pas ontstaan in de 20e eeuw toen westerse wetenschappers begonnen met het bestuderen van de chemische samenstelling van de plant. Aan het begin van de 21e eeuw kreeg chlorella de status van supervoedsel. Dit artikel bevat een lijst van studies waaruit blijkt dat deze status welverdiend is.
Extreem hoog gehalte aan voedingsstoffen.
Eerst en vooral zit chlorella boordevol vitaminen en mineralen. Spectrale analyse door Self's "Nutrition Data" toont aan dat een portie gedroogde chlorella van 28 gram (1 ounce) 202 procent van de aanbevolen dagelijkse inname (ADH) van ijzer bevat, 287 procent van onze ADH aan vitamine A , 133 procent van onze ADH aan zink, 33 procent van de ADH aan eiwitten en grote hoeveelheden B-=vitaminen, magnesium en fosfor. Het bevat ook kleinere hoeveelheden calcium en vitamine C en E. Veel van deze vitaminen en mineralen zijn antioxidanten die ons lichaam beschermen tegen cel vernietigende effecten van vrije radicalen en zodoende tegen degeneratieve ziekten. Chlorella heeft een hoog eiwitgehalte en is dusdanig een bijzonder populaire aanvulling voor bodybuilders vooral vegetarische bodybuilders.
Anti-kanker eigenschappen.
Uit onderzoek blijkt dat chlorella antikanker eigenschappen heeft. Een studie van februari 1998 gepubliceerd in het tijdschrift 'Cancer Immunology Immunotherapy' heeft aangetoond dat een eiwit geëxtraheerd uit Chlorella de verspreiding van kankercellen bij muizen kan remmen. Dit onderzoek werd bijgetreden door een latere studie uit 2009 gepubliceerd in het 'Journal of Zhejiang University SCIENCE B', die ontdekte dat Chlorella vulgaris (een veel voorkomende vorm van chlorella) "een duidelijke chemopreventief effect heeft door het induceren van apoptose."
Beschermt tegen diabetes.
Volgens een studie uit 2009 gepubliceerd in 'Nutrition Research and Practice', vertoonden diabetische ratten die werden gevoed met chlorella, lagere niveaus van nuchtere glucose dan ratten die niet werden gevoed chlorella. Bovendien was de HOMA index (een score van insulineresistentie) lager bij de met chlorella gevoede ratten. Zoals elk hoog proteïne voedsel heeft chlorella ook een lage glycemische index.
Hoog in RNA en DNA.
In haar boek 'Natural Healing Wisdom & Know How', merkt Amy Rost op dat chlorella onze bijnieren als gevolg van de hoge niveaus van RNA en DNA zou kunnen helpen. Deze twee nucleïnezuren, in combinatie met veel aminozuren, vezels en chlorofylgehalte kan onze bijnieren helpen verjongen en reinigen van giftige stoffen. Bovendien kunnen volgens chlorella onderzoeker Dr Bernard Jensen voedingsmiddelen die rijk zijn aan nucleïnezuren duurzaamheid stimuleren: "Voedingsmiddelen rijk aan nucleïnezuren hebben cel beschermende effecten die een lange levensduur helpen garanderen. Het lichaam kan nucleïnezuurcomponenten direct opnemen en gebruiken en zo energie besparen die normaal wordt gebruikt bij het synthetiseren."
Preventie van ernstige ziekten.
Een studie uit 2001 gepubliceerd in het 'Alternative Terapies in Health and Medicine Journal' toonde aan dat chlorella bloeddruk kan verlagen, cholesterol verlaagd, wondgenezing versnelt en het immuunsysteem ondersteunt. Deze indrukwekkende resultaten leiden de onderzoekers tot de conclusie: "Het potentieel van chlorella om de symptomen te verlichten, het verbeteren van de kwaliteit van leven en normaliseren lichaamsfuncties bij patiënten met fibromyalgie, hypertensie of colitis ulcerosa suggereert dat grotere, meer uitgebreide klinische proeven van chlorella gerechtvaardigd zijn."
Oorspronkelijk artikel: "Numerous studies validate chlorella's 'superfood' status", Monday, January 27, 2014 by: Michael Ravensthorpe, Natural News.
Himalayazout helpt bij mineralisatie en ontgifting van het lichaam.
(NaturalNews) Zout is essentieel voor ons lichaam voor het transport van voedingsstoffen in en uit onze cellen en de regulering van de bloeddruk, het uitwisselen van ionen en nog veel meer. Echter, niet alle zouten gelijk. Tafelzout, ontdaan van al zijn mineralen, behalve natrium en chloride, bijvoorbeeld, zal niet dezelfde positieve biologische effecten hebben op ons lichaam als puur, ongeraffineerd zout dat over een robuust mineraal profiel beschikt.
Eén van de meest voedzame en "complete" zouten dat we kunnen kopen is Himalaya zout , een zout dat is gevormd gedurende miljoenen jaren in de Himalaya en dat zo veel macromineralen en sporenelementen bevat dat het roze is van kleur. In dit artikel leert u meer over de voordelen voor de gezondheid van Himalaya zout en hoe het zelfs de armste maaltijden kan veranderen in een bron van voeding.
Redenen om voor Himalaya zout te kiezen.
De grootste troef van Himalaya zout is zijn dichte concentratie aan mineralen. Volgens een spectrale analyse door "The Meadow" bevat Himalaya zout 84 mineralen, elektrolyten en elementen - een duizelingwekkend aantal gezien het feit dat er slechts 118 elementen gekend zijn door de wetenschap. Om die reden kan het gebruik van Himalaya zout in uw dieet vrijwel elk mineralentekort dat u zou kunnen hebben, herstellen.
Opmerkelijk bevat Himalaya zout jodium, magnesium, zink, ijzer en calcium - vijf mineralen waaraan de Westerse bevolking tekort heeft. Wijdverspreide jodiumtekorten grotendeels toegeschreven aan de aan de gang zijnde bodemerosie) is een bijzonder ernstige zaak omdat jodium een essentiële rol speelt in het functioneren van de stofwisseling controlerende schildklier. Als je meer Himalaya zout toevoegt aan je eten zul je geen zorgen meer hoeven te hebben over een tekort aan jodium.
Natriumgehalte.
Uiteraard is Hymalaya zout het rijkst aan natrium. Hoewel natrium een slechte reputatie heeft vanwege zijn gebruik in bewerkte voedingsmiddelen is zuiver onbewerkt natrium nodig voor ons lichaam. Het helpt het bloedvolume en dus de bloeddruk reguleren, maar helpt ook bij de controle over de spiercontracties, hart functies en zenuw transmissies. De aanbevolen dagelijkse hoeveelheid (ADH) van natrium is tussen 1500 tot 2300 milligram voor mannen en vrouwen in de leeftijd van 9 tot 50. Een theelepel Himalaya zout bevat ongeveer 400 milligram natrium.
Ontgifting.
Hoewel het traditioneel wordt genomen langs de voeding leent Himalaya zout met zijn indrukwekkend mineraalprofiel ook goed tot externe ontgifting. Bijvoorbeeld kun je om te ontgiften niet beter doen dan een bad te nemen met Himalayzout waarvan de mineralen en negatieve ionen gemakkelijk binnendringen in de huid waardoor een reinigende en ontgiftende werking ontstaat die uw huid en geest verjongt met nog uren nawerking. Himalaya zout heeft ook een positief effect op de ons omringende lucht. Het is geen toeval dat bijna alle gerenommeerde zoutlampen gemaakt zijn van Himalaya zout in plaats van tafelzout of zeezout; haar negatieve ionen binden zich aan positieve ionen in de lucht en neutraliseren en bevrijden het van verontreinigende stoffen .
Aanschaf.
Himalaya zout is verkrijgbaar in natuurwinkels of online en wordt meestal verkocht als fijne of grove korrels. Fijnkorrelig Himalaya zout is aan te bevelen omdat de kleine onopvallende kristallen veel gemakkelijker op te nemen zijn in de meeste maaltijden. Bij de aankoop van uw zout dien je er op te letten dat het roze van kleur is wat wijst op de dichtheid aan mineralen.
Veel lezers vragen me waarom ik magnesiumchloride niet aanbeveel en waarom ik niet eens Nigari zout citeer dat te vinden is in de meeste natuurwinkels. Nigari zout wordt gewonnen uit de grijs zeezout in Japan en bevat van nature voorkomend 84 % magnesiumchloride maar ook mineralen en sporenelementen. Bovendien is het goedkoop. Dit lijkt op het eerste gezicht voor de hand te liggen om hiermee een tekort aan magnesium aan te pakken!
Magnesiumchloride is populair geworden omdat het aanbevolen werd door de in 1957 overleden Dr Delbet die het voorschreef om zijn therapeutische en preventieve eigenschappen tegen bepaalde besmettelijke ziekten. Er bestaat zelfs een mengsel van magnesiumzouten "Delbiase" op de markt gebracht door Dr Delbet zelf dat voornamelijk magnesiumchloride bevat en in de meeste farmacies te koop is.
Zoals vaak … schijn bedriegt. Magnesium chloride is nuttig in sommige gevallen maar meestal niet de oplossing die ik kan aanbevelen. Ziehier waarom.
Magnesium chloride verhoogt de zuurtegraad van het lichaam.
Eén van de belangrijkste redenen waarom het ons lichaam ontbreekt aan magnesium is dat onze levensstijl en ons dieet chronische verzuring veroorzaken.
Dit fenomeen is te wijten aan overmatige consumptie van dierlijke producten, voornamelijk zuivelproducten en zout (natriumchloride).
Om die zuurtegraad te compenseren putten wij uit onze reserves van magnesium: botten, tanden en organen. Dit is effectief op korte termijn maar eens gebruikt wordt magnesium verwijderd via de urine. Wij verminderen geleidelijk onze magnesium reserves. Dit kan leiden tot broze botten (osteoporose) en een gebrek aan magnesium nodig voor het goed functioneren van het hart, de kracht van de slagaders, de hersenfunctie, het zenuwstelsel en vele andere vitale functies waardoor het risico op depressie, hart- en vaatziekten, enz.
Magnesiumchloride dat chloride-ionen bevat zal de zuurtegraad in het lichaam doen toenemen.
Terug naar de schoolbank.
Wie een beetje chemie heeft meegekregen op school zal zich herinneren: zout (natriumchloride) verhoogt de zuurtegraad in het lichaam omdat het chloorionen bevat. De chloorionen aanwezig in het natriumchloride binden zich aan de waterstofionen en produceren zo moleculen zoutzuur, erg zuur. Dit is de reden waarom het eten van veel zout het lichaam doet verzuren. Het probleem is precies hetzelfde met magnesiumchloride. De chloride-ionen aanwezig in de molecule werken precies hetzelfde als bij de natriumchloride.
He verhoogt de zuurtegraad van het lichaam ... en doet derhalve magnesium lekken!
Met magnesiumchloride, wordt het positief effect (basisch) van magnesium eenvoudigweg vernietigd door het negatieve (verzurende) chloor. Uw magnesium blijft lekken zoals voorheen.
Magnesiumchloride verstoort de darmen.
Tenslotte , het grote nadeel van de meeste magnesium supplementen , zoals magnesiumchloride is dat ze maagdarmproblemen kunnen veroorzaken en diarree.
Dit is waarom ik grondig onderzoek heb verricht om het type magnesium te vinden dat minder agressief is voor het darmslijmvlies. Ik vond een goed malaat gedoseerd magnesium dat het voordeel heeft zacht te zijn voor de darmen en goed geassimileerd wordt. Bovendien verzuurt het niet het lichaam maar maakt het basisch.
Moeten we echt magnesiumchloride in de prullenbak werpen?
Na bovenstaand betoog ben je wel geneigd dit te denken. Maar zeker niet! In feite is magnesiumchloride een slechte vorm van magnesium als het gaat om een tekort bij te sturen of voor een langdurige toepassing maar het is bijzonder interessant in specifieke gevallen.
Verschillende studies hebben aangetoond dat magnesiumchloride de vermenigvuldiging vertraagt van virussen en bacteriën en zo helpt vechten tegen ziektes. Dit effect wordt veroorzaakt door de synergie van drie fenomenen: enerzijds de verzurende werking van de chloride- onen die inbeuken op de normale werking van microben, directe antibacteriële werking van de chloride-ionen en ten slotte de laxerende werking van chloride dat de intestinale bacteriële flora reinigt en de groei van ziektestammen verhindert.
Magnesiumchloride of Nigari is een goede oplossing om te vechten tegen een opkomende virale of bacteriële aanval (als men dicht bij het toilet kan blijven!) maar niet voor het bijwerken van tekorten.
Voedingsmiddelen rijk aan magnesium.
Welke zijn de belangrijkste voedingsmiddelen rijk aan magnesium?
Paranoten zijn één van de voedingsmiddelen die rijk zijn aan magnesium net zoals amandelen met 250 mg per 100 g.
Nog zeer interessant is boekweit dat wordt gegeten als graan (maar geen gluten) met een gehalte aan magnesium van 230 mg per 100 g en met veel minder calorieën dan chocolade of noten.
Donkere chocolade is ook rijk aan magnesium wil men ons doen geloven echter per 100 gr (geheel tablet) donkere chocolade 70 % cacao slechts 170 mg magnesium. Alleen de zuivere magere cacao is een goede bron van magnesium (410 mg per 100 g).
Honderd gram spirulina bevat 400 mg magnesium of de aanbevolen dagelijkse dosis. Maar deze dosis is veel duurder dan een conventioneel voedingssupplement .
In het algemeen is een dieet rijk aan verse groenten en fruit rijk aan magnesium. Vooral groene groenten omdat chlorofyl waaruit ze hun kleur halen een magnesium atoom bevat.
Sommige mineraalwaters staan bekend om hun hoog niveau aan magnesium zoals Hepar, Courmayeur en Contrex. Mijd ze! Magnesium is is hier altijd aanwezig als sulfaat, één van de minst goed geabsorbeerde (minder dan chloride ) zouten van magnesium, waardoor winderigheid, opgeblazen gevoel of diarree en weinig of geen verbetering van uw magnesiumgehalte.
Laatste belangrijke punten om te voorkomen dat je magnesium reserves worden overgeheveld door uw lichaam: beperk uw stress en controleer uw vitamine D-status.
Bij lawaai gerelateerde stress bijvoorbeeld versnelt het hart en zijn je spieren gespannen. Noradrenaline, een neurotransmitter, zendt een signaal. Spiercontractie vindt plaats door de aanvoer van calcium in de cellen. Maar calcium aanvoeren verdrijft magnesium uit de cel dat in het bloed komt en afgevoerd wordt langs de urine .
Vitamine D is een regulator van de intestinale absorptie van magnesium maar ook van de retentie in het lichaam in de nieren: vitamine D tekort dat veel voorkomt bij ons veroorzaakt onherstelbare magnesiumdeficiëntie op lange termijn.
Het aanvullen van magnesium is één van de eenvoudigste en meest effectieve gezondheidsadviezen die wij kunnen geven aan de mensen.
Oorspronkelijk artikel: "Complément d'info important sur le magnésium", 20 Janvier 2014, Jean-Marc Dupuis, Santé Nature Innovation.
De industriële landbouw heeft haar 'hoogtepunt' bereikt, zeggen wetenschappers; tijd voor een terugkeer naar kleinschalige organische landbouw.
(NaturalNews) Het tijdperk van de grootschalige monocultuur met al zijn giftige pesticiden en ongeteste genetisch gemodificeerde organismen (GGO's) ziet zijn einde naderen. Onderzoekers van de Universiteit van Nebraska-Lincoln (UNL) ontdekten onlangs dat de opbrengst van de meeste grote industriële voedselgewassen stabiliseert of krimpt in veel gebieden van de wereld, een feit dat een ondersteuning is voor een terugkeer naar kleinschalige, gediversifieerde biologische landbouw.
Gepubliceerd in een recente uitgave van het tijdschrift 'Nature Communications,' helpen deze en andere bevindingen, inclusief bijgewerkte prognoses over de toekomstige gewasopbrengsten, de mythe uit de wereld dat de moderne, industriële methoden van voedselproductie (bijv. transgene modificatie, het gebruik van pesticiden en monocultuur) hebben geleid tot dramatische vooruitgang in de landbouw terwijl men eigenlijk het tegenovergestelde heeft bereikt.
Volgens recente gegevens heeft maar liefst 31 procent van de wereldwijde opbrengst van rijst, tarwe en maïs zijn plafond bereikt. Dit betekent dat, ongeacht hoe veel wetenschappers verder proberen te sleutelen aan onze voedselplanten, de resulterende opbrengst niet hoger meer kan dan voorheen. Verder blijkt dat een groot percentage van die zelfde gewassen meer produceren aan een dalend tempo, wat suggereert dat het systeem uiteindelijk zal falen.
"De dalingen en de plafonds in de productie zijn algemeen geworden ondanks de toenemende investeringen in de landbouw, wat zou kunnen betekenen dat de maximale potentiële opbrengst van het industriëel model van de landbouw reeds heeft plaatsgevonden," schrijft Nafeez Ahmed voor The Guardian."
Uit de studie waarop Ahmed zijn conclusie steunt blijkt ook dat de productie niveaus voor veel gewassen al hun toppunt hebben bereikt en geen potentieel hebben om ooit weer aanspraak te kunnen maken op vroegere groeicijfers. De reden voor deze beweren deskundigen is dat gewassen uiteindelijk een biofysisch opbrengstplafond bereiken, wat betekent dat er slechts van een bepaald gewas een haalbare hoeveelheid kan worden gekweekt op een bepaald stuk grond.
Sommigen proberen nu te beweren dat dit plafond in de eerste plaats is bereikt als gevolg van de zogenaamde "groene revolutie" technologieën zoals ggo's, maar dit is gewoon niet het geval. Deze technologieën werden al gedoemd vanaf het begin, want zoals de studie zelf toegeeft, waren ze "one-time innovaties" die, op basis van de wetenschap, ook daadwerkelijk geleid hebben tot afname van de opbrengsten gedurende de afgelopen decennia.
"Een zorg is dat ondanks de toename van investeringen in landbouwbedrijven, onderzoek en onderwijs in deze periode [1981-2000], de relatieve winstopbrengst voor de belangrijkste voedselgewassen in de tijd is afgenomen, samen met het bewijs van hogere opbrengst plafonds in sommige van de meest productieve domeinen," zegt de studie.
Biologische landbouwmethoden houden het meeste potentieel in voor het verhogen van de opbrengsten, althans volgens de Verenigde Naties.
"Een mijlpaal rapport van de speciale VN-rapporteur voor het recht op voedsel toonde aan dat agro-ecologie op basis van duurzame, kleinschalige, biologische methoden mogelijk dubbele voedselproductie kan creëren binnen 5 tot 10 jaar in regio's geconfronteerd met aanhoudende honger," concludeert Ahmed in zijn rapporteren voor The Guardian.
Oorspronkelijk artikel: "Industrial agriculture has reached its 'peak', say scientists; time for a return to small-scale organics", Thursday, January 23, 2014 by: Jonathan Benson, staff writer, Natural News.
900 miljoen mensen hebben tekort aan deze essentiële voedingsstof.
In geïndustrialiseerde landen hebben bijna één op de vier vrouwen en één op de zes mannen tekort aan magnesium. Dus je hebt één kans op vijf dat je daar ook bij behoort en dat betekent dat je een veel hoger risico hebt op:
- overgewicht, diabetes, hoge cholesterol (symptomen gegroepeerd onder de term "metabool syndroom").
En dat is niet verwonderlijk.
Essentieel bij vitale 300 chemische reacties.
Magnesium is essentieel voor meer dan 300 enzymatische reacties in het lichaam. Zonder die chemische reacties werken je cellen, je spieren en je zenuwen niet meer.
Magnesium helpt bij een regelmatige werking van het hart, het helpt het immuunsysteem (verdediging tegen microbiële, bacteriële en virale aanvallen) en onderhoudt de botsterkte.
Magnesium helpt ook de bloedsuikerspiegel reguleren, bevordert een normale bloeddruk en is betrokken bij de eiwitsynthese en het energiemetabolisme (productie van energie in je lichaam en geest).
Een tragisch arm dieet.
Over een verloop van miljoenen jaren heeft de mens een dieet ontwikkeld rijk aan magnesium. Helaas heeft de evolutie van het moderne dieet een alarmerende situatie geschapen waarin dagelijkse inname van magnesium zo laag is zodat het de helft van de Franse bevolking ontbreekt aan magnesium.
Bovendien onderhoudt het gebruikelijk dieet in de westerse landen een permanente toestand van milde metabole acidose (verzuring), door het overwicht van dierlijke voeding op groenten en fruit. Deze metabole verzuring verhoogt de urinaire afscheiding van magnesium.
Een ongelukkige fout die veel artsen maken.
Kers op de taart: de meeste artsen die tekortkomingen vinden bij hun patiënten schrijven vaak eenvoudige magnesium tabletten voor zonder zich te bekommeren om de chemische formule.
Echter in termen van magnesium bestaan er tientallen vormen die elk een bepaald effect hebben op het lichaam.
Sommige inderdaad, hebben bijna geen effect en zijn ook goedkoper en dat is de reden waarom veel gewetenloze handelaren deze vorm van magnesium (apotheek of op het internet) verkiezen. Resultaat: uw magnesiumniveau krijgt een piek om na een paar uur sterk te verminderen zonder te stabiliseren.
Zo lijkt het maritiem magnesium "natuurlijk" maar bestaat het eigenlijk grotendeels uit magnesiumoxide, een vorm die minder goed opgenomen wordt door het lichaam!
De top drie vormen van magnesium zijn malaat, citraat en glycerofosfaat. Merk op dat de magnesiummalaat een chemische vorm is die de bijzondere eigenschap heeft te bestaan uit een molecule appelzuur verbonden met twee moleculen magnesium. Het is een uitstekende bron van magnesium zoals appelzuur met een hoge biologische beschikbaarheid. Appelzuur heeft de eigenschap basisch te reageren en de nieren te beschermen, waardoor het ideaal is voor fragile personen getroffen door osteoporose. Bovendien verstoort malaat niet de werking van het spijsverteringsstelsel zoals sommige andere vormen van magnesium.
Een kuur van zes weken tot zes maanden kan zo de normale niveaus van magnesium herstellen.
Beschermend effect op hart en bloedvaten.
Uit onderzoek blijkt dat magnesiumtekort atherosclerose zou bevorderen [1]. Uit verschillende experimentele modellen blijkt dat magnesiumtekort dyslipidemie bevordert, lipide peroxidatie verhoogt in lipoproteïnen en ontstekingsreacties induceert. Omgekeerd is aangetoond dat magnesium ontstekingen, oxidatieve stress en endotheliale dysfunctie vermindert. Het helpt ook om bloedplaatjesaggregatie te verminderen en bijgevolg de vorming van bloedstolsels. [2]
Onlangs hebben Britse onderzoekers de medische literatuur uitgepluisd om de werkelijke effecten van magnesium op de bloeddruk te bepalen. Resultaat: een gemiddelde suppletie van 410 mg magnesium per dag kan een daling veroorzaken van de systolische bloeddruk van 3 tot 4 punten en 2 tot 3 punten voor de diastolische bloeddruk. Zij stelden vast dat het effect afhankelijk is van de dosis: hoe hoger dosis hoe meer voordelen [3]. Magnesium kan worden gebruikt in plaats van geneesmiddelen vooral omdat het geen ernstige bijwerkingen veroorzaakt.
Magnesium verbetert de hersenfunctie.
Wetenschappelijk onderzoek suggereert dat magnesiumtekort het geheugen en het leervermogen verstoort, terwijl een suppletie al was het maar met de aanbevolen dagelijkse dosis (375 mg) het cognitief functioneren kan verbeteren[4].
Magnesium is essentieel voor de activiteit van veel enzymen in de hersencellen die de werking van de cellen en van het geheugen regelen. Het is ook betrokken bij de vrijmaking van neurotransmitters. Onderzoekers vonden ook dat magnesium helpt bij het herstel van de cognitieve functies na een experimenteel geïnduceerd hersenletsel [5]. Het handhaven van een optimaal niveau van magnesium kan met name belangrijk zijn om achteruitgang van het geheugen, dat gepaard gaat met veroudering, te voorkomen of te compenseren.
Magnesium, essentieel voor de gezondheid van de botten.
Magnesium is een essentieel element voor de bescherming tegen osteoporose, verminderde botmassa en dichtheid. In twee afzonderlijke studies vonden de onderzoekers dat onvoldoende inname van magnesium de botdichtheid vermindert, terwijl een adequate inname via de voeding het risico op osteoporose en botbreuken vermindert. Beide studies hebben aangetoond dat hoe hoger het verbruik van magnesium hoe hogere de botdichtheid [6] [7].
Antiverouderingseffect.
Magnesium is een mineraal dat absoluut noodzakelijk is om een optimale gezondheid te behouden ondanks het verstrijken van de jaren. Studies benadrukken dat magnesium een belangrijke rol speelt bij het handhaven van de gezondheid van botten en hart, en de goede werking van het zenuwstelsel. Magnesium kan veel gezonheidsproblemen helpen verlichten waaronder ernstige astma en migraine.
Het beschermende effect van magnesium tegen het metabool syndroom.
In een epidemiologische studie van vijf jaar bij meer dan 1000 gezonde individuën hebben wetenschappers aangetoond dat een hoge inname van magnesium geassocieerd is met een verbeterde insulinegevoeligheid [8]. In een ander zeer overtuigende studie onderzochten wetenschappers de relatie tussen de inname van magnesium en de ontwikkeling van het metabool syndroom bij jonge gezonde volwassenen. Bijna 5.000 Amerikanen tussen 18 en 30 jaar werden gevolgd gedurende 15 jaar. De resultaten toonden aan dat een significant verbruik van magnesium het risico vermindert op metabool syndroom met 31 % . Hoe hoger de magnesiuminname hoe lager de bloedglucose en hoe hoger de dichtheid van lipoproteïne HDL of "goede" cholesterol). Een hoge inname van magnesium kan dus beschermen tegen het metabool syndroom [9] .
Magnesiumtekort kan vooral bij diabetici een factor zijn voor insulineresistentie die kan bijdragen tot een vicieuze cirkel van progressieve verslechtering van metabole veranderingen. Het is ook betrokken bij de ontwikkeling van diabetes complicaties.
Oorspronkelijk artikel: "900 millions de personnes manquent de ce nutriment essentiel", Jean-Marc Dupuis, Santé Nature Innovation, Janvier 16, 2014
Bronnen:
[1] Rayssiguier Y. et al., « Inflammatory response in magnesium deficiency », Advances in Magnesium Research, 1 : Magnesium in Cardiology, Smetana R. ed., John Libbey and Co, London 1995, 415-416.
[2] Bo S. et al., « Role of dietary magnesium in cardiovascular disease prevention, insulin sensitivity and diabetes », Curr. Opin. Lipidol., 2008 Feb, 19(1):50-6. Kass L, Weekes J, Carpenter L. Effect of magnesium supplementation on blood pressure : a meta-analysis. Eur J Clin Nutr. 2012 Apr;66(4):411-8.
[3] Slutsky I. et al., « Enhancement of synaptic plasticity through chronically reduced Ca2+ flux during uncorrelated activity », Neuron., 2004 Dec 2, 44(5):835-49.
[4] Sen A.P. et al., « Use of magnesium in traumatic brain injury », Neurotherapeutics, 2010 Jan, 7(1):91-9.
[5] Tucker K.L. et al., « Potassium, magnesium and fruit and vegetable intakes are associated with greater bone mineral density in elderly men and women », Am. J. Clin. Nutr., 1999 Apr, 69(4):727-36.
[6] New S.A. et al., « Dietary influence on bone mass and bone metabolism : further evidence of a positive link between fruit and vegetable consumption and bone health », American J. Clin. Nutr., 2000 Jan, 71(1):142-51.
[7] Ma B. et al., « Dairy, magnesium and calcium intake in relation to insulin sensitivity : approaches to modeling a dose-dependent association », Am. J. Epidemiol., 2006 Sep 1, 164(5):449-58.
[8] He K. et al., « Magnesium intake and incidence of metabolic syndrome among young adults », Circulation, 2006 Apr 4, 113(13):1675-82.
Blootstelling aan wolfraam vergroot de kans op een beroerte.
(NaturalNews) Volgens een nieuwe studie is een populair metaal gebruikt in mobiele telefoons, trouwringen, lampen, computers en diverse andere consumentenproducten verantwoordelijk voor de verhoging van het risico op een beroerte.
Onderzoekers van de Universiteit van Exeter in het Verenigd Koninkrijk ontdekten een directe associatie tussen wolfraam in het bloed en het risico op een beroerte; deelnemers aan de studie met de hoogste niveaus van het zwaar metaal in hun lichaam waren het meest gevoelig voor het ontwikkelen van een beroerte.
Om deze conclusies te trekken verzamelde het team gegevens van meer dan 8600 Amerikanen in de leeftijd tussen 18 en 74 van wie zij urinemonsters testten op de aanwezigheid van wolfraam. Na verloop van 11 jaar werden deze zelfde mensen beoordeeld op risico op een beroerte in verhouding tot hun respectieve wolfraam niveaus om te zien of er een correlatie was tussen de twee.
Na rekening te hebben gehouden met andere potentiële risicofactoren zoals leeftijd, sociaal-economische status, body mass index, tabak en alcohol gebruik en woonkwaliteit, vond het team dat wolfraam een oorzakelijke factor kan zijn in het vergroten van iemands risico op een beroerte. De personen met de hoogste niveaus van het zware metaal hadden het hoogste risico op het ontwikkelen van de ziekte.
"Wolfraam is bekend om zijn biologische interactie en verstoring van de biochemische routes wat een gevaar betekent voor de menselijke gezondheid," schreven de onderzoekers in hun studie, gepubliceerd in het online tijdschrift 'PLoS ONE'.
Wolfraam gecombineerd met andere zware metalen of gifstoffen kan nog meer schade aan de gezondheid veroorzaken.
Sommige wetenschappers hebben zich afgevraagd of wolfraam alleen echt zo problematisch is, vooral gezien het feit dat het niet typisch wordt beschouwd als één van de meer lastige zware metalen. Het is al langer geweten dat complexe blootstelling aan wolfraam met andere zware metalen definitief schadelijk is en waarschijnlijk op een manier die we nu pas beginnen te begrijpen.
Wolfraam wordt ook vaak gelegeerd met andere metalen zoals nikkel en koper die waarschijnlijk het probleem verder verergeren.
"De relatie die we zien tussen wolfraam en beroerte is wellicht slechts het topje van de ijsberg," verklaarde Dr Nicholas Osborne, één van de mede-auteurs van de studie. "Daar veel nieuwe stoffen in de omgeving terecht komen accumuleren wij een complexe chemische cocktail in ons lichaam. Momenteel hebben we ongelooflijk zeer weinig informatie over de gezondheidseffecten van afzonderlijke chemische stoffen en geen onderzoek is gedaan over hoe deze verbindingen samen kunnen interageren (synergie) en zo de menselijke gezondheid beïnvloeden."
Wolfraam productie verhoogd waardoor zware metalen vergiftiging van waterreservoirs dreigender wordt.
Hoewel blootstelling aan wolfraam traditioneel laag was is de productie van het metaal voor gebruik in de consumentenelektronica snel toegenomen. Volgens de studie is de productie van wolfraam bijna verdubbeld sinds 2002, een stijging van jaarlijks 40.000 ton naar 72.000 ton per jaar.
De zuurtegraad van de bodem (pH) heeft grote invloed op de blootstelling aan wolfraam.
"Als de pH van de bodem daalt verhoogt de oplosbaarheid van wolfraam en kan het uitspoelen naar onderliggende watervoerende lagen," schrijven de auteurs. "Met de toename van de productie en gebruik geraakt wolfraam steeds meer verspreid en wordt het potentieel van wolfraam om het milieu verder te vervuilen steeds groter."
Dit is allemaal heel interessant, omdat het zogenaamde "chemtrail" fenomeen, of de verspreiding van aluminium, barium en andere giftige stoffen die, zoals velen zeggen in de lucht worden verstoven om het "broeikaseffect" te voorkomen verantwoordelijk is voor het verlagen van de pH van de bodem over de hele wereld.
Als legitiem kan deze actieve vorm van weerwijziging ook verantwoordelijk zijn voor het verhogen van het toxische effect van wolfraam in het milieu.
Oorspronkelijk artikel: "Exposure to heavy metal tungsten increases chances of stroke", Saturday, January 25, 2014 by: Ethan A. Huff, staff writer.
Verontreinigde Japanse rivieren lozen constant straling in de Stille Oceaan.
(NaturalNews) Uit een studie gepubliceerd in het tijdschrift 'Elsevier Anthropoceen' eind vorig jaar is gebleken dat veel van de rivieren, beken en andere waterlopen die verspreid liggen langs de kust van Japan per ongeluk afgiftesystemen geworden zijn van radioactief afval van de getroffen Fukushima Daiichi kerncentrale, dat geloosd wordt in de Stille Oceaan.
Onderzoekers uit zowel Frankrijk als Japan ontdekten dit na het uitvoeren van een grondige sediment en bodemerosie analyse van kustrivieren die de aanwezigheid van cesium-137, cesium-134 en zelfs radioactief zilver onthulde. Een totaal van 2200 bodemmonsters werden verzameld in het kader van de studie, die oorspronkelijk werd ontworpen voor een onderzoek van normale biochemische kringlopen en verspreiding van verontreinigingen via rivieren en waterwegen.
Aangezien het bekend is dat rivieren een functionele rol spelen bij het reinigen van de natuurlijke omgeving van gifstoffen, heeft een team van wetenschappers van het Laboratorium voor Klimaatwetenschappen en Milieu in Frankrijk en het Centrum voor Onderzoek in Isotopen en Milieudynamiek in Japan besloten om na te kijken hoe dit proces werkt ten opzichte van stralingsdistributie.
Met Fukushima straling als bronindicator heeft het team gekeken naar de aanwezigheid van radioactieve isotopen in bodemmonsters verzameld langs de kustgebieden van Japan. Door het bijhouden van straling op deze manier was het team in staat om toezicht te houden over de herkomst van het sediment om zo tot een beter begrip te komen van de vervoerpatronen van fijn stof.
Gebaseerd op het gedrag van de waargenomen stroomgebieden alsmede hun relatie met de rivieren die hen naar de nabijgelegen bergen voeren heeft het team vastgesteld dat veel kustrivieren in Japan een constante bron van Fukushima straling zijn die uiteindelijk terecht komt in de Stille Oceaan. Vroegere speculaties dat radioactieve isotopen waarschijnlijk geconcentreerd zaten in de bovenste laag van de nabijgelegen gronden bleken ook waar te zijn.
"Wij stellen vast dat de kustrivieren een jaarlijkse leveringsbron van verontreinigd sediment naar de Stille Oceaan zijn geworden."
Vervuilde rivieren sturen ook dodelijke straling naar meren en waterreservoirs.
Maar het is niet alleen de Stille Oceaan die lijdt onder de voortdurende vervuiling van Fukushima. Een soortgelijke studie eerder dit jaar verschenen in het 'Journal of Environmental' vond dat irrigatiewater voor rijstvelden en meren ook worden vergiftigd door de afvoer van Fukushima.
Na het verzamelen van bodemmonsters uit twee kleine rivieren gelegen in de bergachtige regio van Fukushima Prefecture en uit luchtfoto's hebben wetenschappers van het 'Japan Institute for Environmental Sciences' ontdekt dat radioactieve besmetting zich voordoet over de hele regio en vooral in de bovenste lagen van de bodem in stroomgebieden.
"Onze resultaten zijn uiterst belangrijk voor kwantitatieve beoordeling van de migratie van radiocesium en ontsmetting van radiocesium in de stroomgebieden beïnvloed door de 'fallout' van het ongeluk," concludeerden de auteurs.
Ophoping van radioactief cesium is ook geïdentificeerd in meer dan 20 houtige plantensoorten getest in Abiko dat ongeveer 125 mijl ten zuidwesten van Fukushima en net ten noordoosten van Tokyo ligt. Onderzoekers van het 'Central Research Institute of Electric Power Industry' (CRIEPI) , vond dat de bladeren van zowel naald- als loofboomsoorten besmet waren door de radioactieve neerslag.
"Verdere en continue onderzoeken zijn nodig om te bepalen hoe lang en hoeveel radiocesium zich ophoopt in het milieu", schreven de onderzoekers.
Oorspronkelijk artikel: "Contaminated Japanese rivers unleash 'perennial supply' of radiation into Pacific Ocean", Thursday, January 16, 2014 by: Jonathan Benson, staff writer.
Endoscopen gekoppeld aan superbacterieuitbraken in ziekenhuizen.
(NaturalNews) Een algemene procedure die wordt gebruikt door artsen om de gezondheid van de interne organen van hun patiënten te evalueren is geïdentificeerd als de oorzaak van multiple "superbacterie" uitbraken in verschillende Amerikaanse ziekenhuizen. Een nieuw rapport gepubliceerd in 'Morbity and Mortality Weekly Report' meldt dat onreine endoscopen die tijdens een endoscopie in het lichaam werden ingebracht verantwoordelijk waren voor het infecteren van tientallen patiënten met een zeldzame superbacterie bekend als carbapenem-resistente Enterobacteriaceae (CRE), die een enzym produceert bekend als New Delhi metallo-beta-lactamase of NDM, dat antibiotica nutteloos maakt.
Het rapport, dat werd uitgegeven door onderzoekers van het Amerikaanse 'Centers for Disease Control en Prevention (CDC)', onderzochten een specifiek cluster van NDM-producerende CRE infecties die zich op één enkel ziekenhuis in het noordoosten van Illinois manifesteerde in 2013. Negen patiënten van de 69 behandelde in dit ene specifieke ziekenhuis waren geïnfecteerd, een cijfer dat 250 procent hoger ligt dan het aantal patiënten die met de infectie geconfronteerd waren tijdens de vier jaar tussen 2009 en 2012.
Om de oorzaak van deze plotselinge uitbraak te identificeren bekeek het onderzoeksteam waar elk van de patiënten werd behandeld en voor wat. Na het identificeren van een ziekenhuis in het bijzonder waar zich veel van de infecties voordeden verzamelde het team monsters van diverse apparatuur in het ziekenhuis om te zoeken naar de verontreiniging wat hen leidde tot retrograde cholangiopancreatografie (ERCP endoscopen die blijkbaar niet goed waren ontsmet.
Hoewel de machines een intens desinfectie proces hadden ondergaan om alle mogelijke bacteriën te doden die op de loer liggen was de NDM-producerende CRE nog aanwezig. De reden zeggen de experts is dat NDM, een enzym aangemaakt door de superbacterie, de meeste antibiotica nutteloos maakt, waarschijnlijk het gevolg van overmatig aanhoudend antibiotica gebruik in ziekenhuizen en in de bio-industrie.
" Het blijkt dat de endoscopen die op een hoog niveau desinfectie had ondergaan nog steeds positief testten op NDM CRE en een ander slecht bug, KPC-producerende Klebsiella pneumoniae, ook zeer resistent tegen bijna alle antibiotica," schrijft Jonel Aleccia voor NBCNews.com.
Honderden patiënten in ziekenhuizen in Illinois blootgesteld aan dodelijke NDM - producerende E. coli.
Volgens Medscape.com werden 91 patiënten geïdentificeerd die blootgesteld waren geweest aan de cultuur positieve endoscoop die werd gebruik aan het 'Advocate Lutheran Hospital' in Park Ridge, Illinois. Elk van deze patiënten werd geïnformeerd over zijn of haar blootstelling en gevraagd om terug te keren voor opvolging. Onder de 50 die terugkeerden testte bijna de helft positief voor de dodelijke bacteriën.
Maar volgens de CDC Melissa Dankel die werkt voor het Nationale Centrum van het agentschap voor opkomende infectieziekten was het aantal blootgestelde patiënten eigenlijk veel hoger. Aan maar liefst 243 patiënten in het ziekenhuis werd gezegd dat ze waren blootgesteld aan de vervuilde endoscoop sinds 1 januari 2013, een cijfer dat ziekenhuis ambtenaren weigerden te bespreken met de media.
" Op dit moment adviseert CDC faciliteiten voor het behandelen van endoscopen zoals voorgeschreven door de fabrikant," verklaarde Dankel aan de media." De gebruikers moeten hun endoscoop behandelingspraktijken herzien om ervoor te zorgen dat de aanbevelingen van de fabrikanten nauwkeurig worden opgevolgd."
Endoscoop verbonden superbacterie uitbraken zijn meer verspreid dan we zelfs weten zeggen experts. Deze recente uitbraken zijn het topje van de ijsberg verklaarde infectie controle specialist Lawrence F. Muscarella, Ph.D., aan 'Medscape Medical News'. Vele andere soorten van infectieuze agentia worden waarschijnlijk verspreid door vuile endoscopen, zegt hij, maar ze worden waarschijnlijk over het hoofd gezien bij patiënten met een gezond immuunsysteem of die reeds werden behandeld met antibiotica.
Wil je uw hersenen redden van dementie? Er zijn mogelijkheden binnen handbereik.
(NaturalNews) De langste studie ooit naar de invloed van leefstijl op chronische ziekten heeft geconcludeerd dat matige lichaamsbeweging de meest effectieve manier is om dementie te voorkomen.
"Wat het onderzoek aantoont is dat het volgen van een gezonde levensstijl verrassend grote voordelen heeft voor de gezondheid", aldus hoofdonderzoeker Peter Elwood. "Gezond gedrag heeft een veel gunstiger effect dan een medische behandeling of preventieve procedure."
De studie, uitgevoerd door onderzoekers van de Universiteit van Cardiff en gepubliceerd in het tijdschrift PLoS ONE, volgde 2.235 mannen vanaf 9179 uit het zuiden van Wales gedurende 35 jaar. De mannen tussen 45 en 49 jaar bij het begin van de studie beantwoordden regelmatig vragen over hun leefstijl en gezondheid.
De onderzoekers vonden dat vijf factoren het belangrijkst waren bij het verminderen van de kans op chronische ziekten, waaronder dementie: regelmatige lichaamsbeweging, gezonde voeding, laag lichaamsgewicht, laag alcoholgebruik en niet roken. Vergeleken met mensen die geen rekening hielden met deze factoren hadden degenen die de factoren wel toepasten 60 procent minder kans om te lijden aan dementie of cognitieve achteruitgang en 70 procent minder kans om te lijden aan diabetes, hart- en vaatziekten of een beroerte.
"De omvang van de vermindering van kans op ziekte als gevolg van deze eenvoudige en gezonde stappen heeft ons echt verbaasd en is van groot belang bij een vergrijzende bevolking," zei Elwood.
Verbeter uw gezondheid vandaag nog.
Het grootste gevonden verband was dat tussen lichaamsbeweging en dementie maar Elwood benadrukt dat een algehele gezonde levensstijl belangrijker is.
"Beweging blijkt het meest belangrijk te zijn, maar de andere factoren komen er zeer dichtbij," zei hij .
Het verhogen van uw lichamelijke activiteit is wellicht één van de gemakkelijkste manieren om uw algehele gezondheid te verbeteren. Het vraagt slechts 30 minuten per dag om significante voordelen te behalen.
"Wij moeten allemaal een meer actieve levensstijl beogen," zei Elwood. "Als ik mijn auto een kilometer van het werk parkeer dan heb ik al mijn half uur beweging per dag. Elke oefening heeft haar voordelen en hoe meer hoe beter"
"Helaas toont deze studie ook aan dat weinig mensen een volledig gezonde levensstijl volgen", zei Elwood.
De onderzoekers vonden dat zelfs met het verminderen van het totale percentage rokers in de afgelopen 35 jaar het aantal mensen dat kan bogen op een gezonde levensstijl niet was veranderd in de loop van de studie. Dit komt overeen met recente onderzoeken waaruit men vindt dat minder dan 1 procent van de bevolking van Wales de vijf aanbevolen factoren volgt, met 5 procent die geen enkel van de factoren naleeft.
"Als bij de mannen (in de studie) was aangedrongen extra slechts één aanbevolen factor toe te passen in hun verder leven om slechts aan de helft van de factoren te voldoen dan zou tijdens de daaropvolgende 35 jaren er 13 procent vermindering geweest zijn van dementie, 12 procent daling van de diabetes , 6 procent minder vaatziekten en 5 procent minder sterfgevallen," zei Elwood.
De onderzoekers vonden ook dat ongezond leven verantwoordelijk was voor 10 procent van alle medische uitgaven in Wales .
Dementie is een groeiend probleem voor de volksgezondheid en zal naar verwachting wereldwijd 135 miljoen mensen treffen in 2050.
"Wij worden geconfronteerd met een potentieel grote toename van het aantal mensen met dementie en als wij deze crisis het hoofd willen bieden moeten we investeren in onderzoek," zei Rebecca Wood, chief executive van Alzheimer Research UK .
"Het is bemoedigend voor mensen om te weten dat er eenvoudige stappen zijn die ze kunnen ondernemen om het risico te verminderen," zei ze.
Oorspronkelijk artikel: "Want to save your brain from dementia? Hit the treadmill and pump some weights", Monday, January 13, 2014 by: David Gutierrez, staff writer, Natural News.
NaturalNews) Een dieet rijk aan fruit en groenten is één van de beste manieren om het risico op kanker te verminderen en talrijke studies wijzen erop dat de tomaten in het bijzonder een sterke kanker-preventieve werking hebben. Mensen van wie aangetoond is dat ze veel tomaten gebruiken in hun voeding hebben aanzienlijk minder kans op kanker vooral borst- en prostaatkanker.
Een studie uitgevoerd door onderzoekers aan de 'Rutgers and Ohio State Universities' legt het mechanisme bloot waarmee tomaten borstkanker bestrijden. De studie is gepubliceerd online en in het 'Journal of Clinical Endocrinology & Metabolism.
"De voordelen van het eten van veel tomaten en op tomaten gebaseerde producten, zelfs voor een korte periode, waren duidelijk zichtbaar in onze bevindingen", aldus hoofdauteur Adana Llanos.
"Het eten van fruit en groenten die rijk zijn aan essentiële voedingsstoffen, vitaminen, mineralen en fytochemicaliën zooals lycopeen heeft belangrijke voordelen. Gebaseerd op onze bevindingen heeft een regelmatige consumptie van ten minste de aanbevolen dagelijkse porties fruit en groenten een werend effect tegen borstkanker".
Tomaten reguleren de hormonenhuishouding.
De studie werd uitgevoerd bij 70 postmenopauzale vrouwen omdat bekend is dat het risico op borstkanker in die periode drastisch verhoogt. Gedurende 10 weken volgden de vrouwen een dieet rijk aan tomaten en ten minste 25 milligram van het fytochemische lycopeen per dag.
Lycopeen, een carotenoïde chemische stof in de tomaten die aan die vruchten hun opvalllende kleur geeft wordt in verband gebracht met tal van voordelen voor de gezondheid.
In een andere periode van 10 weken werden vrouwen op dezelfde wijze gevoed met een dieet rijk aan sojaproducten wat een dagelijkse aanvoer vertegenwoordigde van 40 mg soja eiwit. Elk dieet werd voorafgegaan door twee weken van onthouding van het eten van tomaten of soja.
De onderzoekers vonden dat het tomatenrijk dieet leidde tot een 9 procent stijging van de niveaus van het hormoon adiponectine dat de bloedspiegels van vet en suiker regelt, terwijl het dieet van soja leidde tot 9 procent daling. Deze bevindingen zijn belangrijk omdat een hoge bloedsuikerspiegel, bloedvet en overgewicht allemaal verband hebben met een verhoogd risico op borstkanker.
Opmerkelijk was dat het effect van het tomatendieet sterker was bij vrouwen met een lagere body mass index.
"De bevindingen tonen het groot belang aan van preventie voor obesitas," zei Llanos. "Het consumeren van een dieet rijk aan tomaten had een grotere invloed op de hormoonspiegels bij vrouwen die een gezond gewicht behouden."
De onderzoekers testten het dieet op soja omdat eerdere studies hadden gewezen op minder borstkanker bij Azitatisch vrouwen. De bevindingen suggereren dat het lagere kankercijfer het gevolg is van een andere factor of dat soja alleen beschermend werkt bij mensen met bepaalde etnische afkomst gekoppeld aan genetische profielen.
Andere kankerbestrijdende effecten.
Adiponectine is niet het enige waarmee tomaten kanker bestrijden. Van de oranjerode vruchten is bekend rijk te zijn aan antioxidanten (waarvan lycopeen er een is) , waarvan bekend is kanker te bestrijden door het elimineren van de vrije radicalen die schade kunnen veroorzaken aan het DNA. Van lycopeen is ook bekend dat het de niveaus van LDL (" slecht") cholesterol, verbonden met kanker van de borst , prostaat , longen en maag, verlaagt .
Een andere studie gepubliceerd in het 'Journal of the National Cancer Institute' in het begin van 2013, toonde aan dat vrouwen met de hoogste bloedspiegels van carotenoïden beduidend minder kans hebben om borstkanker te ontwikkelen. Het effect was het sterkst voor de oestrogeen-receptor-negatieve kankers die behoren tot de meest dodelijke en moeilijkst te behandelen kankers.
Carotenoïden kunnen kanker bestrijden door het verbeteren van intercellulaire communicatie en het stimuleren van het vechten van het lichaam tegen kanker. Het lichaam kan ook carotenoïden in retinol metaboliseren, waarvan bekend is dat het een belangrijke rol speelt in de celgroei, genexpressie en tumoronderdrukking.
Oorspronkelijk artikel: "How tomatoes help prevent cancer", Sunday, January 05, 2014 by: David Gutierrez, staff writer Natural News"
Vaccin liegt: Kinkhoest uitbraken aangestoken door gevaccineerde kinderen.
(NaturalNews) Een oude mythe wordt in stand gehouden door zowel de gevestigde reguliere geneeskunde als de media dat niet gevaccineerde kinderen sociaal verantwoordelijk zijn voor het aansturen van de uitbraken van ziekten zoals pertussis (kinkhoest), mazelen en gordelroos. Maar de wetenschappelijke literatuur is niet van die mening en stelt dat in veel gevallen gevaccineerde kinderen grotendeels verantwoordelijk zijn voor triggering en verspreiding van ziekten.
Een recente studie gepubliceerd in het tijdschrift 'Proceedings of the Royal Society B: Biological Sciences' bijvoorbeeld, vond dat, ondanks de meer dan 50 jaar bevolkingsvaccinatie de gevallen van kinkhoest in stijgende lijn evolueren. De schuldige? Antigenen van Bordetella pertussis die niet alleen volledig ineffectief blijken bij preventieve infectie met Bordetella parapertussis maar eigenlijk eerder de kinkhoest promoten door te interfereren met de natuurlijke afweer van het lichaam.
"Wij constateerden dat kinkhoestvaccinatie de immuniteit tegen B.-parapertussis bestrijdt door het meten van verminderde long-inflammatoire en neutrofiele reacties," schreven de auteurs. "Wij concluderen dat kinkhoestvaccinatie interfereert met de optimale werking van B. parapertussis en de prestaties van deze ziekteverwekker begunstigt. Onze gegevens bevestigen de mogelijkheid dat vaccinatie op grote schaal de ontvangers vatbaarder kan maken voor B. parapertussis infectie."
Met andere woorden, kinderen die zijn gevaccineerd tegen kinkhoest krijgen eigenlijk een verminderde immuniteit en zijn vatbaarder voor B. parapertussis infectie dan niet gevaccineerde leeftijdsgenoten. Gevaccineerde kinderen in wezen zijn de dragers van de ziekte als het gaat over de uitbraken van kinkhoest, meestal infecteren ze andere gevaccineerde kinderen en zetten zo enorme druk op lokale middelen in de gezondheidszorg.
Vreemd genoeg zijn het niet de niet gevaccineerde kinderen die gezond blijven gedurende de uitbraken maar wel deze van wie het immuunsysteem niet werd verlamd door blootstelling aan kunstmatige vaccin antigenen. Dit was zeker het geval bij meer dan 600 bevestigde gevallen van kinkhoest, een 10-voudige toename ten opzichte van voorgaande jaren. Zoals u zich wellicht herinnert werden de meeste mensen met de ziekte vooraf gevaccineerd.
Een meer recente studie gefinancierd door de Amerikaanse 'Food and Drug Administration' (FDA) constateerde dat het kinkhoest vaccin toegediend in de combinatie DTaP zelfs de verspreiding van kinkhoest niet kon voorkomen zoals algemeen beweerd. Integendeel, het vaccin veroorzaakte de uitbreiding van de ziekte bij testbavianen gedurende vijf weken.
"Deze bevindingen kunnen de toename van kinkhoest in de VS verklaren," zei FDA onderzoeker Tod Merkel, bevestigend wat velen denken over de gevaren van het kinkhoestvaccin.
Moeten ouders die hun kinderen laten inenten aansprakelijk worden gehouden voor de verspreiding van ziekte?
Dit alles stelt natuurlijk dat de lopende demonisering van ouders die weigeren hun kinderen te laten inenten volledig verkeerd is. Als het de volksgezondheid is waarover wij bezorgd zijn in het vaccindebat dan lijkt het alsof ouders die ervoor kiezen om te vaccineren degenen zijn die anderen in gevaar brengen.
Misschien is de tijd rijp is om de ware schuldigen aan te wijzen. De rollen zijn omgedraaid en gebaseerd op de laatste beschikbare wetenschap is het nu overduidelijk dat ouders die laten vaccineren degenen zijn die andere kinderen in gevaar brengen.
Zal de pro-vaccin lobby, die er vlug bij was om ouders die niet laten vaccineren aansprakelijk te stellen voor het aanbrengen van schade aan anderen, nu volgens dezelfde maatstaf gebruikt voor de niet vaccinerende ouders worden beoordeeld?
Oorspronkelijk artikel: "Vaccine lies: Whooping cough outbreaks being triggered by vaccinated children" Thursday, December 26, 2013 by: Ethan A. Huff, staff writer.
Chocolade evenaart fluoride in de strijd tegen tandbederf.
(NaturalNews) Stel je voor chocolade eten om het tandglazuur te remineraliseren en in strijd tegen gaatjes. Klinkt te mooi om waar te zijn? Een onderzoeker aan de 'Tulane University' komt nauw in de buurt met een chocolade extract dat niet giftig is en fluoride overtreft. Gezien de gevaren van fluoride en haar aanwezigheid in commerciële tandpasta biedt een vervanging op basis van chocolade een smakelijk oplossing.
Vergif op onze tandenborstel.
Fluoride is al meerdere keren onder de loep genomen, en terecht. Gebruikt in tandpasta en onze watervoorziening heeft auteur Christopher Bryson in zijn boek 'The Fluoride Deception' dit industrieel afval geclassificeerd als "de meest schadelijke milieu-vervuiler van de Koude Oorlog". Gekoppeld met verminderde schildklier en nierfunctie, onvruchtbaarheid , verlaagde intelligentie, cardiovasculaire ziekte, zwakke botten en verhoogd risico op kanker is fluoride bijzonder schadelijk. Bovendien vestigt het 'Fluoride Action Network' onze aandacht op het feit dat "slechts één gram fluoride tandpasta (een volledige strip pasta op een normale borstel) voldoende is om acute fluoride toxiciteit te veroorzaken bij een kind van twee jaar (met bijv. misselijkheid, braken, hoofdpijn, diarree)." Gelukkig hebben we een alternatief voor dergelijke toxische waanzin in de verrassende vorm van chocolade.
Voedsel van de goden, een zegen voor de tanden.
Arman Sadeghpour, een promovendus aan de 'Tulane University', ontdekte een onwaarschijnlijke speler in de strijd tegen tandbederf, een extract afkomstig van de cacaoboon. Hij vewerkte menselijke kiezen met fluoride of cacao-extract. Vervolgens werden de tanden in een gespecialiseerde machine geplaatst die een inkeping op elke tand drukt. De diepte van de indruk geeft de hardheid van het glazuur aan. Sadeghpour constateerde dat de tanden behandeld met cacao extract veerkrachtiger waren dan deze waarop fluoride gebruikt werd.
In een tweede proef werd elke tand een nacht in een oplossing van ofwel fluoride of cacao extract gelaten. De volgende dag onderworp Sadeghpour het tandoppervlak aan een sterk zuur gedurende 10 minuten. Toen hij de hoeveelheid calcium mat die in het zuur was uitgeloogd vond hij dat de tanden gedrenkt in cacao-extract, 8 procent minder calcium hadden verloren dan hun tegenhangers in fluoride.
Volgens een persbericht van de universiteit: "Het extract , een wit kristallijn poeder waarvan de chemische samenstelling vergelijkbaar is met cafeïne, helpt tandglazuur verharden, waardoor zij minder vatbaar worden voor tandbederf. Het cacao-extract, zou de eerste belangrijke innovatie bieden voor commerciële tandpasta sedert de fabrikanten begonnen met het toevoegen van fluoride aan tandpasta in 1914."
Oorspronkelijk artikel: "Chocolate trumps fluoride in the fight against tooth decay" Sunday, December 22, 2013 by: Carolanne Wright"