Vertalingen van en verwijzingen naar artikels over gezond leven en maatschappij meestal gebaseerd op wetenschappelijk onderzoek. Wie volgens mij niet eerlijk is krijgt een FOEI!
Geen enkele informatie op deze blog is bedoeld voor diagnose, behandeling, verlichting of genezing van een ziekte.
17-12-2017
Genezen door voeding
Onderstaande personen hebben ernstige ziekten overwonnen met behulp van alleen maar voeding.
Wanneer mensen worden geconfronteerd met een ernstige aandoening hebben zij de neiging om naar het ziekenhuis te gaan en zichzelf door een huisarts te laten controleren. Ze nemen dan de medicijnen voorgeschreven door de arts en hopen dat alles goed komt. Onderstaande personen hebben een andere richting gekozen op zoek naar een remedie.
Maak kennis met de 45-jarige hotelmanager Nicole Green uit Suffolk, Engeland, die in 2008 werd gediagnosticeerd met multiple sclerose (MS), een neurologische aandoening die wordt gekenmerkt door slechtziendheid en verlies van motorische controle. Naar verluidt genas ze zichzelf met een dieet van lijnzaad en vis. En dan is er de 52-jarige West Wycombe, gepensioneerde ambtenaar Bill Rogers, die, in plaats van statines te nemen om zijn cholesterolwaarden te reguleren heil zocht bij zoete aardappelen, kikkererwten en soja.
Dit lijkt aan te tonen dat een goed dieet net zo effectief is - misschien zelfs meer - als het consumeren van commerciële medicijnen als het gaat om het beteugelen van de effecten van een stoornis of ziekte, of het neutraliseren van een aandoening die ervoor kan zorgen dat onze gezondheid slechter wordt.
Een onderzoek dat onlangs werd uitgevoerd door professor Giovanni de Gaetano van het Neuromed Institute in Pozzini, Italië, concludeerde dat mensen die last hadden van hartkwalen en de gewoonte hadden om groenten, vis, noten en olijfolie te eten, hun kansen op voortijdige dood zagen verminderen met 37 procent. Dit zijn grotere kansen dan met statines waar de overlijdingskans slechts met 18 procent vermindert.
Artsen over de hele wereld zijn zich echter niet bewust van deze bevindingen en geloven nog steeds in de kracht van medicijnen als de beste manier om kwalen te genezen. In een dringende oproep aan de Medical Schools Council en de General Medical Council om licht te werpen op deze zaak, zei Dr. Aseem Malhotra, cardioloog consultant bij het Lister Hospital in Stevenage in Hertfordshire,: "Er is weinig of geen opleiding op de medische school of op postdoctoraal niveau over de impact van voeding op de gezondheid. " "De helende kracht van het dieet is onderbelicht en heeft, in tegenstelling tot medicijnen, geen bijwerkingen", voegde Malhotra eraan toe.
Niettemin erkennen sommige artsen wel het effect van voeding op de gezondheid. Bijvoorbeeld neuro-epidemioloog George Jelinek professor aan de University of Melbourne, die investeerde in een plantaardig volwaardig dieet met zeevruchten (voor 20 milliliter tot 30 ml of omega-3 vetzuren per dag) en lijnzaadolie (voor vitamine D) om zijn MS te genezen, 18 jaar geleden gediagnosticeerd.
Een ander dieet, dit voor de behandeling van het prikkelbare darm syndroom (IBS), werd in 2012 samengesteld door wetenschappers aan de Monash University in Melbourne, Australië. De wetenschappers adviseerden patiënten met IBS om hun inname van voedsel dat rijk is aan fermenteerbare oligosacchariden, disachariden, monosachariden en polyolen (FODMAP), die voorkomen in tarwe; groenten en fruit zoals selder, peren, perziken, prei, appelen, kool, uien en pruimen, knoflook en zuivel.
De negenentwintigjarige Camberley, Surrey die sinds haar veertiende aan IBS leed, probeerde dit dieet. "Het dieet was vreselijk restrictief, maar het was verbazingwekkend - binnen een week had ik verbeteringen opgemerkt en nu krijg ik zelden een opflakkering als ik mijn triggervoedsel eet, zoals zuivel, uien, knoflook en meloen, of iets anders met gluten."
Mensen met een hoog cholesterolgehalte moeten hun gebruik van vet- en rood vlees verminderen en een mediterraan dieet volgen. Een alternatief hiervoor is het dieet dat werd ontwikkeld door voedingsdeskundige Ian Marber en Dr. Laura Corr, een cardioloog bij de NHS Foundation Trust van Guy's en St. Thomas, dat bestaat uit een ruime hoeveelheid gezonde oliën zoals olijfolie, vezels, noten, haver, soja en voedingsmiddelen die rijk zijn aan plantensterolen, die goed zijn voor het opnemen van cholesterol in het lichaam vanuit de darmen.
Bristol Heart Institute, interventie-adviseur-cardioloog Dr. Julian Strange, zei: "We hebben geen enorme hoeveelheid bewijs dat diëten als deze je langer laten leven, maar het kan helpen het cholesterol te verlagen. "
Dit soort denken - dat voedsel een betere remedie is dan medicatie - is niet nieuw en is al vier jaar geleden opgedoken. Het in Philadelphia, Pennsylvania gevestigde Metropolitan Area Neighborhood Nutrition Alliance (MANNA) heeft in 2013 een onderzoek laten uitvoeren dat hen deed geloven dat goede voeding op de lange termijn bijgedraagt aan een betere kwaliteit van leven. Als zodanig namen ze specifieke maaltijdplannen op voor verschillende soorten patiënten en in de loop van één jaar zagen bij hun diabetespatiënten de medische kosten met $ 12.000 per maand dalen. "We bereiken fantastische resultaten omdat we voor de ziekste klanten zorgen. Het besparingspotentieel is veel groter voor deze mensen, "zei de directeur van beleid van MANNA en institutionele zaken Ann Hoskins-Brown.
Oorspronkelijk artikel:”All these people have CURED serious diseases using nothing but food nutrients”, Saturday, July 15 by Jhoanna Robinson, Natural News.
Noten eten waarvan is vastgesteld dat ze de "hersengolffuncties" dramatisch verbeteren, gekoppeld aan geheugen, creativiteit, prestaties en intelligentie.
Het hectisch tempo van het modern leven kan ons vaak het gevoel geven dat we mentaal worden weggevaagd, moeite hebben om ons te concentreren, creatief uitgelekt en gewoon ongeïnspireerd. Als jij je zo voelt, hebben we goed nieuws: een recente studie uitgevoerd door onderzoekers van het Loma Linda University Adventist Health Sciences Center, gepubliceerd in het FASEB Journal, heeft vastgesteld dat het regelmatig eten van bepaalde noten in hoge mate de hersengolvenfunctie kan verbeteren .
Science Daily rapporteerde onlangs over het onderzoek en stelde dat de inname van zes soorten noten, waaronder pistachenoten en pinda's (eigenlijk een peulvrucht), de hersengolffuncties stimuleert die geassocieerd zijn met leren, geheugen, creativiteit, genezing en cognitie. Pistachenoten produceren bijvoorbeeld bijzonder hoge golfgolfresponsen die essentieel zijn voor "het verbeteren van cognitieve verwerking, het bewaren van informatie, leren, waarneming en snelle oogbewegingen tijdens de slaap." Pinda's produceren hogere delta-responsen, waardoor ze vooral gunstig zijn voor het verhogen van de immuunfunctie, het versterken van het natuurlijk genezingsvermogen en het induceren van diepe, rustgevende slaap.
De 13 onderzoekers die bij de studie betrokken waren, onderzochten de gevolgen van regelmatige noteninname op de hersengolfactiviteit door vrijwilligers ertoe te bewegen hun consumptie van pistachenoten, pinda's, walnoten, amandelen, pecannoten en cashewnoten te verhogen en vervolgens de sterkte van hun hersengolven te meten met behulp van elektro-encefalogrammen (EEG ). De activiteit werd geregistreerd van negen verschillende gebieden van de hoofdhuid die verband houden met de functie van de hersenschors.
Eerdere studies hadden de gunstige effecten van verhoogde notenconsumptie op ontsteking, veroudering en ziekte al bevestigd, maar dit was één van de eerste studies die zich uitsluitend richtte op de voordelen voor de gezondheid van de hersenen.
"Deze studie toonde belangrijke positieve resultaten door te laten zien dat noten net zo goed zijn voor je hersenen als voor de rest van je lichaam," zei hoofdonderzoeker Lee Berk, associate decaan voor onderzoek aan de LLU School of Allied Health Professions.
Alle noten uit het onderzoek bevatten veel antioxidanten met de hoogste concentraties in walnoten. Antioxidanten beschermen het lichaam tegen schade veroorzaakt door vrije radicalen, wat kanker, bloedvat- en andere aandoeningen helpt voorkomen.
Als je bedenkt dat ze dezelfde vorm hebben als een menselijk brein, is het niet zo verwonderlijk dat walnoten geweldige voordelen voor de breingezondheid bieden. Deze heerlijke noten bevatten vooral veel omega-3 vetzuren, die essentieel zijn voor de normale hersenfunctie en waar velen van ons tekort aan hebben. Lage niveaus aan omega-3 zijn gekoppeld aan cognitieve degeneratie en depressie.
Een eerder Natural News-artikel meldde: Regelmatig een handvol walnoten eten, kan de geest in goede conditie houden en de grijze cellen ondersteunen. Wat meer is, is bekend dat walnoten het melatoninegehalte met maar liefst drie keer verhogen, waarbij ze verlichting geven van slapeloosheid. Dus als u het beu bent om 's nachts schapen te tellen en in plaats daarvan een knock-out-slaap op prijs stelt, overweeg dan een paar walnoten als tussendoortje voor het slapengaan op te nemen. Walnoten hebben ook uitstekende voordelen voor de gezondheid van het hart, waaronder natuurlijk verlagen van de cholesterol. Deze noten zitten ook vol voedingsstoffen, waaronder mangaan, ijzer, koper, fosfor en calcium.
Natural News meldde verder: Walnoten bevatten meer antioxidanten, foliumzuur en vitamine E dan welke andere noot dan ook, en met name hebben zwarte walnoten het hoogste gehalte (onder noten) van een aminozuur dat argenine wordt genoemd en dat essentieel is voor de celdeling en eiwitsynthese.
Dus, of u nu kiest voor walnoten, pistachenoten of een ander heerlijk soort noten, u kunt er zeker van zijn dat uw lichaam uw keuze zal belonen om meer van deze heerlijke lekkernijen in uw dagelijkse dieet op te nemen.
Oorspronkelijk artikel:”Eating nuts found to dramatically improve “brainwave functions” linked to memory, creativity, performance and intelligence”, Wednesday, November 29, 2017 by: Tracey Watson, Natural News.
Kanker heeft een hekel aan zuurstof: uit onderzoek blijkt dat een tekort aan zuurstof in de cellen kankertumoren doen groeien.
Volgens een studie gepubliceerd in het tijdschrift Nature kan het normaliseren van de zuurstoftoevoer in tumoren de progressie van kanker remmen. De wetenschap heeft ondertussen het mechanisme achter het ontstaan van kanker vastgelegd. Deskundigen merken op dat de ziekte het gevolg is van de DNA-mutatie van één enkele cel, hetzij door toeval, hetzij door carcinogene factoren, gevolgd door de snelle uitbreiding van de abnormale cellen.
Volgens wetenschappers beïnvloeden deze schadelijke genetische mutaties de functies van normale cellen. De experts zeggen echter dat deze mutaties noodzakelijk zijn voor de groei en overleving van kankercellen. Gezondheidsdeskundigen leggen ook uit dat naast deze genetische veranderingen tumorcellen ook epigenetische veranderingen vertonen. Deze veranderingen hebben iets te maken met hoe genen zich uitdrukken.
Als onderdeel van de nieuwe studie hebben de onderzoekers meer dan 3.000 tumoren onderzocht om te zien hoe hypermethylering bijdraagt tot het ontstaan van kanker. De wetenschappers verklaren dat hypermethylatie een proces is waarbij grote hoeveelheden methylgroepen worden toegevoegd aan het DNA van de cel. De onderzoekers benadrukken dat hypermethylatie de expressie van tumoronderdrukkende genen dempt, wat vervolgens abnormaal cellulair gedrag en excessieve tumorgroei versnelt.
"Ons onderzoek toont aan dat hypermethylering wordt veroorzaakt door zuurstofgebrek of hypoxie. In feite verklaart zuurstofgebrek tot de helft van de hypermethylering in tumoren. Hoewel we veel van onze inspanningen hebben gericht op borsttumoren, hebben we ook aangetoond dat dit mechanisme een vergelijkbare brede invloed heeft op blaas-, colorectale, hoofd- en nek-, nier-, long- en baarmoedertumoren, " zegt professor Diether Lambrechts in Ku Leuven News online.
Vertrouwen in nieuw onderzoek op kanker.
De onderzoekers gebruikten diermodellen om te zien of het toevoeren van zuurstof naar de tumoren de progressie van kanker kan beïnvloeden. Gegevens uit de klinische studie bevestigen dat het normaliseren van de bloedtoevoer in tumoren de epigenetische veranderingen effectief kan voorkomen. De bevindingen tonen mogelijkheden aan in het beheersen van kanker, zeggen de onderzoekers. De resultaten kunnen ook leiden tot de ontwikkeling van nieuwe geneesmiddelen tegen kanker die gericht zijn op de bloedvaten of de epigenetische abnormaliteiten, voegen de experts eraan toe.
"Onze nieuwe inzichten kunnen mogelijk een enorme impact hebben op het kankerbeleid. Allereerst kunnen we epigenetische afwijkingen gebruiken om de zuurstoftoevoer naar een tumor te controleren, waardoor we het gedrag van de tumor beter kunnen voorspellen en beter geïnformeerde behandelingsbeslissingen kunnen nemen. Ten tweede werpt het een nieuw licht op de bestaande therapieën langs de bloedvaten. Ze helpen niet alleen bij het toedienen van chemotherapie aan de tumor, maar remmen ook nieuwe epigenetische aberraties. Dit zou op zijn beurt kunnen helpen bij het verminderen van de agressiviteit van kankercellen en dus therapeutisch heilzaam te zijn ", vertelt onderzoeker Dr. Bernard Thienpont Science Daily online.
De onderzoekers zijn al begonnen met het testen of tumor-DNA-analyse kan worden gebruikt om tumoroxygenatie te voorspellen. De experts zijn ook begonnen met onderzoek naar mogelijke therapieën die helpen de bloedvaten te normaliseren.
"We willen weten of het niet alleen mogelijk is om een aantal van deze epigenetische aberraties te remmen, maar misschien zelfs om ze om te keren. Doorgaan met dit en ander nieuw onderzoek geeft ons een groot vertrouwen in de toekomst van kankeronderzoek, "voegt professor Lambrechts eraan toe.
Oorspronkelijk artikel:”Cancer hates oxygen: Research shows that a shortage of oxygen in the cells is how many cancer tumors grow”, Sunday, December 03, 2017 by Russel Davis, Natural News.
Volgens een nieuwe studie zouden personen met een hoog cardiovasculair risicoprofiel donkere chocolade met olijfolie moeten eten.
In de afgelopen jaren heeft de medische gemeenschap veel moeite gedaan om mensen voor te lichten over het verlagen van hun cholesterolniveau om de gezondheid van hun hart te beschermen. Degenen die een verhoogd cholesterolgehalte hebben krijgen vaak statines, zoals Lipitor of Zocor, voorgeschreven om deze niveaus te verlagen. In feite behoren deze tot de meest voorgeschreven geneesmiddelen aller tijden. Niettemin hebben deze toxische geneesmiddelen ernstige bijwerkingen, waaronder spierpijn en -zwakte, verhoogde leverenzymen, astmatische complicaties en aangeboren afwijkingen bij zwangere vrouwen, om er maar een paar te noemen.
Dit betekent echter niet dat er geen gezonde oplossing is om op natuurlijke wijze het cholesterolgehalte te verlagen. Naast een gezond gewicht en regelmatige lichaamsbeweging, heeft een recent onderzoek een nieuwe sleutel gevonden voor het verzorgen van het hart: het samen eten van donkere chocolade en extra vierge olijfolie.
De studie, uitgevoerd door onderzoekers van de Universiteit van Pisa in Italië, die de resultaten presenteerde op het congres van de European Society of Cardiology (ESC) in augustus ll., concludeerde dat donkere chocolade verrijkt met extra vierge olijfolie kan leiden tot een betere gezondheid van het hart en een beter cardiovasculair risicoprofiel.
"Het is bekend dat een gezond dieet het risico op hart- en vaatziekten vermindert," zei Dr. Rossella Di Stefano, een cardioloog aan de Universiteit van Pisa, en leider van het onderzoek. "Groenten en fruit oefenen hun beschermende werking uit met plantaardige polyfenolen die vooral voorkomen in cacao, olijfolie en appels. Uit onderzoek is gebleken dat de Italiaanse rode Panaia-appel zeer veel polyfenolen en antioxidanten bevat."
De onderzoekers gingen na of een combinatie van donkere chocolade en olijfolie of donkere chocolade en Panaia rode appel de voortgang van atherosclerose zou kunnen stoppen (een opeenhoping van plaque op de slagaderwanden, waardoor de bloedstroom belemmerd wordt) bij overigens gezonde mensen met cardiovasculaire risicofactoren.
Het ESC verklaarde in een persbericht: De gerandomiseerde crossover-studie omvatte 26 vrijwilligers (14 mannen, 12 vrouwen) met minstens drie cardiovasculaire risicofactoren (roken, dyslipidemie, hypertensie of familiegeschiedenis van hart- en vaatziekten) die dagelijks 28 gram donkere chocolade kregen gedurende 28 dagen. Gedurende 14 opeenvolgende dagen bevatte het 10% extra vierge olijfolie en gedurende 14 opeenvolgende dagen bevatte het 2,5% Panaia rode appel. De twee soorten chocolade werden in willekeurige volgorde gegeven.
De progressie van atherosclerose werd bepaald door metabole veranderingen (niveaus van carnitine en hippuraat), lipidenprofiel, bloeddruk en niveaus van circulerende endotheliale voorlopercellen (EPC's). EPC's zijn van cruciaal belang voor vasculair herstel en het onderhoud van de endotheliale functie.
De onderzoekers namen urine en bloedmonsters aan het begin van het onderzoek en opnieuw aan het einde. De urinemonsters werden geanalyseerd op endogene metabolieten met behulp van proton nucleaire magnetische resonantie spectroscopie, en circulerende EPC-niveaus werden geëvalueerd met flowcytometrie. Body mass index (BMI), bloeddrukniveaus, rookstatus, lipidenprofiel en glykemie, werden ook zorgvuldig gecontroleerd voor alle deelnemers.
De resultaten waren best verbazingwekkend. Aan het einde van het 28-daagse onderzoek ontdekten de onderzoekers dat de EPC-waarden significant waren gestegen na consumptie van de met olijfolie verrijkte chocolade. De niveaus van carnitine en hippuraten waren aanzienlijk verlaagd - wat een goede zaak is - zowel in vergelijking met basislijnfiguren als met de met appel verrijkte chocolade.
Meest bemoedigend resulteerde de consumptie van de met olijfolie versterkte chocolade in significante verhogingen van lipoproteïne met hoge dichtheid (goede cholesterol) en aanzienlijke verlagingen van de bloeddrukniveaus.
Dus, als je net als miljoenen anderen het advies hebt gekregen om stappen te ondernemen om je cholesterolgehalte te verlagen, heb je nu een fantastisch excuus om je consumptie van heerlijke donkere chocolade te verhogen. Zorg ervoor dat je er pure olijfolie van eerste persing gebruikt! Smelt de chocolade in een beetje olijfolie en giet er wat verse aardbeienmoes over? Jamjam!
Oorspronkelijk artikel: “Those with a high cardiovascular risk profile should eat dark chocolate with olive oil, new study finds”, Monday, December 04, 2017 by: Tracey Watson, Natural News.
Fietsen kan het risico op kanker en hartziekten met bijna de helft verminderen, zegt een nieuwe studie.
Fietsen naar je werk is niet zo slecht of irritant als het klinkt. Het is in veel gevallen veel sneller dan met het openbaar vervoer of met de auto. Bovendien is het één van de gemakkelijkste manieren om fit te blijven terwijl men brandstof bespaart en zijn ecologische voetafdruk verkleint. Degenen die het al een tijdje doen melden vaak dat ze zich gezonder en gelukkiger voelen dan ooit.
Ondanks veel redenen om met de fiets naar het werk te gaan worden er veel uitvluchten gezocht om dat niet te doen. Of het nu één van de klassieke excuses is of iets heel anders, er zal altijd iets zijn dat ons tegenhoudt, tenzij men er gewoon aan begint. Misschien zal deze nieuwe studie, gepubliceerd in het British Medical Journal (BMJ), overtuigen om zich vaker op twee wielen te verplaatsen.
Verminder uw kans om te sterven met de helft.
Tijdens een groot vijfjarig onderzoek door de Universiteit van Glasgow, Schotland, volgden onderzoekers de gezondheid van meer dan 250.000 mensen. Zij vergeleken de gezondheid van mensen die actief pendelen naar het werk met mensen die meestal gebruik maakten van het openbaar vervoer of de auto.
Gedurende de vijf jaar stierven in totaal 2.430 van de deelnemers aan de studie, 3.748 werden gediagnosticeerd met kanker en 1.110 hadden hartproblemen ontwikkeld. Nadat de onderzoekers variabelen hadden aangepast, zoals geslacht, leeftijd, bestaande ziekte, roken en dieet, rapporteerden ze significante verbeteringen in gezondheid en levensduur bij de fietsers.
Fietsen naar het werk bleek het risico op vroegtijdig overlijden, door welke oorzaak dan ook, te verlagen met 41 procent, de incidentie van kanker met 45 procent en hartziekten met 46 procent. Gemiddeld fietsten de deelnemers 50 km per week. Hoe meer ze fietsten, hoe groter de gezondheidsvoordelen.
Hoewel fietsers over het algemeen fitter waren in vergelijking met mensen die naar hun werk stapten, bleek ook wandelen de kans op het ontwikkelen van hartziekten met 27 procent te verlagen. Dit hartbeschermend voordeel was echter vooral voor degenen die meer dan 10 km per week stapten. In tegenstelling tot fietsen, toonde het lopen geen enkele bescherming tegen kanker of andere chronische gezondheidsproblemen. De auteurs meldden ook enkele voordelen voor mensen die openbaar vervoer en fietsen combineerden.
"Deze studie helpt om de potentiële voordelen van het bouwen van activiteiten in je dagelijks leven te benadrukken. Men hoeft geen sportschool te volgen of een marathon te lopen. Alles wat een beetje warmte en buiten adem zijn meebrengt - of het nu gaat om fietsen of andere bewegingen kan een verschil maken, "zei Clare Hyde van Cancer Research U.K.
Er zijn enkele beperkingen aan de studie.
Deze goed ontworpen observationele studie was gebaseerd op een uitgebreide verzameling van reeële gegevens. Desalniettemin was het niet mogelijk om duidelijk oorzaak en gevolg vast te stellen. Hoewel het gunstig effect voor actieve pendelaars er nog steeds was nadat de wetenschappers rekening hadden gehouden met variabelen zoals roken en gewicht kunnen andere factoren dan fietsen ook nog een rol spelen. Zoals gemeld door de auteurs, zijn fietsers meestal slankere mensen met minder last van ontstekingen, wat ook kan hebben bijgedragen aan de gunstige resultaten.
Hoewel verder onderzoek nodig is om de resultaten te bevestigen, is het nemen van de fiets naar het werk zonder twijfel een geweldige en eenvoudige manier om de algehele gezondheid te verbeteren. De onderzoekers benadrukten ook het belang van beleidsmakers om de infrastructuur te verbeteren om het voor mensen gemakkelijker te maken naar het werk te fietsen.
Dr. Jason Gill, van het Instituut voor Cardiovasculaire en Medische Wetenschappen van de universiteit van Glasgow, merkte op dat fietsstroken, stadsfietshuur of gesubsidieerde fietskoopschema's allemaal grote kansen kunnen bieden voor het verbeteren van de volksgezondheid.
"Wat we nu nodig hebben, is een stapsgewijze verandering in de manier waarop we transportsystemen ontwikkelen zoals we hebben gezien in Nederland en Scandinavië, waar fietsen normaal is en steden eromheen zijn gebouwd," voegde hij eraan toe.
Geen excuses meer. Waarom niet meteen beginnen? Veel mensen fietsen naar hun werk. Dus waarom, als de werkplaats niet te ver is, jij ook niet?
Oorspronkelijk artikel:”Riding your bike can cut your cancer and heat disease risk by almost half, says new study”, Wednesday, May 03, 2017 by: Amy Goodrich, Natural News.
Studie suggereert dat het drinken van biologische koffie het risico op leverkanker kan verminderen
Een recente meta-analyse gepubliceerd in BMJ Open onthulde dat het drinken van meer kopjes koffie per dag het risico op het ontwikkelen van leverkanker aanzienlijk kan verminderen. Als onderdeel van het onderzoek verzamelden gezondheidsdeskundigen aan de Universiteit van Southampton en de Universiteit van Edinburgh in UK gegevens van 26 studies met een totale cohortpopulatie van meer dan 2,25 miljoen deelnemers.
Uit de analyse bleek dat mensen die minstens één kopje koffie per dag dronken 20 procent minder kans hadden om hepatocellulaire kanker te krijgen. Het onderzoeksteam ontdekte ook dat deelnemers die minstens twee kopjes per dag dronken, een 35 procent lagere kans op leverkanker hadden. Deelnemers die vijf kopjes dronken hadden 50 procent minder kans om de ziekte te ontwikkelen, voegden de experts eraan toe. Het onderzoeksteam zag ook een beschermend effect in cafeïnevrije koffie maar minder uitgesproken.
"Het kan belangrijk zijn om koffie te ontwikkelen als een levensstijlinterventie bij CLD (chronische leverziekte). Cafeïnevrije koffie is wel acceptabeler voor mensen die geen koffie drinken of die hun koffieconsumptie beperken vanwege cafeïnegerelateerde symptomen. We suggereren niet dat iedereen elke dag vijf kopjes koffie zou drinken. Er moet meer onderzoek worden gedaan naar de mogelijke nadelen van een hoge inname van koffie of caffeïne en er is al bewijs dat dit moet vermeden worden in bepaalde groepen, zoals zwangere vrouwen. Niettemin zijn onze bevindingen een belangrijke ontwikkeling gezien het toenemend aantal leverkankers wereldwijd en de slechte prognose ervan, "zei hoofdauteur Dr. Oliver Kennedy in Telegraph.co.uk.
"Deze nieuwe studie draagt bij tot de groeiende hoeveelheid bewijs waaruit blijkt dat koffie drinken goed is voor de gezondheid van de lever en het risico op het ontwikkelen van leverkanker kan verminderen. Tegen de tijd dat de meeste mensen de tekenen en symptomen van leverschade hebben, is het echter vaak te laat. Het is daarom erg belangrijk de risico's op het ontwikkelen van leverkanker en leverziekte te verminderen - niet alleen door koffie te drinken, maar door de hoeveelheid alcohol te verminderen, een gezond gewicht te behouden door goed te sporten en gezond te eten en door de risico's voor virale hepatitis te vermijden, "zei Andrew Langford, Chief Executive van de British Liver Trust.
Koffie vermindert het risico op leverkanker volgens eerdere studies.
De recente analyse was slechts één van de vele onderzoeken die de beschermende eigenschappen van koffie tegen leverkanker aantoonden. Een rapport uit 2015 van het World Cancer Research Fund toonde zelfs aan dat het drinken van minstens één kop koffie per dag de kans op het ontstaan van leverkanker met maar liefst 14 procent kan verminderen. Het rapport was gebaseerd op een meta-analyse van 34 klinische studies met een totale cohortpopulatie van meer dan 8 miljoen deelnemers.
Een andere studie toonde aan dat het risico op leverkanker met bijna de helft verminderd was als mensen dagelijks vier of meer kopjes koffie dronken. Als onderdeel van de studie verzamelde een team van onderzoekers van de University of Southern California Norris Comprehensive Cancer Center gegevens van een multi-etnische cohortstudie met bijna 180.000 volwassen deelnemers met verschillende etnische achtergronden, waaronder Afro-Amerikanen, inheemse Hawaiianen, Japanse Amerikanen, Latino's en Kaukasiërs . De resultaten toonden aan dat deelnemers die dagelijks minstens twee kopjes koffie gebruikten een 29 procent lagere kans hadden om hepatocellulair carcinoom te ontwikkelen. Het onderzoeksteam ontdekte ook dat deelnemers die vier of meer kopjes koffie dronken per dag 42 procent minder risico hadden om de ziekte te ontwikkelen.
De bevindingen werden gepresenteerd tijdens de jaarlijkse bijeenkomst van de American Association for Cancer Research in San Diego.
Oorspronkelijk artikel:”Drink up: Study suggests drinking organic coffee can reduce liver cancer risk”, Wednesday, May 31, 2017 by: Russel Davis, Natural News.
Het eten van voedingsmiddelen met veel Omega 3-vetzuren zoals zalm, makreel en sardines blijkt de ziekte van Alzheimer te voorkomen door de bloedstroom te stimuleren.
Een nieuwe studie gepubliceerd in Journal of Alzheimer's Disease liet zien dat het eten van voedingsmiddelen met veel omega-3 vetzuren - zoals zalm, sardines en makreel - kan helpen om de ziekte van Alzheimer op afstand te houden door de bloedstroom te bevorderen in de hersenregio's die het geheugen en het leren reguleren. Als onderdeel van de studie onderzocht een team van wetenschappers hersenscans van 166 mensen uit een psychiatrische kliniek. De deelnemers werden verdeeld in twee groepen op basis van hun inname van omega-3. De scans werden ontworpen om de hersenactiviteit te meten langs de bloedstroom. Het onderzoeksteam scande tot 128 hersenregio's terwijl de deelnemers verschillende computertaken ondergingen die hun mentale vaardigheden evalueerden. De experts onderzochten ook de omega-3 bloedspiegels van de deelnemers en gebruikten standaardtests om de mentale en emotionele gezondheid van de groepen te evalueren.
Uit de studie bleek dat bij de deelnemers met een hoge inname van omega-3 er meer bloed stroomde naar de hersengebieden die verantwoordelijk zijn voor het geheugen en het leren. Het onderzoeksteam ontdekte ook dat dezelfde deelnemers het beter deden bij het opnemen en begrijpen van informatie. Deelnemers met een hoog omega-3-gehalte vertoonden ook een betere algehele mentale en emotionele gezondheid, voegde de gezondheidsdeskundige eraan toe.
"Hoewel we veel bewijzen hebben dat omega-3-spiegels geassocieerd zijn met een betere cardiovasculaire gezondheid, begint de rol van de" visolie "-vetzuren in de geestelijke gezondheidszorg en de fysiologie van de hersenen nog maar net te worden onderzocht. Deze studie opent de deur naar de mogelijkheid dat relatief eenvoudige veranderingen in het voedingspatroon een gunstige invloed kunnen hebben op de cognitieve functie," schreef mede-auteur professor William Harris in ScienceDaily.com.
Ondanks de schijnbaar positieve resultaten hebben externe experts gewaarschuwd dat de studie niet evalueerde hoe omega-3-vetzuren specifiek neurologische aandoeningen zoals dementie afweren.
"Omega-3-vetzuren spelen een belangrijke rol bij het behoud van een gezond brein. Deze studie wijst op een verband tussen hogere niveaus van omega-3 en bepaalde indicatoren van de gezondheid van de hersenen, maar keek niet naar mogelijke lange termijn voordelen tegen aandoeningen zoals dementie. Hoewel sommige eerdere onderzoeken een verband hebben gelegd tussen diëten met een hoog omega 3 gehalte en een lager risico op dementie, is het onduidelijk in hoeverre dit effect kan hebben ten opzichte van andere aspecten van een gezond dieet ... Terwijl onderzoek de factoren die van invloed kunnen zijn op dementie meer en meer bloot legt is het beste wat men kan doen om zijn brein gezond te houden: gezond eten, niet roken, mentaal en fysiek actief blijven, met mate drinken en de bloeddruk en cholesterol onder controle houden," zegt Dr Rosa Sancho, hoofd van het onderzoek bij Alzheimer's Research UK.
Onderzoek naar het potentieel van omega-3 bij de preventie van Alzheimer.
De recente bevindingen ondersteunen eerdere studies die de gunstige effecten van omega-3-inname aantonen. Een studie uit 2013 die in hetzelfde tijdschrift werd gepubliceerd, onthulde dat een combinatie van vitamine D en omega-3-vetzuren het vermogen van het immuunsysteem om amyloïde plaque afzettingen in de hersenen te elimineren, heeft versterkt. Om het onderzoek uit te voeren, bestudeerde de wetenschappers bloedmonsters van zowel patiënten met de ziekte van Alzheimer als gezonde personen.
De studie onthulde dat beide verbindingen het vermogen van de macrofagen van patiënten met de ziekte van Alzheimer hielpen om amyloïde plaque afzettingen te elimineren. Het onderzoeksteam ontdekte ook dat beide verbindingen celdood voorkomen, wat anders de opbouw van amyloïde plaque in de hersenen veroorzaakt.
Een andere studie gepubliceerd in The FASEB Journal toonde aan dat omega-3 en antioxidant-suppletie de fagocytische activiteit verhoogde bij patiënten met milde en pre-milde cognitieve stoornissen. Volgens de onderzoekers resulteerde de interventie in een significante toename van macrofagen bij 80 procent van de genoemde patiënten. De interventie leek echter geen significante resultaten op te leveren bij patiënten die al gediagnosticeerd waren met de ziekte van Alzheimer, merkte het onderzoeksteam op.
Oorspronkelijk artikel:”Eating foods high in Omega 3s like salmon, mackerel, and sardines four to prevent Alzheimer’s disease by boosting blood flow”, Friday, June 02, 2017 by: Earl Garcia, Natural News.
Maak uw eigen cannabinoïden uit omega-3-oliën: ons lichaam doet dit automatisch.
Je hebt waarschijnlijk al gehoord dat cannabinoïden een groot aantal gezondheidsvoordelen hebben. Er zijn steeds meer nieuwe onderzoeken die bijdragen aan het bewijsmateriaal dat ze kunnen helpen bij ontstekingen, pijn en zelfs kanker. Niet iedereen is echter overtuigd en er zijn veel misvattingen over hoe deze verbindingen werken. Degenen die sceptisch staan tegenover de voordelen van cannabinoïden, zijn misschien verbaasd te horen dat ons lichaam deze verbindingen zelf maakt.
Ontstekingen die niet worden gecontroleerd kunnen veel chronische ziekten veroorzaken zoals dementie, hartaandoeningen en depressie. Een dieet vol ontstekingsremmende voedingsmiddelen is een geweldig hulpmiddel in de strijd tegen ontstekingen en de chronische ziektes die zij veroorzaken. Daarom hebben veel mensen het mediterrane dieet, met de nadruk op omega-3-vetzuren, omarmd. Wist je dat het menselijk lichaam omega-3 vetzuren daadwerkelijk omzetten in endocannabinoïden, die lijken op je eigen zelfgemaakte cannabinoïden? Deze zijn verantwoordelijk voor het onder controle houden van ontstekingen.
Uit een nieuwe studie van de Universiteit van Illinois is gebleken dat cannabinoïden en endocannabinoïden zich binden aan dezelfde twee soorten receptoren in het lichaam voordat ze door het zenuwstelsel en het immuunsysteem circuleren om hun effecten op pijn en ontstekingen uit te voeren. Met andere woorden ons lichaam kan dezelfde voordelen krijgen uit voedingsmiddelen zoals eieren, noten en vis als uit marihuana.
Wetenschappers weten al sinds 1964 dat THC de actievste stof is van marihuana. Namelijk sedert Israëlische wetenschappers erin slaagden de verbinding te isoleren. Na het isoleren, voegden ze een kleine dosis pure THC toe aan cake die ze door vrijwilligers lieten opeten. Toen deze reageerden met een scala aan emoties, van praatzucht tot lethargie tot onbeheersbaar gelach werd het duidelijk dat THC een psychotrope cannabinoïde was.
Sindsdien hebben wetenschappers ontdekt dat THC in essentie de natuurlijke endocannabinoïden nabootst die door ons lichaam worden geproduceerd wanneer we voedingsmiddelen eten die rijk zijn aan omega-3-vetzuren.
Ontstekingsremmende voordelen zonder de psychotrope ‘high’ toestanden.
De nieuwe studie op menselijke cellen en dierlijk weefsel, werd geleid door professor Aditi Das van de biochemie, benadrukte de keten van chemische reacties die verantwoordelijk is voor het omzetten van de omega-3 vetzuren uit voedsel, in anti-inflammatoire voordelen die vergelijkbaar zijn met die van cannabinoïden maar zonder de psychotrope ‘high’ toestanden. Cannabinoïden werken hun magie uit op cellen door zich te binden aan oppervlakte-eiwitten die bekend staan als cannabinoïde-receptoren. Dit zijn in wezen poortwachters; ze staan alleen bepaalde verbindingen toe om binnen te komen.
Naast het blootleggen van de enzymroute die endocannabinoïden afgeleid van omega-3's omzet in ontstekingsremmende moleculen die zich binden aan de cannabinoïde receptoren van het immuunsysteem, ontdekten ze ook dat de ontstekingsremmende moleculen die bekend staan als omega-3 endocannabinoïde epoxides bloedplaatjes kunnen beïnvloeden en de bloedvatenuitzetting. Ze geloven dat deze moleculen kunnen worden gebruikt om cerebrovasculaire en neuro-inflammatoire ziekten in de toekomst te behandelen.
Hun bevindingen werden gepubliceerd in Proceedings van de National Academy of Sciences.
Ons lichaam is gebouwd om cannabinoïden te gebruiken.
Ondanks de groeiende hoeveelheid onderzoek over het onderwerp, zijn veel mensen op hun hoede voor medicinale marihuana en realiseren zich nog steeds niet dat het lichaam is gebouwd om cannabinoïden te gebruiken, die zelfs aanwezig zijn in de moedermelk.
De waarheid is dat cannabinoïden door mensen worden gebruikt, niet alleen om chronische ziekten te voorkomen en pijn te verminderen, maar ook om hun zenuwen te ontspannen en hun humeur te verbeteren. Ze kunnen nuttig zijn bij het bestrijden van kanker, omdat sommige soorten celdood kunnen bevorderen en de celgroei en bloedvatontwikkeling in tumoren kunnen stoppen. Een recent onderzoek heeft aangetoond dat cannabinoïden zoals THC zelfs leukemiecellen kunnen vernietigen.
Oorspronkelijk artikel:”Make your own cannabinoids from omega-3 oils: Your body does this automatically”, Monday, October 02, 2017 by: Isabelle Z., Natural News.
Luteïne in avocado's blijkt de hersenen te beschermen tegen veroudering.
Een nieuwe studie toont aan dat groene bladgroenten zoals spinazie en boerekool gegeerd bij mensen die fit willen blijven, ook hun verdiensten hebben in het behoud van de gezondheid van de hersenen. Volgens de studie die werd gepubliceerd in Frontiers in Aging Neuroscience en werd uitgevoerd door onderzoekers aan de Universiteit van Illinois in Champaign-Urbana, is dit omdat deze groenten luteïne bevatten, een carotenoïde die samen met zeaxanthine gewoonlijk wordt geassocieerd met de gezondheid van het zichtvermogen.
Luteïne wordt niet door het lichaam aangemaakt en moet via de voeding worden in ons lichaam komen.
"Omdat luteïne direct en niet-invasief kan worden gemeten in het weefsel van het centraal zenuwstelsel (het netvlies) en de niveaus sterk correleren met voeding, serumniveaus en hersenconcentraties, biedt het een krachtige biomarker en een middel om te testen hoe voeding de hersenen kan beïnvloeden, "zei Dr. Naiman Khan. Khan is professor in kinesiologie en volksgezondheid aan de Universiteit van Illinois in Champaign-Urbana.
"Als mensen ouder worden ervaren ze de typische afname van het zichtvermogen. Onderzoek heeft echter aangetoond dat dit proces eerder kan beginnen dan verwacht en bij sommigen beginnen de symptomen zich al te vertonen vanaf de leeftijd van 30 jaar. “We wilden graag begrijpen hoe dieet de cognitie over de gehele levensduur beïnvloedt. Als luteïne kan beschermen tegen achteruitgang van het zicht, zouden we mensen moeten aanmoedigen om luteïenrijke voedingsmiddelen op een bepaald moment in hun leven aan hun eetgewoonte toe te voegen, "zei hoofdauteur en de postdoctoraal wetenschapper, Anne Walk.
"Nu is er een goede reden om voedingsrijke voedingsmiddelen zoals groene, bladgroenten, eieren en avocado's te eten," zei Dr. Khan.
De studie zelf.
De onderzoekers analyseerden de mentale capaciteit van 60 volwassenen tussen 20 en 45 jaar die hoge niveaus luteïne in hun hersenen en ogen hadden en degenen die dat niet hadden.
Carotenoïde niveaus werden gemeten door de maculaire pigment optische dichtheid (MPOD) te identificeren, die een wweergave is van de luteïne niveaus in de hersenen. De deelnemers moesten in een scope kijken en reageren op een flikkerend licht. Ook werd de hersenactiviteit gecontroleerd door elektroden op de slapen van de deelnemers te plaatsen tijdens het uitvoeren van cognitieve controletaken om het niveau van de cognitieve functies te beoordelen.
Uit de studie bleek dat hoewel jongere volwassenen meer P3 amplitudes vertoonden - een gebeurtenisgerelateerd potentieel component dat in het besluitvormingsproces meespeelt - dan hun oudere collega's, de oudere patiënten met hoger MPOD-niveaus, P3-amplitudes lieten opmeten die vergelijkbaar waren met die van de jongere deelnemers.
Eerdere studies hebben al gewezen op de relatie tussen hogere luteïneniveaus en scherper cognitieve prestaties bij oudere volwassenen; aldus was er een basis om hetzelfde experiment uit te voeren op mensen van middelbare leeftijd. "De neuro-elektrische handtekening van oudere deelnemers met hogere niveaus aan luteïne moest niet onder doen voor die van hun jongere collega's met minder luteïne. Luteïne blijkt een beschermende rol te hebben, aangezien de gegevens suggereren dat mensen met meer luteïne over beter cognitieve middelen beschikken, "zei Walk.
Volgens de afdeling van de United States Department of Agriculture zijn de groenten die de grootste hoeveelheden luteïne bevatten: (in milligrams) boerekool (23,7), spinazie (20,4), snijbiet (19.3), mosterdgroen (14.6), rapen (12.2), warmoes (11.8), tuinkers (11.3), cichorei (9.3), groene erwten (4.2), courgetten (4), bietjes (2.4), spruitjes (2.4), suikermaïs (2.2) en broccoli (2.1).
Oorspronkelijk artikel: “Lutein in avocados found to protect the brain from effects of aging”, Wednesday, August 09, 2017 by: Jhoanna Robinson.
Mango's kunnen het ultieme supervoedsel voor diabetes zijn: nieuwe kennis vindt dat ze zowel de bloedsuiker als de bloeddruk controleren.
Volgens vier aparte studies die werden gepresenteerd op de 2017 Experimental Biology Conference kan het eten van mango's potentieel bijdragen tot het voorkomen van metabolische stoornissen en diabetes.
In één van de studies onderzocht een team van wetenschappers aan de afdeling voedingswetenschappen van de Texas A & M University hoe zwaarlijvige personen galzuur, galloyl glycosiden en gallotannine afscheidden nadat ze gedurende zes weken mango’s hadden gegeten. Volgens de onderzoekers kan het eten van mango's over een lange periode de anti-ontstekingeffecten ervan verhogen in vergelekijng met onregelmatig verbruik ervan.
In een andere gerandomiseerde studie beoordeelden gezondheidsdeskundigen aan dezelfde universiteit hoe mango-consumptie de darmmicrobiota beïnvloedt bij zowel personen met overwicht als bij zwaarlijvige personen. Het onderzoeksteam heeft ook onderzoek verricht naar de beschikbaarheid van galloyl metabolieten en anti-ontstekingseigenschappen. Het bevestigde dat galloylderivaten van mango therapeutisch potentieel bevatten bij het aanpakken van obesitas en metabolische stoornissen. De deskundigen merkten echter op dat studies op grotere schaal de bevindingen nog moeten bevestigen.
In een andere studie van dezelfde universiteit heeft een team wetenschappers de metabolische effecten van het dagelijkse mango-gebruik gedurende zes weken bij zwaarlijvigen geëvalueerd. De onderzoekers merkten op dat dagelijks eten van mango gedurende de studieperiode de bloeddruk van de deelnemers deed dalen en dat zij een langdurige homeostase behielden.
Anderzijds heeft een onderzoek uitgevoerd door wetenschappers aan de University of Oklahoma de namaaltijdse reacties onderzocht bij gezonde mannen na het eten van een vet ontbijt met of zonder een mango shake. De deskundigen constateerden dat het drinken van de mango shake een bescheiden verschil maakte.
Vroegere studies ondersteunen het potentieel van mango bij diabetes.
De recente bevindingen bevestigen eerder onderzoek dat de gunstige effecten van mango's bij patiënten met diabetes heeft aangetoond. Zo blijkt uit een studie van onderzoekers aan het College of Human Sciences van de Universiteit van Oklahoma, dat mango-consumptie het bloedglucosegehalte bij obese volwassenen kan verlagen. Als onderdeel van de studie volgden de wetenschappers 20 zwaarlijvige volwassenen die 10 gram gevriesdroogde mango gedurende 12 weken moesten eten. Uit het onderzoek bleek dat de patiënten tegen het einde van de studie een relatief lagere bloedsuikerspiegel vertoonden. Mannen vertoonden ook een duidelijke vermindering van de heupomtrek, aldus de deskundigen.
"We zijn enthousiast over deze veelbelovende bevindingen over mango's, die veel bioactieve verbindingen bevatten, waaronder mangiferine, een antioxidant dat kan bijdragen aan de gunstige effecten van mango op de bloedglucose. Daarnaast bevatten mango's vezels die kunnen helpen bij het verminderen van de glucose absorptie in de bloedbaan. Uit onze resultaten blijkt dat dagelijks gebruik van 10 g gevriesdroogde mango, die gelijk is aan ongeveer de helft van een verse mango (ongeveer 100 g) kan helpen bij het verlagen van de bloedsuiker bij zwaarlijvige personen ... Dit onderzoek suggereert dat mango's zwaarlijvige mensen een dieetoptie geven om hen te helpen hun bloedsuiker te onderhouden of te verlagen. Echter, het mechanisme dat dit mogelijk maakt moet nog gevonden worden en verdere klinische studies zijn nodig met name bij diabetici " zei hoofdauteur Edralin Lucas.
"De resultaten van deze studie ondersteunen wat we geleerd hebben uit ons recent diermodel, waaruit bleek dat mango de bloedglucose verbeterde bij muizen op een vet dieet. Hoewel het mechanisme waardoor mango zijn effecten uitoefent, verder onderzoek vraagt, weten we ondertussen wel dat mango's een complex mengsel van polyfenolische verbindingen bevatten. Onderzoek heeft aangetoond dat verscheidene andere planten en hun polyfenolische verbindingen ... een positief effect hebben op [vetweefsel], zegt Lucas in een apart artikel op de website van Diabetes Self Management.
Oorspronkelijk artikel:”Mangoes might be the ultimate superfood for diabetes: New science finds they control both blood sugar and blood pressure”, Sunday, July 30, 2017 by: Russel Davis, Natural News.
Onder de irrationele overtuigingen die ons westerlingen bezig houden leeft de mythe van het ‘levenselixir' om ons jeugd, gezondheid, schoonheid en geluk te geven. We weten dat dit tegen de logica zelf is. Maar diep in onszelf hopen wij op een flesje dat een remedie bevat die door de druïden is begraven.
Is het vanwege de herinneringen aan Sneeuwwitje en de boze koningin? Van de scene van de drie heksen in McBeth? Of meer prosaisch door het drankje van Obelix? Hoe dan ook, het resultaat is er: elke dag worden miljoenen euro's besteed aan planten en pseudo-vitaminen, onwaarschijnlijke mengsels van poeders in pillen gestopt, kleurrijk en vol fantasie voor het verrijken van de verkopers ervan. In ieder geval hebben deze industrieel vervaardigde producten een licht placebo-effect. In het ergste geval schaden ze de gezondheid, brengen ze onze hormonen in onevenwicht of vernietigen zij vitale functies.
De waarheid is dat de beste gezondheidsgeheimen rondom ons te vinden zijn, op ons bord, in onze omgeving en ons dagelijks leven. Zet een stapje terug en laat je inspireren door onze voorouders die zich versterkten met een minimum aan rauwe, eenvoudige, onbewerkte of ongetransformeerde producten. De honing geladen met pollen uit de wilde bijenkorf, niet gepasteuriseerde ciderazijn van onbespoten appels, de warmte van de mierikswortel of de ontgiftende bitterheid van de paardebloem in de lente ...
Deze bedenkingen geven mij de gelegenheid om mijn recept voor de 'Mirakel’ siroop te onthullen van de familie Dupuis.
Siroop van ciderazijn, honing en kaneel.
Zeer eenvoudig te maken en samengesteld uit ingrediënten die gemakkelijk te vinden zijn, werkt deze "tonic" op alle niveaus van het lichaam. Hij verzacht constipatie, vermindert ontsteking, ondersteunt de nieren, is goed voor het hart, voorkomt en vecht tegen urineweginfecties, beschermt tegen bacteriële, schimmel- en virale aanvallen en tegen verkoudheid.
De sleutel van de werking ervan ligt echter bij het gebruik van ingrediënten van eerste kwaliteit: echte biologische Ceylonkaneel; ruwe biologische honing (ruw betekent ongepasteuriseerd en biologisch om pesticiden te vermijden); biologische ongepasteuriseerde ciderazijn die bacteriën bevat is goed voor de darmen en is een stimulant voor ons immuunsysteem.
De bereiding is eenvoudig: meng krachtig 500 ml azijn en 250 g honing, voeg vervolgens twee theelepels fijngemalen kaneel toe. Bewaar in een luchtdichte fles in de koelkast.
Elke ochtend en elke avond twee eetlepels van deze versterkende siroop volstaat als verdediging tegen winterkwalen.
Warm water, citroen en ciderazijn.
Hieronder nog een eenvoudig drankje als afwisseling.
Flessen- of gefilterd water, ongefilterd biologische ciderazijn, halve biologische citroen. De halve citroen uitpersen in een glas water en één eetlepel appelazijn eraan toevoegen. Na stevig roeren uitdrinken in kleine slokjes
Erop letten dat het water gefilterd is en de ingrediënten biologisch zijn om elke vervuiling door metalen of pesticiden te vermijden.
« Cet article vous a plu ? Vous pouvez recevoir régulièrement les lettres de Santé & Nutrition. C'est gratuit. Pour vous inscrire : http://www.santenatureinnovation.fr/newsletter-gratuite/ »
Is cannabis de allesgenezer voor migraine? Wetenschappers denken van wel.
Nieuw onderzoek bevestigt opnieuw de werkzaamheid van cannabis voor verlichting van migraine. Onderzoekers hebben geconstateerd dat een combinatie van tetrahydrocannabinol-cannabidiol (THC-CBD) effectiever was bij het verminderen van de ernst van cluster hoofdpijn en migraine in vergelijking met voorgeschreven medicijnen. De THC-CBD-behandeling was in staat om acute pijn door migraine met 43,5 procent te verminderen.
Een lector in de geestelijke gezondheid aan de University of York, Ian Hamilton, zegt op DailyMail.co.uk, "Dit onderzoek suggereert dat verbindingen die in cannabis voorkomen even effectief zijn als amitriptyline, een traditioneel medicijn voor de behandeling van acute pijnlijke hoofdpijn. Dit biedt hoop voor mensen die nadelige gevolgen ondervinden van voorgeschreven medicijnen. De pijnstillende eigenschappen van cannabis zijn al enige tijd bekend zodat dit onderzoek bijdraagt aan bestaande bewijzen van het potentieel dat cannabisverbindingen hebben bij de behandeling en het beheer van algemene gezondheidsproblemen.
Voor deze studie, observeerden onderzoekers 79 vrijwilligers die leden aan migraine of cluster hoofdpijn. Beide aandoeningen hebben meestal verschillende oorzaken en symptomen. Cluster hoofdpijn komt plotseling en zit meestal geconcentreerd rond een specifiek gebied van het hoofd. Migraine, aan de andere kant, varieert in intensiteit en kan extra symptomen vertonen, zoals misselijkheid en lichtgevoeligheid.
Deelnemers met cluster hoofdpijn kregen een dagelijkse dosis van 200 mg THC-CBD of 25 mg amitriptyline gedurende drie maanden. Op dezelfde manier werden mensen met migraine 200 mg THC-CBD gegeven wanneer ze acute pijn voelden.
Men stelde vast dat het combinatiemiddel van THC-CBD cluster hoofdpijn met 40,4 procent verminderde, terwijl amitriptyline de hoofdpijn met 40,1 procent verminderde. THC-CBD bleek effectief te zijn bii het verminderen van acute pijn veroorzaakt door migraine met 43,5 procent. De bijwerkingen die verband houden met de THC-CBD-behandeling waren significant minder dan bij de voorgeschreven medicijnen.
Hoofdonderzoeker van de studie, dr. Maria Nicolodi, zei: "We waren in staat om aan te tonen dat cannabinoïden een alternatief zijn voor gevestigde behandelingen bij migrainepreventie. Ze zijn alleen geschikt voor gebruik bij acute behandeling van cluster hoofdpijn bij patiënten met een geschiedenis van migraine vanaf de kindertijd. "
Dr Nicolodi merkte op dat de THC-CBD behandeling ook kan leiden tot minder buikpijn, verminderde pijn in de spieren en verminderde symptomen van colitis (ontsteking van de dikke darm). THC-CBD kan echter slaperigheid en concentratieproblemen veroorzaken.
Medische marihuana voor migrainebehandeling. Deze studie voegt zich bij het onderzoek dat een positieve relatie laat zien tussen medische marihuana en de vermindering van migraine. Uit een studie van 2016, gepubliceerd in Farmacotherapie, bleek dat het gebruik van medische marihuana de frequentie en ernst van migraine verminderde. De auteurs van deze studie schreven dat de migraine frequentie onder hun deelnemers daalde van gemiddeld 10 maal per maand naar slechts vier maal. Bovendien werden bij 40 procent van de deelnemers positieve effecten van de marihuana behandeling gevonden.
De FDA erkent marihuana niet als medicijn. De groep heeft echter op zijn website opgemerkt: "De FDA begrijpt dat verzorgers en patiënten op zoek zijn naar behandelingsopties voor medische behoeften. Recentelijk hebben verschillende staten wetten goedgekeurd die sancties op gezondheidswerkers die marihuana gebruiken als medische behandeling te niet doen voor verschillende gevallen. Een aantal andere staten overweegt soortgelijke wetgeving in te voeren voor het gebruik van marihuana in medische instellingen. We hebben gesproken met verschillende staten, waaronder Florida, Georgië, Louisiana, New York en Pennsylvania, die de steun voor medisch onderzoek op marihuana en derivaten overwegen om ervoor te zorgen dat hun plannen voldoen aan de federale vereisten en wetenschappelijke normen."
Oorspronkelijk artikel: .”Is cannabis the cure-all for migraines? Scientists think so”, Wednesday, July 05, 2017 by: Rhonda Johansson, Natural News
Vitamine C blijkt bloedkanker te stoppen bij toediening in hoge doses ... waarom gebruikt de kankerindustrie deze methode niet?
Vroegstadiumproeven hebben aangetoond dat hoge dosissen vitamine C kunnen helpen bij het bestrijden van bloedkanker. Terwijl het kankerbestrijdingsvermogen van deze vitamine al lang bekend is, werpt de studie nieuw licht op de effecten ervan op leukemie.
Onderzoekers in het Perlmutter Cancer Center hebben een studie uitgevoerd op muizen die waren gefokt met een tekort aan het TET2-enzym, dat wordt beschouwd als bescherming tegen bloedkanker en hartziekte. Zij vonden dat het injecteren van hoge doses vitamine C leukemiekanker stamcellen bij muizen, die waren geïmplanteerd van mensen, kan doen stoppen met groeien. In wezen denken de onderzoekers dat de vitamine foutieve stamcellen die in ons beenmerg gevonden worden de opdracht geeft om te sterven. Bovendien ontdekten ze dat het combineren van de vitamine met een soort geneesmiddel bekend als een PARP-remmer de effecten nog verhoogde.
De studie werd gepubliceerd in het tijdschrift Cell, en de onderzoekers suggereren dat in de toekomst vitamine C kan worden gebruikt om deze vormen van kanker te behandelen in combinatie met conventionele behandelingen zoals chemotherapie. Zij vinden dat het bijzonder nuttig kan zijn voor patiënten die niet sterk genoeg zijn om agressieve chemotherapie te ondergaan als gevolg van de gevorderde leeftijd.
De voordelen van vitamine C voor kankerpatiënten meer dan 40 jaar geleden ontdekt.
Het is meer dan vier decennia geleden dat de Nobelprijswinnaar Linus Pauling de effectiviteit van een hoge dosis vitamine C - 10.000 mg dagelijks - voor het omkeren van kanker. Veel studies hebben sindsdienbevestigd dat het inderdaad patiënten kan helpen met veel soorten kanker.
Er is bijvoorbeeld aangetoond dat zowel ontstekingen als tumormarkers verminderen bij patiënten met borstkanker en prostaatkanker. In een studie vertoonden 76 procent van de kankerpatiënten verminderde ontstekingsniveaus na vitamine C-behandelingen, waarbij het CRP-niveau gemiddeld daalde met 80 procent. Degenen die meer vitamine IV C (IV = intraveneus) behandelingen kregen vertoonden ook betere resultaten.
In een andere studie vond men dat het toevoegen van IV vitamine C aan gemeenschappelijke chemotherapie medicijnen voor pancreaskanker, de patiënten hun gemiddelde overlevingstijd van 5,65 maanden verhoogde tot 12 maanden. Dit is zeer veelbelovend gezien de dramatische 80 procent sterftecijfers in het eerste jaar van diagnose van dit type kanker.
In een studie gepubliceerd in Oncotarget, vonden wetenschappers van de Universiteit van Salford dat vitamine C indrukwekkend tien keer beter was dan een Big Pharma kanker geneesmiddel om de stofwisseling van kankerstamcellen te bekampen.
Big Pharma stelt alles in het werk om zijn belangen te beschermen.
Waarom krijgen kankerpatiënten meer en meer chemotherapie, straling, operatie en kankermedicijnen in plaats van vitamine C? De geldhonger van Big Pharma wil dat iedereen gelooft dat de opties die het meeste geld voor hen binnen brengen, hun enige keuzes zijn. Vitamine C is goedkoop en kan niet gepatenteerd worden, wat betekent dat er geen financiële motivatie is voor kankerklinieken om deze zeer winstgevende route te promoten.
Daarnaast hebben ze hun best gedaan om mensen te laten geloven dat alternatieve therapieën zoals vitamine C riskant zijn. Ze proberen het als onveilig te bestempelen, ondanks het feit dat vitamine C gezonde cellen ongemoeid laat, zelfs in hoge concentraties, in tegenstelling tot conventionele chemotherapie. Veel alternatieve kankerklinieken over de hele wereld gebruiken dit al succesvol om kankerpatiënten te helpen hun leven uit te verlengen en hun kanker zelfs uit te roeien, wat bewijst hoe effectief het kan zijn als middel om deze verwoestende ziekte te bestrijden.
Houd er rekening mee dat, alhoewel de inname van vitamine C-rijke voedingsmiddelen zoals sinaasappels, pepers, kiwi's en boerekool gunstig is voor uw gezondheid, veel hogere dosissen nodig om het antikankereffect te krijgen.
Oorspronkelijk artikel:”Vitamin C found to halt blood cancer when administered in high doses … so why won’t the cancer industry use it?”, Sunday, August 27, 2017 by: Isabelle Z., Natural News.
Omega-3 oliën blijken neuro-inflammatie te stoppen die leidt tot de ziekte van Alzheimer.
Omega-3 vetzuren hebben de laatste tijd veel aandacht getrokken in het nieuws omdat studies hun bekende voordelen verder bevestigen en een aantal nieuwigheden ontdekken.
Terwijl Omega-3 al lang verbonden is met de gezondheid van de hersenen, blijkt uit nieuw onderzoek hoe voedingsessentiële vetzuren de ziekte van Alzheimer en andere aandoeningen tijdens hun vroege stadia kunnen behandelen.
Het belangrijkste Omega-3 vetzuur docosahexaeenzuur (DHA) creëert signaalmoleculen die bekend staan als docosanoïden wanneer cellulair evenwicht wordt verstoord door ziekte of letsel. Wetenschappers van de Louisiana State University School of Medicine's Neuroscience Center of Excellence hebben een docosanoïde genaamd Neuroprotection D1 (NPD1) ontdekt en zeggen dat het neuronen beschermt door de manier te bepalen waarop bepaalde genen in de hersenen en de retina reageren.
Dit heeft belangrijke gevolgen voor de ziekte van Alzheimer omdat preklinische toestanden van de ziekte, zoals dendritische ruggengraat schade, communicatie problemen tussen cellen en neuro-inflammatie allemaal samenvallen met afnemende DHA in de hersenen. De neuroprotectieve bioactiviteit van NPD1 heeft het vermogen om ontsteking te moduleren en de celoverleving te bevorderen wat het evenwicht in de cellen kan herstellen.
De wetenschappers zijn hoopvol dat hun werk zal leiden naar toekomstige behandelingen. Ze zeggen dat het de sleutel is naar het ingrijpen in de ziekte in een vroeg stadium.
Eén van de auteurs van de studie, dr. Nicolas Bazan, zei: "Het is onze hoop dat deze kennis bijdraagt aan het beheer van vroege fasen van zulke verwoestende ziekten zoals Alzheimer's, beroerte, traumatisch hersenletsel, leeftijdverwante maculadegeneratie, Parkinson en anderen.”
Vorige studies tonen de voordelen van omega 3 voor de hersenen.
Vorige studies hebben aangetoond dat DHA en een ander Omega-3 vetzuur, EPA, de optimale gezondheid van de hersenen helpen behouden. Uit een studie gepubliceerd in het Journal of Alzheimer's Disease bleek dat Omega-3 rijke voedingsmiddelen zoals zalm, makreel en sardines de ziekte helpen voorkomen door de bloedstroom in de delen van de hersenen te bevorderen die verantwoordelijk zijn voor de regulering van leren en geheugen. Uit een studie van 2013, verschenen in hetzelfde tijdschrift bleek dat het combineren van Omega-3 vetzuren met vitamine D het vermogen van het immuunsysteem kan verbeteren om deposito's van amyloïde plaque in de hersenen te elimineren, die verband houden met de ontwikkeling van de ziekte.
De ziekte van Alzheimer's is het meest voorkomend type van dementie dat vijf miljoen Amerikanen treft en jaarlijks meer mensen in ons land doodt dan borstkanker en prostaatkanker samen. Problemen rond het herinneren van nieuw verworven informatie zijn een algemeen vroegtijdig symptoom en de symptomen groeien snel naar ernstig geheugenverlies, wantrouwen van geliefden, gedragsveranderingen en problemen bij het praten, stappen en slikken.
Topbronnen van Omega-3.
Volgens een studie van de Association of U.K. Dietitians is vette vis de beste bron van Omega-3. Met name raden zij makreel, forel, zalm, haring, krab, zwaardvis, sardines en tonijn aan. Witte vis is niet zo’n goede bron als vette vis, maar schelvis, kabeljauw en heilbot bevatten ook wat Omega-3. Mensen die geen vis eten, kunnen Omega-3 halen uit zaden, noten en groene bladgroenten. De diëtisten geven de raad niet te rekenen op met Omega-3 verrijkte voedingsmiddelen zoals Omega-3 melk. Daarnaast benadrukken ze dat het krijgen van Omega-3 uit voeding veel beter is dan supplementen te nemen, tenzij men om de één of andere reden niet genoeg Omega-3 uit voeding kan verkrijgen.
Bevindingen zoals deze illustreren de enorme kracht van voeding als het om onze gezondheid gaat. Slechte eetgewoonten kunnen een aantal ongewenste gezondheidsproblemen veroorzaken; gezond eten kan helpen om een lang en gezond leven te leiden. Daarom is het zo belangrijk om op de hoogte te blijven van de laatste onderzoeken en elke dag slimme keuzes te maken.
Oorspronkelijk artikel:”Omega-3 oils found to halt neuroinflammation that leads to Alzheimer’s disease”, Wednesday, August 02, 2017 by: Isabelle Z., Natural News.
Is dit het krachtigste supervoedsel op de planeet?
In de nasleep van een gewetenloze voedingsindustrie, een corrupt en onzorgvuldig gezondheidszorgsysteem en overheden die minder over de toestand van het milieu bezorgd zijn, is bijna alle leven op onze planeet besmet, nutriënt gebrekkig en ziek.
Er is echter goed nieuws voor biologische boeren, gezondheidswerkers en een paar leiders die strijden tegen corruptie en vergiftiging van de mens en zijn planeet in het creëren een beweging die investeert in pure, voedende en duurzame voedingspraktijken. Als gevolg hiervan stijgen de opties voor proper voedsel en een goede gezondheidszorg, evenals het gebruik van krachtige voedingsmiddelen uit de natuur die ons helpen toxische toestanden en ondervoeding die onze levenskwaliteit aantasten, te overwinnen. Maar waar te beginnen om onnodige toxinen te verwijderen en het lichaam te voeden op een manier die een snelle verbetering van tot gevolg heeft? Hoe verwezenlijk je zoiets in maanden wat normaal gesproken jaren duurt? Die mogelijkheid ligt waarschijnlijk bij chlorella.
Wat is chlorella?
Chlorella is een eencellige gekweekte microalge die in water groeit en één van de weinige eetbare varianten in zijn soort. Gewoonlijk aangeduid als een superfood of het perfecte voedsel, bezit het een ongelooflijk uitgebreid nutriëntenprofiel en kan het worden beschouwd als het gezondste supervoedsel ter wereld.
Het levert:
• Een ongelooflijke bron van hoog verteerbaar plantaardig eiwit (58 procent van het gewicht). • Een superieure bron van chlorofyl. • Een sterk alkalisch vormend voedsel • Een grote bron van ijzer, magnesium en zink, evenals fosfor, calcium, jodium, mangaan en kalium. • Een kwaliteitsbron van vitaminen A, C, E en K en ook het gehele B-complex. • Hoog gehalte aan essentiële vetzuren, inclusief gamma linolensuur (GLA). • Een goede bron van antioxidanten, polysacchariden, bètacaroteen en luteïne. • Rijk aan enzymen en andere fytonutriënten. • Hoog in dieet nucleïnezuren zoals RNA en DNA.
Het opnemen van dit soort voedingsstoffen in het lichaam op dagelijkse basis, biedt waarschijnlijk meer synergistische voedingsstoffen en geneeskracht dan wat ook!
Wat kan je verwachten van chlorella?
Dagelijkse consumptie van chlorella brengt in het lichaam een breed scala aan vitamines, mineralen, aminozuren, enzymen en phytonutriënten, die van cruciaal belang zijn voor het optimaliseren van lichamelijke processen.
Een andere belangrijke factor om te overwegen chlorella te nemen is het vermogen om zich te binden aan zware metalen zoals kwik, lood, nikkel en aluminium. Deze toxines komen grotendeels van de vervuiling, vaccinaties, vis en kwikamalgamen en veel mensen nemen chlorella om de weerstand van het lichaam tegen deze giftige elementen te ondersteunen.
Chlorella bevordert ook de productie van een gezonde darmflora (probiotica), dat meehelpt aan een gezond verteringsproces.
Natuurlijk, zoals elk voedsel, is de bron van groot belang. Veel chlorella-merken die zijn getest met de Health Ranger's high-end laboratoriumapparatuur, bleken belast te zijn met zware metalen en verrassend genoeg bevatten de “biologische” merken meer zwaardere metalen dan niet-biologische! Helaas komt veel chlorella uit China waar de meeste producten vervuild zijn met zware metalen. Het is niet zinvol om een krachtig superfood te nemen om uw gezondheid te verbeteren, wanneer het gevuld is met toxinen die de werking kunnen vernietigen.
Daarom is een zuiver product dat strikt getest wordt en geen detecteerbare stralingsniveaus heeft van groot belang.
Natuurlijk is chlorella niet het enig supervoedsel op de planeet, maar het is geweldig om ermee te beginnen op de weg naar een betere gezondheid.
Gebruik meer van deze soorten superfoods (bijvoorbeeld spirulina), en je zal zeker van een veel hogere levenskwaliteit kunnen genieten.
Oorspronkelijk artikel:”Is this the most powerful superfood on the planet?”, Tuesday August 29, 2017 by: Derek Henri, Natural News.
Internet wordt overspoeld met sites, artikelen en advertenties die je het ’geheim' beloven om gewicht te verliezen.
Ik zal het het echt geheim vertellen dat eigenlijk geen geheim is.
Iedereen weet hoe gewicht te verliezen of te winnen.
Vraag een boer hoe je vee kunt vetmesten en hij zal u zijn geheim vertellen.
Wetenschappers die boerderijdieren bestuderen weten precies hoeveel voedsel en wat voor soort voedsel ze aan dieren moeten geven om vlees, vet of gewicht bij te krijgen.
Ze weten hoe ze een kip, een kalf, een lam …kunnen aanvetten:
"9,3 kilo rauw voedsel is nodig om 1 kilo vlees te produceren,” zegt Gildas Cabon van het Arvalis Institute of Plant, gespecialiseerd in het vetmesten van jonge runderen.
Eet granen en planten rijk aan plantaardige oliën.
Koeien die op weiden grazen worden naar speciale hangars verplaatst waar ze in smalle compartimenten worden geïmmobiliseerd. Ze krijgen veel koolhydraten zoals granen en oliehoudende planten voorgeschoteld: maïs, tarwe, zonnebloem, sojameel, enz. Zo worden zij op het slachten voorbereid.
Bier en chocolade voor koeien.
De Japanners zijn gekend voor het kweken van vooral vette koeïen, de koeïen van Kobé.
Om maximum aan te vetten krijgen de dieren bier te drinken, rijk aan granen (mout, gerst ...).
Sommige fokkers verhogen zelfs het tempo door chocolade en snoepjes aan hun koeien te geven. Dit lijkt ongelooflijk, maar het is waar: aan het begin van het jaar verscheen het schandaal in de Amerikaanse pers, dat de boeren stukken Skitties (zoete dragees) die in de lokale fabriek waren afgekeurd, aan hun koeien voeden.
Kortom, je hebt het begrepen: het zijn de suikers, langzaam of snel, in de vorm van snoepjes, gebakjes, granen en zelfs drankjes die vet maken! En natuurlijk ook het gebrek aan beweging.
Een dagelijkse gewoonte die dodelijk is.
Het is een openbaring die het effect heeft van een bom op de voedingsindustrie.
Deze slechte gewoonte betreft 98% van de bevolking: hun ontbijt bestaat uit brood, melk, koffie of sinaasappelsap…
Het is logisch!
Om gewicht te verliezen houdt men best rekening met volgende adviezen:
• Vermijd brood, pasta, gebak en aardappelen. Aardappelen zijn bijna puur zetmeel, en zetmeel is slechts een keten van suikermoleculen, hoewel het niet zoet proeft;
• Eet eiwitten. Ze verminderen de eetlust. Men verbrandt meer calorieën om de eiwitten te verteren omdat het complexe moleculen zijn.
• Breng zoveel mogelijk tijd door in de natuur: ga zo vaak mogelijk naar buiten en beweeg, werk of sport;
• Drink alleen water: dit is een beslissende stap om gewicht te verliezen. Niet alleen koolzuurhoudende frisdranken, maar ook wijn, bier, vruchtensap (vers of niet uit concentraat of niet), zijn nog steeds caloriebommen, bovendien stimuleren de eetlust. Onthoud dat handarbeiders, boeren, mijnwerkers en industriële arbeiders uit Engeland, Ierland en België bier drinken als voedsel (de beroemde Ierse Guinness is vrijwel alleen een maaltijd in termen van calorieën);
• Mediterraan eten: verse groenten, salades, olijfolie, walnoten, pluimvee, zeevruchten ... het mediterraan dieet is één van de gezondste ter wereld en het is heel gemakkelijk om er aan te wennen.
De geleidelijke methode.
En onthoud dat het niet nodig is om alles tegelijkertijd te doen.
Beter één verandering na de andere, stap voor stap, in plaats van alles in een keer te herzien en op te geven in een paar dagen.
Zonder het te beseffen verandert u uw gewoontes op een goede manier, en het risico op ziekte hebt discreet weg,
Oorspronkelijk artikel: “Le vrai secret pour maigrir’, JM Dupuis, 27/08/2017, Santé Nature Innovation.
« Cet article vous a plu ? Vous pouvez recevoir régulièrement les lettres de Santé & Nutrition. C'est gratuit. Pour vous inscrire : http://www.santenatureinnovation.fr/newsletter-gratuite/ »
Resveratrolverbinding uit druiven doodt kankerstamcellen.
Het antwoord op het voorkomen van dikke darmkanker ligt letterlijk voor ons als wij de gelukkige bezitter zijn van een wijngaard. Wetenschappers hebben onlangs ontdekt dat druiven het antwoord kunnen zijn op het doden van stamcellen van darmkanker.
Onderzoekers van het Penn State Hershey Cancer Institute hebben een mogelijke behandeling voor darmkanker gevonden. Ze ontdekten dat de verbindingen in druiven - resveratrol - effectief kunnen zijn bij de behandeling van dikke darmkanker, althans volgens Jairam K.P. Vanamala, universitair hoofddocent in de voedingswetenschappen bij Penn State. "De combinatie van resveratrol en druivenzaad extract is zeer effectief bij het doden van darmkankercellen. En belangrijk is dat de combinatie van deze verbindingen niet giftig is voor gezonde cellen. "
Gepubliceerd in het recente nummer van BMC Complementary and Alternative Medicine, stelden de bevindingen dat resveratrol gebruikt kan worden in pillen om darmkanker te voorkomen en de herhaling van de ziekte te minimaliseren.
Resveratrol komt voor in rode druiven en wijn. Het is meestal geconcentreerd op de druivenschil en is ook aanwezig in cacao, pindakaas en bessen. Resveratrol fungeert als een natuurlijk bestrijdingsmiddel tegen schimmels. Resveratrol is erg populair bij gezondheidsdeskundigen wegens zijn potentiële gezondheidsvoordelen. Het wordt geacht effectief te zijn in het verlenen van verlichting of zelfs behandeling voor aandoeningen zoals diabetes, neurodegeneratieve ziekten en kanker.
Darmkanker is de derde meest voorkomende kanker voor zowel mannen als vrouwen in de Verenigde Staten. In 2016 werden ongeveer 135.430 volwassenen gediagnosticeerd met de ziekte, waarvan ongeveer 50.260 sterfgevallen. Overigens is het de tweede belangrijkste doodsoorzaak in de Verenigde Staten - tweede voor mannen en derde voor vrouwen.
Volgens Cancer.ne: terwijl er geen bewezen manieren zijn om deze ziekte te voorkomen zijn er wel mogelijkheden om het risico te verlagen. Zij schrijven: "Een dieet rijk aan groenten en fruit met weinig rood vlees kan helpen om het risico op darmkanker te verminderen. Sommige studies hebben ook gevonden dat mensen die calcium- en vitamine D-supplementen nemen, een lager risico hebben op darmkanker. “
Dit ondersteunt de bevindingen van de onderzoekers. "Dit sluit ook goed aan bij een plantaardig dieet dat zo gestructureerd is dat de persoon een beetje verschillende soorten planten, verschillende delen van de plant en verschillende kleuren van planten binnen krijgt," zei Vanamala. "Dit lijkt gunstig te zijn voor niet alleen het bevorderen van de bacteriële diversiteit, maar ook voor het voorkomen van chronische ziekten en het elimineren van de stamcellen van darmkanker."
De onderzoekers vonden dat de combinatie van resveratrol en druivenzaad extracten een krachtig vermogen heeft om stamcellen van kanker te onderdrukken. Het team was geïnteresseerd in onderzoek op de stamcellen omdat kankertumoren worden aangedreven door dergelijke cellen. “Kankerstamcellen kunnen zelfvernieuwing, cellulaire differentiatie en hun stamcelachtige eigenschappen behouden, zelfs na invasie en metastase," legde Vanamala uit.
Terwijl er nog meer onderzoek nodig is om specifieke anti-kanker eigenschappen van resveratrol en druiven extracten te identificeren als een krachtige preventiestrategie voor darmkanker, is het best om, volgens Cancer Research UK, te stoppen met roken, te bewegen, een gezond gewicht te behouden en te stoppen met alcohol en gezond eten.
Oorspronkelijk artikel:”Resveratrol compound in grapes found to kill cancer stem cells”, Wednesday, June 28, 2017 by: Tim Wesley, Natural News.
Wat de kankerindustrie niet wil dat wij weten over anti-kankervoeding: combinatie van appelschil, kurkumawortel en druivenschil tegen prostaatkanker.
Onderzoekers aan de Universiteit van Texas in Austin hebben iets ontdekt wat de kankerindustrie niet wil dat wij het weten: Een combinatie van natuurlijke, dagelijkse voedingsmiddelen kan de groei van prostaatkanker helpen voorkomen.
Terwijl afgelopen studies het potentieel van individuële voedingsmiddelen hebben bekeken om de strijd tegen deze ziekte te helpen, heeft de nieuwe studie het anders aangepakt door een aantal plantaardige chemicaliën te screenen en te onderzoeken hoe goed ze samenwerken. De onderzoekers ontdekten dat het eten van een combinatie van rode druiven, appels en kurkuma mannen kan helpen zich te beschermen tegen het ontwikkelen van prostaatkanker.
Hun conclusies zijn gebaseerd op het testen van 142 natuurlijke verbindingen met behulp van cellijnen van muizen en mensen om te bepalen welke de groei van prostaatkankercellen zouden kunnen afremmen. De drie magische ingrediënten waren ursolinezuur gevonden in appelschillen en rozemarijn, resveratrol gevonden in rode druiven en bessen, en curcumine dat in kurkuma voorkomt. De combinatie van curcumine en resveratrol met het ursolinezuur voorkomt dat kankercellen gebruik maken van glutamine om te groeien.
UT Austin assistent-professor Stefano Tiziani zei dat dit goede nieuws nog versterkt wordt door het feit dat de combinatie de tumorgroei bij muizen belemmerde zonder enige toxiciteit. Hij wees er echter op dat de concentraties van deze ingrediënten veel hoger waren dan de hoeveelheden die de meeste mensen langs hun eten kunnen innemen. Niettemin is het vermogen om een natuurlijke behandeling te creëren met deze gemakkelijk te verkrijgen voedingsmiddelen zeer positief wanneer men de bijwerkingen van traditionele kankermedicijnen en chemotherapie onder ogen neemt.
Prostaatkanker is momenteel de tweede meest voorkomende kanker die 1 op de 7 Amerikaanse mannen treft. Verwacht wordt dat er dit jaar in de VS ongeveer 161.360 nieuwe gevallen van de ziekte zullen zijn met ongeveer 26.730 sterfgevallen. Met ongeveer één op de 39 mensen die aan de ziekte sterven, is het van vitaal belang om een veilige manier te vinden om de ziekte te behandelen en te voorkomen.
Begin vandaag al met gezondere voedingsmiddelen te eten. Hoewel de studie hogere concentraties gebruikt, zijn er genoeg redenen om deze voedingsmiddelen in ons huidig eetpatroon te verwerken en het is niet moeilijk. Curcuma is lekker in currygerechten en sommige mensen eten het zelfs puur gemengd met een beetje melk. Dat komt omdat het met een kleine hoeveelheid vet moet worden geconsumeerd. Sommige mensen gebruiken supplementen om hun inname van kurkuma te verhogen. Helaas, veel aanvullingen op de markt zijn besmet met lood, dus is het belangrijk om alleen bij betrouwbare bronnen dit ongelooflijk gunstig kruid te kopen. Appels bevatten kankerbestrijdende ingrediënten zoals quercetine en pectine. De flavonoïden in appels beschermen ook nog eens ons hart en slagaders tegen verharding. Vergeet niet biologische appels te kopen, of beter nog, kweek ze zelf om giftige pesticiden te vermijden. Blauwe druiven bevatten veel polyfenolen en antioxidanten en zijn gekoppeld aan een lager risico op hypertensie, diabetes en hartziekten. Kies ook hier voor biologische druiven om te voorkomen dat je een ander soort kanker krijgt.
Vergeet niet dat deze voedingsmiddelen samen moeten gegeten worden om de prostaat te beschermen door bvb. een aantal biologische druiven en appels in stukken te snijden en ze als basis te gebruiken voor een gezonde salade samen met spinazie of andere biologische groenten. Walnoten en groene uien werken goed samen met deze smaken, maar men kan elk gewenst gezonde biologisch ingrediënt toevoegen door een simpele dressing van curry en olijfolie met een schil van zwarte peper eraan toe te voegen.
Oorspronkelijk artikel:”Why the cancer industry doesn’t want you to learn the truth about anti-cancer foods: Combination of apple peel, turmeric toot and grape skins found to BEAT prostate cancer", Wednesday, July 26, 2017 by: Isabelle Z., Natural News.
Vijf fouten die de meeste mensen maken als ze met kanker worden gediagnosticeerd.
Er zijn veel dingen die de mensen doen als ze kanker hebben: zich onophoudelijk zorgen maken, nonstop onderzoek, praten met familie en vrienden en waarschijnlijk veel huilen. Geïnspireerd door Juicing for Health, is hier een lijst van vijf van de topfouten die mensen onmiddellijk maken na het krijgen van een kankerdiagnose.
1. Rekenen op een reguliere behandeling Het is een perfecte natuurlijke reactie om van de arts te eisen van zo vlug mogelijk in te grijpen als men met een dodelijke ziekte wordt geconfronteerd. Misschien heb je zelfs een afspraak gemaakt voor de volgende stap voordat je het kantoor verliet op de dag dat je het slechte nieuws vernam. Tijd is misschien niet aan je zijde maar je kan nog steeds een uur of twee uittrekken om je opties te onderzoeken en erachter te komen of je kandidaat kan zijn voor veiliger alternatieven voordat je bijvoorbeeld begint met chemotherapie. Je moet ook voorzichtig zijn met het krijgen van te veel diagnostische tests. Een tweede mening over uw diagnose is geen slecht idee, maar je wilt u niet teveel als proefpersoon onderwerpen aan straling die kan bijdragen tot de kanker.
2. Vasthouden aan slechts één protocol Bedenk dat meer dan één aanpak nuttig of noodzakelijk kan zijn. Loop niet in de val om te denken dat alleen wortelsap al je problemen zal oplossen. Het kan wellicht helpen, maar het nemen van cannabinoïden en het beoefenen van yoga kan je zelfs grotere voordelen geven. Dat wil echter niet te zeggen dat mengprotocollen van straling of chemotherapie aan te bevelen zijn; evalueer zeer voorzichtig voordat u deze soorten behandelingen mengt.
3. Het negeren van het belang van een dieet. Als je vlug na je kankerdiagnose iets wilt ondernemen moet je uw eetgewoonte veranderen. Dit kan niet genoeg benadrukt worden: kankercellen voeden en bloeien op geraffineerde suiker en geraffineerde koolhydraten. Verwijder ze helemaal uit uw dieet en vermijd ze alsof je leven ervan afhangt - doe het! Uw dieet moet zich richten op organische plantaardige voedingsmiddelen en rood en verwerkt vlees mijden Studies hebben aangetoond dat een ketogeen dieet een potentieel heeft om de progressie van kanker te vertragen, met inbegrip van kanker die is gemetastaseerd. Het verlagen van de bloedsuikerspiegel kan de groei van tumoren vertragen, maar meer studies hierover zijn nodig.
4. Het ontbreken van detox. Het vernietigen van kankercellen is een goed ding, maar je moet ze ook uit je lichaam krijgen omdat ze een grote last op de lever veroorzaken. Bij een zuiver organisch dieet op basis van planten en sappen krijgt men wat ontgiftende effecten, maar sommigen hebben mogelijk verdere ontgifting nodig.
5. Emotionele, mentale en spirituele genezing over het hoofd zien. Kankerbehandeling, met name in de conventionele geneeskunde, heeft de neiging om zich alleen te richten op het fysieke lichaam. Dit is zeker waar veel inspanning moet worden op geconcentreerd, maar het negeren van de waarde van de geest is een enorme fout die men over ’t algemeen maakt. Wist u dat op mindfulness gebaseerde therapie kan bijdragen aan het verbeteren van stress en de kwaliteit van leven bij kankerpatiënten? Dit maakt gebruik van expressieve kunstactiviteiten in combinatie met ademhaling, wandelen en yoga. Het verminderen van stress bij vrouwen met borstkanker heeft aangetoond dat de immuunfunctie verbetert en kan wellicht ook nuttig zijn voor andere vormen van kanker. In feite is yoga extreem krachtig en studies hebben aangetoond dat het emotioneel en lichamelijk kan helpen, waardoor het een zeer waardevol instrument is bij kankerbestrijding. Zelfs als men de conventionele toer opgaat ondervindt men dat yoga, vermoeidheid, ontsteking, depressie, angst en pijn kan verminderen. Sommige yoga centra zijn zelfs gespecialiseerd in het helpen van kankerpatiënten.
Een kankerdiagnose is verwoestend, en hoe u ervoor kiest om voort te gaan is een zeer persoonlijke beslissing die afhangt van uw overtuigingen over wat het beste voor u is. Het is belangrijk om zoveel mogelijk informatie te krijgen uit betrouwbare bronnen vooraleer te beslissen over een bepaalde therapie en vooral luister naar uw lichaam!
Oorpronkelijk artikel:"5 mistakes most people make when they get diagnosed with CANCER", Thursday, August 03, 2017 by: Isabelle Z., Natural News.
Als u zich zorgen maakt over huidkanker, maar u niet wilt onderdompelen in toxische zonnebrandcrème voordat u buiten gaat, hebt u wellicht het advies al gehoord dat een goed dieet vol antioxidanten een natuurlijke bescherming voor uw huid kan bieden. Hoewel dit een effectieve benadering blijft blijkt uit een nieuwe studie dat vooral tomaten heel belangrijk zijn.
Volgens een studie aan de Ohio State University kan een dagelijkse consumptie van tomaten de ontwikkeling van huidkanker met 50% verminderen.
De studie, die werd gepubliceerd in Scientific Reports, ontdekte dat mannelijke muizen na blootstelling aan ultraviolet licht die gedurende 35 weken elke dag een dieet kregen met 10 procent tomatenpoeder, 50 procent minder kans vertoonden op kankertumoren.
Eigenaardig genoeg werd hetzelfde effect niet gezien bij de vrouwelijke muizen. Uit vroeger onderzoek is gebleken dat mannelijke muizen sneller tumoren ontwikkelen na blootstelling aan UV-licht, en dat hun tumoren de neiging hebben om groter, groter in aantal en agressiever te zijn.
De wetenschappers geloven dat de carotenoïden in de tomaten zijn die verantwoordelijk zijn voor dit beschermende effect tegen schade door UV-licht bij de mannelijke muizen. Deze pigmenterende verbindingen geven tomaten hun rode kleur en eerdere studies hebben aangetoond dat ze in de menselijke huid worden opgeslagen na het eten van tomaten. In feite hebben eerdere menselijke proeven gevonden dat consumptie van tomatenpasta kan helpen bij het genezen van zonnebrand.
De primaire carotenoïde in tomaten, lycopeen, is het effectiefste antioxidant onder de verschillende pigmenten, maar ook andere verbindingen worden geacht een rol te spelen, omdat gesynthetiseerde lycopene supplementen geen roodheid voorkomen na UV-blootstelling zoals het consumeren van de gehele tomaat in de vorige studie wel deed.
Senior auteur van het laatste rapport, Tatiana Oberyszyn, zei dat de nieuwe bevinding laat zien hoe het in acht nemen van het geslacht nuttig kan zijn bij het ontdekken van passende preventieve strategieën tegen huidkanker, aangezien maatregelen die bij mannen werken mogelijk niet werken bij vrouwen.
Vroegere studies ondersteunen de huidbescherming door tomaten.
Voorgaande studies hebben aangetoond dat het eten van tomatenpasta als een interne zonnebrandcrème werkt. In een experiment dat in Engeland werd uitgevoerd, vonden onderzoekers dat vrijwilligers die elke dag gedurende drie maanden 55 gram tomatenpasta hadden gegeten, 33 procent meer bescherming tegen zonnebrand vertoonden dan de controlegroep. Daarnaast hadden ze aanzienlijke hogere niveaus van een eiwit dat de huidstructuur, bekend als procollage, beschermt. Onderzoekers in die studie hebben gezegd dat een tomatendieet kan helpen om het verouderingsproces van de huid te herstellen en ze hebben erop gewezen dat de hoeveelheid tomaten niet erg hoog was. In feite kunnen de meeste mensen genieten van deze voordelen door regelmatig gerechten op basis van tomaten te eten.
Zij kozen voor tomatenpasta in de studie omdat het koken de biologische beschikbaarheid van lycopeen verhoogt. Het lycopeen gevonden in ruwe tomaten is gebonden in een vorm die niet zo gemakkelijk opgenomen wordt.
Tomaten beschermen tegen een reeks kanker types.
Er zijn tal van andere redenen om biologische tomaten te eten. Terwijl ze misschien niet alle aandacht van andere superfoods krijgen, kunnen ze helpen om het risico op verschillende vormen van kanker te verminderen buiten huidkanker.
Ze werken bijzonder beschermend tegen prostaatkanker. Een studie stelde vast dat het eten van tomaten of op tomaten gebaseerde producten zoals tomatensaus meer dan tweemaal per week het risico op prostaatkanker met 34 procent kan verminderen. Zij hebben ook een vermogen aangetoond om long-, borst-, lariks-, keel- en mondkanker te verminderen.
Ondertussen blijkt dat in Italië, waar tomaten een basisvoedingsstof zijn, degenen die zeven porties ruwe tomaten per week hadden gegeten, 60 procent minder kans op kanker hadden, met name die van het spijsverteringskanaal.
Oorspronkelijk artikel:”Want to prevent skin cancer? Eat more tomatoes … new science confirms powerful anti-cancer effect”, Wednesday, July 26, 2017 by: Isabelle Z., Natural News.