Reacties op de witte pensen van Johan kreeg ik niet.
Herkenden de Limburgers hierin niet een traditioneel recept uit de buurt van Bilzen?
Het heeft wel duidelijk banden met de fameuze boudin de Liège.
Iets anders, herkennen jullie de verschillende pensen en worstenbereidingen op dit fragment uit een schilderij van Pieter Aertsen? Een uniek stukje slagerijgeschiedenis uit 1575! Waarom het geschilderd werd is niet metéén duidelijk, wel is dit het eerste schilderij waarin voeding zo een belangrijke plaats krijgt en dus ook een eerste stap naar de stillevens van de 16de en 17de eeuw. Een link naar een afbeelding van het volledige schilderij voor de amateurs:
http://www.wga.hu/tours/lowcount/ zoek onder 1500-1550 bij Aertsen.
In dit fragment ontdek ik snol of dikke bloedpensen (zie blogarchief) en zwarte pensen.
De meer rode pensen of worsten zijn mij onbekend? Kan een vakman hier tips geven?
17-06-2006 om 00:00
geschreven door Nicolay
|