Ingredienten:
4 aardappels
Zout en peper
Knoflookpoeder
Paprikapoeder
Halve courgette in blokjes
1 rode paprika in blokjes
1 wortel in blokjes
1 ui, gesnipperd
verder:
3 eieren
Paneermeel
Bereiding:
Kook de aardappels gaar met wat zout. Stamp ze fijn. Kook de wortelblokjes even voor ook in wat water. Bak ondertussen in olie de courgette, ui en paprika aan met zout, peper, paprikapoeder en knoflookpoeder. Voeg de wortelblokjes toe en bak het goed door. Meng de groenten met de aardappelpuree en laat het afkoelen.
Klop de eieren los en doe het in een bord. Doe in een ander bord paneermeel. Neem een beetje aardappelmengsel en maak er schijfjes van in je handen. Haal door paneermeel, dan door ei en dan weer door paneermeel.
Bak ze in een laagje olie goudbruin aan beide kanten