Inhoud blog
  • Turks gevulde wijnbladeren
  • Geboortemuffins
  • Babyfeest cakejes
  • Babyfeest
  • 4 soorten koekjes
    Zoeken in blog

    Beoordeel dit blog
      Zeer goed
      Goed
      Voldoende
      Nog wat bijwerken
      Nog veel werk aan
     
    Leerkoken

    23-12-2011
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Toetjes
    Deze recepten zijn van trotse mama!



     
    Ingredienten:
    1 pak lange vingers
    200 ml vers geperste sinaasappel sap
    1 bakje mascarpone
    5 el poedersuiker
    250 ml slagroom
    1 zakje klopfix
    1 blikje perzik


    Bereiding:
    Mix de slagroom stijf met klopfix. Klop hier de mascarpone en 5 el poedersuiker door. Dompel de lange vingers kort sinaasappel sap in en leg ze in een schaal Snijd de helft van de perzik in kleine stukjes en meng door de room. Schep de helft van de room op de lange vingers en strijk het glad. Hierop weer een laag in vers geperste sinaasappel sap gedompelde lange vingers en ga zo maar door. versier het met perzik en aardbei en laat een dag in de koelkast opstijven
     


    500 ml koud melk
    50 ml verse sinaasappelsap
    2 eetlepels maïzena
    3 eetlepels suiker
    1 zakje vanillesuiker

    melk+ verse sinaasappelsap+ maïzena+ suiker+ zakje vanillesuiker in een pannetje 
    op een lage vuur doen ongeveer 10 minuten roeren tot een papje koken dan van de vuur af 
    ik heb aardbeien, appel en kiwi in kleine stukjes gesneden
    en wat suiker eroverheen gedaan.
    versieren naar eigen keuz

    23-12-2011 om 22:19 geschreven door Smakelijke Keuken

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Turkse rijst met spinazie
    Turkse rijst met lenteuitjes,
    500 gram verse spinazie in stukjes gesneden.
    5 lenteuitjes fijngesneden
    1 glas pandanrijst
    zout en peper
    knoflook,olijfolie
     
     
    Doe olijfolie in een hapjespan,
    Knoflook lenteuitjes spinazie in doen,bakken.
    Dan de rijst erbij doen en een glas water.
    Bij blijven en evt water toevoegen.
    zout peper bij doen.
    Warm of koud eten.

    23-12-2011 om 22:14 geschreven door Smakelijke Keuken

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Pizza hawaii
    Ingredienten voor 20 stuks:
    450 gr bloem
    1 zakje gist
    2 el olie
    1 el Italiaanse kruiden
    1 tl zout
    Vulling:
    1 blikje tomatenpuree
    2 el tomatenketchup
    1 el rode pesto
    Klein blik ananasblokjes, kleiner gesneden
    1 kipfilet in blokjes
    Zout en peper
    Italiaanse kruiden
    Geraspte kaas


    Bereiding:
    Meng bloem, gist, Italiaanse kruiden en olie. Voeg lauw water toe tot je een deeg kunt vormen. Doe dan zout erbij en kneed het tot een zacht en soepel deeg. Laat dit een uur rijzen.
    Ondertussen de kipblokjes met wat zout en peper bakken en af laten koelen. Meng tomatenpureem ketchup en pesto.
    Verdeel het deeg in 2 bollen en rol het uit tot een lang rechthoek. Snijd hier driehoeken uit. Besmeer met het tomatenmengsel en beleg met kipblokjes en ananas. Bestrooi met Italiaanse kruiden en geraspte kaas en bak ze op 225 graden voor 10 minuten gaar

    23-12-2011 om 22:11 geschreven door Smakelijke Keuken

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    Categorie:Bakrecepten
    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Puntpizza van bladerdeeg
    Ingredienten:
    5 plakjes bladerdeeg
    1 grote ui, gesnipperd
    4 aardappels in dunne plakjes
    1 vleestomaat (zonder pitjes en vel) in stukjs gesneden
    Zout en peper
    Italiaanse kruiden
    Geraspte kaas
    1 eigeel om te bestrijken

    Bereiding:
    Snijd de plakken bladerdeeg diagonaal door zodat je twee driehoeken krijgt. Prik ze in met een vork.
    Fruit de ui in een pan met wat olie en voeg wat zout en peper toe. Laat afkoelen en beleg hiermee de bladerdeegdriehoeken.
    Frituur de aardappelschijfjes gaar en bruin en laat ze uitlekken. Leg deze dakpansgewijs op de ui. Doe dan wat tomaatstukjes erop en Italiaanse kruiden en nog wat zout en peper. Bestrijk de randen met eidooier en bestrooi het met geraspte kaas.
    Bak ze 15 minuten op 225 graden

    23-12-2011 om 22:10 geschreven door Smakelijke Keuken

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    Categorie:Bakrecepten
    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Croissantjes met gehakt
    Croissantjes met gehakt (zonder rijzen!)

    Dit is een recept van Noha_tanger!!

    Ingredienten voor ongeveer 12 stuks:
    125 gr kwark
    300 gr bloem
    3/4 zakje bakpoeder
    1 tl zout
    4 el melk (koud, anders gaat de bakpoeder al werken)
    4 el olie
    1 ei
    Vulling:
    200 gr gehakt
    1 uitje, gesnipperd
    Wat takjes peterselie, gehakt
    Zout en peper
    Komijn
    Paprikapoeder
    1 tomaat
    Verder:
    1 eigeel losgeklopt met een beetje water
    Sesamzaadjes

    Bereiding:
    Klop kwark los met de melk, olie en het ei. Meng bloem met bakpoeder en zout en voeg dat toe (het kan zijn dat je iets meer bloem nodig hebt als het te veel plakt). Kneed tot een zacht en soepel deeg (hoeft niet te lang). Doe in een plastic zakje en laat een kwartier in de koelkast rusten.
    Bak het gehakt bruin in een pan met een beetje olie. Voeg de ui, peterselie en kruiden toe en bak even mee. Rasp dan een tomaatje en doe dit erbij, laat even meebakken en zorg dat al het vocht eruit is. Laat dit afkoelen.

    Verdeel het deeg in twee bollen en rol deze uit tot een cirkel. Snijd uit elke cirkel 6 punten en leg aan de brede kant wat gehakt. Rol strak op en buig tot een croissantje (zorg dat de ount onderop zit, anders gaat de vorm open). Leg ze ope en bakplaat met bakpapier. Bestrijk met eigeel en bestrooi met sesamzaadjes. Bak ze op 200 graden gaar in ongeveer 15 minuten.

    23-12-2011 om 22:09 geschreven door Smakelijke Keuken

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    Categorie:Bakrecepten
    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Bladerdeeghoonrtjes met gehakt
    Ingredienten:
    1 pak bladerdeeg
    250 gr gehakt
    1 bakje champignons
    1 rode paprika
    1 prei
    Zout en peper
    Knoflook
    Paprikapoeder
    1 eidooier
    1 el water

    Bereiding:
    Bak het gehakt rul en voeg de zout, peper, paprikapoeder en knoflook toe. Bak de champignons in plakjes, de prei in ringen en de paprika in stukjes mee. Laat dit mengsel afkoelen.
    Neem een bladerdeegplakje en snijd in 4 vierkantjes, leg op elk vierkantje een beetje vulling en vouw twee kanten naar elkaar toe en druk goed vast, zodat een hoorntje ontstaat.
    Leg op een bakplaat met bakpapier, bestrijk met losgeklopte eidooier+water en bak op 220 graden goudbruin en gaar

    23-12-2011 om 22:07 geschreven door Smakelijke Keuken

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 3/5 - (1 Stemmen)
    Categorie:Bakrecepten
    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Turkse macaroni(Makarna)

    Ingrediënten voor 2 personen

    200 gram pasta (strikjes), 200 gram lamsgehakt, olijfolie, 3 sjalotjes, 100 gram champignons, 4 groene Turkse pepers, 1 blikje tomatenpuree, 10 eetlepels Turkse yoghurt, 4 tenen knoflook, peper, zout, paprikapoeder.

    Voorbereiding

    Verwarm twee diepe borden voor in de oven.

    Bereidingswijze

    Kook de pasta gaar in water met een beetje zout. Klop intussen de yoghurt los met de uitgeperste knoflook. Bak het gehakt rul, zonder olie of boter, en haal het dan uit de koekepan. Voeg een scheutje olijfolie toe aan het bakvet en bak dan de fijngesneden groenten vijf minuten. Voeg een blikje tomatenpuree toe en maak dit op smaak met zout, peper en paprikpoeder. 
    Giet de pasta af en roer er meteen de yoghurt door. Doe dit op twee voorverwarmde, diepe borden en verdeel hier het gehakt-groentenmengsel over. De echte liefhebber, die niet op dieet moet zijn, sprenkelt er nog een beetje olijfolie over.

    23-12-2011 om 22:06 geschreven door Smakelijke Keuken

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    Categorie:Pasta"s
    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Visbestilla
    Ingredienten:
    500 gram visfilet
    500 gram garnalen
    1 pak Filodeeg
    250 gram champignons
    1 groene en 1 rode paprika
    1 pakje mihoen
    1 bosje koriander 
    1 bosje peterselie 
    Snufje saffraan
    2 theelepels Peper
    1 theelepel Gember
    1 theelepel Paprikapoeder
    Klein beetje Komijn
    Soepkom Olijfolie
    Citroen
    Sambal
    Knoflook
    Zout
    2 Visbouillonblokjes (liefst van knorr)
    1 pakje boter, gesmolten

    Bereiding:
    Bereid de mihoen volgens de verpakking en knip of snijd in kleinere stukjes.
    Olie, saffraan, gember, peper, zout, knor, paprikapoeder, komijn en de gehakte koriander en peterselie, geraspte knoflook en geperste citroen in een pannetje doen, roeren en 5 min zachtjes laten pruttelen. Doe er een beetje water bij.
    Visfilet in middelgrote stukken, en de garnalen in een steelpannetje.
    Champignons kan je bakken in een koekenpan met een gesnipperd uitje, (of gewoon uit pot en zonder ui, wat je lekker vindt), hierbij de geroosterde paprika's die in blokjes gesneden zijn, ook in een steelpan. Over elk steelpannetje doe je een soeplepel marinade. De mihoen uitlaten lekken en ook hierover een soeplepel saus. Dan alles laten uitlekken. Je kunt nu de vulling door elkaar mengen of het in aparte lagen doen.

    Bedek een bestillabakvorm met bakpapier en leg hierin 4 filovellen met de helft over de randen van de vorm heen. Besmeer met gesmolten boter en schep hierop de vulling (in een geheel of in laagjes, eerst mihoen, dan vis, dan groenten). Vouw de vellen naar binnen en leg er nog een vel bovenop en besmeer die ook met boter. Vouw de overige randen onder de bestilla en bak de bestilla op 220 graden 20 minuten met folie en daarna zonder folie tot hij goudbruin is. 
    __________________________

    23-12-2011 om 22:04 geschreven door Smakelijke Keuken

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    Categorie:Bakrecepten
    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen. Marokkaanse Harira
    Ingredienten:
    5 tomaten, ontveld
    1 grote ui
    Klein bosje bladselderij
    Paar takjes peterselie
    1 el ras el hanout
    1 tl gember
    1 tl kurkuma
    2 tl zout (kan later eventueel meer bij)
    1,5 tl zwarte peper
    1 blikje tomatenpuree
    Saffraan
    Vlees in blokjes
    Kommetje kikkererwten, geweekt
    Vermicelli (hoeveelheid naar keus)
    2 el bloem

    Bereiding:
    bak de vleesblokjes in wat olie aan. Maal in een blender de tomaten en ui met de peterselie en selderij fijn. Voeg dit aan het vlees toe, doe de kruiden erbij en bak mee. Vul de blender met water en voeg dit toe. Doe nog een halve blender water erbij. Breng aan de kook en laat dit minstens 2uur koken.
    Dan de tomatenpuree erbij en nog een halve blender water. Aan de kook brengen en nog een uurtje laten koken. Bloem mengen met water tot een glad papje en door de harira roeren. Laat het zo binden. Dan vermicelli erbij en dit gaar laten worden

    23-12-2011 om 22:02 geschreven door Smakelijke Keuken

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    Categorie:Soepen
    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Verse Erwtensoep
    Ingredienten:
    1 pak spliterwten (500 gr)
    2 grote uien
    2 preien
    2 wortels
    2 aardappels
    Halve knolselderij
    Half bosje peterselie
    Half bosje selderij
    Zout en peper
    2 laurierblaadjes
    Knoflook naar smaak
    2 liter water
    Handje rijst

    Bereiding:
    Snijd alle groenten in kleine blokjes of stukjes. Was de spliterwten en doe ze in een grote pan. Giet de twee liter water erbij en voeg de groenten, peterselie, selderij, laurier en knoflook toe. Breng aan de kook en laat dan 1 tot 2 uur koken (liefst langer, dan wordt hij nog lekkerder). Schep ondertussen wel steeds het schuim eraf (als dat veel is). Als het gaar is (de spliterwten zijn helemaal verdwenen en hij is dik), doe je de rijst erbij en zout en peper. Laat dit nog even gaar koken en klaar!

    Je kan er eventueel een rookworst indoen (halal of vegetarisch) en ook wat lamsvlees met vet eraan (geeft extra smaak). Dat vlees haal je er later uit en snijd je in stukjes (zonder vet

    23-12-2011 om 22:00 geschreven door Smakelijke Keuken

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    Categorie:Soepen
    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Tomaten- Groentesoep
    Ingredienten:
    1 blik tomaten
    250 gr gehakt
    Gehaktkruiden
    1 ui
    1 pak soepgroenten
    1 blikje tomatenpuree
    Kopje maizena gemengd met water tot een papje
    2 bouillonblokjes naar keuze (lam of groenten)
    Peterselie, selderij en koriander
    Sambal
    Paprikapoeder

    Bereiding:
    Meng het gehakt met de gehaktkruiden en rol balletjes. Bak de gesnipperde ui in wat olie. Voeg de tomaten toe en roer het goed door. Dan de tomatenpuree erbij en 2 liter water. Breng aan de kook en doe dan de soepgroenten, gehaktballetjes, bouillonblokjes en kruiden erbij. 
    Breng aan de kook en laat lekker doorkoken tot alles gaar is. Dan het maizenapapje erbij en goed doorroeren. Nog 10 minuten koken en klaar

    23-12-2011 om 21:58 geschreven door Smakelijke Keuken

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    Categorie:Soepen
    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.marmita
    Gehakt
    1 tl zout
    1 tl peper
    1/2 tl komijn
    1 knoflook
    Voor de groenten:
    1 grote ui, gesnipperd
    Paar aardappels in parten
    Handje groene olijven
    Sperziebonen 
    1 knoflook
    Zout
    Peper
    Paprikapoeder
    Gember
    Ras el hanout 
    (van alles een tl)
    Koriander en peterselie

    Bereiding:
    Maak balletjes van het gehakt met de kruiden en bak ze even aan in wat olie tot ze rondom goudbruin zijn. Haal ze even uit de pan en bak in het bakvet de ui met de knoflook. Voeg de aardappels toe en de kruiden en meng goed. Doe dan de balletjes erbij en water. Laat de aardappels gaar worden en de saus indikken. OLijven erbij doen.
    De sperziebonen apart gaar koken in water met zout

    23-12-2011 om 21:57 geschreven door Smakelijke Keuken

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (1 Stemmen)
    Categorie:Gerechten met Gehakt
    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Tajine met vlees
    Ingredienten voor 2 personen:
    500 gr rundvlees of lamsvlees (met of zonder bot) in stukken
    1 grote ui
    1 grote tomaat, ontveld en pitjes verwijderd
    1 tl gember
    1 tl kurkuma
    Snufje saffraan
    1 tl zwarte peper
    Snufje paprikapoeder (niet te veel dan wordt het te rood)
    Eventueel ras el hanout als je daar van houdt
    Zout naar smaak
    Half bosje peterselie en half bosje koriander
    Groenten naar keuze (bijv aardappels, doperwten, wortel, sperziebonen, courgette, bloemkool)
    Eventueel olijven

    Bereiding:
    Bak het vlees in een laag olie bruin aan alle kanten. Bak de gesnipperde ui en tomaat in stukjes mee. Voeg de kruiden toe en de fijngehakte peterselie en koriander. Schep alles goed door elkaar en giet er dan 1,5 mokken kokend water bij (geen koud water, dan krimpt het vlees en wordt het taai). Laat met de deksel op de pan ongeveer 1,5 uur pruttelen (of een half uur in de snelkookpan). Voeg eventueel water toe als het te droog wordt. Als het taaier vlees is kun je het nog een half uurtje langer (of in de snelkookpan een kwartiertje) laten tot het bijna gaar en zacht/mals is.

    Voeg dan de harde groenten toe (aardappel, wortel, sperziebonen) en doe van alle kruiden nog een mespuntje erbij. Doe er weer een mok water bij (of iets meer, tot ze bijna helemaal onderstaan). Laat dit gaar worden op zacht vuur of 5-10 minuutjes in de snelkookpan. Tenslotte de zachteere groenten (doperwtjes, courgette, bloemkool) nog 10 minuten koken tot het gaar is. Eventueel olijven erbij doen.
    Serveren op een bord met Marokkaans brood erbij

    23-12-2011 om 21:54 geschreven door Smakelijke Keuken

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    Categorie:Vleesgerechten
    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Vlees met pruimen
     
    Ingredienten:
    1 kg vlees met bot in stukken
    2 uien
    2 teentjes knoflook
    Half bosje peterselie, fijngehakt
    Zout en peper naar smaak
    1,5 tl ras el hanout
    Voor de barqoq:
    Pruimen (hoeveelheid naar smaak)
    1 el suiker
    1 tl kaneel
    5 el water
    Verder:
    Gekookte eieren
    Gepelde en gebakken amandelen

    Bereiding:
    Bak het vlees bruin aan alle kanten in een laagje olie. Voeg de ui in stukjes toe. Dan peterselie, knoflook en kruiden erbij en water toevoegen. Ik doe het meestal in de snelkookpan en dan zet ik het helemaal onder water anders is het te weinig.
    Als je geen snelkookpan gebruikt minder water doen en op zacht vuur gaar laten worden in ongeveer 2 uurtjes.

    Doe de pruimen met het water, de suiker en kaneel in een pannetje en laat zachtjes pruttelen tot ze zacht zijn. Pel en bak de amandelen. Kook de eieren, pel ze en halveer ze.

    Schep het vlees op een bord, beetje mra9 erover en naast. En garneren met barqoq, eieren en amandelen

    23-12-2011 om 21:53 geschreven door Smakelijke Keuken

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 2/5 - (3 Stemmen)
    Categorie:Vleesgerechten
    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Keftaspiesjes met friet
    Ingredienten voor de kefta (voor 4 personen):
    500 gr gehakt
    Zout en beetje peper naar smaak
    1 fijngesneden uitje
    2 teentjes knoflook (fijngesneden of geperst)
    Half bosje peterselie
    Half bosje koriander
    1 tl komijn
    1/2 tl gemberpoeder
    1 tl paprikapoeder
    2 el paneermeel
    Voor de tomatensaus:
    1 fijngesneden ui
    2 tl komijn
    2 teentjes knoflook (fijngesneden of uitgeperst)
    1 tl paprikapoeder
    2 blikken met gepelde tomaten
    125 ml water
    Half bosje peterselie
    Half bosje koriander
    Mespunt sambal

    Bereiding:
    Meng de ingredienten voor het gehakt en kneed het even. Maak er dan mooie balletjes van die je bruin bakt in een koekenpan (eerst hoog vuur en later wat lager als ze al een beetje bruin zijn). Bak ondertussen in een andere pan de ui tot deze goudbruin en gaar is. Voeg dan de knoflook en de kruiden toe (behalve de koriander en peterselie). Laat het heel eventjes bakken totdat de geuren vrijkomen en voeg dan de tomaten, het water en de peterselie toe. Breng het aan de kook. Voeg dan de keftaballetjes toe en breng weer aan de kook. Zet nu het vuur op z'n laagst en laat het ongeveer 50-60 minuten sudderen tot je een lekkere dikke saus hebt. Voeg 5 minuten voor het einde de gehakte koriander toe en laat dit ook even mee sudderen. (Eventueel binden met wat bloem of maizena, als de saus te dun is). Lekker met brood.

     
    Ingredienten:
    500 gr lamsvlees in blokjes
    1 klein uitje, heel fijn gesneden
    Half bosje koriander, fijngehakt
    2 teentjes knoflook
    1/2 tl komijn
    1 tl paprikapoeder
    Half zakje saffraan
    1/2 tl zout
    1/2 tl peper
    2 el olijfolie
    1 el azijn

    Bereiding:
    Snijd de ui heel fijn en pers de knoflook uit. Meng met de koriander en de rest van de kruiden. Doe de olijfolie en azijn erbij en meng dit met de stukjes vlees. Laat dit een nacht afgedekt marineren. Rijg dan aan satestokjes en bak de spiesjes ongeveer 20 minuten op 180 graden in de oven gaar (na 10 minuten de spiesjes omdraaien).

    23-12-2011 om 21:35 geschreven door Smakelijke Keuken

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    Categorie:Gerechten met Gehakt
    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Lasagne
    Ingredienten:
    Ik heb met dit voor ons tweetjes gemaakt en dat was precies genoeg

    300 gr gehakt
    1 grote ui
    1 teen knoflook
    Zout en peper
    Paprikapoeder
    Oregano
    Basilicum
    1 gele paprika in blokjes
    1 groene paprika in blokjes (of andere kleuren naar keuze)
    Half bakje champignons in plakjes
    Halve courgette in blokjes
    4 grote vleestomaten, geraspt (met pitjes)
    1 el tomatenpuree
    Voor de bechamelsaus:
    1 el boter
    1 el bloem
    Melk (ik denk ongeveer 150 ml)

    En geraspte kaas natuurlijk

    Bereiding:
    Bak het gehakt in wat olie. Voeg de kruiden, knoflook, gesnipperde ui, paprika, champignons en courgette toe en bak dit tot de groenten zachter zijn. Doe dan de tomaten en de tomatenpuree erbij en laat dit zo'n 3 kwartier pruttelen met de deksel op de pan. Dan nog even op hoog vuur znder deksel zodat de saus goed indikt.
    Maak de bechamelsaus door de boter te smelten, roer de bloem erdoor en zet eventjes (terwijl je roert) op het vuur. Dan scheutje voor scheutje de melk erbij tot je de saus hebt van de gewenste dikte.
    Meng dit door de tomatensaus.
    Dan je schaal vullen met saus, lasagnabladen, saus, geraspte kaas, lasagnabladen, saus enz. En bovenop geraspte kaas.
    Doe er aluminiumfolie over en zet hem op 200 graden voor ongeveer 30-40 minuten in de oven (bladen moeten gaar zijn). Dan nog zonder folie om een mooi korstje te krijgen.
    Haal uit de oven en laat even staan voor 10 minuutjes zodat het makkelijke aansnijden is en niet alles uit elkaar valt.

    23-12-2011 om 21:31 geschreven door Smakelijke Keuken

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    Categorie:Pasta"s
    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Cannelloni met spinazie en gehakt
    Ingredienten:
    300 gr gehakt
    1 grote ui, gesnipperd
    1 gele paprika, in stukjes
    Half bakje champignons in plakjes
    Knoflookpoeder
    Paprikapoeder
    Zwarte peper
    Zout
    Oregano
    1 pak spinazie a la creme
    Half pak cannelonirolletjes
    1 pak gezeefde tomaten
    1 el suiker
    Geraspte kaas

    Bereiding:
    Bak het gehakt met de helft van de ui, de hele paprika en champignons gaar. Voeg van alle kruiden 1 tl toe en bak dit mee. Kook de cannelonirolletjes 3 minuten in water met zout en spoel ze dan af met koud water.
    Bak in een andere ban de andere helft van de ui glazig, voeg kruiden toe en dan de gezeefde tomaten. Bak dit even goed aan zodat het zurige eraf gaat. Doe dan 1 el suiker erbij en laat even pruttelen. Proef of de saus lekker is.
    Ontdooi de spinazie en meng met het gehaktmengsel. Vul de cannelonirolletjes hiermee en leg in een ingevette ovenschaal. Giet dan de saus erover en zorg dat alles goed bedekt is. Bestrooien met geraspte kaas en dan op 180 graden voor 30 minuten in de oven met folie erover. Dan nog een kwartiertje zonder folie

    23-12-2011 om 21:29 geschreven door Smakelijke Keuken

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    Categorie:Pasta"s
    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Vlinderpasta
    Ingredienten:
    300 gr vlinderpasta
    Zout en peper
    1 teentje knoflook (of 1 tl knoflookpoeder)
    1 courgette in blokjes
    1 rode paprika in blokjes
    1 ui, gesnipperd
    2 tl Italiaanse kruiden (of oregano of basilicum)
    1 tl paprikapoeder
    1 pakje gezeefde tomaten
    250 gr gehakt

    Bereiding:
    Kook de pasta gaar met zout volgens de verpakking.
    Bak het gehakt aan in een pan met wat olie. Doe de ui, paprika en courgette erbij en de kruiden. Schep alles goed door en laat het gehakt gaar worden. Doe dan de gezeefde tomaten erbij en 1 glaasje water. Laat dit met de deksel erop op zacht vuur 45 minuten tot een uurtje pruttelen.
    Je saus wordt zo heerlijk!
    Saus mengen met de pasta

    23-12-2011 om 21:27 geschreven door Smakelijke Keuken

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    Categorie:Pasta"s
    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Macaroni
    1 ui
    1 groene paprika
    Half bakje champignons
    1 gele paprika
    Zout en peper
    Knoflook
    1 tl Italiaanse kruiden of Oregano of Basilicum
    1 tl paprikapoeder
    1 groot blikje tomatenpuree (of twee kleintjes)
    250 gr gehakt
    Wat water
    Macaroni

    Bereiding:
    Kook de macaroni gaar in water met zout. Bak het gehakt in olie bruin.
    Snijd de paprika's en ui in stukjes en de champignons in plakjes. Voeg ze toe aan het gehakt en bak ze mee tot ze zacht zijn. Voeg de kruiden toe en de tomatenpuree. Dan zoveel water erbij tot een lekker sausje ontstaat. Laat dit lekker pruttelen en voeg eventueel wat water toe als het te dik is. Macaroni afgieten en erdoor scheppen

    23-12-2011 om 21:23 geschreven door Smakelijke Keuken

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    Categorie:Pasta"s
    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Penne met Aubergine
    Ingredienten voor 2 personen:
    1 aubergine
    Zout en peper
    Bloem
    Pasta (het liefst penne)
    1 blik tomaten (400 gr) of 3 grote verse tomaten, ontveld
    1 ui
    1 teentje knoflook
    Basilicum of Italiaanse kruiden
    Geraspte kaas
    Olijven

    Bereiding:
    Snijd de auberine in de lengte door en snijd er dunne plakjes van. Bestrooi die met zout en leg ze dan in een vergiet om uit te lekken voor een half uurtje (dit is om de bittere smaak eruit te halen). Ondertussen ga je de ui fijnsnijden en de knoflook persen. Die fruit je in wat olie aan. Doe de fijngesneden tomaten uit blik erbij. Laat dit op middelmatig vuur een half uurtje pruttelen. Pureer de saus dan en breng op smaak met zout, peper en basilicum of Italiaanse kruiden. Spoel de plakjes aubergine goed af met koud water en wrijf het zout eraf. Droog ze af. Haal ze door de bloem en bak in de olie bruin. Doe ze dan bij de saus.
    Kook de pasta gaar en schep die door de saus.

    23-12-2011 om 21:19 geschreven door Smakelijke Keuken

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    Categorie:Pasta"s
    >> Reageer (0)


    Archief per week
  • 24/12-30/12 2012
  • 19/12-25/12 2011

    E-mail mij

    Druk op onderstaande knop om mij te e-mailen.


    Gastenboek

    Druk op onderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek


    Blog als favoriet !

    Categorieën
  • Bakrecepten (18)
  • Gerechten met Gehakt (10)
  • Kipgerechten (8)
  • Koekjes (3)
  • Pasta"s (10)
  • Salades (0)
  • Soepen (6)
  • Toetjes (0)
  • Vegetarische gerechten (13)
  • Vis gerechten (7)
  • Vleesgerechten (6)


  • Blog tegen de regels? Meld het ons!
    Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!