Spijs en pureexml:namespace prefix = o ns = "urn:schemas-microsoft-com:office:office" />
Drie weken geen onderhoud in de moestuin, je zal het merken bij je terugkomst ! De tomaten blijven ondertussen rijpen, dat heeft zo het gevolg dat er bij zijn die wel héél rijp zijn. Ook de vogel lusten rijpe, zoete tomaten. Tal zijn dan ook aangepikt. Tijd dus om te oogsten en de beste delen te gebruiken voor tomaten puree.
Vandaag dus de passe-vite bovenhalen, hoe heet zoiets in het goed Nederlands, t baasje heeft ooit gehoord van een roerzeef of is dat nog iets anders ? Automekaniekers in de keuken hé
Ook van de stoofappeltjes zijn er al rijpe afgevallen. Ook daar is veel te recupereren. t Vrouwtje heeft in een kookboek over inmaken ook het recept gevonden om stukjes appel te steriliseren om later te gebruiken als vulling voor appeltaart.
Voor appelspijs is er nog tijd genoeg, het baasje is trouwens niet zon appelspijseter, maar een paar potjes in de voorraadkast ziet m wel zitten.
De volgende week gaat het baasje eens rondkijken voor enkele rode kolen. Das ook altijd lekker zegt het baasje, rode kool met appeltjes. Dan heeft hij weer een reden om zich geruime tijd in zijn speciaal steriliseerkot terug te trekken.
We zullen deze weken in Frankrijk maar omdopen in spijs- en pureeweken zegt het baasje
Bas & Belle


|