Ideetje van Fonsxml:namespace prefix = o ns = "urn:schemas-microsoft-com:office:office" />
Neen dit stond niet in zijn blog, http://blog.seniorennet.be/keukenweetjes/ maar gewoon in de mail waarin hij meldde dat hij geen tijd had om langs te komen in Ferret.
Uiteraard gaat het over eten en alles wat er rond hangt. Onze baas en Fons die zullen wel over de geburen of zoiets roddelen, dat ziet ge van hier
Het gaat over confituur of, in dit geval over gelei, uitgelekt sap dus. Fons schreef dat hij bramen geplukt had en omdat het niet genoeg sap was, had Fons een kunstgreep toegepast en er druivensap aan toe gevoegd.
Nu is het hoofdbestuur hier en huize vandaag ook bezig geweest met bramen plukken. Hier was wel bijna anderhalve kilo bramen geoogst, maar met Fons zijn idee in gedachte heeft het vrouwtje er ook druivensap aan toegevoegd.
Slecht kan dat niet zijn, en dood zullen ze er ook wel niet van vallen. Het sap van de melange heeft in elk geval en donker paarse kleur. Een alchemist zou niet beter kunnen mixen is ons gedacht.
Als dit blog morgen plots ophoudt te bestaan, dan is er toch iets fundamenteel mis gegaan met de melange, dan zijn er twee Drenten te adopteren en staan er hier op het aanrecht enkele paarse potjes gelei waar je beter niet van eet. (is misschien interessant om weten voor de familie)
Zover zal het wel niet komen zegt t baasje, het vertrouwen in Fons en zijn kookkunst is hier ten huize nogal groot
Bas & Belle
|