Tegen de leugen, de multicul, de islamisering, de politiek-correcte dogma's en de volksverraders van Vlaanderen
28-12-2008
Sollicitatie voor Fortis
Geachte dames, heren bestuursleden,
Hierbij wens ik u op de hoogte te brengen dat ik mijn kandidatuur wens te stellen om de nieuwe CEO te worden van uw bedrijf in moeilijkheden. Al houd ik het liever bij bedrijfsleider, dat klinkt niet alleen maar IS ook veel duidelijker. Bedrijfsleider heeft bovendien niet de negatieve bijklank die aan CEO hangt zoals daar zijn: stelen, graaien, liegen, bedriegen, naïviteit, hebzucht, verwaandheid en zelfs onthutsende dommigheid. Dit lijstje, maar dat weet u wellicht beter als ik, is verre van volledig.
De reden dat ik u nu toch mijn diensten wens aan te bieden is tweeërlei. Ten eerste omdat het geklungel en verbrassen maar niet ophoudt. Ten tweede omdat de plaats vacant wordt gezien ook de aandeelhouders - de sukkels - inzien dat Karel De Boeck er ook niks van bakt.
Dat uw holding - of moet ik zeggen gokpaleis? - ondanks de lessen die u had moeten geleerd hebben uit de financiële crisis nòg maar eens een verlies van 295 miljoen euro moet optekenen is verbijsterend ware het niet hilarisch intriest.
Mocht u het nog niet weten, geachte slaapmutsen, citeer ik even uit Le Matin van enkele dagen terug.
De Fortis-holding boekt een valutaverlies van 295 miljoen euro als gevolg van de opschorting van de BNP-transacties door het arrest van 12 december. De kaspositie van de groep daalt hierdoor van 2,1 tot 1,8 miljard euro. Dat meldt Tijd Nieuwslijn op basis van een persbericht van Fortis.
Om zich voor te bereiden op het afronden van de transacties met de Belgische regering en BNP Paribas die op 6 oktober werden bekendgemaakt, kocht Fortis op 8 december Amerikaanse dollars en Britse ponden aan. "Tot deze valutatransacties werd besloten omdat Fortis haar deel in de financiering van Royal Park Investments, de beoogde gestructureerde kredietportefeuille entiteit, diende te voldoen in de valuta van de vermogensbestanddelen van de portefeuille", legt het persbericht uit.
Verkopen met verlies Door het arrest van 12 december van het Brusselse hof van beroep zijn de transacties met de Belgische regering en BNP Paribas opgeschort. Dat geldt ook voor de entiteit waarin de portefeuille gestructureerde kredieten zou worden ondergebracht. Wegens de huidige onzekerheid heeft Fortis besloten de Amerikaanse dollars en Britse ponden weer te verkopen. Omdat de dollar en pond recent in waarde zijn gedaald, resulteert dit in een nettoverlies van 295 miljoen euro voor Fortis.
Voor de dames en heren in de Raad van Bestuur, die waarschijnlijk van toeten of blazen weten wegens hun ons-kent-ons benoeming, enige simpele verduidelijking om aan te tonen dat het goudhaantje K. De Boeck best de eer aan zichzelf laat. Sta me toe dit eenvoudig voor te stellen met mijn eigen bedrijf, Duplex & Collegas, in t kort D&C.
D&C beslist, ondanks de crisis, in Amerika een Hummer en in GB een Bentley aan te schaffen als bescheiden vervoermiddel voor onze reporters te plaatse. Heel goed wetende dat de crisis veel harder toeslaat in Amerika en GB hebben wij, wat niet onze gewoonte is, in zekere zin gespeculeerd. Wij hebben beslist om enkel te betalen, respectievelijk in Amerikaanse dollar en Britse ponden, bij levering. Een geluk dat we er nu zoveel goedkoper afkomen? Ja! In zekere zin maar zelfs onze kuisvrouw had haar twijfels over de koers van deze munten. k Ben godverdomme blie dak gin dollars of ingelse dinges è, wist ze me onlangs te vertellen.
Snapt u het plaatje, geachte oenen? Neen? Dacht ik al.
Wel, indien D&C wel direct dollars en ponden had aangekocht dan had D&C zijn dollars en ponden behouden. De afgesproken prijs voor onze, en laten we eerlijk zijn bescheiden, voertuigen zou en zal niks wijzigen in deze munten. Hadden we gewacht dan waren we goedkoper af maar ook wij beschikken niet over een kristallen bol. Voor alle duidelijkheid, geachte onnozelaars, wij hebben geen dollars of ponden op voorhand aangekocht.
En wat doet Fortis?
Oei, we hebben ze te vroeg aangekocht. Laten we ze verkopen en wachten tot ze weer wat duurder zijn om ons contract na te kunnen komen.
Lippens, de omhoog gevallen koninklijke gatlikker, had het niet beter gekund.
Mijn nuchtere en zakelijke kijk op de financiële wereld is niet de enige reden waarom u mij wel moet aanvaarden als nieuwe bedrijfsleider.
Ik ben zo bescheiden, in tegenstelling tot de 800.000 euro van Karelje, mijn kennis en leiderschap voor slechts 500.000 euro als jaarsalaris ter beschikking te stellen. Mooie deal niet? Over de uiteindelijke ontslagpremie, na laat ons zeggen twee of drie weken of maanden, kan eventueel nog onderhandeld worden. Een minimum van drie jaar salaris is wel aangewezen.
Met achtingsloze groeten,
Duplo Duplex Graaiersstraat 69 1000 Pakkegem
P.S.: Deze brief heb ik bewust beleefd gehouden. Ik kon toch moeilijk als aanspreektitel Gij stomme kiekens gebruiken.
**********
Aanvulling.
Sommige banken leren het nooit.
AXA, ook al een Franse bankverzekeraar, die o.a. Anhyp en Ippa heeft opgeslorpt, heeft momenteel een reclamecampagne lopen waarbij deze instelling - naïef en onbewust hoop ik - er openlijk voor uit komt de klant te bedriegen. Hebben zij slangemans in dienst genomen voor deze campagne?
Zeg nu zelf. Letterlijk wordt in hun reclamespot het volgende gezegd.
Mensen moeten denken dat wij bereikbaar, betrouwbaar en attent zijn. Klanten geloven niet langer dat verzekeraars en banken niet altijd hun beloftes houden. DIT IS wat mensen moeten denken.
Verafstoot of de Geitenboer hadden het de klant/kiezer niet beter kunnen wijsmaken.
Niet wat de bank/verzekeraar doet is van belang maar WEL de perceptie. De klant MOET DENKEN dat AXA betrouwbaar, attent enz. is. Of dat zo is doet niets ter zake. Als de oen, klant dus, maar denkt dat het zo is.
Indien ik klant bij AXA was dan was ik het komende maandag zeker niet meer. Zeker weten.
Oordeelt u zelf.
Misschien zou ik beter ook een sollicitatiebrief naar de evidente sturen, ja toch? Met mijn 99,99% kans om bij foertis aan de kas te kunnen is het verre van denkbeeldig dat ik niet zou kunnen graaien in de staatskas. Ons-kent-ons nietwaar?
Reacties op bericht (1)
30-12-2008
De vroegere naam was tenminste duidelijk
AXA heette vroeger "Royale Belge". Nee, nee dit is geen grap. Van enige moeite tot vertaling naar "Koninklijke Belgische" -of zo iets- is nooit ofte nimmer sprake geweest.
Royale Belge dus, kannibaliseerde een ongelooflijk lange serie plaatselijke en van oorsprong dikwijls Brusselse maar ook Vlaamse ondernemingen en kreeg daarna de algemene spaar en lijfrentenkas in de schoot geworpen. La CGER was ook goed voor een deel van 15 procent. Bilingue quoi?
Het Antwerpse werd Ippa in een moeite bijna gelijktijdig overgenomen. En pas dan kwam als klap op de vuurpijl Royale Belge werd verkocht (?) aan het Franse AXA dat als een deus ex machina (met welke middelen en met welke reserves?!) enkele van de laatste nog resterende grote verzekeraars opslorpte waarvan de wettelijk verplichte (soms gigantische) reserves nog niet in handen waren gemanoeuvreerd van de grijpgrage klauwen van de adellijke parasieten van Fortis gespecialiseerd in vijandelijke overnames (de laatste tijd ook wel bekend uit de media) voorheen voluit les "Assurances Générales" genaamd. Aagee in de volksmond. Hebdet?
Samengevat: Axa en nu ook Fortis zijn in Franse handen, en ze zijn zo goed als geen verzekeraars meer in Vlaanderen. Le cours de l'histoire quoi. Nee nee dit is geen grap/ Non non Ceci n'est pas une blague.
Het rechtsgebied Brussel mag niettegenstaande een gigantische gerechtelijke achterstand³ niet gesplitst worden van de verdedigers van La Belgique.
Snaptet? Grrrr....
Deze blog is van en voor Vlaamsnationalisten.
Links crapuul, belgicisten, lapzwansen en andere onnozelaars krijgen hier een stamp onder hun derrière en worden simpelweg de deur gewezen.
Hebt u inspiratie, enigszins talent of gewoon goesting? Stuur uw tekst door ik plaats hem dan met uw naam of schuilnaam op de blog. Graag uw naam, adresgegevens en telefoon vermelden. Deze gegevens, tenzij u het anders wenst, blijven strikt vertrouwelijk en worden aan niemand doorgegeven. Laat u maar eens goed gaan.