Ik ben Eddy, en gebruik soms ook wel de schuilnaam edsbev.
Ik ben een man en woon in Beveren-Waas () en mijn beroep is onderhoudstechnieker (invaliditeit).
Ik ben geboren op 19/12/1957 en ben nu dus 66 jaar jong.
Mijn hobby's zijn: fotografie, light room,politiek, wandelen en fietsen, vooral om in beweging te blijven.
Sinds juni 2011 heb ik vernomen dat ik een hersentumor heb. Na verschillende behandelingen zonder resultaat krijg ik nu Avastin. Ik hoop dat dit aanslaat.
over-leven met een glioblastoom (hersentumor) en CVS zolang ik blog, ben ik er nog.
06-12-2012
sint niklaas.
Vandaag is het het naamfeest van Sint Nicolas. Een hoogdag voor de kinderen die dan hun cadeautje vinden in hun schoen. In onze jonge jaren was dit de dag van het jaar. Wij konden die nacht ervoor niet slapen en elk kraakje in het huis werd aanzien als zwarte piet die door de schoorsteen kroop. 4smorgens vroeg dan zo snel mogelijk naar beneden om een volle tafel met lekkere dingen te vinden en de geschenkjes.
Nu deze dagen struikel je over de sinten die elkaar in elke winkel en straathoek voor de voeten lopen. Vele kinderen vroegen zich af hoe dat kon, er is toch maar een sint? De reclamemakers en winkeliers vonden hier iets op. De hulpsinten. Maar ja, wie is dan de echte? Komt mijn geschenkje dan van de echte sint? Zo zie je maar dat een kinderfeest van vroeger met kinderlijke verwachtingen en naiviteit verworden is tot een commercieel gebeuren.
Wie van de kinderen kent nog het sint nicolaas verhaal? Wie kent het verhaal zowiezo nog? of is het tegenwoordig alleen te doen om de grootste en duurste geschenken en is er geen plaats meer voor kinderdromen?
Trouwens nog zo'n kwakkel als zou de sint uit Spanje komen is ontstaan uit pure commercieële redenen. Hij was bisschop in Myra in klein Azië dus uit Turkije.
Wat nog opvalt vandaag in de kranten, de laatste dagen stonden deze vol met blijde intreden en aankomsten van de sint. Vandaag op de naamdag zelf vond ik nog niets over de Sint. Ja de cadeautjes zijn gekocht, het geld is uitgegeven en de intresse is weg. Op naar de kerstman.
Vanmorgen viel de eerste sneeuw van deze winter hier bij ons. Gelukkig was het net niet koud genoeg om te blijven liggen en konden we vrij goed doorrijden naar het Uza voor de chemo. Alles loopt daar verder zoals gepland en dat betekend binne een week en een half terug een controlescan. De bloeddruk is ondertussen ook weer op een normaal niveau en dus gaat alles weer zijn gewone gangetje.
Thuisgekomen las ik dat we toch geluk gehad hebben met het verkeer. Op een moment stond er meer dan 300km file op de baan, en wij zo goed als niets. het mag al eens meezitten.
en daarmee bedoel ik niet het paard van sinterklaas.
Gans de nacht een opeenvolging van regenbuien en zelfs enkele donderslagen. Voor de rest van de dag beloofd het volgens de weervoorspellers ook niet veel goeds.
Heb daarnet toch even naar de bakker geweest tussen de buien door. Croissants gaan halen voor als iederen hier thuis wakker wordt. Met verse koffie of chocomelk, lekker achter het vuur. Laat dan de regen maar vallen buiten.
Morgen oncoloog. Deze laatste week was niet zo denderend, redelijk last gehad van fibromyalgie opstoot met als gevolg nekpijn en lichte hoofdpijn. Zal het morgen even melden en alles ondertussen warm houden.
We zitten momenteel met een hardnekkige muis. Hoe we daar vanaf moeten raken zonder vergif te gebruiken (want da's gevaarlijk voor poezen als ze de muis vangen) is een raadsel. Ze zit tussen het vals plofond waar de katten er ook niet aankunnen. Tips zijn altijd welkom.
Gisteren tijdens het wandelen langs de spoorweg vond ik een dode buizerd (denk ik toch) Was gekwetst aan de nek en borst waardoor ik vermoed dat hij tegen de bovenlijn van de trein is gevlogen. Spijtig van zo'n prachtvogel die onder andere muizen vangt. en ondertussen is de volgende regenbui hier aangekomen.
net dan toch nog gaan wandelen terwijl het nog droog was. Zoals ik vanmorgen reeds aanhaalde is grijs de hoofdkleur vandaag. Om dan in de sfeer te blijven heb ik mijn foto's ook in '256 tinten grijs' gezet.
Gisteren bij de eerste blik door het raam waren alle daken en auto's bedekt met een wit laagje rijm. De eerste morgen deze winter dat de temperatuur beneden 0°C zakt.
Algauw brak er een winterzonnetje door dat alles een beetje opwarmde en uitnodigde tot een wandeling. Zoals steeds richting Hof ter Saksen. Het lichtspel van de zon en de witte weiden en gazons was naar mijn mening een paar foto's waard.
Vandaag ziet het er anders uit, mistig en koud en overal grijs en grijs. Niet echt uitnodigend om buiten te gaan. Ook spreken ze nog van regen en natte sneeuw voor deze namiddag en vannacht. Of alles dan wit zal zijn morgenvroeg is de vraag.
Tijdens de voorbije begrotingsonderhandelingen werd er vanuit de werkgeverszijden sterk gewezen op de loonkloof met de ons omringende landen. Deze zou naar gelang de bron en de rekenmethode rond de 3 à 6% bedragen. Daarnet las ik echter een intressant artikel over een andere kloof waar zowat elke Belg mee te kampen heeft. nl De energiekloof. Deze zou zo maar liefst 13 % bedragen tov onze buurlanden. Een niet te verwaarlozen verschil me dunkt en ook een zware bedrijfs handicap. Bedrijven en proccessen die een groot energieverbruik hebben zitten op deze manier met een zware kostenhandicap. Ook voor de gewone mens komt dit snel op een pak geld uit.
De vraag is wie er dan van profiteert? Vele van de energieleverancier zijn speleers op europees en soms wereldvlak. Waar zitten dan deze enorme prijsverschillen? Waar is in dit geval de europese unie die zo graag een open markt wil maken. Waarom niet één europese energiepolitiek met dezelfde prijzen? Of wordt dit bewust in stand gehouden zodat europese bedrijven elkaar hiermee blijven doodconcureren. Zo doen ze ook met de lonen.
Op dat laatste vlak loopt nog meer fout. De reden hiervan is dat het ultraliberale bestuur van Europa elke vorm van een sociaal Europa in de weg staat. Zolang er concurentie kan gevoerd worden op sociaal vlak, dus zolang men de mensen die de arbeid verrichten tegen elkaar kan uitspelen zullen dezen de dupe blijven en zullen zij steeds het gelag betalen.
Over 30 jaar gingen er al stemmen op om niet alleen op economisch, maar ook op sociaal vlak een eengemaakt Europa te maken. Hierin zijn de beledsvoerders sterk tekort geschoten met als gevolg dat in Europa het ene sociaal bloedbad het andere opvolgt. Zolang een bepaald soort mens, die enkel aan het eigengewin denkt de boel moet laten draaien zullen steeds de werkbijen hte moeten bekopen.
Een klein positief lichtje is wat ik vanmorgen hoorde, dat bepaalde topfiguren uit de bankwereld (fortis) dan toch verantwoording moeten afleggen en vervolgt worden. Nu die van dexia en consoorten nog ter verantwoording roepen en we zijn misschien een paadje ingeslagen voor enige rechtvaardigheid.
Maar, 't zal op een paar alleenstaande gevallen na wel een utiopie blijken om de gewone 'dommerik' te sussen die gans zijn leven werkt en werkte voor deze fraudeurs en geldhaaien.
Maar ja, meer dan eens zagen kunnen we ook niet, want de echt verantwoordelijken zullen in ons systeem steeds buiten schot blijven.
Maar we leven nog en doen verder zoals we gewoon zijn en eens zagen kan opluchten.
Gisteren en nacht deze nacht bijna niet geslapen. Heb dinsdag een tijdje in 'den trok' gestaan en heb nu last van mijn nek. Hierdoor gaat het slapen niet en lig ik meer te woelen en draaien dan iets anders. Oplossing: goed warmhouden en laten rusten en dan betert het wel, hoop ik. Door die nekpijn kreeg ik er dan ook nog lichte hoofdpijn bij en onbewust maak ik me dan weer zorgen over misterT. Zullen wel zien of het betert en trouwens maandag moet ik toch naar de oncoloog.
Ondanks de mankementjes dan gisteren toch gaan wandelen. Er was een mooi zonnetje dat een gelig licht produceerde. Hierdoor kwamen dan ook de herfstkleuren meer tot leven. Kortom mooi om het fototoestel te laten werken.
Straks een paar boodschappen met vrouw en dochter en dan rustig aan vandaag en genieten van de dag.
Ondertussen is het nu windstil, maar deze nacht en morgen werden de laatste blaadjes van de bomen geblazen. Ze zien er nu een beetje uit zoals ik, kaal met hier en daar nog een bladje. Ondanks de wid toch nog eens gaan wandelen tot hof ter saksen. Ik had het nodig om eens goed uit te waaien. Verder was het vandaag een rustdag. Heb deze week een beetje veel hooi op m'n vork genomen en ik voel dat de grens bereikt is. Dus even rust en morgen naar de kiné. Zal er tegen dinsdag wel terug bovenop zijn.
Na een lange wachttijd kwam er begin deze week dan toch witte rook uit de wetstraat 16. De begroting 2012 was een feit.
Vele speculaties vooraf hadden de politieke gemoederen al danig verhit. Vakbonden, werkgeversorganisaties en bijna alle drukkingsgroepen hadden hun zegje al gedaan over wat niet kon voor hen. Wat er dan wel kon hoorde je nergens, dat bleef een goed bewaard geheim. Waarschijnlijk omdat al deze groepen ook geen pasklaar antwoord hadden dat voor iedereen aanvaardbaar is.
Over de inhoud van het akkoord ga ik het hier niet hebben, daar is al genoeg inkt mee verspilt in alle media.
Waar ik het wel even over wil hebben is het debat in de kamer over de begroting.
Zoals iedereen die af en toe de politiek volgt kon je verwachten dat vooral NVA en met de botte bijl zou inhakken en elk moment zou aangrijpen om de tegenstelling tussen Vlaming en Waal in de kijker te stellen.
Volgens de NVA-ers is het een begroting die vooral gericht is tegen de Vlaamse middenklasse. Dit begrijp ik niet. Hoe kan een Belgische begroting nu gericht zijn tegen een bepaalde taalgroep? Als de Vlaams middenklasse meer zou getroffen zijn dan denk ik dat dit ook voor de Waalse middenklasse telt. Ook de repliek van de eerste minister op j.Jambon (hesp in het Vlaams) dat NVA wel staat te roepen aan de kant maar op bestuurlijk vlak nog niets heeft bewezen was de vinger op de wonde leggen.
We weten allemaal dat NVA het einde van België nastreeft. Een ding weten we echter niet en dat is wat het bestuursprogramma van NVA in dit geval zal worden. Waarschijnlijk veel cadeautjes voor hun Vlaamse middenklasse en de hogere klasse.
Misschien wordt het eens tijd om na te denken of het nodig is om België te versnipperen, om 5 regeringen te hebben in een landje van 10 miljoen inwoners? Een vereenvoudiging in deze structuur en een samenwerking tussen alle Belgen zou ons veel geld kunnen besparen. Maar ja, hoe meer regeringen, hoe meer postjes er te verdelen zijn en hoe meer mensen mee kunnen zitten aan de vetpotten.
Ik hoop een ding dat de mensen eens gaan inzien dat het prediken van haat naar andersdenkenden, anderssprekenden nooit een basis kan zijn voor een gezonde samenleving. Ik hoop dat mensen eens gaan inzien dat er tussen Vlamingen en Walen geen noemenswaardig verschil is. Het zijn enkel partijen zoals NVA en FDF die er wel bij varen. Als men maar lang en veelvuldig herhaald dat de andere slecht is zijn er altijd mensen die het op den duur nog gaan geloven.
Politiekers allerhand, stop met de polarisering en de strategiespelletjes, die dienen de mensen niet die in BELGIË wonen.
Vandaag nog wat verder gewerkt aan de afwerking van het dak. De vernieuwing van de regenafvoerpijpen stond op het menu. Gans de dag eraan verder gedaan, met de vele noodzakelijke rustperioden om het vol te houden. Maar de buizen zijn geplaatst. Normaal was dat vroeger een werkje van pakweg een paar uur, nu heb ik de ganse dag nodig. Toch ben ik er fier p dat het nog steeds kan, ondanks mister T die overal meegaat en mijn energie opvreet. Morgen mischien de dampkap terug plaatsen dan kunnen we terug frieten bakken binnen. Nu gebeurt dat onder het afdak buiten in het half donker. Dus veel heb ik er de laatste weken niet gebakken maar er is verandering op komst...en de kinderen zullen er ook niet boos om zijn.
Veel fototijd is er op het ogenblik niet, altijd maar werken en zien dat alles af geraakt. Wel efkens gaan fietsen om een paar buizenklemmen en een elleboog te gaan halen in den Hubo, waar ze het wel hadden.
Gisteren zijn de koepels geplaatst en is de dakgoot vooraan bekleed met epdm. Nu resten mij nog een paar afwerking klusjes en dan is het klaar.
Vandaag om een paar kleiningheden geweest naar Gamma. Zoals bijna altijd met de helft van het matriaal teruggekomen. Ben ik al een beetje gewoon hier in Beveren. Als je van een artikel, bvb een regenafvoerbocht, een regenbuisklem meer dan twee stuks nodig hebt is de kans groot dat je niet bediend geraakt. Ik had een balkje nodig van 210 cm, wonderlijk dat was er. Ik ermee naar de kassa bleek daar dat je er vier moest kopen!?!? Ik had er verdomme geen vier nodig, ik moet er eentje hebben...dus geen balkje. Steeds hou ik me voor er nooit meer langs te gaan maar dan denk ik telkens weer het is niet ver en misschien heb ik deze keer geluk. Niet dus.
Het rottigste is dat ik altijd een van mijn kinderen, meestal dochter D moet storen in haar studies om met de auto naar daar te rijden. Zolang de chemo loopt mag ik dat nl niet. Als je dan moet vaststellen dat het weer een rit voor noppes was, dan werkt dat op de zenuwen.
Als het morgen redelijk weer is ga ik misschien met de fiets een en ander halen bij Hubo en duimen dat ze mijn gerief daar wel hebben. We zien morgen wel weer.
Morgen WEER een dagje ziekenhuis. Eerst op controle bij de pneumoloog voor mijn slaapapneu en dan bloedcontrole, oncoloog en chemo om Mister T te doen krimpen. We hebben weer een uitstapje voor de ganse dag. Ik wou dat Mister T ook eens een uitstapje maakte en het liefst an al wegbleef, dat hij me eens met rust laat en ergens anders verderdoet.
Vandaag na een misserige start is het in de namiddag dan toch nog goed geworden. Even een frisse neus gaan halenin hof ter saksen en nog een paar herfstfotokes gemaakt.
Na een lange natte periode is ons dak voorzien van een nieuw vel. we zitten terug droog, maar nog wel donker. De koepels moeten nog geplaatst worden een van de komende dagen.
Donderdag zijn we naar Gent getrokken, ik, G en twee vrienden van de fotoacademie, E en A. Eerst was het nog wat spannend of de trein wel zou rijden en op tijd na de staking van woensdag, maar alles ok. Ze reden tot op de seconde. In St Niklaas nog even gewacht want de bus van G had vertraging. Dan maar de volgende trein genomen naar Gent Dampoort.
In Gent zijn we een beetje in de omgeving van de lieve gebleven.
De Lieve, in de volksmond 't Liefken genoemd, werd gegraven tussen 1251 en 1269 en vormde de eerste kunstmatige waterverbinding tussen Gent en de Noordzee. Over 45 km liep ze van Damme, waar ze in het Zwin uitmondde, naar Gent, waar ze in de Leie stroomde ter hoogte van het Gravensteen. Tot dan konden Gentse schippers de Noordzee enkel bereiken via de Schelde.
Zo kwaman we voorbij de vrijdagsmarkt met jacob van artevelde en de bond moison, het gravensteen en velle steegjes en bruggetjes. Ook het rabot mochten we niet overslaan. Er zouden plannen zijn deze torens af te breken.
Wat opviel was de enorme mix van oude en moderne gebouwen die volgens sommigen een kakofonie zijn maar ik vond dit niet storend. Het had zijn charme en leverde toffe plaatjes op.
Shieten goed op. Vandaag wordt alles waterdicht gemaakt . Vrijdag worden de twee dakkoepels geplaatst en de dakgoot aan de voorgevel bekleed met epdm (dakrubber) Dus normaal eind van de week alles klaar.
Morgen is er het plan om met G en een paar mensen van de academie naar Gent te trekken voor wat fotograferen en de stad te verkennen. Het zou een droge dag worden dus aangenaam voor rrn stadswandeling. Vermoedelijk richting gravensteen, rabot en de oevers van het lievekanaal (wat er van dit middeleeuws kanaal nog over is. Ook de rabottorens zouden er volgend jaar moeten aan geloven, op die plaats zou een woonproject uit de grond gestampt worden. Weer een stukje geschiedenis dat sneuvelt. Het enige dat uiteindelijk zal overblijven is de herinnering en de foto's.
Vandaag komen de dakwerkers om het dak van onze achterbouw te voorzien van nieuwe dakplaten en een rubber dakbedekking. Ben al vroeg op gestaan om de auto voor onze oprit te zetten zodat we zeker zijn dat de werkmannen op de oprit geraken, hetgeen hier niet altijd evident is. Geregeld is onze oprit versperd door personen die blijkbaar de moeite niet doen om te zien waar ze hun auto achterlaten.
Ook voor ons poezen moesten we enkele voorzorgen nemen. Ze moeten noodgedwongen in keuken en living blijven. Tegen hun zin want ze hebben hier al alle mogelijkheden geprobeert om te ontsnappen. Uiteindelijk zijn ze dan toch wat rustiger geworden. Timo ligt op de kast op een plastiek zak, zijn lievelingsondegrond en Toulouse ligt bij de ma op schoot. Straks als de werkmensen aankomen zal het wel weer wat commotie zijn. Vreemden in en om hun huis dat vraagt nl een gepast onderzoek.
Morgen is er weer een spoorstaking, reeds van vanavond 10.00u al er dat voor 24 uur. D moet gelukkig niet naar school en M heeft afgesproken met een vriend om in Gent te blijven vanavond.
Het neemt echter niet weg dat vele mensen weeral eens in de kou staan, letterlijk en figuurlijk. Voor de zoveelste keer.
Ook al draag ik vakbonden een warm hart toe toch wordt het stilaan opletten geblazen.
Staking is een recht waar onze voorvaderen voor gesteden hebben. Nu is het probleem dat er door de veelvuldige stakingen bij NMBS het draagvlak bij de bevolking razendsnel aan het afbrokkelen is. Teveel keren zijn mensen die geen enkele binding hebben met het probleem de dupe van de historie. Als NMBS staakt om een andere structuur te bekomen in hun bedrijf ontstaat al snel de perceptie dat er een machtspelletje wordt gespeeld om de postjes aan de top en dit op de kap van de gebruikers. Niets is fustrerender dan een slachtoffer worden van machtspelletjes. Mensen die een abonement hebben worden dan ook nog eens bestolen. Ze hebben betaald voor een dienst maar deze wordt niet geleverd. Van enige compensatie is er ook geen sprake. Dan moet je niet verwonderd zijn dat er op de duur een degout ontstaat tegen de NMBS vakbonden, en bij verruiming tegen alle vakbonden.
Daarom vakbondsverantwoordelijken, bezin eerst tweemaal voor je een staking uitroept. Teveel naar dit, soms noodzakelijke, wapen holt de kracht ervan uit. Als er geen voldoende draagvlak is voor een staking, en er grote bevolkingsgroepen het 'slachtoffer' zijn dan is het tijd om andere middelen te zoeken. Anders schiet je jezelf in de voet en zal de roep om het stakingsrecht in te perken snel toenemen.
Zo kwam gisteren een NMBS vakbondsverantwoordelijke uitleggen waarom er voor de zoveelste maal een stakingsaanzegging is ingedient. Verder dan, we staken omdat er een europese actiedag is. Iets meer duiding hierover kon hij niet verzinnen. Moet je dan verbaast zijn dat de kranten van volgende dag vol giftige opmerkingen staan?
Moest er nu iemand zijn die denkt dat ik anti vakbond ben geworden, neen. Ze zijn nodig, ze hebben ervoor gezorgt dat de mensen een hogere welvaart hebben, ze zijn vandaag meer dan ooit nodig. Alleen vraag ik hun om te ageren tegen degenen die de oorzaken zijn van de problemen waarin we zitten en niet de werkmensen, die het nu al moeilijk hebben te koeioneren.
Geen enkele grootverdiener zal morgen wakker liggen dat er geen treinen rijden, wel de mensen die geen alternatief hebben omdat ze het niet (meer) kunnen betalen. Mensen die hierdoor weer een werkdag missen en genoodzaakt zijn hun verlof aan te spreken.
Las net een artikel met als titel : blokken maakt brokken. Schijnbaar zijn de kijkcijfers van de programma's die tegelijkertijd met blokken worden uitgezonden dramatisch laag. De commercieële zenders vragen zich af hoe dat zou komen. Het succes van blokken is veel te danken aan de toegankelijkheid van de kwis. Je kan meekwissen zonder een kwisvirtuoos te zijn. Je kan na een vermoeiende dag genieten van een luchtig programma om even te ontstressen en je kan lachen met Ben of je er aan ergeren, niemand laat hij onberoerd.
Maar er zijn nog redenen waarom blokken wel scoort en gelijkaardige programma's op de andere zenders. Reclame. Een van de meest ergerlijke zaken op TV. Ik hoef tijdens een kwisje of ander ontspanningsprogramma niet meerdere keren belerend toegesproken te worden door een dame met spraakgebrek die komt zeggen hoe goed haar tandpasta wel is.
OK Ben maakt in Blokken ook reclame, de prijzen worden gesponsord dus de sponsornaam moet verschijnen. Maar hij zegt dat er bij en zo wordt het aanvaardbaar. Het verstoord het programma niet en daardoor blijven de mensen hangen en zappen niet weg.
Ik weet ook dat reclame nodig is om de zenders draaiende te houden, maar meer reclame dan programma en dan nog ettelijke keren dezelfde reclame die je steeds het gevoel geeft van een kleuter of een debiel te zijn dat is er over. Doe eventueel zoals in Nederland, reclame voor en/of na de programma's, niet er steeds tussenin.
In Vlaanderen krijgen we een overdaad aan reclame die op de duur een aversie opwekt voor de produkten. teveel is te veel en dan zoeken de mensen een alternatief.
Nu nog een paar foto's van mijn wandeling gisteren. Vandaag zal het een vraagteken zijn of er gewandeld wordt. Ik heb hier al een paar plensbuien horen vallen...voor de zoveelste dag op rij.
Gisteren bij het wandelen een speciaal zwammetje gevonden. De geweizwam. Zijn naam dankt het aan de vorm van een hertegewei , wel in het miniatuur. Ik had ergens gelezen dat er zulke zwammetjes waren op Hof ter Saksen maar er nog nooit een gevonden. Tot gisteren dus. Op een verrotte boomstronk stonden ze te pronken. Midden een plaats waar je normaal niet wandelt, behalve als je iets zoekt zoals zwammetjes.
Vanmorgen opgestaan met het nieuws: Barak O Bama is herverkozen. Los van dit feit viel het in de campagne op dat de polarisatie tussen de twee ideologieeën steeds groter wordt. Soms had je in de campagnes meer het gevoel dat het niet ging over wie er zou winnen, het ging er vooral over er alles aan te doen dat de ander niet zou winnen. Ook in reportages allerhande zie je de grote verdeeldheid in het land. Grof genomen kan je stellen dat de republikeinen een sterk conservatief programma aanhangen en terug naar 'de goede oude tijd' willen met achterhaalde waarden, die soms hilarisch klinken in onze oren. Zo had je de uitspraak dat bij een echte verkrachting de vrouw niet zwanger kan worden. Voor ons echt onbegrijpelijk maar blijkbaar een overtuigd standpunt van sommige extremen. Ook viel op hoe weinig kennis Mitt Romney had van internationale politiek. Volgens zijn uitspraken is de koude oorlog tussen Amerika en Rusland nog volop aan de gang. Je kan er eens om lachen, maar wat als deze mensen de macht in handen krijgen? Hoe gaan zij er dan mee omgaan?
Ook viel het hoge showgehalte van de miljarden kostende campagnes op. Het komt er in de eerste plaats niet op aan te laten weten wat je wil doen, welk programma je voorstaat of hoe en wat je wil doen. Het komt er op aan om goed over te komen bij de kiezer en het goed kunnen verpakken van veel gebakken lucht.
Eigenlijk niet zo veel verschil met onze politiek.
Wie het goed kan uitleggen, ook al heeft hij niet altijd iets te zeggen gaat met de grootste brokken lopen. Wie het best de scherpe kantjes kan verdoezelen is de winnaar. En eens de buit binnen wordt het meestal meer van hetzelfde. Want dan moeten er compromissen komen, dan moet er samengewerkt worden om iets te bereiken.
Nu we toch op de politieke toer zijn, even nog over Aalst en het cordon sanitair. In Aalst gaat een notoir vlaams blokker (van overmeire) samen in de gemeenteraad zitten met SP.A Hier kan je je echt deontologische vragen bij stellen. Deze figuur was een van d architecten van het toenmalige 70 punten plan van VB. Uit oportunisme is hij overgestapt naar de NVA zoals vele VB-ers en dan zou hij ineens wel kunnen voor SPA. Hiermee bewijzen de socialisten alleen maar dat het cordon sanitaire, waar ze voorvechters waren, een lachertje is. Precies of de ideen van ex vlaams blokkers ineens zouden omslaan. Weer een klap voor de geloofwaardigheid van de politiek die steeds meer bevolkt wordt door kazakendraaiiers die politiek bedrijven uit zelfbelang. Je kan je beginnen afvragen of er nog waarden zijn in de politiek, onder het dunne schilletje van fatsoen.
Maar ja, we zullen wel zien en horen wat het wordt...en ondertussen blijft de politiek een spannende soap. Spijtig dat er zoveel van afhangt, anders zou het nog plezant worden.
Drukke dag vandaag. al om 8.00u naar de markt om onze brood voorraad (in diepvries) terug op peil te brengen. Deze en vorige week zijn onze vaste bakkers gesloten... Na lekker verse boterhammekes met R naar de markt gegaan om de vleesaankopen te dragen. Dan naar huis terwijl R nog verder markte.
Mooi weer, zonneke dus de fietsmicrobe kwam opzetten. Eens naar Haasdonk gereden en via een paar veldwegskes naar het fort. 't was duidelijk te zien dat we een natte week achter de rug hadden. Overal plassen, modder en slijk. Gelukkig heb ik veel versnellingen op mijne fiets en banden met grof profiel, anders zou ik meer dan eens blijven steken zijn. Maar we zijn er goed doorgekomen. Deze namiddag nog efkens een half uurke gaan wandelen, maar ondertussen was er een venijnige koude noord-westen wind opgestoken die het minder aangenaam maakte.
Zo eens een dag zonder kliniek , dokteers of anderen doet wel deugd. Je kan dan je geest eens lekker laten leegwaaien en genieten van alles rondom. Als het weer nu eens zou meezitten komen ze volgende week ons dak renoveren. Door het aanhoudende regenweer was dit steeds verschoven, maar nu hebben we hoop dat het vlug kan gebeuren...als het weer geen spelbreker is...weeral. Ik kan gene regen meer horen of zien.
Op de MRI scan was een vermindereing van de tumoromvang te zien. De chemo heeft dus effect gehad. Mocht direct blijven voor de volgende baxter. <en na 3 kuren weer een scan om de evolutie te volgen...op de goede weg.