8 stuks witloof 4 hardgekookte eieren 1 doosje tomatenpuree bloem peper en zout 75 g gemalen kaas een klontje boter
_ Witloof gaarstoven en laten uitlekken (vocht niet laten verloren gaan) _ De eieren hardkoken, in 2 snijden en rond het witloof leggen, dat u ondertussen op een schotel geschikt hebt. _ Dit alles overgieten met een tomatensaus (maken met het vocht van het witloof); bestrooien kaas, hier en daar een klontje boter op leggen en in de oven late korsten. Is zeer feestelijk van uitzicht en smaakt lekker!!!!!!
10-01-2006 om 12:02
geschreven door julie (Arlette)
8 stuks witloof 200 g gehakt vlees 1 ei peper en zout nootmuskaat 1 beschuit
- vlees opmaken met beschuit, ei peper, zout en nootmuskaat. - Wiloof op de gewone manier schoonmaken. - Witloofstronken middendoor snijden en een weinig uithollen. - De 2 helften opvullen met gehakt en ze samenbinden. - Bote smelten en de witloofstronken erin gaarstoven. - Het vocht binden met een weinig aardappelbloem (eventueel een scheutje room toevoegen) en daarmee het witloof overgieten.
10-01-2006 om 11:48
geschreven door julie (Arlette)
Onlangs heb ik een boek gelezen van NICCI FRENCH dat luistert naar de titel "onderhuids". Voor degene die het interesseert, hier volgt een korte inhoud. Drie vrouwen krijgen een anonieme brief met daarin de aankondiging van hun dood. ER lijkt geen enkele overeenkomst te zijn tussen dedrie vrouwen. Ze wonen niet in dezelfde buurt, zijn niet even oud, mooi of rijk. Ze kennen elkaar niet eens. Deze gebeurtenis zet het leven van Zoë, Jennifer en Nadia op zijn kop.De politie keert het leven van deze drie vrouwen binnenstebuiten om aanwijzingen te vinden.Zorgvuldig bewaarde geheimen en diep verscholen angsten worden nu openbaar. Relaties komen in de knel of stranden. De afzender bespioneert zijn slachtoffers dag en nacht. Zo blijkt uit de volgende brieven. Hij wacht geduldig het juist ogenblik af en slaat dan onverbiddelijk toe. Het is een zeer intrigerend verhaal. Je bent helemaal op jezelf aangewezen niemand kan je beschermen.
Hééééél spannend!!!!!
09-01-2006 om 18:03
geschreven door julie (Arlette)
Ajuin snijden en bruin bakken met frambozenazijn, suiker en rode wijn. Laten carameliseren. Levertjes krokant bakken. Eventueel serveren als lepelhapje.
30-12-2005 om 15:21
geschreven door julie (Arlette)
1potje mascarpone (250g) mixen met 50g bloemsuiker, beetje amaretto (2cl) en 2eierdooiers. 1 eiwit stijfkloppen en voorzichtig onder het kaasmengsel spatelen. Madeirakoekjes in schaal doen en besprenkelen met sterke koffie. Een laag kaas erover gieten. Weer koekjes, weer kaas erover enz tot alles opgebruikt is. In de koelkast laten opstijven (2 uur).
30-12-2005 om 15:15
geschreven door julie (Arlette)
Een ander jaar is weerom daar, en, zoo het was voor dezen, als 't oude is voort, een nieuw behoort aan u gewenscht te wezen. Wij wenschen dan 't begin daarvan vandage u altegader, en al die gij bemint daarbij: uw moeder en uw vader!
Guido Gezelle
29-12-2005 om 17:47
geschreven door julie (Arlette)
't Is nieuwjaar overal, 't zijn al weêr nieuwe dagen, die rijzen in den oost, met 't jonge zonnelicht; al 't oude zij voorbij, en, vrij van alle plagen, zoo weze uw levensloop voortaan weêr ingericht. Dus wenschen wij, die u van herten wel beminnen, dat 't nieuwgeboren jaar, vandage en elken dag, dien God u leven laat, van buiten en van binnen, gelijk een kruidekoek, vol zoetheid wezen mag.
Guido Gezelle
29-12-2005 om 17:46
geschreven door julie (Arlette)
De wind en het grauwe weer gaan over mijn hart, en ergens over een dak waar ik heb bemind; de winter wordt koud, en de struiken zijn al zwart - over een plek waar mijn graf zal zijn gaat de wind.
Ik zou vuur maken als zij hier weer bij mij kwam als eens in dat oud verhaal van haar en van mij; maar nu sta ik, stil en denkende, bij het raam - de winter wordt koud; de jaren gingen voorbij.