Mosselsap plus witte wijn, wat curry erbij doen, goed laten inkoken en blussen met wat room. Een klein beetje citroen erbij doen en terug laten inkoken. Sla stomen. Eerst nerven uit de sla verwijderen. 1 of 2 mosselen in een blaadje sla draaien en in de warme saus leggen. Nu in een bordje of lepeltje leggen. Een klein toefje dille erop als versiering.
21-08-2005 om 17:50
geschreven door julie (Arlette)
Croque monsieur klaarmaken met gerookte zalm of gandaham, mozarella, eventueel basilicum of dille bij vis. Serveren met wat zure room. Vooraleer op te dienen in hapklare stukjes snijden.
21-08-2005 om 17:41
geschreven door julie (Arlette)
Scampi bakken. Mag lauw gegeven worden in lepeltje of schoteltje. Spinazieblaadje fijn snijden en in het lepeltje of schaaltje leggen. Sinaasappel schillen en in partjes snijden. Sinaasappelsap, witte wijnazijn of frambozenazijn mengen met mosterd en peper en olie Sinaasappel op de spinazie, dan de vinaigrette erop en dan de scampi. Kervel erop als versiering.
21-08-2005 om 17:27
geschreven door julie (Arlette)
Mijn hobby is koken. Ik eet heel graag en dat is dan ook aan mijn lijn te merken. Niet dat ik overdreven dik ben, maar heel slank kan je mij ook niet noemen. Hier wil ik nu enkele van mijn lepelhapjes met jullie delen.
LEPELHAPJES. Asperges, wit of groen Gerookte zalm Asperges in gerookte zalm draaien. Bestrooien met roze peper en plakjes parmezaankaas. Sausje: citroen, olijfolie en peper. Een paar druppeltjes in een lepeltje en de zalm met de asperge erbovenop leggen. Eenvoudig maar lekker!!!!!!!!!!!!
21-08-2005 om 17:19
geschreven door julie (Arlette)
De Etna. Mongibello. De berg der bergen, zo noemen de Sicilianen de ongeveer 3350 m hoge vulkaan. Het is de grootste van Europa. De Etna is nog actief. Het is de moeite hem eens van dichtbij te gaan bewonderen.
14-08-2005 om 18:50
geschreven door julie (Arlette)
Sicilië is een van de mooiste eilanden in de Middellandse zee. Het is een eiland met een rijk verleden, tal van bezienswaardigheden en afwisselende landschappen. Een Italië zonder Sicilië is onvoorstelbaar.
14-08-2005 om 18:20
geschreven door julie (Arlette)
Vandaag naar de bibliotheek geweest en een boek meegebracht van Michael Dibdin. Namelijk de thriller: "en dan sterf je" . Tot op heden is deze auteur mij onbekend. Heeft er al iemand iets van deze schrijver gelezen? Volgens Vrij Nederland is Dibdin een uitnemend schrijver. De Sunday Times zegt dat hij de beste thrillerschrijver is die er is De Daily Telegraph schrijft: Dibdin heeft de gave de meest onverschrokken lezer te choqueren. Publishers Weekly: Leesgenot in zijn zuiverste vorm.
08-08-2005 om 18:05
geschreven door julie (Arlette)
Wat heb je nodig? Mosselen prei ui selder laurierblad teentje knoflook citroen peper witte wijn saffraan cayenne peper rode en/of groene paprika tijm
Mosselen goed wassen. Groenten in niet al te kleine stukken snijden en stoven in een eetlepel boter. Mosselen erbij doen kruiden met peper en cayennepeper. Citroen uitpersen en erbij gieten. Look fijnsnijden en erbij strooien. Scheutje droge witte wijn erbij gieten en eventueel 1/2 tasje water (om wat meer sap te hebben) saffraan erbij doen en nu maar laten koken tot ze gaar zijn. Let op !!! Niet te lang laten koken anders worden ze taai. En nu maar smullen met bruin brood (of frietjes) en een goed gles droge witte wijn. De rest van het sap niet weggooien!!!!! giet het dooer een zeef en stop het in de diepvries. Zo heb je een van de lekkerste fonds voor uw vissoep of vissaus.
05-08-2005 om 17:21
geschreven door julie (Arlette)
6stronken witlof, 3eieren, boter Het witlof gaarstoven, laten uitlekken en door een zeef steken. Het nog eens in de pan doen en het goed laten drogen. De geklopte eieren erbij doen, de eiwitten stijfkloppen en er eveneens onder mengen. Alles in een beboterde vuurvaste schotel schikken en laten soufleren in de oven. Heel warm opdienen en goed laten opdrogen. Dit is een heel speciaal maar lekker tussengerecht. Kan eventueel ook als groente bij vlees gebruikt worden.
05-08-2005 om 16:56
geschreven door julie (Arlette)
Fond, rode wijn, porto, beetje suiker en het sap van 1/2 snaasappel. Alles op een klein vuurtje laten koken (ongeveer 1 uur) Eendenborst bakken (rosé). Pan deglaceren, fond in de pan gieten. Laten doorkoken en kruiden met peper en zout. SMAKELIJK.
05-08-2005 om 16:39
geschreven door julie (Arlette)
Gisteren zag ik op TV de bekende opera van Puccini "La Bohème". Ik vind dit een van de mooiste opera's met prachtige aria's die door merg en been gaan en mij tranen in de ogen bezorgen. De dichter Rodolfo, de schilder Marcello, de filosoof Colline en de musicus Schaunard leiden een armtierig bohémienbestaan.Ze wonen samen op een triestig zolderkamertje.Op kerstavond maakt Rodolfo kennis met het naaistertje Mimi. Het is liefde op het eerste gezicht. Minder goed vlot het tussen Marcello en Musetta. Jaloezie en geflirt gooien daar roet in de relatie. Het prille geluk van Mimi en Rodolfo is echter ook van korte duur want Mimi heeft tbc. Rodolfo stelt haar voor een rijkere man te nemen die het geld heeft om haar behoorlijk te verzorgen. Hij verlaat Mimi. Musetta brengt het stel dan uiteindelijk terug bij elkaar waar ze, omringd door haar vrienden en weer verzoend met haar geliefde, in alle sereniteit kan sterven. Het stuk speelt zich af in één van de mooiste en meest tot de verbeelding sprekende steden ter wereld PARIJS. La Bohème staat al meer dan een eeuw zeer hoog op het lijstje van de opera's.
03-08-2005 om 16:28
geschreven door julie (Arlette)
snijd het vlees in stukken, schil de citroenen en de ajuinen; leg deze dan in een grote kom. Eerste laag: hen, konijn, kalfsvlees, peper, zout, schijfjes citroen en schijfjes ajuin en enkele blaadjes gelatine. Tweede laag: hetzelfde als de eerste laag en doe zo verder; bovenop de laurier, de giroffelnagels en de rest van de gelatine. Dan in een kom water met azijn mengen (rekening houden met de citroenen), over het vlees gieten tot alles goed oversopt is. De kom goed afdekken en op een zacht vuur laten gaar koken. Als alles gaar is, het vlees in kommetjes schikken, de bouillon zeven, opwarmen met 4 of 5 blaadjes gelatine en over het vlees gieten. Garneren met een schijfje citroen en een takje peterselie. (Ik reken 3 tassen water op 1/2 tas azijn. Ge kunt beter wat azijn bijdoen dan afdoen.)
Dit is het originele oude recept.
01-08-2005 om 17:07
geschreven door julie (Arlette)