STOOFVLEES OP MIJN MANIER Ingrediënten - 500 g rundsstoofvlees - 100 g spekblokjes - 1 grote ui - 2 teentjes look - 1 dl tomatenblokjes - 250 g champignons - boter, peper en zout - bididdel - een scheutje cognac - 25 g zwarte chocolade - 1/2 fles rode wijn - 1 koffiel. Luikse siroop - 1 bouillonblokje - laurier en tijm Bereiding Bak het vlees mooi bruin in de boter. Voeg daarna de spekblokjes en de fijngesneden ui toe en laat meebakken. Snij de champignons in schijfjes en de look in kleine stukjes en laat meestoven. Voeg de tomatenblokjes en het bouillonblokje toe en werk het geheel af met peper en zout. Giet de cognac en de wijn over het vlees en laat het gerecht met het deksel op de pot een paar uur zachtjes sudderen. Voeg nadien de chocolade toe en roer alles door de saus. Op het einde wat bindmiddel mengen met enkele eetl. water en de saus binden tot de gewenste dikte.
SMAKELIJK!!!!!
07-12-2009 om 11:59
geschreven door julie (Arlette)
|