Voor 12 hapjes
Snij 4 sneetjes gerookte zalm, gerookte of gekookte ham in de lengte in 3 stroken. Rol de stroken tot nestjes en schik op een lepeltje.
Vul het nestje gerookte zalm met:
Meng 100 g gerookte forel met 2 eetl. Zure room, 1 eetl. fijngesnipperd bieslook en 1 eetl. fijngesnipperde peterselie. Kruid naar smaak met 1 koffiel. paprikapoeder, enkele druppels tabasco, peper en zout.
Vul het nestje gerookte ham met:
Plet 2 hardgekookte eitjes fijn met een vork en meng met 1 koffiel. mosterd op grootmoeders wijze, 100 g asperges in stukjes gesneden van 2cm en 3 takjes fijngesnipperde peterselie.
Vul het nestje gekookte ham met:
Snij 2 tomaten (verwijder de pitjes) in heel kleine blokjes, meng met 2 eetl. olijfolie met basilicum, 1 eetl. citroensap en 50 g verkruimelde fetakaas. Kruid met peper en zout en meng er 5 versnipperde basilicumblaadjes onder.
10-01-2007 om 17:07
geschreven door julie (Arlette)
|