Warm gerecht: Pruimtomaatjes met heel veel knoflook
Dit zijn de hoofdingrediënten:
- pruimtomaten
- knoflook
- olijfolie
- basilicum
- oregano
- peper en zout
Pruimtomaten: worden in tros, maar ook los aangeboden. Je kunt ze herkennen aan hun ovale vorm. Ze hebben een stevige structuur en zijn uitermate geschikt voor verwerking tot sauzen en soepen. Daarnaast kun je ze ook gebruiken in gemengde salades.
De pruimtomaatjes gewoon middendoor snijden over hun volle lengte. Overgieten met olijfolie. Goed kruiden met vers gemalen peper en wat zout. Nu alles schikken in een ingeboterde schotel, maar op zulke wijze dat er tussen iedere tomatenhelft een knoflookteentje zit. De knoflookteen blijft op zijn geheel, dus niet geplet. Goed overgieten met de zachte olijfolie. Alles gaat nu in een warme oven gedurende zeker 45 minuten. De schotel uit de oven nemen en bij het opdienen op ieder bord een paar blaadjes basilicum en ook een beetje oregano leggen. Gewoon met stokbrood en gandaham opdienen.
16-08-2010 om 11:26
geschreven door julie (Arlette)
|