Philadelphia wordt opgeschrikt door een brutale moord op een scholiere. Het meisje, dat naar een katholieke school ging, wordt gevonden met in haar handen een rozenkrans waarvan een deel van de kralen ontbreekt. Haar handen zijn aan elkaar vastgeklonken met een stalen bout. Als korte tijd later weer een katholiek meisje wordt gevonden met een rozenkrans waar een groot aantal kralen aan ontbreekt, weten rechercheur Kevin Byrne en zijn partner Jessica Balzano dat ze voor een helse taak staan. Steeds dieper moet het duo doordringen in de geest van de zieke moordenaar en hun eigen geloof wordt daarbij op de proef gesteld. Over enkele dagen is het Pasen, de dag van de wederopstanding. Terwijl het aantal kralen aan de rozenkransen afneemt, neemt het aantal slachtoffers toe.
Spannende en meeslepende thriller!
12-11-2010 om 16:29
geschreven door julie (Arlette)
Oud mogen worden is een zegen, maar t zijn de jaren die wegen. Het geheugen laat het weten, men begint alles te vergeten. t Gehoor, t gezicht is aangetast, en iedere beweging zorgt voor last! Slapen zoals voorheen, vergeet dit maar meteen. Want slapeloze nachten, dat staat u te wachten!
En, medicijnen die worden voorgeschreven, dat is voor gans uw verder leven. Begin maar iedere morgen, met u goed te verzorgen! U mag ook niet vergeten, wat u niet meer mag eten. En voor het drinken, wat zal het zijn? Altijd en alleen nog vogelwijn!
Over de vermoeidheid spreek ik niet, het volstaat dat u ons goed beziet! Trappen werden vroeger op en af gelopen, nu is het eerder op en af gekropen! Reizen, feesten, t was een lust. Nu zoekt men alleen nog rust! Winkelen of wandelen, gaan of lang recht blijven staan, is ook al uit den boze, t zorgt voor pijn, t is artrose!
Dit alles en nog meer Zorgt voor last en dat doet zeer! Dit noemt men de schone ouden dag Laat mij even toe dat ik eens lach
12-11-2010 om 15:36
geschreven door julie (Arlette)
Voorbereiding - Snij het witloof in stukjes van 1,5 cm - Snij de abrikozen in reepjes
Bereiding 1.Verhit 1 eetl. olijfolie en bak het vlees goudbruin. 2. Breng op smaak met peper en zout en voeg er de tijm en laurier aan toe. Overgiet met de witte wijn en de bouillon. Dek af en laat 1u10 min sudderen. 3. Voeg het gesneden witloof toe en laat nog 15 min. langer stoven. Meng er de reepjes abrikozen onder en zet koel weg. 4. Verwarm (op het ogenblik zelf) het vlees op een zacht vuurtje gdurende 10 min. (Saus eventueel wat binden) en voeg de honing toe. 5. Neem de bereiding van het vuur en laat de mascarpone erin smelten, terwijl u alles omroert. Zééééér lekker!!!! (Colruyt)
10-11-2010 om 16:15
geschreven door julie (Arlette)
Joan Miró wordt naast Picasso en Dalí beschouwd als een van de grote drie van de Spaanse 20ste-eeuwse Moderne kunst.
In Parijs ontwikkelde hij onder invloed van surrealistische schrijvers en schilders zijn stijl, de bio-morfische schilderkunst, die echter geen school heeft gemaakt, zodat het met recht een voor Miró kenmerkende stijl genoemd kan worden. (Wkikpedia)
Koortsdeun't Is triestig dat het regent in den herfst, dat het moe regent in den herfst, daarbuiten, - En wat de bloemen wégen in den herfst; - en de óude regen lekend langs de ruiten...
Zwaai-stil staan grauwe bomen in het grijs, de goede sidder-bomen, ritsel-wenend; - en 't is de wind, en 't is een lamme wijs van kreun-gezang in snakke tonen stenend...
- Nu moest me komen de oude drentel-tred, nu moest me 't oude vreê-beeldje gaan komen, mijn grijs goed troost-moedertje om 't diepe bed waar zich de warme koorts een licht dierf dromen, en 't wegend wee in lede tranen berst...
... 't Is triestig dat mijn droefheid tháns moet komen, en lomen in 't atone van de bomen; - 't Is triestig dat het regent in den herfst...
Karel van de Woestijne
02-11-2010 om 17:16
geschreven door julie (Arlette)
Spruitjes zijn kolen. Ze groeien in de okselholten van een rechtopstaande plant. Spruitjes werden voor het eerst geteeld in1821 in de omgeving van Brussel, vandaar de naam"choux de Bruxelles". Spruitjes waar de vorst is over geweest en spruitjes die uit de diepvries komen zijn net wat zoeter dan gewone omdat het zetmeel in de kooltjes omgezet is in suiker. Wil je vervelende spruitjeslucht vermijden, blancheer ze dan eerst heel kort.
Knolselder
Knolselder is een variant van selder die net boven de grond een knol vormt. Aanvankelijk werd hij gekweekt om zijn geneeskrachtige werking. Al snel bleek dat de knol een goede aanvulling is voor het winterrantsoen. Omdat knolselder niet vorstbestendig is, ging men de groente inkuilen, vandaag worden de knollen herplant in serres waardoor ze de hele winter beschikbaar zijn. De knolselder kun je in een stevige papieren zak een paar weken in de koelkast bewaren. Schillen is een must.
Aardpeer
Aardpeer is een hobbelig knolgewas met crèmekleurig tot rozerood vruchtvlees. In Frankrijk noemt men de knolletjes "topinambour", de Engelsen geven ze heel chic de naam "Jeruzalem artichoc", De lichtzoete smaak mag dan al doen denken aan artisjok, daarmee houdt echter elke vergelijking op. In de keuken is de aardpeer een echte allrounder.
25-10-2010 om 10:49
geschreven door julie (Arlette)