Picon is een machtig aperitief Picon is een wat vergeten aperitief en dat is spijtig. De drank, alcohol waaraan sinaasappelschillen, gentiaanwortel, kina, karamel en water zijn toegevoegd , bevat 18% alcohol. Picon wordt aangelengd met bier of witte wijn. Maar niet alleen met witte wijn. Aan de picon met droge witte wijn worden namelijk "scheutjes" toegevoegd om het geheel een beetje zoeter te doen smaken. In de eerst plaats wordt er fruitsiroop gebruikt. Grenadine is het meest klassiek. Maar citroensiroop wordt ook vaak gebruikt. Meer alcholisch gerichte avontuurlijke zielen gaan voor een zoete toets te rade bij likeur. Grand Marnier, cointeau, triple sec, curaçao en soms zelfs abrikozenlikeur. Een versterker kan er nog in scheutvorm bij: cognac, rum, en zelfs jenever. Een machtg aperitief, die picon met witte wijn, een scheutje Grand Marnier, wat grenadine en een scheut cognac. Dit denken alvast de grootmeesters zoals Dirk de Prins
Reacties op bericht (3)
24-11-2010
groeteke maar dat lust ik ze
24-11-2010 om 16:00
geschreven door emmy
Lieve middweekse groetjes vriendin
Een zachte blik een goed daad een vriendelijk woord een blij gelaat als is het weinig wat je schenkt het is veel meer dan je denkt Liefs Nikki
24-11-2010 om 15:53
geschreven door Nikki
Lieve groetjes vanuit De Klinge
Ik kom je een fijne woensdag wensen
De mens is harder dan steen, sterker dan ijzer en kwetsbaarder dan een roos.