Knoflook kocht je tot voor kort als gedroogde bollen of tot poeder vermalen in flesjes. Maar nu is het hele jaar door verse knoflook voorhanden. Deze bollen waaraan nog een stukje stengel zit zijn een zegening. De smaak is veel minder uitgesproken dan de die van de gedroogde versies. De teentjes zijn gemakkelijk te pellen en blijven weken goed in de groentelade van de koelkast. De kern is niet groen en draderig, waardoor je die makkelijk mee kan verwerken. Ook zorgt het zachte parfum van de verse look ervoor dat de gerechten er niet door gedomineerd worden. Een paar teentjes in hun geheel laten meekoken met de aardappelen levert geweldig lekkere aardappelpuree op. Geperst in mayonaise krijg je een lekkere aïoli. Of daarna aangekleurd in met harissa een fantastische ruille voor vissoep. Je kan de teentjes ook in de schil laten en meebakken met varkensgebraad, rosbief of lamskroon. Na het bakken pers je de boterzachte teentjes uit hun omhulsel en meng je ze onder de saus.
Reacties op bericht (5)
17-02-2011
Zeno op bezoek bij de vrienden
.
17-02-2011 om 12:39
geschreven door Zeno_blog
16-02-2011
Weer of geen weer maar Lana is er weer
Ik kom je een fijne donderdag wensen
Je hoeft geen ander mens te worden, om dingen eens anders aan te pakken.
16-02-2011 om 22:28
geschreven door Lana & Pip
Zeno op bezoek bij de blog vrienden
.
16-02-2011 om 12:30
geschreven door Zeno
15-02-2011
Lana & Pip komen even op bezoek in je blogje
Ik kom je een fijne woensdag wensen
Tegenwoordig kennen de mensen de prijs van alles en de waarde van niets.