Foto
Rob Devlieghere, directeur van Massembre, hoopt een goede en prettige communicatie te kunnen opzetten tussen U en Massembre.
Massembre is een fantastisch plekje in de Ardennen (voorbij Dinant) en op de Franse grens (op 3km van het Franse stadje Givet). 
Heeft U Massembre nog niet ontdekt; of was U hier al eens als klant ? In beide gevallen: Hartelijk Welkom !
Ik wil U graag regelmatig wat vertellen over Massembre; en vooral over wat zich achter de schermen afspeelt.
Uiteraard kan U zelf Uw bemerkingen, Uw vragen en Uw suggesties kwijt via deze blog... Tot schrijfs ?!
Je kan alle mogelijkheden van Massembre ontdekken op
www.massembre.be
directe link
  • massembre
  • Foto
    Enkele foto's van het vakantiecentrum Massembre. We hebben zo 9 gebouwen, lekker eten, een fantastische waterplaza, een schitterende speeltuin, ... Méér weten en/of reserveren: ga naar www.massembre.be. WELKOM !
     
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Massembre
    Een weekendje Ardennen ?!
    Budgetvriendelijk vakantiecentrum voor jeugdgroepen, scholen, seminaries en gezinnen.
    01-09-2007
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Daar komen ze !
    Klik op de afbeelding om de link te volgen Eerst dit: vannacht werd ik gewekt door het eerste burlen van de herten in het Massembre bos. Het is een vreemd geluid (iets tussen wat een koe doet en het balken van een ezel die blijft steken ! ???). Enfin, het kondigt in ieder geval de bronstijd, de paartijd aan van de edelherten. Binnenkort kan je ook 's nachts de 'gewei-gevechten' horen tussen de herten, die elk enkele reeën rond zich willen krijgen. Boeiend hoor.
    Vanmorgen dan: iedereen vroeg op, want er moet gepakt en gepoetst worden. Tegen 9 uur al drie gebouwen, de andere 9 moeten netjes zijn tegen tienen. Want in Massembre komen er maandag al  nieuwe klanten !
    Om half negen een mini buitje, maar voor de rest: droog met waterzon. Dat wil zeggen dat we deze week eigenlijk de mooiste periode van de zomer hadden ...
    Terwijl iedereen nog speelt vanmorgen en middagmaalt, voel je toch al dat afscheid nemen niet eenvoudig is, terwijl je ook wel merkt dat de gedachten al naar thuis gaan. Afscheid nemen van je vrienden (triest) maar thuis verwachten ze je met open armen (tof).
    We geven ze nog een foldertje mee, want we hopen de kinderen (en de ouders) hier nog eens terug te zien.
    Bedankt aan de coördinatie en aan alle monitoren: het was een fijne week !

    01-09-2007 om 11:59 geschreven door Rob Devlieghere


    >> Reageer (1)
    31-08-2007
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Grijs luchtje...
    Klik op de afbeelding om de link te volgen Vandaag 30 % kans op regen Twisted Evil ; we duimen ervoor dat het niet in Massembre is. Ook al hangt er een potdicht grijs wolkendek ...
    Vandaag worden de laatste pikniks gemaakt, want morgen, ja, morgen, is het definitief over. Niet alleen deze laatste vakantieweek, maar ook de hele grote vakantie met zijn negen vakantieweken waarin meer dan 6.000 kinderen en monitoren hun hartje ophaalden in Massembre.
    Waas en Dender trok gisteren nog naar de grotten op expeditie, Brussel speurde de nachtelijke hemel af, Limburg ging noch expeditie-gewijs spannend overnachten in het bos, Mechelen ging zwemmen, Leuven kajakte en vlotte vlotjes dat het een lieve lust was, Jomba crosste het go-cart parcours onderuit en Antwerpen indiaande (bestaat dat woord ?) en speelde de pannen van het dak in Massembre.
    De coördinatie zit met zijn hoofd al volop bij de afbraak van al de extra opgezette initiatieven: expeditie-bos, go-cart parcours, tipi-kamp, funzone, alle sport-en spelkoffers, de opruim in het bos, de opruim van de gebouwen door de groepen, het vertrek van de bussen, ... een hele klus.
    Terwijl het personeel van Massembre gewoon verder doet: de klant is er nog steeds, tot het laatste moment willen we die met de nodige zorg omkaderen, vriendelijk en punctueel zijn. Vanavond een super succesvolle menu: verse groentensoep, fritjes met stoofvlees op Vlaamse wijze met sla en als dessert een ijsje !
    Vanavond de laatste avond dus; dat voel je. Er leeft sinds vanmorgen zo'n soort uitgelatenheid waarvan je aanvoelt: het was goed, eigenlijk willen we dit zo houden. Maar iedereen weet dat dat niet kan. Alleen een heel fijne herinnering blijft achter, om nooit te vergeten.
    Zo kregen we vanmorgen een mailtje van een koppel dat mekaar hier 31 jaar geleden leerde kennen. Ze zijn al 25 jaar getrouwd. Daarom willen ze terug naar Massembre komen ! Ik hoop dat zo'n mooie herinnering zich ook in de harten van alle kinderen nestelt.    

    31-08-2007 om 09:28 geschreven door Rob Devlieghere


    >> Reageer (0)
    30-08-2007
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Genieten maar !
    Klik op de afbeelding om de link te volgen Einde augustus voel je 's morgens al de beginnende kilte van een herfstmorgen. Als de klok negen slaat, is die flauwe kou al weer voorbij, want de zon warmt al snel heel Massembre op. Ja, terug zon vandaag ! Dat wil zeggen dat we het record van deze vakantie breken: zes dagen zonder regen ! En volgens de weerberichten blijft het mooi tot het einde van de week...
    Eén van de aanwezige Kazougroepen zijn de Jomba's (Jongeren met bijzondere aandacht); jongeren die speciaal begeleidt worden omwille van hun handicap. Ze worden extra omkaderd door meer monitoren om te zorgen dat ook zij de vakantie van hun leven meemaken. Ik hoorde dat ze gisteren zo van het zwemmen genoten hebben in het zwembad van Givet !
    Vandaag lopen de programma's nog steeds op volle toeren (zie ook vorige verslagen). Als je de stralende gezichten ziet van de kinderen na bijvoorbeeld een kletsnatte pretpartij in de Waterplaza, dan voel je je zelf ook al gelukkig.
    Gisteravond stond er verse groentensoep, kalkoengebraad met champignonsaus, gebakken aardappeltjes en als dessert meloen op het menu ! Smullen dus.
    Speciaal vandaag: het thema 'space' kijkt vanavond naar de sterren. In Massembre gaan dan alle lichten uit (dat op zichzelf al !) en met enkele telescopen en een onderlegde begeleider sterrenkijker, blijven de kinderen op tot middernacht (!) om de hemel af te speuren naar sterren, de maan, Venus, de sterrenbeelden, satelieten, ... Spannend.
    In Surice, waar het tentenkamp van de tweedaagse stond, is alles al opgeruimd. De laatste groep logeerde daar eergisteren; de straffe coördinatieploeg liet er alle tenten neer en transporteerde die naar Massembre; het is een voorsmaakje van de gigantsiche opruim die ons zaterdag nog te wachten staat als de vakantie definitief ten einde is.
    Maar eerst nog genieten van vandaag , morgen en overmorgen!

    30-08-2007 om 09:49 geschreven door Rob Devlieghere


    >> Reageer (0)
    29-08-2007
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Nog altijd zon !
    Klik op de afbeelding om de link te volgen Niet alleen aan de hemel, maar ook in elk kinderleven hier in Massembre. Als je dat gefikfak, gewriemel, gesjouwel, geheimen verklappend, zingend, lachend, moppen tappend, lopend, crossend, .... volkje bezig ziet, dan denk ik: dit benadert gelukkig zijn ! Het herinnert mij aan mijn eigen Kazou vakantie met de 11-jarigen in een toch wat verouderde school in Lummen; wat we deden weet ik niet meer, maar dat het plezant was en dat we een toffe monitor hadden: dat herinner ik me nog levendig. Die monitor heette Leo. Er zat daar toen ook een pauw; Leo maakte ons wijs dat die pauw hem altijd riep (luister maar eens naar de roep van een pauw, precies 'Leo') en wij geloofden dat...
    Gisteren vergat ik te vermelden dat Brussel naar het Space Centre in Transinne ging; een fantastische dag blijkbaar, waar ze de space shuttle bezochten, op virtuele reis gingen door het heelal, de moonwalk, de multi-ax en de draaistoel uitprobeerden en tot slot hun eigen raket lanceerden. Tof hoor ! 
    Ook vergat ik het indianendorp: die leven als echte indianen met de waarden en normen zoals het hoort; een toffe monitorenploeg, een fijne keukenequipe en tal van activiteiten tot en met een zelfgemaakte sauna... daarbovenop de zon en dit kamp kan niet stuk !
    En dan zijn er nog de dagelijkse faits-divers: pinkje gebroken, kwaadgeworden jongetje gaat lopen, jongen bijna in de dakgoot gekropen,... maar ook 'Mijnheer, het is hier héél lekker eten', een 'goedemorgen' van een kleine die je niet kent, ....
    Vandaag genieten de kinderen opnieuw van het expeditiebos en een overnachting onder de sterren in open lucht, Fun Adventure, kajakken en vlotten (de Lesse heeft weer haar normale peil), de funzone, de waterplaza, ...
    De indianen brengen zelfs een bezoekje aan het dierenpark van Massembre; ze staan er letterlijk tussen de everzwijnen, de herten, de damherten en de reeën. Beeld je in: met je emmertje maïs voor zo'n immens hert met een enorm gewei ! Je zou voor minder staan trillen als een riet  ... en achteraf, ja, achteraf vertel je natuurlijk dat je geen schrik had, dat je hem nog had willen strelen maar dat er iemand in je weg stond, dat je zelfs op zijn rug zou durven zitten, dat je ....

    29-08-2007 om 10:14 geschreven door Rob Devlieghere


    >> Reageer (0)
    28-08-2007
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Wat doen ze vandaag ?
    Klik op de afbeelding om de link te volgen Om jullie een idee te geven wat de kinderen vandaag bij een waterzonnetje (vanmorgen) gaan beleven, even een opsomming.
    Antwerpen vertrekt op 2-daagse naar Surice: 12 km stappen langs een riviertje, dan barbecue, kampvuur, in tenten slapen, ontbijt en piknik maken, en terug op stap tot Massembre.
    Waas en Dender zit vanmorgen op de Funzone en de Waterplaza (zie onze website) en gaan vanavond op expeditienacht. Dat is in het bos van Massembre een hut als onderdakje maken om te slapen (tussen alle bosgeluiden...spannend !); ze hebben barbecue vanavond en morgenvroeg ontbijt in het bos. Morgen gaan ze -echt als een expeditie- vanuit het bos op stap naar de grotten van Nichet om die te verkennen in het pikkedonker (alleen met helm en een pitslampje erop ... spannend).
    Limburg trekt de hele dag met Fun Adventure op: apenbrug, death-ride, klimmuur, rappel, pamperpaal, zwierende balken en duobalken (zie website). Dat is moed en durf, de hele dag !
    Leuven en Mechelen gebruiken om beurt de hele dag het go-cart parcours en organiseren spannende activiteiten. Vanavond hebben ze beiden ook een barebecue.
    Zoals je merkt, verhuizen de groepen van hier naar daar; de coördinatie zorgt ervoor dat er overal genoeg voorzieningen zijn, dat er geen twee groepen hetzelfde doen, dat het nodige materiaal ter plaatse is, .... Maar ook de verpleging is stand-by en de monitorenbar (die mogen/moeten zich ook eens ontspannen) voor vanavond wordt al voorbereid; vanavond is daar overigens een danswedstrijd ! Asjeblief. 
    En Massembre ? Die volgen dat soms hectische gebeuren al poetsend, eten makend, telefonerend, afsprekend, facturerend, opruimend, .... Zo heeft iedereen op tijd zijn eten, is zijn kamer gepoetst en kan de volgende activiteit probleemloos doorgaan.
    De kinderen dromen en hopen niet anders: dit is fun !

    28-08-2007 om 09:44 geschreven door Rob Devlieghere


    >> Reageer (0)
    27-08-2007
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Straffe Lesse !
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    De Lesse is geen prutsriviertje, dat is nu wel duidelijk; terwijl het al dagen niet regent, was die rivier gisteren erg gezwollen. Al het water (van vroegere regen) blijft uit de heuvels rondom naar beneden komen, het dal van de Lesse in. Zo'n gezwollen rivier heeft een ontzettend snel verloop; daarop kajakken of vlotten is geen sinecure. Wie niet goed voorbereid is, riskeert serieuze problemen. En dat was gisteren het geval; de politie en brandweer is 35 maal moeten interveniëren, kinderen zaten tot zes uur lang ergens op een oever te wachten op hulp, vele kneuzingen, omgeslagen kajaks, ... het hele gebeuren haalde zelfs de TV journaals.
    Ook Kazou zat op de Lesse gisteren. Maar, Kazou en de groep van Leuven, waren gisteren wél goed omkaderd; wat niet wil zeggen dat het daardoor gemakkelijker was ! Wie op de vlotten zat, is drijfnat geworden, in het water gevallen, ... maar nooit echt in gevaar geweest. Met een kajak is het gemakkelijker natuurlijk, maar toch ook opletten geblazen. Naast de alerte monitoren stuurt Kazou immers altijd aqua-monitoren mee, die mee een oogje in het zeil houden, kinderen gaan helpen, ondersteunen, ...
    Gisteravond hing de lucht hier dan ook vol met spannende verhalen van de 'helden van de Lesse'.
    Vandaag gaan de jomba's kajakken en Mechelen vlotten; zelfde omkadering en de Lesse ligt er al véél rustiger bij, dus dat zal wel véél beter lukken !
    Ook gisteren: Zuid-West Vlaanderen op tweedaagse. De coördinatie brengt de barbecue naar Surice, op 12 km van Massembre; maar... geen groep te zien. Gelukkig is de GSM uitgevonden, en wat bleek: de groep zat anderhalf uur verkeerd ! Ondanks de goede plannetjes, de uitleg, .... Dus wachten maar, zelf al de barbecue aansteken, .... Als de kinderen en monitoren dan afgepeigerd aan het tentenkamp aankomen (18 km in plaats van 12 km in de benen !) dan is zo'n barbecue de hemel op aarde. Je laat je vallen en het enige wat je doet, is eten ! Daarna nog een kampvuur, en voor je het weet, vallen je ogen dicht en ben je in dromenland.
    Vanmorgen is het ook terug mooi weer; wie weet wordt het nog de mooiste week van de vakantie.  
      

    27-08-2007 om 08:57 geschreven door Rob Devlieghere


    >> Reageer (0)
    26-08-2007
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.De echte start
    Klik op de afbeelding om de link te volgen Na de wat onwennige, opstartende en ontdekkende eerste dag, merk ik dat de meeste kinderen zich al echt op hun gemak voelen. Vanmorgen, na een dichte mist, klaarde het tegen tienen uit en kunnen we al snel genieten van een mooi zonnetje.
    De groepen die vandaag gaan kajakken en vlotten op de Lesse zijn al vertrokken; de eerste echte vakantiedag zullen ze al zeker herinneren als 'fantastisch'.
    Daarnaast is er door de verschillende groepen gereserveerd voor de 'funzone', de 'waterplaza', het 'kinderen actief parcours', de 'go-carts', ...
    En vandaag start de eerste groep ook al aan zijn tweedaagse; twee dagen stappen naar Surice en terug. Een piepklein dorpje dat je bereikt via een miniriviertje, de Hermeton. Slingerend door het bos, met steile en diepe kloven, achter elkaar, in en naast de beek, ... spannend. Vanavond dan BBQ op de prachtige weide met een uitzicht tot in Philippeville op 20 km; en daarna kampvuur. Waw !
    Wat ook al in orde is, zijn de diëten, de vegetariërs, de halal voeding, enzovoort. Er zijn toch enkele kinderen die niet alles kunnen eten; ook voor hen willen we dat ze normaal kunnen meeëten. Er wordt dus véél aandacht besteed aan hun voeding; een apart hoofdstukje in de keuken.

    26-08-2007 om 10:06 geschreven door Rob Devlieghere


    >> Reageer (0)
    25-08-2007
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Het zit erop of ... het begint !
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    De achtste vakantieweek zit er helemaal op.
    De kinderen pakten reeds hun valiezen en ruimden hun kamers al netjes op. Ik deed al mijn ronde en ik kan U zeggen: er is geen grote schade... 800 kinderen en monitoren samen, ja, dan sneuvelt er af en toe iets. Zolang dat niet moedwillig gebeurt, is er geen vuiltje aan de lucht natuurlijk.
    Vanmiddag nog wat lekkere pasta met tonijn of kip en verse groenten, en dan huiswaarts. Spannende verhalen gaan vertellen aan de mama's en de papa's, de broertjes en zussen... en toch heel blij zijn om weer thuis te zijn.
    Ondertussen is onze poetsploeg in gang geschoten (3 ploegen van 5 personen vandaag) om alle kamers -toch een 150- gepoetst te krijgen tegen 16 uur.
    De onderhoudsploeg zorgt ervoor dat alles snel hersteld wordt en alle vuil wordt opgeruimd. Wat fijn is, is dat alle kinderen en monitoren meewerken aan het gescheiden ophalen van het afval; dat scheelt héél veel in het aantal vuilzakken en de behandeling ervan. Wij tevreden, gemeente tevreden en beter voor het milieu.
    De receptie, keuken, restaurant en boekhouding zorgen er ook voor dat deze laatste vakantieovergang vlekkeloos verloopt. Uiteraard gesteund door de ook vandaag wisselende coördinatieploeg. Bedankt in ieder geval aan de vertrekkende (een mooie en prettige samenwerking !) en welkom aan de nieuwe.
    Overigens aan allen die vertrekken: caio.
    Aan allen die aankomen: welkom.
    Het is kwart voor elf, we wachten op de eerste bussen voor de laatste -negende- periode. We hebben immers dit jaar negen weken vakantie in plaats van de normale acht.
    Dat wordt weer voor die aankomende kinderen voorzichtig verkennen, je kamer inrichten, andere kinderen en je monitoren leren kennen, de prachtige bossen en heuvels eens bewonderen, de eerste maaltijd rond 18 uur (verse groentensoep, kipfilet, rijst met groenten en currysaus met ananas; als dessert een pruim), de eerste spelletjes en de eerste nacht.
    Morgenvroeg voelen ze zich al helemaal thuis ! En moest er toch een nostalgisch traantje vallen, dan vangen de monitoren je kind wel fijn op hoor !
    De monitoren die niet van wacht zijn, trakteer ik vanavond op een welkomstdrankje in de bar. Gezondheid en op een fijne samenwerking deze week ! 

    25-08-2007 om 11:29 geschreven door Rob Devlieghere


    >> Reageer (3)
    24-08-2007
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.De zon ! Daar zaten we op te wachten.
    Klik op de afbeelding om de link te volgen Voilà, het is zover. Een stralend blauwe hemel, geen wolkje te bekennen. Zomer dus op 24 augustus.
    Het asfalt is nog vochtig, het bos is nog drijfnat, maar de zon schijnt !
    Alle kinderen terug in hun T-shirtje, ze zien er zonniger uit. Vandaag wordt het zeker inhaaldag van buitenactiviteiten: het go-cart parcours is zeker de hele dag bezet, maar ook de waterplaza en de funzone. Nu is het eindelijk droog en nu kiezen ze terug om nat te worden. Maar deze nattigheid is natuurlijk véél plezanter. De waterplaza (zie onze website) is een speeltuin van evenwichtsoefeningen in een vijver van 40 cm diep; in de funzone staan vijf trampolines, een speleobox, een stormbaan (dubbel springkasteel) en een buikschuifbaan: in je zwembroek en T-shirtje loop je aan, je duikt en glijdt door sproeiend water. Heerlijk.
    Vanavond 'laatste avondmaal': het wordt een verse groentensoep, stoofvlees op Vlaamse wijze (dus met flesje trappist !) en fritjes, en als dessert een ijsje. Smullen dus.
    En daarna nog een feestje zeker, eventueel mét kinderfuif. Want morgen is het -spijtig genoeg- onherroepelijk voorbij...
    Gisteravond verzetten we onze drie ezels Lisa, Arthur en Victor naar een andere wei; we vergaten de elektriciteit op de draad te zetten. Resultaat: een frisse uitbraak en nachtwandeling van de familie ezel. Vanmorgen lieten ze zich (buikje rond gegeten op de grond van de boer die in Massembre pacht) gedwee naar hun wei terugbrengen.
    En ook dat, drie uitgebroken ezels die zomaar in het domein rondlopen, is fantastisch voor de kinderen die ze gezien hebben; ze laten zich immers strelen, lopen een eindje mee en doen dan, zoals een ezel betaamt, uiteindelijk toch hun goesting.    

    24-08-2007 om 09:52 geschreven door Rob Devlieghere


    >> Reageer (0)
    23-08-2007
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Onze blog is geen postkantoor
    Very HappyVery Happy 
    Inderdaad, lieve mensen, we vinden het fantastisch dat jullie deze blog volgen, maar met 800 kinderen op vakantie in dit centrum, is het onmogelijk om elk berichtje door te geven aan jullie kinderen.
    Deze blog is eerder bedoeld voor jullie en wij waarderen jullie sympathieke reacties ! Very Happy Very Happy
    Mag ik jullie verzoeken een briefje of een postkaartje te gebruiken als jullie met jullie kinderen willen communiceren. 
    De post komt toe in het centrum, gaat naar de coördinatie, die de post verdeeld over de verschillende verbonden, die het op hun beurt aan de kinderen overhandigen. 
    Bedankt voor jullie begrip !  Very HappyVery Happy

    23-08-2007 om 13:43 geschreven door Rob Devlieghere


    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Frisjes, maar (bijna) geen regen
    Klik op de afbeelding om de link te volgen Het is al donderdag, over de helft van deze vakantieweek. Akkoord, het is niet het mooiste weer en er worden -zoals eerder gezegd- een aantal activiteiten afgeschaft, maar dat wil niet zeggen dat het niet plezant is.
    Ik merk in ieder geval niet -als ik al die kinderen hoor 'tetteren' en giechelen en zingen en roepen- dat er iets mis zou zijn. Voor hen is het samenzijn en samen dingen beleven in het nu-moment  het mooiste wat er is : geluk heet dat !
    Het bezoek aan de grotten in expeditie is één van de activiteiten die wél doorgaan. Met zijn allen een helm met een zaklampje op; zonder verlichting achter elkaar de grot bij een frisse 8° ingaan en zien wat er te zien valt: spannend hoor. Stalactieten en stalagnieten, een meertje, vleermuizen, ... 
    Gisteren overleed de 15 jarige jongen die in Tsjechië op vakantie was met CM... verschrikkelijk is dat voor de ouders in de eerste plaats, maar ook voor zijn vrienden die samen op vakantie waren. Ook ik word daar stil van en hoop uit de grond van mijn hart dat we dit nooit in Massembre moeten meemaken... ook al weet je -zoals in dit geval- dat je ook door een domme val kan overlijden...

      

    23-08-2007 om 13:05 geschreven door Rob Devlieghere


    >> Reageer (0)
    22-08-2007
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Regen dus ...
    Klik op de afbeelding om de link te volgen 90 % kans op regen vandaag; het lijkt waar te zijn !
    Wat hier vannacht en vanmorgen al uit de hemel gevallen is, is de moeite.
    Daarom staat de Lesse te hoog en gaat het kajakken en vlotten om veiligheidsredenen niet door. Spijtig voor de kinderen; maar de monitoren openen vandaag zeker hun doosje 'regenprogramma', waardoor de kinderen sowieso een fijne dag zullen beleven.
    De tweedaagse naar Surice en de grottentocht gaan wél door; daar kan je je tegen kleden met een goede regenjas. Hetzelfde geldt voor het indianenkamp in hun tipi's; die zitten bijna niet meer droog. Gelukkig hebben die een verwarmd lokaal, waar ze zelfs binnen kunnen slapen; en met een lekkere warme douche en nette klederen is het leed snel geleden.
    Het poetsen door Massembre zal iets moeilijker verlopen, want overal kinderen, slijk en water... Maar ja, dat hoort er bij.
    Laat ons hopen dat ik jullie morgen met wat meer zon kan berichten.

    22-08-2007 om 08:59 geschreven door Rob Devlieghere


    >> Reageer (0)
    21-08-2007
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Actief vandaag
    Klik op de afbeelding om de link te volgen Actief, en nog geen klein beetje !
    Vijf over halfacht: de groep die vandaag naar het Space Center in Transinne gaat, zit aan het ontbijt, maken hun piknik en zijn om half negen al op weg. Het wordt een fantastische dag: de space shuttle bezoeken, in een interplanetair stelsel ronddwalen, de 'moonwalk', de 'multi-ax', de draaistoel en zelf je eigen raket maken ! Meer weten: zie onze website bij 'lager onderwijs', 'pedagogisch' en 'space centre'.
    De bussen richting Houyet voor de vlottentocht zijn ook al vertrokken: elke drie kinderen krijgen drie banden, drie planken en koord. Maak je vlot maar en daal de Lesse af tot Gendron ! Vlotjes ? We zullen straks zien.
    Ook de kajaks zijn al weg: in zo'n tweepersoonskajak met je vriend of vriendin... alleen op het water... die stilte ! Maar ook dat samenwerken of het lukt niet. Gelukkig zijn er de monitoren die een handje helpen en een oogje in het zeil houden.
    Zowel voor vlotten als kajakken zijn er telkens extra twee aqua-monitoren mee als veilige ondersteuning.
    Of ze gaan zwemmen in Givet; bekijk maar even het zwembad op onze website ('actief in de buurt') !
    Massembre zelf is ook een ware pret uiteraard: het 'kinderen actief parcours', de 'funzone', de 'waterplaza'... fantastisch.
    Gisteravond was het smullen: verse groentensoep, varkensgebraad, erwtjes en wortelen, aardappelnootjes en als dessert verse chocoladepudding. Het kinderhart en -maag is weeral gevuld.
    Ik zei nog niets over het weer. Dat wil zeggen dat het goed is ! Vanmorgen dikke mist, maar die is al weg. Een aangename temperatuur om te spelen met een waterzonnetje.  

    21-08-2007 om 10:06 geschreven door Rob Devlieghere


    >> Reageer (0)
    20-08-2007
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Maandag en miezerig weertje...
    Klik op de afbeelding om de link te volgen Ja, miezerig... zo elk uur een kwartiertje 'zever' (zeggen ze in Antwerpen). Niet erg, maar je wordt er slecht gezind van en natter dan van een goede regenbui.
    Maar: dat houdt onze jeugd (!) niet tegen !
    De eerste groepen zijn vertrokken op tweedaagse: 12 km langs een klein kronkelend riviertje, steile hellingen, spectaculaire afdalingen via een touw, alleen met de groep in die fantastische natuurlijke pure omgeving.
    En dan, moe, afgepeigerd aankomen in een voor jou -op een wei met schitterend uitzicht- opgezet tentenkamp in Surice (een mini-dorpje) met toiletten en stromend water; de monitoren die voor jou een heuse barbecue aansteken. De coördinatieploeg die de -door de keuken van Massembre voorbereide- barbecue aanlevert...
    Gezellig onder mekaar, vertellen, zingen; daarna het kampvuur aansteken. Je vriend(in) naast je, de gloed van het vuur, de schaduwen, het fascinerende maar ook een beetje beangstigende. Aan mekaar zeggen dat je de hele nacht wil opblijven, afspreken als de zaklampen in je tent uitmoeten, dat je binnen een kwartier afspreekt om buiten te sluipen om de anderen schrik aan te jagen.
    Maar, overmand door moeheid en slaap, pas wakker worden om 7 uur 's morgens; de koe van de wei ernaast laat weten dat ze ook al op is.
    Een heerlijk ontbijt staat voor je klaar, je maakt je piknik en je gaat met je vrienden terug op stap; nog eens 12 km naar Massembre. Een topprestatie. Je hebt het leven eens langs een andere kant ervaren: de vriendschap, de inspanning, de moeheid, het samen beleven... 

    20-08-2007 om 13:41 geschreven door Rob Devlieghere


    >> Reageer (0)
    19-08-2007
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Filmpje
    Klik op de afbeelding om de link te volgen Massembre is gisteren begonnen - met gespecialiseerde hulp- aan een 'publiciteitsfilmpje' over de mogelijkheden in Massembre. Bedoeling is om de speeltuin, het 'Kinderen Actief Parcours', de waterplaza, het Fun Adventure parcours en het dierenpark in een zéér kort filmpje te gieten. Gisteren is het eerste deeltje al ingeblikt, en zijn we met de 'crew' lekker gaan eten in Dinant.
    Ondertussen is de wissel in Massembre (700 kinderen vertrekken en 800 komen er aan) vlekkeloos verlopen. Gisteravond na het eten (verse groentensoep, kipfilet, rijst met groenten, currysaus met ananas, en als dessert een pruim) voelden de kinderen zich al bijna helemaal thuis. Vanmorgen bij het ontbijt nog wat onwennigheid -waar staat wat op zo'n buffet-, maar dat is ook weeral in orde.
    De eerste groepen maakten al hun lunchpakket; vanmiddag zijn ze immers al op 'Fun Adventure', gaan zwemmen, op tocht.
    En die va-et-vient (we zijn in Wallonië, hé) zal zo de hele week doorgaan. Er is nog de tweedaagse, overnachten in het expeditiebos, de grotten van Nichet in Frankrijk, het Space centrum in Transinne, ... Naargelang het thema waarvoor de kinderen gekozen hebben, wordt hun weekje ingevuld met activiteiten rond dat thema.
    Met Massembre zorgen we voor lekker eten, een nette kamer en heel wat 'coulissenwerk'.
    De coördinatie van Kazou zorgt dat al die verbonden op een perfecte manier met mekaar kunnen samenleven. 800 lijkt veel, maar op zo'n immens domein als Massembre (140 ha) zie je die amper lopen, hoor.

    19-08-2007 om 09:57 geschreven door Rob Devlieghere


    >> Reageer (2)
    18-08-2007
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Daar komen ze -of- daar gaan ze: de schatjes !
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    De vakantie zit er op voor zij die vertrekken. Vanmorgen hebben de kinderen en monitoren al hard gewerkt om het netjes te krijgen voor onze poetsvrouwen aankomen: alle kamers en gangen vegen, vuilbakjes leeg maken, rond de gebouwen alle rommel opruimen.
    Ik deed mijn ronde en ik constateer met vreugde dat het héél netjes is; waarvoor dank aan de monitoren en coördinatie.
    Onze poetsvrouwen zorgen er nu voor dat alle 150 kamers in 12 gebouwen 'als nieuw' zijn tegen 16 uur, want dan komen de nieuwe 700 vakantiegangers in hun kamers. Ook onze onderhoudsploeg voert de nodige kleine herstellingen uit.
    We hopen dat alle vertrekkers één van de mooiste weken uit hun jonge leven hebben meegemaakt. Luister naar hun verhalen; ik denk dat het de moeite is.
    De nieuwe coördinatieploeg is ook al aangekomen, zelfs de eerste bussen uit Leuven reden om 11 uur al Massembre binnen.
    Aan alle ouders die hun kinderen uitwuifden: alle vorige groepen amuseerden zich hier reuze ! Maak je geen zorgen, lees dagelijks de blog en ... binnen een week zijn ze d'er terug.

    18-08-2007 om 11:29 geschreven door Rob Devlieghere


    >> Reageer (1)
    17-08-2007
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Kunst bij nacht
    Klik op de afbeelding om de link te volgen Vanmorgen bij het ontwaken een 'kunstwerk' ontdekt bij het binnenkomen van Massembre. De monitoren houden -tijdens hun ontspanning- wel eens van een grapje. Maar dit is kunst ! Zo'n 15 stoelen op netjes in bol gesnoeide taxussen; origineel en al dan niet toevallig: toch mooi...
    Vandaag vrijdag in de namiddag is iedereen terug in Massembre; vakantie bijna gedaan, de grote activiteiten afgerond. Blije gezichten... van sommige kinderen denk ik 'door die ouders zou ik ook wel willen opgevoed zijn'; hun openheid, hun glimlach, hun grappige zinnetjes, de wijze om iets te vragen... 
    Terwijl er sommigen nog altijd als een zombie het restaurant binnenkomen en zich ook zo gedragen: 'soep' zeggen ze dan, zonder enige emotie op hun gezicht. Met het personeel hebben we afgesproken dat we zelf vriendelijk blijven, de soep overhandigen en er uitdrukkelijk bijzeggen 'asjeblief'. De meesten ontdooien dan wel en zeggen verlegen 'dankuwel'. De volgende keer doen ze het dan al een stuk beter....
    Gisteravond werd ook de coördinator door zijn collega's in de ploeg even in de bloemetjes gezet met een lekkere taart; Steven is immers al 10 jaar één van die vrijwilligers die zo'n periode trekken. Bedankt !
    Het weer ? Wisselvallig met heel weinig regen, veel wolken, af en toe een aangenaam zonnetje. Tof speelweer.
    Nog één nachtje slapen en ze zijn er ! 
     

    17-08-2007 om 09:41 geschreven door Rob Devlieghere


    >> Reageer (1)
    16-08-2007
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Al over de helft !
    Klik op de afbeelding om de link te volgen De tijd vliegt... we zijn al over de helft van deze toffe vakantieweek. En als het goed zit, blijft het vandaag tot zaterdag mooi weer: niet te warm, niet te koud en genoeg zon, om goed gezind te worden.
    Gisteren op moederdag stond er op het menu: verse (!) tomatensoep, kalkoenfilet met champignonsaus, appelmoes, gebakken aardappelen en meloen als dessert. Er is zo gewr.. dat we op het laatst geen aardappelen genoeg meer hadden en moesten overschakelen op aardappelnootjes. Onze kok -ik ook trouwens- keek zich de ogen uit...
    Vraagt een jongen me na het avondmaal: wie kookt hier eigenlijk? Ik: er is één kok, maar we werken in twee ploegen van elk 6 man, een ochtend- en een avondploeg. Zegt die kleine: ik vind het hier héél lekker eten. Ik in mezelf: meer moet dat niet zijn !
    En vanmiddag is het spaghetti bolognaise; vanavond vissticks met puree en tomaten, en als dessert roomsoes. Ik zie de lachende gezichtjes al voor me !
    Oh ja, de activiteiten: die lopen prima. Alles is -gezien het toch vrij mooie weer deze week- kunnen doorgaan: van kayak, tot tochten, zwemmen, funzone, waterplaza, gocarts ...
    Hou je vast voor de boeiende verhalen als ze thuiskomen !
    Nog dit: heb je de foto's al bekeken op onze site: bij 'Was je d'er maar', 'Foto's van de week' ! 

    16-08-2007 om 11:29 geschreven door Rob Devlieghere


    >> Reageer (1)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Moederdag
    Klik op de afbeelding om de link te volgen Gisteren moederdag. Sorry, maar ook ik ben mijn eigenste moeder in Mortsel gaan feliciteren; ruikertje gele rozen bij mooi weer !
    Van bloggers uit Meerle (tegen de Nederlandse grens) hoor ik dat het daar ook mooi weer was.
    Maar in Massembre was het heel de dag vrij miezerig. Af en toe zo'n triest buitje van niks, waar je toch helemaal nat van wordt. Overigens, toen ik 's avonds terug kwam (half zes) was de situatie niet veranderd.
    Op de vergadering met de verantwoordelijken hoorde ik echter geen enkele klacht over het weer, noch over iets anders. Dus -besluit ik maar- heeft iedereen zich weer dol geamuseerd.
    En -sorry lieve moeders- jullie kinderen hebben vandaag zeker niet aan jullie gedacht. Het weze hun vergeven, maar zoals dat gaat in een kinderhart: het nu is belangrijk en dat is in dit geval: pure pret !
    In naam van hen allen: fijne moederdag !  

    16-08-2007 om 10:31 geschreven door Rob Devlieghere


    >> Reageer (0)
    14-08-2007
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Grote maneuvers...
    Klik op de afbeelding om de link te volgen Bij een mooi zonnetje, met genoeg wolken en een briesje om het niet te warm te laten worden, zijn de verschillende groepen volop in hun grote maneuvers.
    Vanmiddag zijn er van de 700 kinderen maar een goede 150 aan tafel. Al de anderen zijn ergens onderweg met piknik (Fun Adventure, grotten, ...) of op tweedaagse naar Surice.
    Gisteravond was het weer lekker: verse groentensoep, varkensgebraad, erwtjes en wortelen, aardappelnootjes en verse chocoladepudding als dessert. Wie zich zijn 11 jaar herinnert, weet dat dit smullen geblazen is.
    Na de maaltijd zag ik een monitrice een jongetje troosten met een beetje heimwee; schitterend hoor. Na een kwartiertje was hij d'er weer helemaal bovenop en met een grote glimlach zag ik hem rondrijden op het go-cart parcours. Om maar te zeggen dat de monitoren van Kazou echt met onze vakantiegangertjes begaan zijn.
    De organisatie van alle uitstapjes (bussen, vertrek-en aankomsttijden, afspraken met kajakbedrijf, vervoer van de vlotten, extra aqua-monitoren, ...) loopt overigens weer op wieltjes; met dank aan de coördinatie.
    De vergadering gisteravond met de vakantieverantwoordelijken van alle verbonden was kort en krachtig; géén grote bemerkingen, alles loopt op wieltjes.
    Volhouden dus; hopelijk doet de zon ook haar best. Dan kan het niet stuk. 

    14-08-2007 om 12:53 geschreven door Rob Devlieghere


    >> Reageer (1)


    Gastenboek
  • Vraagje..
  • Bericht voor Aline Beniest
  • tskilt da wok nietn aan
  • blog

    Druk op onderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek


    Archief per maand
  • 09-2009
  • 08-2009
  • 07-2009
  • 06-2009
  • 05-2009
  • 04-2009
  • 03-2009
  • 02-2009
  • 01-2009
  • 12-2008
  • 11-2008
  • 10-2008
  • 09-2008
  • 08-2008
  • 07-2008
  • 06-2008
  • 05-2008
  • 04-2008
  • 03-2008
  • 02-2008
  • 01-2008
  • 12-2007
  • 11-2007
  • 10-2007
  • 09-2007
  • 08-2007
  • 07-2007
  • 06-2007
  • 05-2007
  • 04-2007
  • 03-2007
  • 02-2007
  • 01-2007
  • 12-2006
  • 11-2006
  • 10-2006
  • 11--0001

    E-mail mij

    Druk op onderstaande knop om mij te e-mailen.



    Blog als favoriet !

    Nog enkele foto's van Massembre...
    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto


    Blog tegen de regels? Meld het ons!
    Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!