Foto
Rob Devlieghere, directeur van Massembre, hoopt een goede en prettige communicatie te kunnen opzetten tussen U en Massembre.
Massembre is een fantastisch plekje in de Ardennen (voorbij Dinant) en op de Franse grens (op 3km van het Franse stadje Givet). 
Heeft U Massembre nog niet ontdekt; of was U hier al eens als klant ? In beide gevallen: Hartelijk Welkom !
Ik wil U graag regelmatig wat vertellen over Massembre; en vooral over wat zich achter de schermen afspeelt.
Uiteraard kan U zelf Uw bemerkingen, Uw vragen en Uw suggesties kwijt via deze blog... Tot schrijfs ?!
Je kan alle mogelijkheden van Massembre ontdekken op
www.massembre.be
directe link
  • massembre
  • Foto
    Enkele foto's van het vakantiecentrum Massembre. We hebben zo 9 gebouwen, lekker eten, een fantastische waterplaza, een schitterende speeltuin, ... Méér weten en/of reserveren: ga naar www.massembre.be. WELKOM !
     
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Massembre
    Een weekendje Ardennen ?!
    Budgetvriendelijk vakantiecentrum voor jeugdgroepen, scholen, seminaries en gezinnen.
    25-09-2007
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Vergaderen...
    Klik op de afbeelding om de link te volgen Deze week is weer zo'n vergaderweek... evalueren, plannen, afspreken, .... het hoort er uiteraard ook bij. Vandaag ben ik in Nieuwpoort met de drie andere directies van Spa, Zandhoven en Nieuwpoort zelf. Op de middag sluit de voorzitter van het KMI (overkoepelend orgaan van de huizen) zich bij ons aan, want we vieren zijn afscheid. Ook de voorzitters van de beheerscomités van de vier centra zullen aanwezig zijn. Geert Depondt is voor mij een man van jaren ongelimiteerde inzet en vooral ook van interesse voor de evolutie van Massembre. Bedankt Geert !

    25-09-2007 om 00:00 geschreven door Rob Devlieghere


    >> Reageer (0)
    24-09-2007
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Weer een stevige week...
    Klik op de afbeelding om de link te volgen Vandaag maandag -met een heerlijk zonnetje vanmorgen- verwachten we al 400 jongeren. Die vertrekken bijna allemaal woensdag en dan komen d'er weer 560 anderen in de plaats tot vrijdag. Heavy dus. Volgend weekend ontvangen we dan weer 160 gezinnen en families...
    Wie hier ook een hele week logeert, is een mycologische kring op zoek en studie naar paddestoelen. Een beetje oneerbiedig noemen we hen 'de champignons'; een toffe groep die elk jaar terugkomt, want in de buurt zijn tientallen soorten paddestoelen te vinden. Spijtig dat het dit jaar té mooi weer is, waardoor er niet veel te vinden zijn...
     

    24-09-2007 om 09:03 geschreven door Rob Devlieghere


    >> Reageer (0)
    23-09-2007
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Indian summer ...
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Dit weekend genieten we van een nazomertje om duimen en vingers af te likken; een heerlijk zomerweertje.
    Dat vinden zeker onze klanten ook; ze hebben oeverloos geluk en genieten met volle teugen. Wandelingen, dierenpark bezoek, kinder avonturenparcours, waterplaza, ... het kan niet stuk. Er is ook een weekend rond het thema 'treinen'; ook dat heeft succes door de verschillende bezoekjes in de omgeving aan alles wat met treinen te maken heeft.
    Een ploeg van Kazou logeerde hier ook: vroegere monitoren... ondertussen gezinnen met kinderen; wat zij hier vroeger beleefden als monitor, wordt overgedragen aan de volgende generatie. En die blijken d'er nog evenveel van te genieten. Prettig om constateren.

    23-09-2007 om 13:19 geschreven door Rob Devlieghere


    >> Reageer (0)
    21-09-2007
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Val d'Ardenne
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    We hadden een uitvoerig contact met de commercieel verantwoordelijke van Val d'Ardenne, een Frans bedrijf dat de verschillende Offices du Tourisme tussen Givet en Charleville Mézière overkoepeld in opdracht van het Communauté des Communes. Opdracht: het commercialiseren van de toeristische atracties.
    Intressant dus, ook voor Massembre, want in Frankrijk zijn er geen logementsmogelijkheden voor groepen van méér dan 20 personen; of het wordt héél duur in hotels.
    Dus we vinden mekaar wel, zowel in het aanbod als in de prijzen. Ze zijn ook op zoek naar permanente vernieuwing, dus dat beloofd voor de toekomst. We herkennen er Massembre in... en vermits ik nu ook voorzitter ben van het Officie du Tourisme van Hastière, zitten er zeker uitwisselingsmogelijkheden en eventueel gezamenlijke initiatieven in....

    21-09-2007 om 08:49 geschreven door Rob Devlieghere


    >> Reageer (0)
    20-09-2007
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Burlen
    Klik op de afbeelding om de link te volgen Weet U wat burlen is ?
    Wel, kom eens op weekend in Massembre, dan kan je sinds begin september - en dat duurt nog tot begin oktober- de herten horen burlen.
    Het is immers bronstijd. Hun gewei -dat jaarlijks afvalt- is ondertussen terug volgroeit, en de mannetjes zijn dus klaar om zoveel mogelijk wijfjes rond zich te verzamelen.
    Ze eten amper, en stoten diepe geluiden uit, die -als je ze de eerste keren hoort- door merg en been gaan; dat gaat de hele dag en nacht door.
    Binnenkort zullen ook de gevechten beginnen om de wijfjes. Ik hoor dan 's nachts de geweien kletteren. Het gaat er hevig aan toe.
    Resultaat: de sterkste mannetjes mogen eerst kiezen ...
    Al die moeite ! Om dan onmiddellijk daarna in het jachtseizoen terecht te komen ...!   

    20-09-2007 om 10:20 geschreven door Rob Devlieghere


    >> Reageer (0)
    19-09-2007
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Wissel
    Klik op de afbeelding om de link te volgen Vandaag vertrekt er een school en komt er een andere toe... Een wekelijks ritueel eigenlijk.
    Nog even overlegd met Fun Adventure die scholen begeleidt bij apenbrug, deathride, rappel, pamperpaal, ....: zijzelf én de klant tevreden. Goed gewerkt dus.
    Met Massembre hebben we zo'n aantal partners; die moeten allemaal wel goed werken, want zij zijn mede ons uithangbord. Want ook al leggen we zelf onze klanten in de watten met een prachige kamer, zeer lekker eten en een klantvriendelijke service, als onze partners niet hun best doen, is de klant ontevreden. En wordt dus Massembre negatief geëvalueerd... en dat hebben we natuurlijk liever niet.
    Daarom ook dat we regelmatig overleggen en hier en daar wat bijspijkeren; maar in bijna alle gevallen levert hun werk ons tevreden klanten op. Gelukkig maar. 
     

    19-09-2007 om 17:05 geschreven door Rob Devlieghere


    >> Reageer (0)
    18-09-2007
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Maison du Tourisme
    Klik op de afbeelding om de link te volgen Een goedgevuld centrum -zoals gezegd meer dan 400 klanten- levert een fijne drukte op. Fijn en druk gaat misschien niet helemaal samen, maar met een goede organisatie loopt dat toch als een trein.
    Vandaag ontvangen we het Maison du Tourisme van Dinant: ze vertegenwoordigen vijf gemeenten: Anhée, Dinant, Hastière, Onhaye en Yvoir. Ze komen -eindelijk zou ik zeggen- kennismaken met Massembre. Ongekend is toch altijd een beetje onbemind. We gaan hen rondleiden, en alle mogelijkheden van Massembre beschrijven, opdat ze een goede publiciteit voor ons zouden maken, als nodig. Daarenboven proberen we met hen tot goede samenwerkingsovereenkomsten te komen voor de toekomst.
    En nu ik voorzitter ben van het Office du Tourisme van Hastière is samenwerking bijna voor de hand liggend; ik hoop alleszins op een tof overleg.
    Deze namiddag dan een vergadering met het onderhoudspersoneel: even terug de puntjes op de i zetten en betere taakaafspraken maken. De planning voor het najaar komt natuurlijk ook ter sprake. 

    18-09-2007 om 10:03 geschreven door Rob Devlieghere


    >> Reageer (0)
    17-09-2007
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Vandaag naar de 400 klanten
    Gisteravond een héél gezellig én lekker etentje met het personeel ! Het was àf; en een fijne speech van onze voorzitter erbovenop... meer moet dat niet zijn.
    Het was dan wel een uur of één toen we naar huis gingen, vanmorgen was het voor de meesten vroeg dag want vandaag komen er 400 klanten toe, verdeeld over drie scholen.
    Dat wordt werken uiteraard: met volle goesting !
    Vanmorgen hadden we ook Ondernemingsraad in Brussel met de vier centa van de CM. Alles vlotjes verlopen en geen problemen. Dat is ook meegenomen.
      

    17-09-2007 om 16:03 geschreven door Rob Devlieghere


    >> Reageer (0)
    16-09-2007
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Dank U personeel !
    Klik op de afbeelding om de link te volgen Massembre had een schitterende zomer; ik heb het niet zozeer over het weer -daar zwijgen we best over- maar over de twee maanden vakantie van alle Kazou-kinderen in Massembre (de 11-13 jarige kinderen van de leden van de CM).
    In totaal logeerden hier een goede 6.500 kinderen en monitoren om te genieten van een unieke thema-vakantie: van aqua-splash over indianen, expeditie, avontuur, .... We hebben ze 60 dagen zien genieten. Dat kan uiteraard maar door de fantastische inzet van zoveel vrijwilligers van Kazou zelf: van de nationale verantwoordelijken, over de coördinatie in Massembre tot de vakantieverantwoordelijken en monitoren. Zonder hen is vakantie zelfs niet denkbaar: proficiat !
    Maar ook 'mijn' personeel droeg hier zijn -alleszins waardevolle en entousiaste- steentje toe bij. Ik kan getuigen dat het 'rimpelloos' verliep: 30 personeelsleden en een goede 70 jobstudenten zorgden ervoor dat het àf was ! 1000 x bedankt !
    Daarom ook dat we ons personeel vanavond uitnodigen op een etentje in één van de beste restaurants van Dinant: 'La Broche'. En dat in aanwezigheid van onze voorzitter Bart Vandendriessche (en zijn lieve vrouw Anita) van het Beheerscomité die er een speechke zal houden om hen allen te bedanken.
    We doen zeker met hetzelfde entousiasme voort: elke dag, elk weekend. Massembre wil de klant omringen met de beste zorgen en er voor blijven zorgen dat je echt op vakantie bent ! 

    16-09-2007 om 12:08 geschreven door Rob Devlieghere


    >> Reageer (0)
    14-09-2007
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.De kogel door de kerk !
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Berichtje van de architecten: maandag wordt de openbare aanbesteding publiek gemaakt !!!
    Dat wil zeggen dat we definitief starten met de constructie van de nieuwe keuken/restaurant/bar !
    Oef, het is ons gelukt; weliswaar enige vertraging door een aantal obstructies langs hier en langs daar, maar het belangrijkste is: we beginnen.
    Als we onszelf mogen geloven, dan ziet de planning er als volgt uit: begin december start de afbraak van het ex-zwembadgebouw, februari verplaatsen we de speeltuin (op de plaats van het afgebrokene) en in maart beginnen we aan de nieuwbouw. En als alles loopt zoals gehoopt en gepland dan nemen we onze intrek in het spiksplinternieuwe gebouw vanaf begin 2009.
    We duimen voor een strikte opvolging van de werken.

    14-09-2007 om 14:44 geschreven door Rob Devlieghere


    >> Reageer (0)
    13-09-2007
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Filmpje voor website
    Klik op de afbeelding om de link te volgen In augustus namen we een filmpje op voor onze website. Het filmpje moet wervend weergeven wat je in Massembre allemaal kan doen. 
    Een tof gezin - papa, mama en drie kinderen- werkten een heel weekend om Massembre op een toffe manier in beeld te brengen. Daarbij nog de camaraman en enkele vrijwilligers... een hele crew. 
    We hebben nu film voor anderhalf uur. Die wordt nu gecomprimeerd tot drie minuten. Gisteren zocht ik er klassieke muziek bij...
    We wachten allemaal met spanning het resultaat af. Als het filmpje on line staat, melden we dat zeker ! 

    13-09-2007 om 10:24 geschreven door Rob Devlieghere


    >> Reageer (0)
    12-09-2007
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Audit
    Klik op de afbeelding om de link te volgen Massembre ontving zijn HACCP audit; dat is de doorlichting in verband met de opvolging van de hygiënenormen in de keuken en het restaurant.
    Vermits we binnenkort aan de bouw van een nieuwe keuken en restaurant beginnen, laat ik even de infrastructurele opmerkingen (waar we momenteel toch niets aan kunnen doen) buiten beschouwing. Als het gaat over de wijze van werken en het omgaan met voeding -zowel in keuken als in restaurant- , dan halen we een méér dan prima resultaat !
    Dat is een opsteker, want zo'n audit gebeurt zonder aankondiging vooraf; dus dien je elke dag de nodige aandacht te besteden aan hoe er gewerkt wordt in de keuken en restaurant. Prima dus. Een pluim voor beide equipes.

    12-09-2007 om 15:32 geschreven door Rob Devlieghere


    >> Reageer (0)
    11-09-2007
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Herfstgevoel
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Hier in Massembre begin je de herfst al te voelen. Veel mist 's morgens in de vallei, tot een uur of tien vochtig en kil, hopend op een straaltje zon.
    Voor de groepen die hier logeren is het een ervaring die ze niet kennen, iets nieuws.
    Zowel een lagere school uit Oudenaarde als een hogeschool uit Brussel ontdekken al volop Massembre en zijn mogelijkheden. Daar komt woensdag nog een middelbare school uit Vilvoorde bij en een seminarie uit Brussel. En in het weekend volgen dan weer families en groepen.
    Massembre zelf bereidt al de grote op stapel staande werkzaamheden voor: het ex-zwembad wordt einde november afgebroken, daarna verplaatsen we de speeltuin en start de constructie van een nieuwe keuken/restaurant/bar. Dat vraagt dus heel wat voorbereiding, o.a. het sorteren van wat nog bruikbaar is voor Massembre.

    11-09-2007 om 10:25 geschreven door Rob Devlieghere


    >> Reageer (0)
    10-09-2007
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Terug van vakantie
    Klik op de afbeelding om de link te volgen Voilà, fris en vrolijk terug in Massembre !
    Een weekje niet aan Massembre denken (alhoewel...) en genieten van de Ardennen. Enkele dagen in Montenau in de chambres d'hôtes van mijn broer en schoonzus, en enkele dagen in Chiny in de Gaume bij vrienden die ook een chambres d'hôtes hebben. Heerlijk.
    Maar met een Belgisch weertje... drukt dat toch een beetje het vakantiegevoel.
    Massembre zelf is niet op vakantie, integendeel.
    Na het vertrek van de laatste 700 Kazou vakantiegangers op 1 september, mocht Massembre al onmiddellijk enkele scholen en een seminarie verwelkomen.
    Het voorbije weekend noteerden we al heel wat gasten én een huwelijk van de dochter van een personeelslid.
    Deze en vorige week wordt er nog hard gepoetst, hersteld, gepland, ... zodat het najaar perfect kan verlopen.
    We halen deze week 270 klanten: een lagere en een middelbare school, een hogeschool en een seminarie. Dat ziet er goed uit.
    We hebben trouwens al een goed gevoel bij de cijfers die we zullen neerzetten tegen het einde van het jaar. Massembre staat goed op de sporen, denk ik.
    En deze week wordt de openbare offerte uitgeschreven voor de bouw van onze nieuwe keuken/restaurant/bar. Dat wordt spannend.

    10-09-2007 om 10:43 geschreven door Rob Devlieghere


    >> Reageer (0)
    01-09-2007
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.De blogger een weekje in vakantie !
    Ik voel dat het tijd is dat ik er even tussenuit ben. Ik neem een weekje vakantie ... in de Ardennen; alleen op een ander adres.
    Je zal dus van mij een weekje niets horen; ik neem zelfs mijn laptop niet mee, zodat ik er even helemaal tussenuit kan zijn.
    Vanaf 10 september hoop ik de draad weer te kunnen opnemen.
    Tot binnenkort !

    01-09-2007 om 12:55 geschreven door Rob Devlieghere


    >> Reageer (1)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Daar komen ze !
    Klik op de afbeelding om de link te volgen Eerst dit: vannacht werd ik gewekt door het eerste burlen van de herten in het Massembre bos. Het is een vreemd geluid (iets tussen wat een koe doet en het balken van een ezel die blijft steken ! ???). Enfin, het kondigt in ieder geval de bronstijd, de paartijd aan van de edelherten. Binnenkort kan je ook 's nachts de 'gewei-gevechten' horen tussen de herten, die elk enkele reeën rond zich willen krijgen. Boeiend hoor.
    Vanmorgen dan: iedereen vroeg op, want er moet gepakt en gepoetst worden. Tegen 9 uur al drie gebouwen, de andere 9 moeten netjes zijn tegen tienen. Want in Massembre komen er maandag al  nieuwe klanten !
    Om half negen een mini buitje, maar voor de rest: droog met waterzon. Dat wil zeggen dat we deze week eigenlijk de mooiste periode van de zomer hadden ...
    Terwijl iedereen nog speelt vanmorgen en middagmaalt, voel je toch al dat afscheid nemen niet eenvoudig is, terwijl je ook wel merkt dat de gedachten al naar thuis gaan. Afscheid nemen van je vrienden (triest) maar thuis verwachten ze je met open armen (tof).
    We geven ze nog een foldertje mee, want we hopen de kinderen (en de ouders) hier nog eens terug te zien.
    Bedankt aan de coördinatie en aan alle monitoren: het was een fijne week !

    01-09-2007 om 11:59 geschreven door Rob Devlieghere


    >> Reageer (1)
    31-08-2007
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Grijs luchtje...
    Klik op de afbeelding om de link te volgen Vandaag 30 % kans op regen Twisted Evil ; we duimen ervoor dat het niet in Massembre is. Ook al hangt er een potdicht grijs wolkendek ...
    Vandaag worden de laatste pikniks gemaakt, want morgen, ja, morgen, is het definitief over. Niet alleen deze laatste vakantieweek, maar ook de hele grote vakantie met zijn negen vakantieweken waarin meer dan 6.000 kinderen en monitoren hun hartje ophaalden in Massembre.
    Waas en Dender trok gisteren nog naar de grotten op expeditie, Brussel speurde de nachtelijke hemel af, Limburg ging noch expeditie-gewijs spannend overnachten in het bos, Mechelen ging zwemmen, Leuven kajakte en vlotte vlotjes dat het een lieve lust was, Jomba crosste het go-cart parcours onderuit en Antwerpen indiaande (bestaat dat woord ?) en speelde de pannen van het dak in Massembre.
    De coördinatie zit met zijn hoofd al volop bij de afbraak van al de extra opgezette initiatieven: expeditie-bos, go-cart parcours, tipi-kamp, funzone, alle sport-en spelkoffers, de opruim in het bos, de opruim van de gebouwen door de groepen, het vertrek van de bussen, ... een hele klus.
    Terwijl het personeel van Massembre gewoon verder doet: de klant is er nog steeds, tot het laatste moment willen we die met de nodige zorg omkaderen, vriendelijk en punctueel zijn. Vanavond een super succesvolle menu: verse groentensoep, fritjes met stoofvlees op Vlaamse wijze met sla en als dessert een ijsje !
    Vanavond de laatste avond dus; dat voel je. Er leeft sinds vanmorgen zo'n soort uitgelatenheid waarvan je aanvoelt: het was goed, eigenlijk willen we dit zo houden. Maar iedereen weet dat dat niet kan. Alleen een heel fijne herinnering blijft achter, om nooit te vergeten.
    Zo kregen we vanmorgen een mailtje van een koppel dat mekaar hier 31 jaar geleden leerde kennen. Ze zijn al 25 jaar getrouwd. Daarom willen ze terug naar Massembre komen ! Ik hoop dat zo'n mooie herinnering zich ook in de harten van alle kinderen nestelt.    

    31-08-2007 om 09:28 geschreven door Rob Devlieghere


    >> Reageer (0)
    30-08-2007
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Genieten maar !
    Klik op de afbeelding om de link te volgen Einde augustus voel je 's morgens al de beginnende kilte van een herfstmorgen. Als de klok negen slaat, is die flauwe kou al weer voorbij, want de zon warmt al snel heel Massembre op. Ja, terug zon vandaag ! Dat wil zeggen dat we het record van deze vakantie breken: zes dagen zonder regen ! En volgens de weerberichten blijft het mooi tot het einde van de week...
    Eén van de aanwezige Kazougroepen zijn de Jomba's (Jongeren met bijzondere aandacht); jongeren die speciaal begeleidt worden omwille van hun handicap. Ze worden extra omkaderd door meer monitoren om te zorgen dat ook zij de vakantie van hun leven meemaken. Ik hoorde dat ze gisteren zo van het zwemmen genoten hebben in het zwembad van Givet !
    Vandaag lopen de programma's nog steeds op volle toeren (zie ook vorige verslagen). Als je de stralende gezichten ziet van de kinderen na bijvoorbeeld een kletsnatte pretpartij in de Waterplaza, dan voel je je zelf ook al gelukkig.
    Gisteravond stond er verse groentensoep, kalkoengebraad met champignonsaus, gebakken aardappeltjes en als dessert meloen op het menu ! Smullen dus.
    Speciaal vandaag: het thema 'space' kijkt vanavond naar de sterren. In Massembre gaan dan alle lichten uit (dat op zichzelf al !) en met enkele telescopen en een onderlegde begeleider sterrenkijker, blijven de kinderen op tot middernacht (!) om de hemel af te speuren naar sterren, de maan, Venus, de sterrenbeelden, satelieten, ... Spannend.
    In Surice, waar het tentenkamp van de tweedaagse stond, is alles al opgeruimd. De laatste groep logeerde daar eergisteren; de straffe coördinatieploeg liet er alle tenten neer en transporteerde die naar Massembre; het is een voorsmaakje van de gigantsiche opruim die ons zaterdag nog te wachten staat als de vakantie definitief ten einde is.
    Maar eerst nog genieten van vandaag , morgen en overmorgen!

    30-08-2007 om 09:49 geschreven door Rob Devlieghere


    >> Reageer (0)
    29-08-2007
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Nog altijd zon !
    Klik op de afbeelding om de link te volgen Niet alleen aan de hemel, maar ook in elk kinderleven hier in Massembre. Als je dat gefikfak, gewriemel, gesjouwel, geheimen verklappend, zingend, lachend, moppen tappend, lopend, crossend, .... volkje bezig ziet, dan denk ik: dit benadert gelukkig zijn ! Het herinnert mij aan mijn eigen Kazou vakantie met de 11-jarigen in een toch wat verouderde school in Lummen; wat we deden weet ik niet meer, maar dat het plezant was en dat we een toffe monitor hadden: dat herinner ik me nog levendig. Die monitor heette Leo. Er zat daar toen ook een pauw; Leo maakte ons wijs dat die pauw hem altijd riep (luister maar eens naar de roep van een pauw, precies 'Leo') en wij geloofden dat...
    Gisteren vergat ik te vermelden dat Brussel naar het Space Centre in Transinne ging; een fantastische dag blijkbaar, waar ze de space shuttle bezochten, op virtuele reis gingen door het heelal, de moonwalk, de multi-ax en de draaistoel uitprobeerden en tot slot hun eigen raket lanceerden. Tof hoor ! 
    Ook vergat ik het indianendorp: die leven als echte indianen met de waarden en normen zoals het hoort; een toffe monitorenploeg, een fijne keukenequipe en tal van activiteiten tot en met een zelfgemaakte sauna... daarbovenop de zon en dit kamp kan niet stuk !
    En dan zijn er nog de dagelijkse faits-divers: pinkje gebroken, kwaadgeworden jongetje gaat lopen, jongen bijna in de dakgoot gekropen,... maar ook 'Mijnheer, het is hier héél lekker eten', een 'goedemorgen' van een kleine die je niet kent, ....
    Vandaag genieten de kinderen opnieuw van het expeditiebos en een overnachting onder de sterren in open lucht, Fun Adventure, kajakken en vlotten (de Lesse heeft weer haar normale peil), de funzone, de waterplaza, ...
    De indianen brengen zelfs een bezoekje aan het dierenpark van Massembre; ze staan er letterlijk tussen de everzwijnen, de herten, de damherten en de reeën. Beeld je in: met je emmertje maïs voor zo'n immens hert met een enorm gewei ! Je zou voor minder staan trillen als een riet  ... en achteraf, ja, achteraf vertel je natuurlijk dat je geen schrik had, dat je hem nog had willen strelen maar dat er iemand in je weg stond, dat je zelfs op zijn rug zou durven zitten, dat je ....

    29-08-2007 om 10:14 geschreven door Rob Devlieghere


    >> Reageer (0)
    28-08-2007
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Wat doen ze vandaag ?
    Klik op de afbeelding om de link te volgen Om jullie een idee te geven wat de kinderen vandaag bij een waterzonnetje (vanmorgen) gaan beleven, even een opsomming.
    Antwerpen vertrekt op 2-daagse naar Surice: 12 km stappen langs een riviertje, dan barbecue, kampvuur, in tenten slapen, ontbijt en piknik maken, en terug op stap tot Massembre.
    Waas en Dender zit vanmorgen op de Funzone en de Waterplaza (zie onze website) en gaan vanavond op expeditienacht. Dat is in het bos van Massembre een hut als onderdakje maken om te slapen (tussen alle bosgeluiden...spannend !); ze hebben barbecue vanavond en morgenvroeg ontbijt in het bos. Morgen gaan ze -echt als een expeditie- vanuit het bos op stap naar de grotten van Nichet om die te verkennen in het pikkedonker (alleen met helm en een pitslampje erop ... spannend).
    Limburg trekt de hele dag met Fun Adventure op: apenbrug, death-ride, klimmuur, rappel, pamperpaal, zwierende balken en duobalken (zie website). Dat is moed en durf, de hele dag !
    Leuven en Mechelen gebruiken om beurt de hele dag het go-cart parcours en organiseren spannende activiteiten. Vanavond hebben ze beiden ook een barebecue.
    Zoals je merkt, verhuizen de groepen van hier naar daar; de coördinatie zorgt ervoor dat er overal genoeg voorzieningen zijn, dat er geen twee groepen hetzelfde doen, dat het nodige materiaal ter plaatse is, .... Maar ook de verpleging is stand-by en de monitorenbar (die mogen/moeten zich ook eens ontspannen) voor vanavond wordt al voorbereid; vanavond is daar overigens een danswedstrijd ! Asjeblief. 
    En Massembre ? Die volgen dat soms hectische gebeuren al poetsend, eten makend, telefonerend, afsprekend, facturerend, opruimend, .... Zo heeft iedereen op tijd zijn eten, is zijn kamer gepoetst en kan de volgende activiteit probleemloos doorgaan.
    De kinderen dromen en hopen niet anders: dit is fun !

    28-08-2007 om 09:44 geschreven door Rob Devlieghere


    >> Reageer (0)


    Gastenboek
  • Vraagje..
  • Bericht voor Aline Beniest
  • tskilt da wok nietn aan
  • blog

    Druk op onderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek


    Archief per maand
  • 09-2009
  • 08-2009
  • 07-2009
  • 06-2009
  • 05-2009
  • 04-2009
  • 03-2009
  • 02-2009
  • 01-2009
  • 12-2008
  • 11-2008
  • 10-2008
  • 09-2008
  • 08-2008
  • 07-2008
  • 06-2008
  • 05-2008
  • 04-2008
  • 03-2008
  • 02-2008
  • 01-2008
  • 12-2007
  • 11-2007
  • 10-2007
  • 09-2007
  • 08-2007
  • 07-2007
  • 06-2007
  • 05-2007
  • 04-2007
  • 03-2007
  • 02-2007
  • 01-2007
  • 12-2006
  • 11-2006
  • 10-2006
  • 11--0001

    E-mail mij

    Druk op onderstaande knop om mij te e-mailen.



    Blog als favoriet !

    Nog enkele foto's van Massembre...
    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto


    Blog tegen de regels? Meld het ons!
    Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!