Foto
Rob Devlieghere, directeur van Massembre, hoopt een goede en prettige communicatie te kunnen opzetten tussen U en Massembre.
Massembre is een fantastisch plekje in de Ardennen (voorbij Dinant) en op de Franse grens (op 3km van het Franse stadje Givet). 
Heeft U Massembre nog niet ontdekt; of was U hier al eens als klant ? In beide gevallen: Hartelijk Welkom !
Ik wil U graag regelmatig wat vertellen over Massembre; en vooral over wat zich achter de schermen afspeelt.
Uiteraard kan U zelf Uw bemerkingen, Uw vragen en Uw suggesties kwijt via deze blog... Tot schrijfs ?!
Je kan alle mogelijkheden van Massembre ontdekken op
www.massembre.be
directe link
  • massembre
  • Foto
    Enkele foto's van het vakantiecentrum Massembre. We hebben zo 9 gebouwen, lekker eten, een fantastische waterplaza, een schitterende speeltuin, ... Méér weten en/of reserveren: ga naar www.massembre.be. WELKOM !
     
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Massembre
    Een weekendje Ardennen ?!
    Budgetvriendelijk vakantiecentrum voor jeugdgroepen, scholen, seminaries en gezinnen.
    15-07-2009
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Lekker weertje !
    Klik op de afbeelding om de link te volgen Véél zon, lekker briesje, grote voorbijtrekkende stapelwolken. Dit kennen we: dit moet België zijn ...
    Leuven duikelt voor zijn laatste volle dag het bos in met Fun Adventure. Ze hadden die spannende dignen al eerder in de gaten deze week, maar eindelijk is het aan hen.
    Zuid-West Vlaanderen en Brugge houden vanavond hun barbecue in het openlucht amfitheater. Het zal zalig zijn met een uniek zicht op de heuvels met bossen en weiden in Frankrijk; onwaarschijnlijk, maar in het hele plaatje (met een zicht over enkele kilometers ver en in een straal van bijna 180°) loopt er geen enkele weg, staat er geen enkel huis. Mooi !
    Limburg komt straks thuis van hun tweedaagse; hun barbecue en kampvuur waren perfect gisteren.
    Alle andere groepen blijven in Massembre vandaag: het wordt nog snel de go-carts, de funzone, de waterplaza, het dierenpark, het avontuurlijk parcours, het riviertje, ... of andere prettige dingen in het 140 ha grote bos !
    De indianen vieren vanavond hun totemisatie; elk kind krijgt een totem. De moni's geven elk kind een naam van een dier dat hen op het lijf geschreven lijkt; op een positieve manier wordt uitgedrukt wat voor persoon je bent (geworden). Mooi symbool.
    Vanavond overal feestjes: drankje, chipje, muziek, dansje, ... tot in de late uurtjes (ze sluiten af om 22 uur, hoor). Dan bed in en morgenvroeg opruimen !
    Beste papa's en mama's: ze komen eraan !
    Gisteravond kwam zo'n kleine spuiter me spontaan zeggen: mijnheer, ik heb al heel de week héél lekker gegeten. Voilà, meer moet dat niet zijn om je gelukkig te voelen.  

    15-07-2009 om 11:22 geschreven door Rob Devlieghere


    >> Reageer (2)
    14-07-2009
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Quatorze juillet
    Klik op de afbeelding om de link te volgen Vandaag Franse nationale feestdag. Gisteravond dus vuurwerk in Givet op 3 km. Vermits Massembre op een hoogte ligt en Givet in het dal van de Maas, kunnen we dat vuurwerk meemaken. Ik weet niet wie er allemaal gekeken heeft.... Antwerpen alleszins, want die gingen sterren kijken.
    Vandaag gaat Zuid-West Vlaanderen op de vlotten; een afdaling van Houyet tot Gendron op de Lesse. Met zo'n weer is dat zalig !
    Brugge verdwijnt in het bos met Fun Adventure op eenzame en spannende hoogte om je schrik te overwinnen, de anderen te laten zien dat je het ook kan, het ook durft, en gewoon voor de pret natuurlijk.
    Limburg vertrekt op tweedaagse; kronkelend riviertje volgen, steile klimmetjes, scherpe dalen in een heel smalle vallei. Dan eerst in Soulme en daarna in Surice aankomen. Je wassen aan één kraantje, naar toilet in zo'n chemisch ding, dan aanschuiven aan de barbecue en op de grond zitten om te eten, het kampvuur aansteken en genieten met je maatjes...
    Oostende zien we straks aankomen van die tweedaagse: moe en afgepeigerd; maa na een douchke, even op het bed liggen, enkele mopjes en wat kattekwaad klaart de hemel zeker op. En dan eens lekker gaan eten.
    De andere groepen blijven vandaag in Massembre; genoeg pret en plezier mogelijk. Dat lees je in onze vorige verslagjes; eventueel klik je in onze website op 'actief in Massembre' en dan vind je daar de nodige fotootjes van die aktiviteiten.
    En morgen is het al de laatste volle dag ! Wat vliegt de tijd.

    14-07-2009 om 10:26 geschreven door Rob Devlieghere


    >> Reageer (1)
    13-07-2009
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Impressie op de middag
    De zon schijnt en het is lekker warm. Even het fototoestel en enkele kiekjes.
    Ons nieuw restaurant is prachtig in de zon !
    Een groep komt aan voor het middagmaal.
    De coördinatrice geeft haar Boris eten terwijl de rest nog vlug wat uitleg geeft over de te volgen weg...






    13-07-2009 om 12:49 geschreven door Rob Devlieghere


    >> Reageer (2)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Daar is de zon !
    Klik op de afbeelding om de link te volgen Het is gelukt ! De zon heeft het vanmorgen gewonnen op de dreigende regenwolken. En ze kondigen fijne warme dagen aan; we zijn al weer gelukkig.
    Een deel van Limburg en Brugge buitelen met Fun Adventure de hele dag het bos in. Spannend op 10 meter hoogte over bijvoorbeeld de apenbrug. Die is over de vijver gespannen en passeert rakelings langs een fontein die 12 meter hoog spuit. Het minste windje waait fijn water over je body; heerlijk met dat zonnetje. Onder jou spelen tientallen kinderen in de waterplaza, een speelvijver met speeltuigen.
    Leuven komt vandaag terug van de expeditie na een bezoek aan de grotten van Nichet in Frankrijk. Vanmorgen ontbijten in het bos waar ze vannacht -hopelijk- toch een beetje geslapen hebben; pick-nick maken in een al warm zonnetje en dan op stap. Nog een 8-tal km afmalen en ze zijn terug in Massembre. Wordt het een douche of een duik in de waterplaza ? Tegen het avondmaal zijn die zeker al weer fris voor nieuwe avonturen.
    Oostende vertrekt op tweedaagse; dat wordt een warmere tocht dan de kinderen die gisteren vertrokken. Morgen wordt het zéker zweten, want dan stijgen de temperaturen nog met enkele graden. Maar vanavond zal het buiten lekker zwoel zijn bij de barbecue en het kampvuur op de hoogvlakte van Surice.
    Meetjesland zien we straks aankomen van tweedaagse; moe na een twaalftal kilometer. Ook zij springen zeker de waterplaza in en lopen daarna als dartele jonge hondjes weer rond.... misschien met hier en daar een blijn die door de verpleegdienst verzorgd werd.
    Hier in Massembre zijn er altijd twee vrijwillige verplegers aanwezig om alle kleine ongemakken op te lossen: een wespensteek, een teek, een schaafwonde, in geval van ... naar de dokter of zelfs het hospitaal. Enfin, julie kinderen zijn veilig omringd. Bij ernstige zaken wordt je natuurlijk direct op de hoogte gebracht. Dus géén nieuws, is goed nieuws !
    De indianen en een deel van de groepen blijven in Massembre; er is genoeg te doen !
    Antwerpen heeft vandaag zelfs een hele spacedag met een specialist. Vanavond wordt dat bijvoorbeeld sterren en planeten kijken met grote telescopen. Hopelijk geen wolken. En dan pas tegen middernacht in je bed. Daarom zullen ze ook pas als laatsten om 9 uur komen ontbijten morgen.
    Het wordt weer genieten vandaag ! 

    13-07-2009 om 09:34 geschreven door Rob Devlieghere


    >> Reageer (4)
    12-07-2009
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Zondag... een beetje vochtig
    Klik op de afbeelding om de link te volgen Vochtig wel, niet echt nat. Wel af en toe een bui en vrijwel zwoel... ook al is het maar 18 °. Belgische zomer ?
    Limburg trekt er vandaag met een pick-nick en Fun Adventure op uit in het bos: bibberen en beven op een -beveiligde- 10 meter hoogte. Daarvoor trek je een klimpakje aan met de nodige veiligheid.
    Zuid-West Vlaanderen trekt ook met pick-nick naar het prachtige zwembad van Givet; een goede drie kwartier lopen en dan: een kinderbad, een jacuzzi, een 'echt' zwembad, een buitenbad, beach-volley, een grote glijbaan, drie kleinere glijbanen met water-remmer, ...
    Leuven vertrekt op expeditie voor twee dagen. Vanavond bouwen ze hun kamp in het expeditiebos, genieten van een barbecue, spannende verhalen zeker, en dan op je matje in je slaapzak; proberen te slapen, geluiden horen, weer wakker schieten, proberen te slapen, opnieuw geluiden horen, .... tot je van vermoeidheid toch in slaap valt. Een andere groep van Leuven komt al terug van die tweedaagse expeditie. Zij bezochten vandaag de grot van Nichet in Frankrijk. Zonder licht maar met een helm en een pitslamp dwalen in een grot... ze werden er stil van !
    Meetjesland vertrekt op 2-daagse naar Surice. Via het kronkelende riviertje de 'Hermeton' belanden ze na 12 km eerst in Soulme; één van de 24 mooiste dorpjes van Wallonië. Dan gaan ze op de hoogte bij Surice barbecuen en kampvuur maken... en dan in slaap vallen met je vrienden: heerlijk !
    Brugge komt vandaag terug van die tweedaagse: uitgeput ! Een douchke, elk verhaal over blijnen, wilde dieren, diepe dalen en ontzettende hoogtes wordt straffer met de minuut. Tegen middernacht lijkt het zeker of ze de Himalaya overgetrokken zijn.
    De indianen blijven het leven leiden van zo'n groep. Mooie principes die ze ook echt in de realiteit proberen om te zetten. Hoe overeen komen, wat met afval, met netheid, met initiatief, hoever gaat mijn persoonlijke vrijheid, samen afwassen, ... boeiend.
    Antwerpen en Oostende blijven vandaag in Massembre. Een bezoek aan het dierenpark: letterlijk oog in oog met een hert met zo'n enorm gewei dat groter is dan jezelf. Daar sta je dan, met je emmertje eten, terwijl dat reuzenbeest zijn kop in je emmertje  steekt; zo dicht was je nog nooit bij een hert. Om nooit te vergeten !
    Of op de waterplaza, de funzone, het avontuurlijk parcours, de go carts...
    Nog altijd géén ongevallen -houden zo- en amper traantjes van heimwee. Het draait prima !  

    12-07-2009 om 16:39 geschreven door Rob Devlieghere


    >> Reageer (2)
    11-07-2009
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.11 juli...
    Klik op de afbeelding om de link te volgen 11 juli is wel de Vlaamse feestdag, maar voor U en voor mij waarschijnlijk een gewone werkdag. Hier in Wallonië is daar uiteraard niets van te merken.
    Erg bewolkt vandaag, wat stofregen, slechts 13 ° vanmorgen. Dus iedereen een truitje aan en erin vliegen.
    Zuid-West Vlaanderen gaat vandaag kajakken op de Lesse, van Gendron naar Anseremme (bij Dinant); als je niet nat wordt, heb je het zeker lekker warm van al dat peddelen.
    Oostende trekt er met Fun Adventure op uit in het Massembre-bos; apenbrug op 10 meter boven de vijver, een 80 meter lange death-ride, ... super beveiligd, hoor.
    Leuven vertrekt met picknick op expeditie. Dat wordt de hele dag een stevige tocht; tegen een uur of drie komen die in het expeditiebos aan, maken zelf hun kamp, genieten er van een lekkere barbecue en overnachten daar. De geluiden van de nacht doen de rest; de hardste roepers worden dikwijls de stilsten ! Luisteren naar de uil, het wilde everzwijn, misschien een ree, een vos, ... wie weet.
    Antwerpen leeft in hogere sferen vandaag; binnen hun thema 'space' is het hun hoogdag. Met zijn allen naar het Space Centre in Transinne: op het programma o.a. de 'moonwalk', het besturen van een shuttle, het lanceren van een raket ...
    Brugge vertrekt op tweedaagse. Met zijn 135 met de bus naar Hermeton; vandaar wordt het riviertje gevolgd. Een smal padje naast het kronkelende riviertje, soms steil dalen met behulp van koorden, dan weer klimmen, ...12 km aan een stuk. Deze namiddag komen ze aan in Surice, een prachtig dorpje. Even buiten dat dorp bovenop een heuvel, met een prachtig uitzicht tot 30 km ver, zullen ze vanavond barbecuen en een groot kampvuur maken; dat wordt héél gezellig. Daarna slapen in tenten.
    De indianen verkennen vandaag de hele omgeving; een indiaan moet zich kunnen oriënteren ! Ze houden zich ook bezig met hun eigen kledij maken, ...
    Meetjesland blijft vandaag in Massembre; spelletjes, vermoedelijk de go-carts of de waterplaza... wie weet.
    Alle foto's van alle groepen vind je op onze website bij 'Was je d'er maar' en dan 'Foto's van de week'. Vind je zoon of dochter !  

    11-07-2009 om 10:24 geschreven door Rob Devlieghere


    >> Reageer (5)
    10-07-2009
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.De echte start
    Klik op de afbeelding om de link te volgen Iedereen geïnstalleerd in een nette kamer, al een avondmaal én ontbijt achter de rug, al kennis gemaakt met de monitoren en andere jongens en meisjes.... tijd om er in te vliegen.
    Meetjesland bijt vandaag de spits af met de speciale aktiviteiten. Zij maakten vanmorgen al hun pick-nick, want zij zijn de hele dag het bos in met Fun Adventure; waaghalzerijen op hoog niveau. Zoals de apenbrug, de death-ride, de pamperpaal, ... uiteraard onder strikte beveiliging en met de hulp van beroeps animatoren.
    Alle andere groepen blijven vandaag in Massembre. Het wordt zeker een heel fijne dag met veel spel en fun. In Massembre zelf staat een avontuurlijk parcours van 2 km lang, een waterplaza (speeltuin in het water), de funzone (springkastelen, trampolines en waterschuifbaan), go-carts, 140 ha bos, een dierenpark, het kan niet op. Voeg daar nog de creativiteit van de monitoren aan toe, een bewolkte hemel zonder regen én een zachte temperatuur... dan weet je dat het voor kinderen tof wordt !  

    10-07-2009 om 10:17 geschreven door Rob Devlieghere


    >> Reageer (5)
    09-07-2009
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Daar gaan ze ... Daar komen ze !
    Klik op de afbeelding om de link te volgen Het is 14 uur; de meeste nieuwe groepen zijn al aangekomen. En de meeste bussen staan vertrekkensklaar om naar huis te rijden na een -hopelijk voor iedereen- heerlijke week. Bijblijven zal vooral:het bijna altijd mooie weer, de schitterende activiteiten, het lekkere eten, de mooie gebouwen, de goede monitoren en monitrices, de perfecte organisatie, ...
    Wel thuis en kom eens een weekendje logeren met je kinderen in Massembre !
    We verwelkomen vandaag Meetjesland (102 kinderen en monitoren), Zuid-West Vlaanderen (62), Oostende (94), Leuven (54), Antwerpen (44), Brugge (135), Limburg (85), de indianen en de coördinatieploeg.
    Het wordt vandaag installeren, uitpakken, gebouw en bed zoeken, mekaar wat leren kennen, Massembre ontdekken (liefst 140 ha), en zoveel meer !
    Vanaf morgen zal ik dagelijks wat info uit Massembre neerpennen in deze blog: de activiteiten, wat wetenswaardigheden achter de schermen en vooral de sfeer trachten over te brengen: het is hier fantastisch voor jullie kinderen ! Een voorsmaakje op de foto: een heuse speeltuin in het water !
    Vanaf dag 2 's avonds hopen we alle foto's van de verschillende groepjes on line te zetten; die vind je bij 'Was je d'er maar' en 'Foto's van de week'.
    Tot morgen !

    09-07-2009 om 14:06 geschreven door Rob Devlieghere


    >> Reageer (5)
    08-07-2009
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.De laatste volle dag !
    Klik op de afbeelding om de link te volgen Maar het wordt geen uitbollen !
    Na de forse regenbuien tot gisteravond laat, klaarde het erg laat op, en sliep iedereen die buiten lag (de tweedaagse en de expeditie) toch droog.
    Brugge vind je vandaag in de kajaks en op de vlotten op de Lesse tussen Houyet, Gendron en Dinant. Het is frisjes, maar het regent niet; dus niet nat worden en hard peddelen is de boodschap. En ondertussen genieten.
    Een groepje van Antwerpen, eentje van Midden-Vlaanderen en één van Limburg beleven de spannendste avonturen met Fun Adventure. Zo is er bijvoorbeeld de 'pamperpaal': je klimt op een boomstam tot 10 meter hoogte. Dan ga je daarboven bibberend op een klein platformpje staan en dan spring je in het ijle naar een trapeze. Twee mogelijkheden: je hebt die trapeze of je hebt ze niet. In geval één ben je héél fier; in geval twee ben je zo beveiligd dat je niet naar beneden dondert.
    Brugge gaat met een deel van zijn groep naar het prachtige zwembad in Givet (Frankrijk).
    En groep 2 uit Limburg komt terug van tweedaagse: moe en hopelijk voor hen geen regen onderweg.
    De indianen krijgen vanavond hun totem. De monitoren overleggen onderling welke naam het best past bij elk kind. Het wordt een plechtig, intens moment waarop persoonlijk over jou iets heel moois gezgd wordt. Uniek als belevenis en zingevend.
    Als de kinderen en monitoren niet op uitstap zijn, beleven ze honderd en één dingen in Massembre zelf. Uiteraard zijn er de bossen:  140 ha creativiteit ! Er is ook het dierenpark met herten (met immense geweien), reeën, damherten en everzwijnen. Die gaan eten geven, is al een schitterende activiteit op zich. Er is de waterplaza (een speeltuin in het water), het avontuurlijk parcours van 2 km lang, het go-cart parcours en de funzone (trampolines, springkastelen en buikschuifbaan). Er liggen voetbal- en basketveldjes, de monitoren kunnen tientallen spelen uitlenen, ...
    En vanavond wordt het de laatste avond: overal feestjes met optredens, muziek en dans. Er wordt zelfs een gigantische fuif georganiseerd voor alle 820 kinderen en monitoren in de feestzaal. Het orgelpunt na 7 dagen intens genieten.
    En morgen... dat is voor morgen....

    08-07-2009 om 10:13 geschreven door Rob Devlieghere


    >> Reageer (4)
    07-07-2009
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Dinsdag... nog lang niet aftellen !
    Klik op de afbeelding om de link te volgen In de berichtjes die jullie sturen hoor ik papa's en mama's al verlangend uitkijken naar donderdag.... Wees echter gerust, je zoon of dochter denkt nog lang niet aan naar huis gaan.
    Zelfs al gebeurt er af en toe toch een ernstiger ongevalletje, naar huis gaan: NEE ! Gisteren een sleutelbeenbreuk, ouders gecontacteerd, jongen wil in Massembre blijven, zo plezant is het! Na overleg blijft hij, de monitoren zorgen voor een 'zeer voorzichtige behandeling' !
    Vandaag is Turnhout gaan kajakken en vlotten op de Lesse; met het iets frissere weer zeker héél plezant. Bouw maar eens zelf een vlot met drie camion autobanden, drie planken en wat touw; en dan de Lesse af met drie man op zo'n quasi stuurloos 'ding'. Je peddeltje helpt een beetje: pure waterpret.
    Antwerpen is met Fun Adventure de bossen in: death-ride (80 m naar beneden zoeven), apenbrug (op 14 meter hoogte over de vijver en nat worden door de fontein), de klimmuur, de zwevende balken, ...
    Limburg 2 vertrekt op tweedaagse naar Surice: na een vermoeiende tocht op een prachtige plek toekomen, water bij de vleet drinken, een heerlijke barbecue, een kampvuur ...
    Brugge en Turnhout houden vanavond een uitgebreide barbecue in het amfitheater, gevolgd door allerlei eigengemaakte acts, zang, muziek... allemaal in openlucht met een prachtig zicht op Frankrijk.
    Zuid-West Vlaanderen komt terug van de expeditie: met een helm met pitslamp een prachtige grot verkennen in Frankrijk: waw !
    Midden-Vlaanderen Gent komt straks aan van hun tweedaagse: vermoedelijk afgepeigerd. Een lekkere douche zal hier wonderen doen.
    Van de indianen die in hun tipi's logeren op een km van de gebouwen -midden in het bos naast het riviertje- geen nieuws. Het gaat daar dus perfect. We zien alleen alle dagen hun kookploeg en die zijn wild enthousiast. Wat wil je meer ?
    En, weet U, 's avonds bouwen de monitoren -behalve zij die wacht hebben- een feestje onder het motto 'de boog moet niet altijd gespannen staan'.
    Wel -gisteravond was ik erbij- het was fantastisch. Iedereen verkleed, elk verbond zijn act, dansen, een pintje, ... tot half twee (zie foto). En dan het bed in want vandaag staan die 820 kinderen daar wel terug !

    07-07-2009 om 14:49 geschreven door Rob Devlieghere


    >> Reageer (3)
    06-07-2009
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Al maandag !
    Klik op de afbeelding om de link te volgen Het is al maandag. Het is mij gisteren en eergisteren niet gelukt om te bloggen. Soms is het zo druk dat het er niet van komt, en dat ik blij ben dat ik thuis kan neerploffen. Gisteren heb ik dan een dagje vrij genomen.... vandaar.
    Op zaterdag 4 juli ging een groep van Brugge kajakken en vlotten op de Lesse en de andere groep ging zwemmen. Limburg ging heel de dag op pad met Fun Adventure, Midden-Vlaanderen ging naar het Euro Space Centre, Zuid-West Vlaanderen ging op expeditie en sliepen in zelfgemaakte 'kampen' in het bos. Het andere deel van Limburg trok op tweedaagse naar Surice. De indianen trokken de bossen in.
    Op zondag 5 juli ging Midden-Vlaanderen met Fun Adventure op stap, Turnhout ging kajakken en vlotten, Aalst ging sterren kijken, Zuid-West Vlaanderen kwam terug via de grotten van Nichet, Antwerpen vertrekt op tweedaagse naar Surice en Limburg komt terug van die tweedaagse !
    En dan zijn we nu maandag. Bericht van het kajakbedrijf: door de overvloedige regen van gisteren (in Massembre heeft het enkel wat gedruppeld!) mag er niet gekajakt worden want de waterstand is te hoog ! Dat wil ook zeggen dat er niet kan gevlot worden. Brugge wordt geherprogrammeerd: bussen afzeggen, alternatief programma... Alles wordt naar morgen geschoven: opnieuw bussen vastleggen, bellen met het kajakbedrijf, met de bussen, een extra picknick morgen, .... Even heavy, maar dat is weeral gelukt.
    Limburg 1 gaat met Fun Adventure op pad: apenbrug, klimmuur, death-ride, pamperpaal, ... spannend!
    Midden-Vlaanderen vertrekt op tweedaagse; ze worden met de bus in Hermeton afgezet. Daar volgen ze het riviertje de 'Hermeton' tot Soulme (12 km). Een echt bergriviertje, smal paadje, sterke afdalingen en klimmetjes (soms met koorden !), het beleven waard dus. Dan gaan ze nog enkele kilometers tot Surice waar een tentenkamp hen wacht boven op een heuvel. Een uitzicht langs alle kanten tot 30 km ver. Daar krijgen ze een fijne barbecue en houden ze een kampvuur. En dan bed in, want morgen moet er opnieuw gestapt worden !
    Zuid-West Vlaanderen gaat op tocht en belandt straks in het expeditiebos; daar maken ze kampen en slapen er in open lucht (de geluiden van de nacht doen de rest... hier leven immers nog adders, everzwijnen, reeën en herten, bunzing, egels, konijnen, ... in het wild). Zij krijgen ook nog een barbecue: heerlijk.
    Antwerpen komt vanavond afgepeigerd van de tweedaagse; ik ben al benieuwd naar hun straffe verhalen !
    En de indianen leven het leven van de indianen; ze hebben al hun kleren gemaakt, proberen als groep fijn samen te leven (afspraken maken, bijeenzitten om te evalueren, nieuwe plannen maken, ...) 's Nachts is het er frisjes; een dekentje of slaapzak lossen alles op uiteraard. En naast hun tenten loopt de Massembre, een ondiep riviertje dat zorgt voor de nodige pret.
    Oh ja, ons nieuw restaurant. De self service loopt perfect; er is héél véél keuze waardoor geen enkel kind kan zeggen dat hij het niet lust... en toch is er hier en daar eentje die amper at de eerste twee dagen. Door de honger eten die ondertussen alles, hoor.  

    06-07-2009 om 00:00 geschreven door Rob Devlieghere


    >> Reageer (6)
    03-07-2009
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Een vliegende start !
    Klik op de afbeelding om de link te volgen Het is ons gelukt ! Het eerste gigantische avondmaal (voor 820 personen) is als een fluitje van een cent verlopen. Lekker en veel keuze. En met de hulp van alle monitoren en de coördinatieploeg ging het vlotjes.
    Achter de schermen nog wat probleempjes, maar daar heeft niemand wat van gemerkt.
    Gisteravond hield ik mijn traditioneel welkomstwoordje (mét drankje) voor de monitoren. Maak je niet ongerust: er zijn altijd twee monitoren bij toerbeurt bij de slapende kinderen.
    Vanmorgen dan alle uitgeslapen kinderen terug aan het ontbijt en vanmiddag aan het middagmaal. Ook dat verliep prima: we zijn gerodeerd !
    Vandaag ging Zuid-West Vlaanderen al op Fun Adventure met hun piknik: de hele dag buiten op de pamperpaal, de death-ride, de klimmuur, ... Turnhout nam een picknick mee en trok al naar het zwembad van Givet. De andere verbonden blijven in en rond Massembre. Met dit weer zijn daar de succes-stories uiteraard de waterplaza (speeltuin in een vijver), de funzone (trampolines, springkastelen en waterschuifbaan) en het 2 km lange avontuurlijk parcours.
    En de 'indianen' van Waas en Dender genieten in hun tipi's; het is er warm, héél warm. Maar 's nachts is het er ook het meest fris: tussen de bomen, naast het riviertje de 'Massembre'. 
    Warm, héél warm; dus verfrissing is zeker nodig. In de vergadering met de vakantieverantwoordelijken werd het al uitvoerig aangekaart: water drinken én insmeren tegen de zon, petje of hoedje, ...

    03-07-2009 om 15:20 geschreven door Rob Devlieghere


    >> Reageer (6)
    02-07-2009
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Daar gaan we... zomer 2009 !
    Klik op de afbeelding om de link te volgen Vandaag start voor Massembre -onder een prachtig blauwe hemel en 30°- de vakantie 2009.
    Liefst 810 kinderen en monitoren komen vandaag toe. Nadat vorig weekend heel wat vrijwilligers de nodige voorbereidingen troffen, kwam gisteren de coördinatieploeg toe om de puntjes op de 'i' te zetten voor de eerste week. Straks verwachten we de eerste bussen uit Brugge (136 personen), Zuid-West Vlaanderen (84), Turnhout (96), Midden-Vlaanderen (101), Limburg (198), Antwerpen (134) en Aalst (42).
    Ik ga proberen U dag na dag te informeren over wat er zoal reilt en zeilt met al deze kinderen die hopen op een fantastisch verblijf met toffe monitoren, een goed bed, een attractief programma, fijne vrienden en uiteraard lekker eten !
    Voor dat laatste is Massembre verantwoordelijk. Voor ons nieuw restaurant dat we nog maar een week aan het inlopen zijn, wordt het vanavond de vuurdoop. Alles werd tot in de kleinste details voorbereid, het zou dus als een fluitje van een cent moeten lopen...
    Ik hou jullie op de hoogte ! 

    02-07-2009 om 11:31 geschreven door Rob Devlieghere


    >> Reageer (4)
    30-06-2009
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Opening
    Vorige vrijdag: officiële opening van onze nieuwe keuken, restaurant en bar. Geen regen, wel gedruppel; net iets te veel om buiten te blijven. Dus iedereen met zijn drankje naar de nieuwe bar.
    Daar neemt eerst Mr. Rudolphe Bastin, voorzitter van vzw Domaine de Massembre en voorzitter van MC Luik, het woord. Hij licht de geschiedenis van het sociaal toerisme en specifiek van Massembre toe. Daarna neem ikzelf het woord en bedank uitvoerig allen die dit hebben mogelijk gemaakt, vooral dan de vaste leden van de werfvergadering; hen zetten we in de bloemen !
    Daarna was het aan de minister om de laatste steen te leggen... de minister liet zich verontschuldigen en de man van het kabinet komt pas later. Dus geen laatste steenlegging...
    Dan neemt Mr. Jan Hoet het woord en onthult het kunstwerk van Jan Tahon.
    En daarna trekken alle 350 genodigden naar het onwaarschijnlijk lekkere  warm en koud buffet, met aansluitend een dessertenbuffet. Alle drank gratis ! Heerlijk dus. Tot de vroege uurtjes !
    Voor onze grote groep klanten voorzien we in september en oktober 2 speciale openingsweekends. 11-13 september wordt het eerder een cultureel programma en 16-18 oktober een CM-fit weekend met vooral sportieve invalshoek. Wie geïnteresseerd is, kijkt even op onze agenda en vindt daar uitgebreid alle voordelen voor deze uitzonderlijke klantenweekends met een uitgebreid aanbod in de prijs inbegrepen !

      

    30-06-2009 om 16:52 geschreven door Rob Devlieghere


    >> Reageer (0)
    22-06-2009
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.In gebruikname !
    We werken in het nieuwe gebouw !
    In het weekend hadden we een 60-tal klanten en vanaf vandaag ontvangen we 350 kinderen en hun leerkrachten. De kop is er af. We zetten nog één en ander op punt.... maar het draait al prima.
    Alle klanten drukken hun bewondering uit voor het prachtige gebouw en de mooie aankleding ! En natuurlijk valt de uitgebreide keuze in de self service zeker in de smaak.
    Vanaf volgende week gaan we naar 750 kinderen en monitoren. Dus deze vuurdoop is wel even nodig !
    Een impressie met foto's.






    22-06-2009 om 17:10 geschreven door Rob Devlieghere


    >> Reageer (0)
    19-06-2009
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.We zijn er !
    Klik op de afbeelding om de link te volgen Gewoon even kort voor de nieuwsgierigen: vanavond vrijdag koken we, eten we en drinken we in het spiksplinternieuwe gebouw ! Oef, het is gelukt.
    De keuken wordt vandaag nog volop gepoetst, de inhoud van de magazijnen, van de koelkasten en van de diepvriezers wordt overgebracht.
    De self-service is gepoetst en opgestart, het restaurant is gepoetst, de meubelen zijn aangekomen, de lampen hangen....
    Vanmiddag nog de bar. Tot gisteren waren ze daar nog tegels aan het vervangen en het barmeubel aan het installeren. Vanaf 14 uur vliegen we er met zijn allen aan en tegen 16 uur gaat de bar waarschijnijk open.
    De omgevingswerken schieten goed op, maar die hebben nog wel een weekje nodig om af te werken. Daarna moet daar de speeltuin nog verplaatst worden.
    En nu ga ik vlug naar de vergadering want de technieken (verwarming, elektriciteit, verluchting, sanitair, ...) worden opgeleverd.
    Ik voel mij al een beetje meer ontspannen; het is gelukt !

    19-06-2009 om 10:53 geschreven door Rob Devlieghere


    >> Reageer (1)
    16-06-2009
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Etentje personeel
    Klik op de afbeelding om de link te volgen Zondagavond zijn we met het personeel gaan eten in Falaën: restaurant Le Chession. Een aanrader !
    Het was ook zo'n prachtige zomeravond waar we er maar een tiental per jaar van hebben. Aperitiefje buiten, heerlijk voorgerechtje, hoofdgerecht en dessert overgoten met lekkere wijn. En dan nog een koffietje, een pousse café... Heerlijk zo onder collega's die een echte equipe vormen. Een sfeer om van te genieten.
    Ik hou dan ook altijd een klein speechke om het 30 koppige personeel te bedanken voor hun inzet; dat wordt geapprecieerd en tilt zo'n etentje toch even op een ander niveau. Het gaat immers in de eerste plaats om 'dankuwel' en 'laten we genieten van ons samenzijn'. En dat is ook aardig gelukt.
    En, zoals ik gisteren al schreef, zijn we er maandag weer serieus aan gevlogen ! 

    16-06-2009 om 09:40 geschreven door Rob Devlieghere


    >> Reageer (0)
    15-06-2009
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.De aftrap is gegeven.
    Klik op de afbeelding om de link te volgen Dit wordt één van de 'hotste' weken van Massembre. Vrijdag moet er immers gekookt worden in onze nieuwe keuken, gegeten in ons nieuw restaurant en gedronken in onze nieuwe bar.
    Op een haar na zullen we het halen, hoop ik.
    Terwijl de keuken nog verder wordt geïnstalleerd, de freonleidingen nog worden aangesloten, de omgeving wordt heraangelegd, de lampen nog worden opgehangen, de muren nog worden geschilderd, .... kwamen vanmorgen al de tafels toe van ons nieuw restaurant. 
    Niet eenvoudig want alle toegangen worden betegeld... dan maar via de noodtrap en alle personeel inschakelen.
    Na een weekend van prachtig weer, begon het hier vanmorgen te regenen... binnen de kortste keren een slijkboel. En vermits er een 60-tal personen op de werf rondlopen, is het ook binnen een slijkboel geworden... en het is nog maar 9 uur !
    Dus: zoals vorige week al gezegd: poetsen, poetsen, poetsen !
    Maar 't zal mooi zijn als het af is; daarom al deze foto van de nieuwe inkom !   

    15-06-2009 om 09:07 geschreven door Rob Devlieghere


    >> Reageer (1)
    12-06-2009
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Historisch moment !
    Vanmiddag hebben de laatste klanten in het oude restaurant gegeten, is er de laatste keer gekookt in de oude keuken (zie onderstaande foto's) ! Het gebouw van 45 jaar oud wordt in schoonheid verlaten. Alleen de receptie en onze burelen blijven nog in dit gebouw.
    Tot het volgende project ! In de oude keuken willen we de receptie en de burelen onderbrengen; als dat gebeurd is, wordt het oude restaurantgebouw afgebroken en de omgeving heraangelegd...
    Het sluiten en volgende week openen van een ieuw restaurant, keuken en bar zijn toch keerpunten in de geschiedenis van Massembre.
    Maar om dàt rond te krijgen sluit Massembre vanaf vandaag tot en met 19 juni om de hele verhuis te kunnen organiseren. Voor het personeel is het vooral een week poetsen, poetsen en nog eens poetsen in het nieuwe gebouw !
    Maar ook in eigen beheer moeten we nog één en ander in orde brengen: spiegels hangen, toiletrolhouders, bewegwijzering, geluidsinstallatie, verhuis van combi-steamers, verhuis van voeding, van magazijnen, inrichting van de bar....
    Ondertussen is er sinds gisteren water en elektriciteit in het nieuwe gebouw. Volgende week wordt alles opgestart wat te maken heeft met verluchting, verwarming, keukentoestellen, afwasmachines, ...
    En we zullen volgende week zeker niet alleen zijn op de werf, want één en ander dient nog door verschillende onderaannemers afgewerkt.
    Kwestie dus van met zijn allen het hoofd koel te houden !  




    12-06-2009 om 13:34 geschreven door Rob Devlieghere


    >> Reageer (0)
    10-06-2009
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Jongens, jongens, ....
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Wat we allemaal meemaken...
    Gisteren sleurt een kraanman de hoofdwaterleiding over ! Geen water meer met 270 man in huis; verdorie. Maar met enthousiast personeel is zo'n klusje tegen de avond opgeklaard. Wel wat 'bruin water' in het begin, maar het leed is ondertussen geleden.
    Vanmorgen: andere kraanman, andere plaats: de telefoonkabel over. Geen telefoon, geen internet. Enfin, ondertussen ook opgelost.
    We blijven volhouden !
    En het goede nieuws: vandaag zijn we al aan de eerste beurt stofzuigen begonnen in het nieuwe restaurant ! 't Gaat af geraken... 

    10-06-2009 om 18:01 geschreven door Rob Devlieghere


    >> Reageer (1)


    Gastenboek
  • Vraagje..
  • Bericht voor Aline Beniest
  • tskilt da wok nietn aan
  • blog

    Druk op onderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek


    Archief per maand
  • 09-2009
  • 08-2009
  • 07-2009
  • 06-2009
  • 05-2009
  • 04-2009
  • 03-2009
  • 02-2009
  • 01-2009
  • 12-2008
  • 11-2008
  • 10-2008
  • 09-2008
  • 08-2008
  • 07-2008
  • 06-2008
  • 05-2008
  • 04-2008
  • 03-2008
  • 02-2008
  • 01-2008
  • 12-2007
  • 11-2007
  • 10-2007
  • 09-2007
  • 08-2007
  • 07-2007
  • 06-2007
  • 05-2007
  • 04-2007
  • 03-2007
  • 02-2007
  • 01-2007
  • 12-2006
  • 11-2006
  • 10-2006
  • 11--0001

    E-mail mij

    Druk op onderstaande knop om mij te e-mailen.



    Blog als favoriet !

    Nog enkele foto's van Massembre...
    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto


    Blog tegen de regels? Meld het ons!
    Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!