Inhoud blog
  • We zijn terug!
  • Reis naar Syros
  • vertrek naar Syros
  • Syros
  • Naar syros en Tinos
    Beoordeel dit blog
      Zeer goed
      Goed
      Voldoende
      Nog wat bijwerken
      Nog veel werk aan
     
    nuttige info!
  • SeniorenNet.be
  • Liros familie pension
  • Zoeken in blog

    Nieuws De Morgen
  • Abdi, Evenepoel of Neuville Sportman van het Jaar en Kopecky, Thiam of Vidts Sportvrouw
  • Pidcock crost deze winter niet, ook deze ‘habitués’ blijven weg uit het veld of beperken zich tot een kort programma
  • Ruim 3.000 kinderen omgekomen in kostscholen voor inheemse Amerikanen
  • Het is vreemd dat een anti-islamterrorist geen moskee viseert, maar wel een kerstmarkt
  • Biden, steeds ouder en trager, kiest ervoor om in zijn laatste weken van het presidentschap over één belangrijke kwestie te zwijgen
  • Dat dader Taleb A. mogelijk de islam haat, blijkt moeilijk te aanvaarden voor sommige Vlaams Belangers
  • Wie was de ex-first lady van Syrië, Asma al-Assad? ‘Ik ben de echte dictator’
  • Asma al-Assad presenteerde zich als Syrische vrouw met westerse idealen ? tot ze haar ware aard toonde
  • ‘Soms word ik overspoeld door verdriet, maar dat duurt nooit lang’: actrice Joke Devynck
  • Belangrijke ontdekking voor patiënten met long covid: dit veroorzaakt aanhoudende spierklachten
    Foto
    Een interessant adres?
    Laatste commentaren
  • Zaterdaggroetjes (annelien)
        op We zijn terug!
  • werken en zweten (roberto en danielle)
        op HITTEGOLF!!!!!!!!!!
  • mrs (Sigrid)
        op morgen met verlof
  • see you (cafe ophokplicht)
        op eindelijk!
  • 500ste bezoeker (nicole)
        op op naar de vijfhonderdse!
  • Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Willekeurig SeniorenNet Blogs
    idabagus
    blog.seniorennet.be/idabagu
    Mijn favorieten
  • naamanimaties&blinkiesvankim
  • Foto
    Mijn favorieten
  • seniorennet.be
  • pension-familiehotel "LIROS"
  •   


    live in greece
    meer moet dat niet zijn
    leven op het eiland rhodos,onderweg,heen en weer,en af en toe een receptje.
    10-11-2005
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.salu en tot nog eens.
    Klik op de afbeelding om de link te volgen .

    10-11-2005 om 00:00 geschreven door peclai  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    08-11-2005
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.meer dan 300 bezoekers!

    kalispera,
    ik zag vandaag onze bezoekersteller op meer dan 300 staan.ik dacht,dedju,das straf,de vrienden blijven precies geintresseerd,er komen er zelfs nog bij.vandaag nog een maailtje gekregen van een lezer uit ergens in zuid frankrijk,heel tof.
    straks wordt ik nog wereldberoemd.
    vandaag een toffe dag gehad,het was hier terug hoogzomer.daarom maar rustig de tuin gefreesd,enkele bomen gesnoeid,citroenen en appelsienen geplukt om mee te nemen naar belgie.en morgen in de tuin van een vriend(we hebben hier niets anders)nog enkele killootjes tomaten en wat prinsesseboontjes gaan plukken.
    die ons weten wonen kunnen gerust eens langs komen,vanaf volgende week maandag,de souma staat klaar met een beetje mezzé.


    zo,dat was het dan weer,

    kalinicta sas.

    08-11-2005 om 19:11 geschreven door peclai  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    07-11-2005
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.de laatste werkzaamheden.

    kalispera,

    vandaag druk bezig geweest,de dag begon met een bezoekje aan de bank en aan onze advocaat,de verkeersbelasting voor volgend jaar moet betaald,maar daarvoor mogen we morgen nog eens teruggaan.het tijdsverbruik voor zulke zaken ligd hier een klein beetje anders dan in belgie,heen en weer rijden naar de stad ,ongeveer 46 Km.,enkel,duurd hier al vlug twee uur,parkeren in de stad tijdens de kantooruren is bijna onmogelijk,en als we dan een plaatsje gevonden hebben,moeten we de rest dan maar te voet afleggen.
    terug thuis ben ik begonnen,dik tegen mijn goesting,de groentenplanten te verwijderen,deze dragen nog zoveel vruchten dat het echt erg is deze te verwijderen,maar ja wat moet,moet.
    en dan morgen de frees der in,alles goed verluchten,een beetje winterbemesting en klaar is petros.
    dan nog een beetje verven,en beginnen met de winterberging.

    je ziet,ik ben nog goed bezig,groetjes

    kali nicta.

    07-11-2005 om 19:02 geschreven door peclai  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (1)
    06-11-2005
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.alles veranderd.
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    kalispera sas.
    alles veranderd,het weer,de natuur,en wij van de middelandse- naar de noordzee.
    en ik heb er geen spijt van.
    we zien de vrienden terug,en ik wil in oostende naar het concert van "vaya con dios".
    en dan veranderd verdomme ook noch de lucht van stralend blauw naar grijs bewolkt
    .(alhoewel dat ook niet mis is)
    kalinicta,petros.

    06-11-2005 om 00:00 geschreven door peclai  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    04-11-2005
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.mythos
    kalispera sas,(allemaal een goede avond)

    een poosje geleden,
    een bevriend koppel van ons,beslist om hun 25 jarig huwelijksjubileum in griekenland te vieren,en vraagd ons of wij een goed hottelletje kennnen.

    dus,het wordt rhodos.

    direct de eerste dag leren ze met ons enkele van onze griekse vrienden kennen,en natuurlijk loopt het 's avonds een beetje uit de hand.(koppel vrienden zijn lustige limburgers!)

    de volgende morgen vraagd E.;zeg P.van gisteren avond herinner ik mij nog enkel:kosta,michalis,manolis,en kiriakos.maar wie was ook weer MYTHOS,?


    mythos is grieks bier
    kallinicta sas.(allemaal ne goeien avond.)

    04-11-2005 om 17:39 geschreven door peclai  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.onder ons!
    kalimera sas

    gehoord in de heren W.C.

    heb je niet geleerd je handen te wassen na het plassen?

    Néé,ik heb geleerd niet op mijn handen te plassen!

    jasas

    04-11-2005 om 09:30 geschreven door peclai  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    03-11-2005
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.weer of geen weer!

    kalimera.
    het regent,ze zeggen hier dat het goed is voor de olijven die kortelings worden geoogst.
    ik weet het nog niet zoo zeker maar ik weet zeker dat je er nat van wordt.
    al bij al is dat wel plezierig dan zijn we al een beetje voorbereid op het normale weer in belgie.
    en ik kan ook eens een dagje zalig niets doen en een beetje de literator spelen.
    straks een eenvoudig pastaatje maken en een rundsstoofpotje maken voor morgen.
    't valt dus best mee,zo een regendagje.
    'k zal volgende keer het receptje geven voor het stoofpotje,als het een beetje meevalt.
    jasou

    03-11-2005 om 09:19 geschreven door peclai  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    02-11-2005
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.zeer mooi maar koud.

    kalimera sas,(goede morgen allen)

    al enkel dagen zeer mooi maar ook zeer koud weer,de temperatuur daald snachts tot 12°.das verdekke fris voor de tijd van't jaar.zeker omdat ik gisteren en vandaag twéémaal per dag de beton voor de car-port moet bewateren omdat die niet te vlug zou opdrogen.

    ik heb een lekker roereitje gemaakt;
    snij enkele kleine aubergines in schijfjes,een kleine paprika in reepjes en enkele tomaten in feine blokjes,kruiden met peper en zout en kruidenmix(zeer fijn)en laat dit alles zachtjes stoven in een flinke scheut olijfolie.
    voeg hierbij enkele duchtig geklutste eieren toe en roeren maar,wanneer klaar serveren met enkele sneden zwart brood.

    kalli orexi,ke jasou,(eet smakelijk,en salu)

    02-11-2005 om 06:59 geschreven door peclai  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    30-10-2005
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.op reisvoorbereiding.

    zullen we dan maar eens ons vertrek voorberijden?
    volgende maand is het zover,op 10 november schepen we in op de "BLUE STAR".
    dan begint het eerste deel van onze reis naar de winter.
    deze super ferry brengt ons tijdens de nacht naar de haven van pereus(athene)waar we smorgens na het ontbijt zullen toekomen.
    dan gaat het voor een korte rit van ongeveer 235 Km. naar de haven van patras.
    we schepen daar in op de "SUPER FAST" ferry naar ancona(italie) waar we de volgende dag uitgeslapen en uitgerust toekomen.
    en dan begint het echte werk.
     stoppen we via bologna,milaan ,como,in italie en vervolgens luzern in zwitserland stoppen we in stans voor een overnachting,dit ritje bedraagd zo ongeveer 661 Km.
    en dan de laatste trip;
    via bazel ,strasbourg,luxemburg,brussel naar middelkerke waar we na een kleine 780 Km. zullen thuiskomen,hopelijk vinden we nog een restaurantje open waar we nog even lekker kunnen gaan eten om te bekomen van onze trip.

    vandaag geen receptje ,dat zal voor morgen zijn;roerei met aubergine, paprika,en tomaat.

    jasou.

    30-10-2005 om 08:19 geschreven door peclai  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    29-10-2005
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.grondwerken

    juist 2 dagen motorgeronk achter de rug,oorzaak?
    grondwerken tot uitbreiding van de tuin,waarvoor we een lagergelegen terras,dat nog bezaaid was met rotsblokken,moesten laten opruimen.
    dat wordt onze latere moestuin.de grootse rotsen zijn machinaal verwijderd maar nu moet ik er nog de kleinere met de hand vantussen halen,wat nog een hele opdracht wordt.
    dan hebben we ook nog een stuk van 8mx3.7m laten afgraven,daar wordt dan een betonnetje van een 20 tal cm. gegoten en kan ik dan volgend jaar een karport met berging maken.dat is dus gegarandeerd ammussement voor volgend jaar.
    nog even vlug een receptje voor een winterslaatje,gisteren getest!

    lachanosalat;

    een wortel,fijngeraspt vermengen met citroensap en lookpoeder,daarbij een in blokjes gesneden appel toevoegen.

    bij mayonais verse fijn gesneden dille,currypoeder,en comijn toevoegen.

    nu een stuk witte kool zeer fijn snijden en daarbij het wortelmengsel en het mayonaise mengsel toevoegen,ook rozijntjes horen erbij,en dan dit alles goed vermengen.plaats afgedekt een uurtje in de koelkast en dien op als vegetarische maaltijdsalade,zeer lekker met een stukje stevig roggebrood.

    eet smakelijk,jasou.

    29-10-2005 om 06:38 geschreven door peclai  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (1)
    23-10-2005
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.coucoua!
    coucoua(geen afrikaans scheldwoord!)

    ik kocht hier enkele jaren(4à5?)geleden een fruitboompje waarvan ik na aankoop al snel de naam was vergeten.toen die vorig jaar zijn eerste welriekende vruchtjes begon te geven dachten we,nu zal er hier wel ergens iemand zijn die deze vrucht kent,maar nee nog niet.

    dit jaar,nog meer vruchten en groter van formaat,komt me daar ne garagist die in australie geleefd heeft de oplossing leveren,"ouwawa"in het africaans,coucouja,of maracouja in het nederlands.deze zou volgens internet info uit de familie van de passieflora komen.

    darom een kleine beschrijving;de boom is nu ongeveeer 1m90 hoog,laagstam,bolvormige kruin,met bruin-roodgroene bladeren,takken groeien in alle richtingen.
    de vruchten zijn peervormig,hebben een gele kleur,en zijn ongeveer de grote van een ei.zeer sterke reuk en aroma,en zijn heel lekker in een fruitkoktaail.

    als iemand iets meer afweet van deze vrucht zou ik dat wel graag willen te weten komen.

    nu nog vlug een pastareceptje;

    fruit een beetje ui en knoflook in olijfolie,voeg daarbij grof gesneden champignons,en laat dit enkele minuten zachtjes stoven.doop dait alles met een glas witte wijn en flink wat room,laat aan de kook komen,en even inkoken.kruid dit met peper,zout en fijngesneden vers venkelkruid.v oeg hierbij voorgekookte mosseltjes(uit de schelp) en verse noordzee garnalen, en werk af met vers grof geraspte parmezaan.heerlijk bij alle soorten pasta!

    vlug aan tafel en smakelijk eten,jasou.(dag in't grieks)

    23-10-2005 om 08:06 geschreven door peclai  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 2/5 - (1 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    15-10-2005
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.het einde nadert(van ons verblijf hier)

    het begint hier zo een beetje op zijn laatste poten te lopen,op 10 november vertrekken we terug naar belgie waar we op 14.11 gezond en wel willen aankomen.maar éérst zal er hier een beetje moeten gewerkt worden.het schrijnwerk moet geverfd,dat is toch wel snel enkele(4à5)dagen werk.
    dan moeten de olijven geplukt worden en naar de pers gebracht.de tuin moet gefreesd worden.en we moeten inkopen gaan doen,alle zaken die we van hier meenemen naar belgie zoals;olijfolie(rechtstreeks van de producent,ik heb zelf niet genoeg)metaxa,souma,zeezout.



    dat is dus wel een hoopje te doen.

    toch wil ik u nog een typisch grieks receptje meegeven,lichtjes aan
    gepast;GEMISTA;
    lekker gevulde paprika en tomaat(niet in de oven maar in de stoofpot)
    neem rundsgehakt,een fijngesneden uitje,4à5 teentjes knoflook en bak dit alles samen onder voortdurend roeren.voeg peper,zout,gemengde kruiden en royaal oregano toe.voeg ook voorgekookte rijst toe.samen 10 min.laten pruttelen en de vulling is klaar.
    neem nu enkele tomaten,onthoofd die en haal de ingewanden er uit(fijnsnijden en bijhouden)doe het zelfde met de paprika's(ingewanden weggooien)
    vermeng het vruchtvlees van de tomaten met een fijngesneden uitje en knoflook,kruid met peper en zouten royaal oregano.voeg een flinke scheut witte wijn toe en laat deze een half uurtje inkoken,voeg dan de gevulde tomaten en paprika toe en laat dit alles zachtjes stoven,ongeveer een half uurtje.
    nu alleen nog opeten,SMAKELIJK.

    15-10-2005 om 06:18 geschreven door peclai  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 1/5 - (1 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    11-10-2005
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.weersverandering?waar?
    de vorige keer begon ik hier al te zagen over"we gaan naar de winter"was me dat twéé dagen later al terug hoogzomerweer.het kabbelt hier rustig verder met een temperatuurtje van om en bij de 26°(en hoger).echt ideaal zwemweer,wat we dan ookdagelijks doen.
    al diegene die in ons gastenboek een steuntje hebben achtergelaten zou ik met deze willen bedanken,wat begonnen was als een opwelling('k zal hier ook zo eens iets maken) begint me hoe langer hoe meer te intresseren.spijtig genoeg kan ik nog niet de foto's die ik wil plaatsen uitvoeren daar we hier met een antieke inbelverbinding zitten en het plaatsen een eeuwigheid duurd,maar geen erg,binnen een maand zijn we terug in belgie en ka ik mijn fotoagressie kwijt.
    helaas vandaag geen cullinair experiment daar ik de afgelopen periode geen tijd (pre-pensioen)had.
    volgende keer vast een nieuw receptje.

    11-10-2005 om 13:06 geschreven door peclai  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    02-10-2005
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.weersverandering.
    ik denk dat we hier stilaan op weg gaan naar de winter,deze morgen wakkergeworden van het lawaai van stevige rukwinden.het was zwaar bewolkt,dus maar direct alles wat niet nat mag worden,kussens en tuinstoelen,opgeruimd en binnen gebracht.
    juist op tijd,want er is me hier een onweertje losgebarsten dat horen en zien verging.
    dat heeft dan weer het voordeel dat we enkele dagen bewateren uitsparen,ik heb het altijd gezegd;aan iedeer type weer is een goede kant,zoals nu;waterbesparing.

    deze week een nieuw gerechtje uitgeprobeerd,intresse?
    hier volgd het recept:

    neem enkele paprika's,enkele aubergines en enkele ajuinen en leg deze op de gril tot ze aan alle kanten zijn zwartgeblakerd.
    verwijder de zwarte schillen en snij alles in reepjes,vermeng met olijfolie en voeg peper en zout toe.
    doe dit alles in een ovenvaste schotel en bedek de groenten met één centimeter dikke laag geplette feta kaas.zet dit onder de bovengril gedurende ongeveer 8 minuten,en dien warm op met een stukje brood,heerlijk met een glaasje retsina,smakelijk!

    één van de volgende dagen nog wel meer lekkere probeerseltjes.

    02-10-2005 om 08:32 geschreven door peclai  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (1 Stemmen)
    >> Reageer (0)


    Archief per week
  • 16/03-22/03 2009
  • 07/07-13/07 2008
  • 30/06-06/07 2008
  • 29/10-04/11 2007
  • 01/10-07/10 2007
  • 27/08-02/09 2007
  • 30/07-05/08 2007
  • 16/07-22/07 2007
  • 09/07-15/07 2007
  • 02/07-08/07 2007
  • 18/06-24/06 2007
  • 28/05-03/06 2007
  • 21/05-27/05 2007
  • 14/05-20/05 2007
  • 09/04-15/04 2007
  • 26/03-01/04 2007
  • 23/10-29/10 2006
  • 16/10-22/10 2006
  • 09/10-15/10 2006
  • 26/06-02/07 2006
  • 15/05-21/05 2006
  • 17/04-23/04 2006
  • 20/03-26/03 2006
  • 20/02-26/02 2006
  • 13/02-19/02 2006
  • 16/01-22/01 2006
  • 09/01-15/01 2006
  • 02/01-08/01 2006
  • 19/12-25/12 2005
  • 12/12-18/12 2005
  • 05/12-11/12 2005
  • 28/11-04/12 2005
  • 21/11-27/11 2005
  • 14/11-20/11 2005
  • 07/11-13/11 2005
  • 31/10-06/11 2005
  • 24/10-30/10 2005
  • 17/10-23/10 2005
  • 10/10-16/10 2005
  • 26/09-02/10 2005
  • 05/09-11/09 2005
  • 15/08-21/08 2005
  • 18/07-24/07 2005
  • 11/07-17/07 2005
  • 25/04-01/05 2005
  • 28/11-04/12 -0001

    E-mail mij

    Druk op onderstaande knop om mij te e-mailen.


    Gastenboek

    Druk op onderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek


    Blog als favoriet !

    Foto

    welkom,hier regelmatig een verslagje en een receptje.
    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto


    Foto

    Foto


    Blog tegen de regels? Meld het ons!
    Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!