R.A.A.'s Krantje
een selectieve kijk op de politiek en de actualiteit (en tussendoor ook eens iets anders)
10-03-2012
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Vervolg

Ondanks ons land door de strengere wet op de gezinshereniging dan toch minder migranten binnenlaat zoals ik gisteren schreef, blijft België toch het meeste asielzoekers van overal aantrekken.

Amper 2,7% van de burgers van de Europese Unie zijn Belgen en toch gebeurt 10 % van alle asielaanvragen van de Europese Unie in België.
                           

In 2011 werden niet minder dan 25.479 asielaanvragen ingediend. Ten opzichte van 2010 (19.941 asielaanvragen) is dat een stijging met bijna 28 procent en ten opzichte van 2008 (12.252).

 

Het Vlaams Belang heeft meermaals gewaarschuwd voor wat nu door de cijfers bevestigd wordt: door de lakse asiel- en immigratiepolitiek worden als vanzelf nieuwe asielzoekers aangezogen.   De stijging van het aantal asielaanvragen zet zich onverminderd voort met in 2011 meteen het hoogste aantal  in meer dan tien jaar.  Ondanks het feit dat de asielstroom almaar verder blijft aanzwellen en dit land - met bijna vijf keer zoveel asielaanvragen als het Europese gemiddelde - een topbestemming voor asielzoekers blijft, worden in het budget voor 2012 geen extra middelen voorzien voor het terugkeerbeleid, wel integendeel.

                             


Ons land trekt ook een andere vorm van migranten aan dan de andere Europese landen.  Ongeveer 21% van de mensen die een wettige verblijfsvergunning krijgen behoort tot de groep van de ‘actieve migratie’. Deze groep komt hier werken of studeren.  Daartegenover staan 73,8% ‘passieve migratie’.  Het gaat dan vooral om  gezinsherenigingen en zogenaamde ‘humanitaire redenen’.  Deze laatste niet verwarren met de asielprocedure.  Hier gaat het om medische regularisaties en regularisaties omdat je hier al lang bent of omdat je kinderen op school zitten en ingeburgerd zijn.

In heel Europa heeft België het laagste cijfer aan actieve en het hoogste aan passieve migratie.  


                                                                                                                                                                                      



10-03-2012 om 21:35 geschreven door R.A.A.

0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (1 Stemmen)
>> Reageer (3)
09-03-2012
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Te veel buitenlanders
De Franse president Nicolas Sarkozy, zei voorbije week in een verkiezingstoespraak dat er te veel buitenlanders zijn in Frankrijk en belooft dat hij, als hij opnieuw verkozen wordt, dat hij het aantal immigranten wil terugdringen en de mogelijkheden tot gezinshereniging wil beperken.

"Ons integratiesysteem werkt alsmaar slechter omdat we te veel buitenlanders hebben op ons grondgebied en dat we er niet meer in slagen hen te huisvesten, werk te bieden of een school te vinden voor hen", zei hij een paar dagen geleden tijdens een debat op TV-zender France 2.  
"Om de integratie in goede omstandigheden opnieuw te lanceren, moet het aantal mensen dat we ontvangen, gehalveerd worden, van 180.000 naar circa 100.000."

Hiermee sluit Sarkozy terug aan op de thema's immigratie en veiligheid; twee thema's die bijdroegen aan zijn verkiezingsoverwinning in 2007. 
Volgens analisten probeert Sarkozy daarmee stemmen te winnen van de kandidaat van het extreemrechtse Front National, Marine le Pen. Le Pen staat in de peilingen op de derde plaats. Sarkozy is tweede, achter de leider van de Socialistische Partij, François Hollande.

Eindelijk beseft men daar nu ook dat het zo niet verder kan.
Wij hier in het westen worden overspoeld door een horde gelukzoekers, leeglopers, profiteurs en ga zo maar verder waarbij dan verlangd wordt dat we die gratis een onderkomen, voedsel en kleding bezorgen en ook nog een uitkering bovenop.
Velen van die immigranten en asielzoekers zijn daarbij nog bendes inbrekers en overvallers. De openstelling van de grenzen binnen de EG, waarbij we nu overspoeld worden door Polen, Roemenen, Bulgaren e.d., heeft daar zeker geen goed aan gedaan.

Hoe zit het intussen bij ons, het wijd en zijd bekende beloofde land van melk en honing? 

                      

                   Op reis




- De regels voor de opvang van asielzoekers werden verstrengd.
EU-burgers kunnen voortaan geen OCMW-steun meer krijgen tijdens de eerste drie maanden van hun verblijf in ons land.  Asielzoekers zullen enkel nog opvang kunnen genieten bij hun eerste aanvraag en wie over voldoende middelen beschikt, wordt uitgesloten van opvang.  Verder zal de opvang voortaan eindigen op het moment van het bevel om het grondgebied te verlaten. Asielzoekers zullen zelf moeten aantonen dat de aanvraag in hun specifieke geval gegrond is.


                             

- Door de strengere wet op de gezinshereniging die er moest toe leiden dat minder mensen hun partner en familie naar ons land zouden laten overkomen,komen er elke maand honderden migranten minder ons land binnen.

Het parlement duwde de wet er nog onder lopende zaken door en werd op 22 september vorig jaar van kracht. Vóór die datum keurde de DVZ doorgaans zeven op de tien visumaanvragen voor gezinshereniging goed.  Maandelijks krijgen nu 300 tot 400 migranten minder een visum om naar ons land te komen in het kader van de gezinshereniging.

"
De wet doet dus wat ze bedoeld heeft', zegt de Dienst Vreemdelingenzaken (DVZ).

Binnen de allochtone gemeenschap zijn de meningen over de nieuwe wet overwegend negatief.



09-03-2012 om 00:00 geschreven door R.A.A.

0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (2 Stemmen)
>> Reageer (1)
08-03-2012
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen. Vandaag
Ik wou vandaag eigenlijk over iets anders praten, maar dat zal dan voor morgen worden, want: 

elke dag of week is het wel de dag of de week van iets
en

vandaag b.v. is het vrouwendag .                    

In Life & Style van De Standaard las ik volgend door de vrouwelijke redacteurs speciaal voor vandaag opgesteld artikeltje:

Mannen hebben het soms (of dikwijls) echt niet door hoe een vrouw in mekaar zit.
En even soms (dikwijls) voelen vrouwen zich onbegrepen.

Wat begrijpen mannen echt niet van vrouwen?

Enkele zaken op een rijtje:

- Mannen begrijpen niet dat vrouwen altijd alles zelf willen doen. Zeker niet wanneer ze zich net nog boos gemaakt hebben omdat ze altijd alles zelf moeten doen.

- Mannen begrijpen weinig van mode en verbinden er de verkeerde conclusies aan.

- Mannen begrijpen niet dat vrouwen echt veel schoenen nodig hebben: bij een lange rok heb je andere schoenen nodig dan bij een korte of bij een broek, er zijn schoenen/lange laarzen/korte laarzen, er zijn hoge hakken en lage hakken, er zijn sandalen en slippers, er is zomer en winter, enzoverder.

-Mannen begrijpen niet dat vrouwen op straat niet enkel de mannen keuren, maar ook de vrouwen.

-Mannen begrijpen niet dat shoppen echt een therapeutische werking heeft.

- Mannen begrijpen niet waarom die grote handtas echt nodig is. Ook als ze dan vijf minuten langer moet zoeken naar wat ze juist nodig hebben en eerst vanalles anders tegenkomen.

- Mannen begrijpen niet dat vrouwen steeds met twee naar het toilet gaan.

- Mannen begrijpen niet dat vrouwen even tijd nodig hebben tussen het moment waarop ze uit het bed stappen en het moment dat ze zich in de omgang willen begeven.  Een ochtendhumeur hebben dus. 

- Mannen begrijpen niet dat vrouwen al eens irrationeel reageren, soms zelfs zonder dat ze zelf weten waarom. 

- Mannen begrijpen niet dat “nee” nog steeds “nee” betekent, ook als er 60% “ja” in zit.

- Mannen begrijpen niet dat vrouwen een uur lang telefoneren zonder iets te zeggen te hebben.  Maar dat gewoon praten ook eens aangenaam is.

- Mannen begrijpen niet waarom vrouwen willen dat als mannen iets gevraagd wordt, ze het  NU moeten doen, en niet straks of later.

- enz.

- enz.

- Mannen begrijpen niet dat het geen onoverkomelijk gebrek is dat ze vrouwen niet begrijpen (en omgekeerd). Dat is
deel van heel het mysterie.

-en nog een eigen toevoegsel: waarom ge voor een vrouw nooit of nooit iets goed kunt doen.

08-03-2012 om 22:50 geschreven door R.A.A.

0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (1 Stemmen)
>> Reageer (0)
07-03-2012
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Schrijver
In zijn pas verschenen literaire zelfhulpboek
'Hoe word ik een beroemd schrijver?' 
geeft  Ilja Leonard Pfeijffer,         
dichter, romancier, essayist, criticus en polemist
maar nooit van gehoord,
 
volgende omschrijving van DE SCHRIJVER: 

"Langharig werkschuw tuig dat zijn dagen op café spendeert, luidkeels orerend over de diepgang van zijn linkse hobby, graaiend naar elke voorbij huppelende rok, constant op zoek naar de bodem van het glas en zijn navel.  Zelfverklaarde literaire genieën die om de twee jaar een artistiekerig boekje publiceren dat niemand leest waarna het kankeren, het drinken en het kutjagen van voor af aan begint."

En verder nog:

"En dat allemaal rijkelijk gesponsord door de belastingbetaler, want al die luilekkerschrijvers slobberen gulzig uit de subsidietrog, daarbij niet te beroerd om nadien onder het mom van maatschappijkritiek in de overheidshand te fluimen. Voeg er nog een zolderkamer en een smoezelige corduroy vest aan toe en je hebt het doorsneebeeld van ‘een schrijver’.

Ironie:  met deze beschrijving belichaamt Ilja Pfeijffer  ruim zichzelf.

07-03-2012 om 23:04 geschreven door R.A.A.

0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
>> Reageer (1)
06-03-2012
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Gelezen
Klik op de afbeelding om de link te volgen

Gelezen:  Bittere Bloemen van Jeroen Brouwers.

 

Julius Hammer, een 91-jarige ietwat verwarde oude man, in zijn vroeger leven rechter, politicus en schrijver, is herstellende van een hersenbloeding.

Zijn bazige dochter, Eva, die hij door de gelijkenis met zijn al lang overleden vrouw steeds Helga noemt, is er van overtuigd dat vader niet lang meer te leven heeft en is alvast begonnen met het opruimen van zijn woning.

Zij stuurt haar vader, dik tegen zijn wil, op reis met een cruiseschip op de Middellandse zee.

Aan boord heeft hij al direct een conflict met een dame omdat hij zich niet aan de regels omtrent het roken houdt.

Hammer wenst eigenlijk geen contact met de andere opvarenden, maar ontmoet er toch een kennis van vroeger toen hij nog les gaf in ‘schrijven’: de toen 17-18-jarige Pearlene, ‘Leentje’.  Deze werkt nu hier op het cruiseschip als vermaakpersoneel.

Al van de eerste kennismaking toen, was hij verliefd op haar.

 

Het cruiseschip legt aan op Corsica waar iedereen aan wal gaat.

Hammer wordt er door de warmte onwel en het is zijn Leentje die hem ter hulp komt.  Zij neemt hem achter op haar brommertje mee naar een filmset waar ze naar op weg was.  

Hier wordt onze oude man door het personeel helemaal terug opgepept. 

 

Het verhaal vervalt hier in een eindeloos gemijmer aan vroeger, met herinneringen aan zijn vrouw, zijn dochter en ‘als een verliefde krankzinnige’ aan zijn aanbeden Leentje, waardoor het verhaal eigenlijk bijna niet meer vordert.  Het worden eindeloze opsommingen van vage en veelal verwarde herinneringen.  Hij weet het allemaal niet meer zo goed.  Hij stelt zich voor als iemand die reeds in het mortuarium ligt en nog terugdenkt aan zijn vroeger leven in flarden aan zich ziet voorbijgaan.

 

Er steekt een storm op waardoor het filmen op de set niet verder kan doorgaan.  Op zoek naar zijn Leentje, betrapt Hammer deze in compromitterende toestand, wat hem helemaal van streek maakt.  

De oude verwarde man wordt met een taxi terug naar het schip gebracht.

 

De schrijver Jeroen Brouwers hanteert een zwaar en moeilijk taalgebruik.  Hij gebruikt in zijn zinnen ook herhaaldelijk hele opsommingen van naamwoorden.  Hij wil de lezer duidelijk bewijzen dat hij de taal grondig machtig is.

 

Dit boek werd genomineerd voor de literatuurprijs ‘De Gouden Boekenuil 2012’.

06-03-2012 om 00:00 geschreven door R.A.A.

0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (1 Stemmen)
>> Reageer (1)
05-03-2012
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Cijfers

                                                                                Cijfers                                                                  


9.673 Nadat de regering Leterme besloot om niet alle  ambtenaren die met pensioen gingen te vervangen is het aantal federale ambtenaren in ons land in vier jaar tijd (van 2008 tot en met 2011) met bijna 10.000 gedaald, van 141.727 naar 132.054.


90.404
De Belgische staatsveiligheid
moest vorig jaar op verzoek van Binnenlandse Zaken 126 keer buitenlandse staats- en regeringsleiders beschermen.  In totaal waren ze daar 90.404 uren mee bezig.

228  :  Uit een Dexia-studie uit december 2011 over de financiering van de politiezones blijkt dat in 2011 de Belg gemiddeld 228 euro betaalde voor de werking van de lokale politie. 

In Wallonië geeft men 216 euro uit per inwoner, in het Brusselse gewest loopt dit op tot 407 euro per inwoner.  In Vlaanderen komt het op 204 euro per inwoner.

In 2005 ging het om een gemiddelde van 201 euro.

In totaal begrootten de politiezones in 2011 samen meer dan 2,47 miljard euro aan uitgaven, 1 procent meer dan in 2010. De personeelsuitgaven (85,2 procent) nemen de grootste hap uit het budget, de werkingsuitgaven zijn goed voor 11,2 procent.

Elke politiezone heeft twee belangrijke financieringsbronnen: de gemeentelijke toelage, goed voor 61 procent en de federale toelage van 38 procent.  Dat 1% tekort om tot een sluitend budget te geraken zal dan van de wafelenbak of zoiets moeten komen.

 

05-03-2012 om 15:30 geschreven door R.A.A.

0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
>> Reageer (4)
04-03-2012
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen. Lente
Gisteren - alleszins toch voor de middag met de zon - leek het wel lente.
Plots stonden alle crocussen in bloei.

         

        


Vorige jaren had ik er ook gele en witte, maar deze hebben het dit jaar laten afweten.


       

04-03-2012 om 12:38 geschreven door R.A.A.

0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
>> Reageer (9)
02-03-2012
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Dag van de zeldzame ziekten

De zeldzame dag 29 februari
was ook de

Internationale Dag van de Zeldzame Ziekten.

 

Als je ziekte zeldzaam is.....

 

We spreken over een zeldzame ziekten,  ook weesziekten genoemd, als deze voorkomen bij minder dan 5 op 100.000 personen en het merendeel zelfs bij minder dan één op 100.000.

 

Op dit ogenblik zijn er ongeveer 7.000 weesziekten gekend en deze zijn vaak levensbedreigende of invaliderende aandoeningen.

 

Omdat deze ziekten zo zeldzaam zijn, worden ze weinig bestudeerd, kennen artsen de beelden amper, wordt de diagnose vaak (te) laat gesteld en is een behandeling moeilijk te vinden of zelfs onbestaande..

 

Naast het zeldzame karakter hebben ze de volgende kenmerken:

-       Gaat vaak om chronische en levensbedreigende aandoeningen

-       Gaat vaak gepaard met verlies van autonomie en verminderde levenkwaliteiten

-       Er bestaat meestal geen efficiënte behandeling

 

80% van de zeldzame ziekten heeft een genetische oorsprong.  Daarnaast kan het ook gaan om allergieën, infectieziektes, zeldzame vormen van kanker of aangeboren misvormingen.

De meeste komen pas aan het licht op volwassen leeftijd.

 

Zeldzame ziekten zijn moeilijk vast te stellen.  Een vroege diagnose is nochtans essentieel.

 

In België hebben naar schatting meer dan 65.000 Belgen op één of andere manier met een zeldzame ziekte te maken. Omdat ze zo zeldzaam zijn, worden deze ziektes weinig bestudeerd, kennen artsen de beelden amper, wordt de diagnose vaak (te) laat gesteld en is een behandeling moeilijk te vinden of zelfs onbestaande.


Medicijnen die gebruikt worden voor de diagnose, de preventie en de behandeling van zeldzame ziektes worden ‘weesgeneesmiddelen’ genoemd.  Het onderzoek naar deze geneesmiddelen is heel complex en precies omdat deze patiënten zo dun gezaaid zijn, bestaat er weinig interesse in de ontwikkeling van medicatie omdat deze voor farmaceutische bedrijven allerminst winstgevend zijn waardoor ze niet geneigd zijn hiervoor zware investeringen te doen in het onderzoek en de ontwikkeling ervan.

Ook wetenschappelijk onderzoek komt maar mondjesmaat op gang.    

 

De meest bekende zeldzame ziekte is mucoviscidose.

 

Volgens Jonathan Ventura, vertegenwoordiger van RaDiOrg.be, de Nationale Organisatie voor zeldzame aandoeningen, moeten er dringend multidisciplinaire expertisecentra voor de vele andere zeldzame ziekten opgericht worden.

 

Dit was meteen het thema van deze Internationale Dag Zeldzame Ziekten.

 

De zeldzame ziekte die bij mij nu 1jaar en drie maand geleden plots in alle hevigheid uitbrak, dermatomyositis, komt slechts voor bij 5 op het miljoen.  Hier spreken we dus al van een zéér zeldzame ziekte.

Tot nu toe heb ik het overleefd, maar genezen ervan ben ik zeker niet.  Ik weet al dat ik er zelfs nooit nog van zal genezen.

02-03-2012 om 00:00 geschreven door R.A.A.

0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (2 Stemmen)
>> Reageer (0)
01-03-2012
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.

 Nieuw naam

Ik heb de laatste tijd nu al zo veel geschreven over DEXIA

                                                      

dat dit er nu toch nog bij moet:

De nieuwe naam voor de bank is geworden ....tromgeroffel......
bom - bom -bom -bom - bom - - 


                   

Het logo bestaat uit een donkerrood vierkant met twee strepen en de naam ernaast in een donkergrijs lettertype. "Modern en eenvoudig, dat is wat we willen uitstralen, geen arrogantie of chiqué", aldus CEO Jos Clijsters
Belfius, dat gekozen werd uit zo'n 6.000 voorstellen, verwijst onder meer naar België -de aandeelhouder en het speelveld van de bank- en fius -wat kan worden gelezen als vertrouwen.

Er komt een advertentiecampagne om het publiek kennis te laten nemen met de nieuwe naam.

De website zal onmiddellijk de nieuwe naam hanteren ende voetbalspelers van Club Brugge zullen komende zondag reeds de nieuwe kleuren dragen. Vanaf Pasen wordt Belfius zichtbaar in de kantoren met stickers en gadgets en worden de e-mailadressen aangepast.
De feitelijke 'rebranding' (*) gebeurt vanaf juni tot het einde van het jaar, zowel in kantoren als op de debet- en kredietkaarten die ook moeten aangepast worden..

De operatie van de naamsverandering werd gebudgetteerd op 35 miljoen euro (of 1.411.899.500 BF voor twee jaar.   Wat is dat nu voor een bank nietwaar....

(*)'rebranding' is de ontwikkeling van een nieuwe naam, term, logo, vormgeving of een combinatie van deze voor een bestaande merknaam met als doel een ander of nieuw imago te verwerven ten aanzien van aandeelhouders, klanten en het publiek.

01-03-2012 om 23:40 geschreven door R.A.A.

0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (1 Stemmen)
>> Reageer (4)
29-02-2012
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Vandaag
Vandaag is het weer zover:
29 februari, een schrikkeldag.


Een normaal jaar telt volgens onze kalender 365 dagen maar het kost de aarde net 5 uur, 48 minuten en 46 seconden langer om rond de zon te draaien.
Om dat te compenseren voerde Julius Caesar op het einde van de laatste maand van het jaar, toen februari, een schrikkeldag in. Volgens Caesars plan zou elk jaar dat deelbaar is door vier een schrikkeljaar worden, maar dat resulteerde in een teveel aan schrikkeldagen waardoor de maankalender en de Romeinse kalender opnieuw niet meer overeen kwamen.
Het duurde nog tot 1582 alvorens er met de invoering van de gregoriaanse kalender een oplossing kwam.

⇒ alle jaren die deelbaar zijn door vier zijn schrikkeljaren,
met uitzondering van de eeuwjaren (jaren die deelbaar zijn door 100). Eeuwjaren die deelbaar zijn door 400 zijn echter ook schrikkeljaren. Dus 1900 en 2100 zijn geen schrikkeljaren, 2000 (dat deelbaar is door 400) was dan weer wel een schrikkeljaar.

Naast de schrikkeldag bestaat er ook de schrikkelseconde. Die wordt om de paar jaar bijgevoegd om de atoomklok te synchroniseren met het ronddraaien van de aarde. Onlangs kwamen 700 afgevaardigden van 70 naties samen in Genève om te bespreken of de schrikkelseconde moest blijven of verdwijnen. De 70 naties beslisten uiteindelijk om de beslissing drie jaar uit te stellen.


Enkele wetenswaardigheden omtrent de schrikkeldag:

                                        

* Op 29 februari werden over de hele wereld zo’n vier miljoen mensen geboren.  Ook mijn zuster is er in geslaagd om op 29 februari een dochter op de wereld te zetten. Nog straffer:
een Noorse vrouw slaagde er zelfs in om op drie opeenvolgende schrikkeldagen een kind te krijgen.  In een Ierse familie werden dan weer drie generaties op rij op een schrikkeldag geboren.

* Maar liefst 6.821 Belgen zullen vandaag woensdag 29 februari hun verjaardag vieren. Aangezien het om een schrikkeldag gaat, is dit een gebeurtenis die ze dus maar om de vier jaar meemaken.
In het Rijksregister staan alle geboortes geregistreerd vanaf het schrikkeljaar 1872. Toen werden slechts 5 mensen geboren op 29 februari.  Het schrikkeljaar 1964 was het beste jaar voor geboortes op 29 februari: maar liefst 380 Belgen zagen toen het levenslicht.

* Schrikkeldag wordt door 61 landen, waaronder België, erkent als ‘zeldzame ziekte dag’. Op die dag vragen ze aandacht voor onderzoek naar kwalen waarvoor nog geen geneesmiddel bekend is.  Op schrikkeldag vindt dit jaar in Brussel een nationale conferentie plaats, waar een nieuw uitgewerkte strategie rond het bestrijden van zeldzame ziekten zal besproken worden. 

                                       

* Gezegde: "Heeft februari negentwintig dagen,
                    dan mogen de meisjes de jongens vragen."


*
In Schotland staat schrikkeldag ook bekend als een ongeluksdag, een beetje zoals vrijdag de 13de.

* In Griekenland geloven ze dat wie trouwt in een schrikkeljaar een ongelukkig huwelijk zal hebben. 

* Tot driehonderd jaar geleden werd 29 februari niet gezien als een echte dag.  Als gevolg daarvan werden er op schrikkeldag geen zaken gedaan. 

                                 

* De stad Anthony in de Amerikaanse staat Texas ziet zichzelf als de schrikkeljaarhoofdstad van de wereld.  Er wordt elk schrikkeljaar een grote parade gehouden waar schrikkeldagbaby’s van over de hele wereld naartoe komen.

(verschillende bronnen)


 Gefeliciteerd voor iedereen die vandaag jarig is!
                            
                                                          

                               

29-02-2012 om 14:43 geschreven door R.A.A.

0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 4/5 - (3 Stemmen)
>> Reageer (2)
28-02-2012
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.ex-Dexia


 Men is aan de Dexia-filialen volop bezig  
 met het wegnemen van het bekende logo.

Verdwijnt met het logo en de naam van Dexia ook de kwalijke reputatie?

 Wat zal het nu worden?



 En zal hiermee ook de kwalijke reputatie verdwijnen?

28-02-2012 om 00:00 geschreven door R.A.A.

0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (1 Stemmen)
>> Reageer (1)
27-02-2012
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Oscars

Bij de Oscar-uitreiking heeft de Belgische inzending RUNDSKOP het niet gehaald als de beste buitenlandse film.

Maar de Oscar voor het slechtste scenario hebben we wel.
Deze gaat naar....... 
 
                                                                 

27-02-2012 om 16:37 geschreven door R.A.A.

0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 3/5 - (3 Stemmen)
>> Reageer (2)
25-02-2012
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Cijfers

                                                                                Cijfers                                                                  



 70 :  Afgelopen jaar hadden 993 veroordeelden, 
waarvan ongeveer evenveel Vlamingen als Walen,
gratie gevraagd aan Koning Albert. 
Aan 70 van deze veroordeelden heeft de Koning uiteindelijk de gratie verleend,
waarvan 76% of ruim driekwart aan franstalige dossiers.  
De N-VA eist van justitieminister Annemie Turtelboom (Open VLD) uitleg over deze scheeftrekking.

          Cartoon         


 14,6 % :  14,6 procent van de Belgen leeft onder armoedegrens.
Bij jongeren en ouderen ligt dat cijfer nog een pak hoger. Bijna 20 procent van de 65-plussers is arm. Bij jongeren tot 15 jaar is dat 18,5 procent. Van de kinderen tussen 0 en 2 leeft zelfs 22 procent in armoede.

De armoedegrens is in concrete cijfers: 973 euro per maand voor een alleenstaande en 2.044 euro voor een huishouden van twee volwassenen en twee kinderen.


249
: een recordaantal studenten, 249,  heeft vorig jaar bij de Raad voor Examenbetwistingen klacht ingediend tegen hun resultaten.   Dat zijn er honderd meer dan een jaar voordien.


                             
              



25-02-2012 om 00:00 geschreven door R.A.A.

0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
>> Reageer (0)
24-02-2012
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.

 Dexia

 Dexia

 

 klonk het vorig jaar, maar toch
 boekte de bank vorig jaar een nettoverlies van 11,6 miljard euro.



 Goed gedaan jongens.
Dexia

 Bij de mededeling van dit bijzonder goede nieuws 
 liet onze Jean-Luc dit keer zijn dikke nek niet zien.

     
         

         

 Zoals ook al aangekondigd was
 krijgt de bank volgende week een nieuwe naam.

                   

 Dan zal het beter gaan, als ze tenminste de staatssteun gratis krijgen. 
  Denken ze toch. 
  

 
              



24-02-2012 om 22:52 geschreven door R.A.A.

0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (3 Stemmen)
>> Reageer (1)
23-02-2012
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Cijfers

                                                                                Cijfers                                                                  


 - 23 miljoen werklozen
In de Europese Unie zitten vandaag 23.554.000 mensen zonder werk. Dat blijkt uit recente cijfers van Eurostat. België scoort met 6,6 procent werklozen nog vrij behoorlijk, al moet dat vooral op conto van Vlaanderen geschreven worden.

 -
507  mensen omgekomen
Vorig jaar kwamen wereldwijd bij 28 vliegtuigongevallen

507 mensen om.  Het is geleden van 2004 dat er nog zo weinig doden vielen in de commerciële luchtvaart.  Rusland, Indonesië en de Democr. Rep. Congo zijn de onveiligste landen om te vliegen.


23-02-2012 om 11:27 geschreven door R.A.A.

0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
>> Reageer (2)
21-02-2012
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Cijfers

                                                                                Cijfers                                                                  


535.746. - Zo veel criminele feiten werden er in ons land vastgesteld tijdens de eerste helft van 2011. Hiermee breekt ons land een weinig eervol record sinds jaren.
In het Vlaams Gewest scoort de criminaliteit ook hoge toppen. Vooral de provincie Antwerpen doet het opnieuw slecht met een forse stijging van 89.168 naar 91.443 feiten.

21-02-2012 om 19:20 geschreven door R.A.A.

0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
>> Reageer (1)
20-02-2012
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Gezever en gezeur

Ik hoor op de radio dat de socialisten weer een staking willen organiseren bij de brandweer.

 Dirk Draulans, redacteur bij Knack, schrijft terecht:
"Klagen en zagen dat de mensen kunnen!
Hoe comfortabeler de maatschappij waarin iemand leeft, hoe groter het gezever.

Een brandweerman van zestig zou te oud zijn om langs een paal naar beneden te glijden, een zeeloods van 55 te versleten om langs een touwladdertje een containerschip op te kruipen."


In Congo werken mensen tot op hoge leeftijd noodgedwongen lange dagen, zonder drie maaltijden per dag. Geïnstitutionaliseerde sociale zekerheid is er onbestaande.

In ontwikkelingslanden krijgen mensen te kampen met een weelde aan biodiversiteit, maar dat is niet uitsluitend een kwestie van vogelvlinders en geurige orchideeën. Het is evenzeer iets van mieren en muggen en van vervelende kleine zwarte bijtjes.

Bij ons klagen en zagen mensen de hele tijd over een vallinkje, een moeilijk omschrijfbaar pijntje in de elleboog, een diffuus verteringsprobleempje na een zoveelste overdadige maaltijd. Steunen en kreunen bij het ’s ochtends moeizaam uit bed kruipen.  We lijken soms wel slachtoffer van onze krakende lichamen te zijn. 
....
Toch is het verbazingwekkend hoe een lichaam in vele gevallen probleemloos blijft functioneren.
In de hersenen lopen massa’s boodschappers ononderbroken van hot naar her om de sturing van het lichaam aan te passen aan wat er via allerhande kanalen aan prikkels binnenkomt.

Er is geen enkele door de mensheid gemaakte machine waarvan de complexiteit die van een menselijk lichaam zelfs maar in de verste verte benadert.

Honderden miljoenen jaren van bijna blinde evolutie zijn efficiënter geweest in het stroomlijnen van gesmeerd lopende machines dan honderden jaren van menselijk vernuft.  Het is nuttig dat af en toe eens onder de aandacht te brengen, als zelfrelativerende noot in een wereld vol van zowel menselijke overmoed als menselijk gezeur.

 Johan Van Overtveldt (hoofdredacteur bij Knack):

"Een toenemend aantal vakbondsmensen, en dan vooral de jongeren onder hen, zien in dat hun organisaties niet meer mee zijn met de realiteit van vandaag.”


AANVULLING:
De brandweervakbonden schorten hun acties tegen de pensioenhervormingen op tot 15 maart. Ze willen van minister van Binnenlandse Zaken Joëlle Milquet (CDH) verduidelijking over een aantal punten van de eindeloopbaanproblematiek, en dan in het bijzonder over het verlof voorafgaand aan het pensioen.
 

20-02-2012 om 22:58 geschreven door R.A.A.

0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (3 Stemmen)
>> Reageer (1)
19-02-2012
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen. Nog eens Maggie De Block

 Nog eens Maggie De Block (Open VLD). 

Na de vorming van de nieuwe regering was Maggie De Block wegens haar verschijning al dadelijk de meest besproken politica.

"Grapjes over mijn gewicht? Ik heb nog geen tijd gehad om ze te lezen.... Als ik had kunnen kiezen, dan had ik de maten van Cindy Crawford.  Maar ik heb die nu niet, moet ik daar dan mijn hele leven ongelukkig over zijn?"

                   


Een paar cartoons van tijdens de opvangcrisis: 

                            

                          


Geef toe: het zijn er wel goei.

19-02-2012 om 00:00 geschreven door R.A.A.

0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 3/5 - (5 Stemmen)
>> Reageer (2)
18-02-2012
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Reiger
Klik op de afbeelding om de link te volgen Gisteren is de eerste reiger van dit seizoen in de tuin verschenen en zat vanaf het dak van de garage verlekkerd naar mijn vijvertje te staren.
Gelukkig was er nog een laag niet gesmolten ijs op het tuinvijvertje en is het sinds de herfst nog afgedekt met een net. 

Elk jaar wordt ik wel verrast met de komst van één of twee reigers die dan een ravage aanrichten onder mijn vissen.
Twee jaar geleden (2010) kreeg ik tot mijn verbazing reeds eind februari al bezoek van een reiger en ben ik op die manier eerst 15 vissen (shubunkins en goudwindes) kwijtgeraakt en daarna nog de vier overige.  Maar gelukkig hadden die eerst nog voor nageslacht gezorgd en heb ik er nu weer zo'n 25.
Vorig jaar lag ik deze periode in het ziekenhuis en moest ik opdracht geven aan mijn vrouw en dochter om de vijver met een net af te dekken.  Gelukkig waren de reigers toen niet zo vroeg.

Maar dit jaar, reeds nu, is wel heel vroeg, zeker nu het juist nog zo koud geweest is.

18-02-2012 om 17:33 geschreven door R.A.A.

0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 1/5 - (1 Stemmen)
>> Reageer (1)
17-02-2012
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Staking der scheepsloodsen

Met hun staking leggen de loodsen een bom onder onze economie.

De economische schade die de loodsen met hun staking hebben toegebracht aan de Vlaamse economie bedraagt zo'n 1 miljoen euro per uur
De schade op langere termijn zal nog groter zijn

Antwerpen heeft in de scheepvaartwereld altijd bekend gestaan voor een zeer betrouwbare haven.  Dat imago is nu wel zéér zwaar geschonden; zo zelfs dat meerdere rederijen eens gaan nadenken over hun verbondenheid met de Antwerpse haven.

De reactie van de loodsen is stuitend.  Dat 2000 mensen door het vertrek van MSC hun job zouden verliezen, noemt Sven Deridder van de beroepsvereniging van de loodsen:
 “niet mijn probleem.  Dat is nu eenmaal de 'collateral damage' van zo’n staking.
"

Na , de grootste rederij die Antwerpen aandoet, heeft nu ook Maersk  zijn bedenkingen laten horen.  En wat gaat er gebeuren met de fruittrafiek?
                                                                                             
          
     De 'fruitkaai'                                                                     

De beroepsverenigingen van de loodsen, de Belgische Beroepsvereniging voor Loodsen (BVL) en de Onafhankelijke vereniging voor Loodsen (OVL), die de voorbije dagen in de havens van Zeebrugge, Antwerpen en Gent staakten voor een betere eindeloopbaanregeling en een hoger pensioen, hebben na het overleg met de Vlaamse regering hun acties vandaag stopgezet.  

         

De BVL-voorzitter Deridder haalde ook nog de uitdagingen van de schaalvergroting in de scheepvaart aan. "De boten worden steeds groter, zwaarder en liggen dieper. Dat vereist bijkomende kennis, opleiding en technische bagage.  We moeten dan ook een extra inspanning leveren om die vergroting bij te benen."

Een zeeloods maakte zich tijdens 'De Ochtend' op Radio1 boos omdat niemand weet hoe zwaar zijn werk wel is.  Er is immers alleen maar inspectie bij rustig weer. "Er komt wel altijd iemand kijken als de zee plat ligt."

Wel, ik zou zeggen:  als die mannen vinden dat hun werk te zwaar is, wat nochtans in verhouding zéér goed betaald wordt, dan moeten ze maar ander werk zoeken. 

Een commentaar in Knack.be waar ik het volkomen mee eens ben:
Gevaarlijk? → er zijn andere beroepen die ook gevaarlijk zijn.
Onregelmatig werk? → er zijn genoeg anderen die ook onregelmatig werken.
Bijkomende opleiding? → iedereen moet zich continue bijscholen om zijn werk deftig te doen, en dat wordt meestal niet extra verloond, maar is gewoon part of the job.
Ze eisen 75 % zoals alle ambtenaren? → die hebben ze, ze zijn gelijk aan alle andere ambtenaren. 
Premies meetellen? → voor niemand tellen premies mee voor de berekening van het pensioen.  M.a.w Mr De Ridder & Co gebruiken zelfs valse, oneerlijke argumenten, niet om in deze moeilijke tijden te behouden wat men heeft, maar om nog meer te krijgen.

Hebben jullie op TV ook de arrogante smoel gezien van de loods die van boord kwam na zijn werkhervatting? "Ze moeten maar leren luisteren!" was zijn commentaar.  Regelrechte schande.  Zo'n mensen moest men op staande voet ontslaan en verantwoordelijk stellen voor het veroorzaakte verlies.
En Peeters & Co gaan het nog bestuderen! → Bestudeer maar hoe ge zulke heerschappen op hun plichten kunt wijzen i.p.v extra cadeaus te geven.
Privatiseren zoals in Nederland.  Dat is de oplossing.

17-02-2012 om 00:00 geschreven door R.A.A.

0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (2 Stemmen)
>> Reageer (2)


Foto

Dit is het wapenschild dat in de 15de eeuw door een tak van mijn familie gedragen werd.
Aanvankelijk was ik van plan mijn Weblog gewoon onder mijn echte naam te starten.  Maar als ik zo eens naar de andere reeds bestaande keek, viel het mij op dat de meeste ervan met een schuilnaam werken.  Vandaar dat ik uiteindelijk beslist heb dat ook maar te doen.

.../raa. is het geworden.

R.A.A.
is in feite niet zo geheimzinnig als het op het eerste zicht lijkt.  Het zijn namelijk de eerste letters van mijn voornamen.





Vandaag zijn we:

Archief per maand
  • 07-2013
  • 06-2013
  • 05-2013
  • 03-2013
  • 02-2013
  • 01-2013
  • 12-2012
  • 11-2012
  • 10-2012
  • 09-2012
  • 08-2012
  • 07-2012
  • 06-2012
  • 05-2012
  • 04-2012
  • 03-2012
  • 02-2012
  • 01-2012
  • 12-2011
  • 11-2011
  • 10-2011
  • 09-2011
  • 08-2011
  • 07-2011
  • 06-2011
  • 05-2011
  • 04-2011
  • 03-2011
  • 02-2011
  • 01-2011
  • 12-2010
  • 11-2010
  • 10-2010
  • 09-2010
  • 08-2010
  • 07-2010
  • 06-2010
  • 05-2010
  • 04-2010
  • 03-2010
  • 02-2010
  • 01-2010
  • 12-2009
  • 11-2009
  • 10-2009
  • 09-2009
  • 08-2009
  • 07-2009
  • 06-2009
  • 05-2009
  • 04-2009
  • 03-2009
  • 02-2009
  • 01-2009
  • 12-2008
  • 11-2008
  • 10-2008
  • 09-2008
  • 08-2008
  • 07-2008
  • 06-2008
  • 05-2008
  • 04-2008
  • 03-2008
  • 02-2008
  • 01-2008
  • 12-2007
  • 11-2007
  • 10-2007
  • 09-2007
  • 08-2007
  • 07-2007
  • 06-2007
  • 05-2007
  • 05-1973

    Gastenboek
  • Zondag groetjes van de Geldwolven
  • Zaterdag groetjes van de geldwolven
  • Vrijdag groetjes van de Geldwolven
  • Donderdag groetjes van de Geldwolven
  • Woensdag groetjes van de Geldwolven

    Druk oponderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek


    Het


    Laatste commentaren
  • Fietstocht wc-potten (MaBo*)
        op Fietstochtje
  • >_> (Eduard)
        op Hereniging
  • .. (Klaproosje1)
        op Afsluiten weblog
  • droef (Klaproosje1)
        op Afsluiten weblog
  • Innige deelneming (Het Bloggershoekje 3)
        op Afsluiten weblog
  • Onze innige deelneming bij het heengaan van onze goede blogvriend Remy. (Paolo)
        op Afsluiten weblog
  • Innge deelneming (Martine)
        op Afsluiten weblog
  • Innige deelneming (Roosje)
        op Afsluiten weblog
  • mijn oprechte deelneming (bo)
        op Afsluiten weblog
  • Mijn Oprechtige Deelneming (Nikki)
        op Afsluiten weblog
  • Zoeken in blog


    E-mail mij

    Druk op onderstaande knop om mij te e-mailen.


    Bekijk de trailer
    voor vandaag in

     
    (van maandog tot vrijdag)
    Wettelijke verlofdagen
    en schoolvakanties:

    http://www.sbweb.be/SB/
    verlof.asp?year=2013

    of ook nog deze interessante link:
    http://www.feestdagen-belgie.be/

    Kalenders 2013 om af te drukken:

    http://www.feestdagen-belgie.be/
    download-gratis-kalenders-2012
    -om-te-printen-afdrukken
    #ixzz1nDyZg1KB



    WERELDKALENDER
    VOOR FEESTDAGEN
    http://www.earthcalendar.net/
    index.php


    Woordenlijst Nederlandse Taal
    Officiële Spelling
      

    http://woordenlijst.org/


    banner flitspalen Vlaanderen
    www.mobielvlaanderen.be/
    flitspalen/kaarten.php?a=4&nav=5

    Let wel
    Door sommige steden en gemeenten op eigen initiatief geplaatste camera's zijn niet opgenomen in deze gegevens.


    Actueel neerslagbeeld
    neerslag België

    Mijn andere blogs
  • Grenspalen 1
  • Grenspalen 2
  • Grenspalen 3
  • Boekbesprekingen
  • Oudere en hier 'afgevoerde' artikels

  • Mijn favorieten
  • Lana
  • Steffie
  • Nikki
  • Saagje
  • Waaroemni
  • De vriendinnen
  • Zondag
  • Frankie
  • Brabbes

    Mijn favorieten
  • Franske
  • Timmie en Daisy
  • De Westhoek
  • Wimpie's blog
  • Trucker John
  • Gita
  • Dialect
  • Amor Fati
  • Georges

    Mijn favorieten
  • Dierenopvoedster
  • Beversblog
  • Elisa en Juliette
  • Kaatje en Rikske
  • Diana's blog
  • Bieke
  • Meeuw
  • Ofthemonkeylions

    Mijn favorieten
  • Johnny en Christiane
  • Fietsroutes
  • Easywalk
  • Tuin den Horst
  • Tuinfreak
  • Onze Natuur
  • De natuur ontdekken
  • Natuurvriendelijk

    Mijn favorieten
  • Mija's bloemen
  • Cactussen
  • Francsicus
  • Redpoppy
  • Plonk

  • Mijn favorieten
  • Oldies
  • Wesp
  • Anna-Winterroosje
  • Alois
  • Koivis
  • Meermin
  • Ida
  • Bompa Harry

    Mijn favorieten
  • Lieve
  • Kartuizer
  • Johan
  • V V B-Hupoar
  • Hexaeder
  • Computertips
  • Katrien - Vraagjes
  • Zonnegroeten - computertips
  • Weerspreuken

    Mijn favorieten
  • Jot
  • Annemiek
  • Loek
  • Paolo
  • Ria fotografeert
  • Boomer
  • Opacor
  • Tonny en Leo
  • Zwaantje
  • Julius

    Mijn favorieten
  • Ineke
  • Flodder
  • Snoopy (Mia)
  • Ria
  • Gekke Meid
  • Buikdansen
  • Aphrodite


  • Blog tegen de regels? Meld het ons!
    Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!