R.A.A.'s Krantje
een selectieve kijk op de politiek en de actualiteit (en tussendoor ook eens iets anders)
21-04-2011
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.De Ten Miles
 Voorbije zondag vond in Antwerpen de 27ste editie plaats van de Tien mijl loopwedstrijd, de Ten Miles, welk zoals steeds georganiseerd werd door Gazet van Antwerpen.

Enkel opmerkelijke cijfers hierover:

- Bijdrage van de stad Antwerpen aan dit grootste loopevenement van Vlaanderen:
355.000 euro.

- door de deelnemers werd aan de verdeelpunten 13.000 liter water gedronken.

- drie lopers moesten tijdens de loop door het Rode Kruis opgevangen worden.  Bij één van hen was een interventie van de Mug nodig.

- 5.416 personen lieten zich met de Frandria-boten overzetten tussen rechter- en linkeroever. Een gratis aangeboden dienst door de krant.

- er waren naar schatting 100.000 toeschouwers.

- 395 personen, van de stad hebben alles in goede banen geleid, waaronder 280 mensen van de politie.

- de stadsreinigingsdienst verwijderde 30 ton afval.

Gazet van Antwerpen plaatste op het internet 14.000 foto's van deze loopwedstrijd.

                     

Bij deze loopwedstrijd kon men kiezen uit 5 verschillende mogelijkheden:

Soort Aantal deelnemers
welke het parcours
volledig hebben uitgelopen
De 10  Miles

14358

De Short Run 5 km

1791

De Kids Run

637

De Ladies Run

1784

De Marathon

1423

Totaal samen: 19.993 deelnemers

Volgens het Vlaams Verkeerscentrum bleef de verkeershinder ten gevolge van dit evenement relatief beperkt.  Toch stond er aan de Kennedytunnel langs beide kanten een file van 5 km, wat neerkwam op een uur vertraging.

21-04-2011 om 00:00 geschreven door R.A.A.

0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (1 Stemmen)
>> Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Witte Donderdag

De Goede Week

Deze week, de laatste week van de veertigdagentijd die voorafgaat aan Pasen en die begint met Palmzondag, is voor ons Christenen De Goede Week (ook Stille Week genoemd).  Het is de week waarin het lijden en sterven  van Jezus Christus wordt herdacht.


Vandaag is het Witte Donderdag
Op deze donderdag voor Pasen wordt de laatste avondmaaltijd herdacht die Jezus met zijn twaalf apostelen hield.  

Tijdens deze maaltijd wordt het Jezus duidelijk dat er iemand onder zijn vrienden is die hem verraden zal en vertelt dit tijdens de maaltijd.

Het is dus een bijzondere maaltijd: vooral als Jezus het brood breekt en ronddeelt terwijl hij zegt dat het zijn lichaam is. Hij doet dat ook met de beker wijn. Hij wil dat mensen hem zo blijven herinneren.

Na de maaltijd gaan Jezus en zijn leerlingen de stad uit naar de Olijfberg, waar Jezus tot God zal bidden. Vluchten doet hij niet. Die nacht wordt hij verraden door Judas Iskariot, één van zijn leerlingen. Judas leverde Jezus voor dertig 'zilverlingen' uit aan de joodse religieuze leiders in Jeruzalem. Zij beschuldigen Jezus van godslastering omdat hij zich Gods zoon noemt en in Gods naam zonden vergeeft. Jezus wordt daarna door de joodse hogepriester Kajafas verhoord en daarop door de Romeinse stadhouder Pontius Pilatus ter dood veroordeeld.


De naam 'Witte Donderdag' verwijst naar het witte gewaad dat de priester tijdens de eucharistie-viering draagt.

Nu lees ik in de krant dat uit een nieuw onderzoek uitgevoerd door een professor van de Universiteit van Cambridge, blijkt dat het Laatste Avondmaal van Jezus met zijn discipelen niet plaats had op Witte donderdag, maar een dag eerder.  
De wetenschapper, zelf een christen, stelt dat de verwisseling van de dagen verband houdt met verschillend gebruik van kalenders.   Hij baseert zijn conclusies op onderzoek van bijbelse, historische en astronomische bronnen.  Jezus gebruikte net als de evangelisten Mattheus, Marcus en Lucas waarschijnlijk een andere kalender dan Johannes.  Het Laatste Avondmaal had volgens de professor plaats op woensdag 1 april in het jaar 33 na de geboorte van Jezus.  Jezus zou dan gekruisigd zijn op vrijdag 3 april.

Het Laatste Avondmaal.

Van 'Het Laatste Avondmaal' werden verschillende schilderijen gemaakt, maar het allerbekendste is wel dat van Leonardo Da Vinci.

Dit schilderij is te zien in de eetzaal van het convent van Santa Maria delle Grazie in Milaan en heeft een afmeting van 460 x 880 cm.
Da Vinci begon aan het werk in 1495 en voltooide het in 1498.
Het schilderij is gebaseerd op Johannes 13:21-26 en geeft een scène van het Laatste Avondmaal van Jezus weer zoals die in de Bijbel wordt beschreven, waarin Jezus aankondigt dat één van zijn 12 discipelen hem zal verraden en toont de reacties van de apostelen  "Zij keken elkaar aan, onzeker, wie hij bedoelde", schrijft de evangelist. Alle twaalf apostelen hebben bij Da Vinci een verschillende reactie op deze aankondiging en verkeren in diverse stadia van woede en schok.
In overeenstemming met andere afbeeldingen van het laatste avondmaal in die tijd heeft Leonardo de conventie overgenomen dat alle personen tijdens het diner aan één kant van de tafel plaatsnemen, zodat géén van de aanwezigen in de rug wordt aangekeken.

Anecdote: Aan het eind van de vijftiende eeuw kreeg Leonardo da Vinci de opdracht om een muurschildering te maken van het Laatste Avondmaal in de kerk Santa Maria Della Grazie.
Da Vinci greep de gelegenheid aan om tijdens het schilderen lustig te experimenteren. Leonardo probeerde een nieuwe fresco-techniek uit, waarbij hij op een droge laag pleisterwerk schilderde in plaats van op een natte. Het doel was om helderder kleuren en een scherper beeld te verkrijgen.  Mede daardoor vorderde de totstandkoming van de schildering erg langzaam. In totaal was Leonardo ruim drie jaar bezig voor het Laatste Avondmaal eindelijk af was.

De abt van de kerk had het er moeilijk mee dat Leonardo Da Vinci zo langzaam werkte. Hij had Da Vinci al eens binnen zien komen, twee penseelstreken zien zetten en weer zien vertrekken. Het werk schoot niet op.
De abt spoorde Leonardo daarom iedere keer als hij hem zag aan om toch vooral snel door te werken. Leonardo da Vinci was het op de duur zo beu om opgejut te worden dat hij dreigde het gezicht van de abt te gebruiken voor het gezicht van Judas.
De abt liet zich niet meer zien.

Leonardo da Vinci's fresco 'Het Laatste Avondmaal'.


Van links naar rechts:
het groepje Bartholomeüs, Jakobus de Mindere en Andreas: alle drie perplex;
Judas (op de tafel hangend, terugdijnzend, in zijn rechterhand een geldbuidel), Petrus (kwaad, vraagt Johannes om uit te vinden op wie Jezus doelt), Johannes (lijkt in zwijm te vallen);
Jezus (onverstoorbaar, berustend, wil gewoon beginnen met de verdeling van het brood en de wijn);
Thomas (kwaad), Jakobus de Meerdere (verbijsterd, lijkt Thomas en Philippus tegen te houden), Philippus (zoekt naar uitleg);
Mattheüs, Thaddeüs en Simon: in heftig gesprek, waarschijnlijk over het verraad, waarbij Simon degene lijkt met de verklaring.

De nieuwe techniek van Da Vinci gelukte, maar helaas begon de temperaverf al snel af te bladderen.

Door de eeuwen heen zijn door restaurateurs lagen lak aangebracht, waarop met olieverf het werk van Leonardo werd nageschilderd.

Bij een bombardement in 1943 bleef de wand van de refter (eetzaal van het klooster) gespaard, maar de schade aan het gebouw was zo groot dat het werk in een vochtige omgeving kwam. Er verscheen schimmel op.

Bij de laatste restauratie, die na 20 jaar werk in 1999 werd afgerond, is zoveel mogelijk geprobeerd om niet-oorspronkelijke lagen te verwijderen.

Foto na de restauratie van het fresco.




Hieronder de versie van "Het Laatste Avondmaal' van Salvador Dali (uit 1955):
                   


21-04-2011 om 00:00 geschreven door R.A.A.

0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 4/5 - (4 Stemmen)
>> Reageer (1)
20-04-2011
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Politieke situatie

 Na de woorden van Bart De Wever “De meningsverschillen blijven groot en de tijd is op. Op een bepaald moment moet je durven evalueren.” heeft ontslagnemend eerste minister Yves Leterme aan Bart De Wever gevraagd om eind april niet weg te lopen van de onderhandelingen.  “Weglopen is geen oplossing”, zegt hij. “België heeft dringend nood aan een volwaardige regering.”.

Dat vraagt ook VOKA, het netwerk van Vlaamse ondernemingen, maar het is pessimistisch.

De vertegenwoordigers van VOKA, ontvingen vorige week de vier Franstalige partijvoorzitters.  “Een teleurstellende ontmoeting”, zo was te horen.  Ze zeggen dat “wat nu op de tafel ligt is onaanvaardbaar.  Een bedrijfsleider die doet wat zij vragen, gaat onherroepelijk failliet. Het is een amalgaam dat de zaken nóg ingewikkelder maakt dan ze nu al zijn. Daar kan je geen ja op zeggen.”

VOKA stelt bij de Franstaligen verder ook een N-VA-fobie vast en een diep wantrouwen tegenover de Vlamingen.

De Franstaligen gaan ook niet ver genoeg in de responsabilisering van de deelstaten.  Vlaanderen, Wallonië én Brussel moeten meer verantwoordelijkheid opnemen voor het eigen beleid. Wie goed bestuurt plukt er de vruchten van, wie slecht bestuurt moet zélf de gevolgen dragen.

VOKA heeft gelijk. De staatshervorming die de Franstaligen voorstellen, helpt het land niet vooruit.  De bevoegdheden zullen nog meer versnipperd geraken, terwijl het juist de bedoeling moet zijn om ze homogener te maken zodat coherenter beleid mogelijk wordt.

Leterme heeft gelijk. Het wordt de hoogste tijd dat een nieuwe regering aantreedt, met volheid van bevoegdheden.  Er moet beslist worden over structurele ingrepen.

Die twee meningen, op zich beide heel juist maar tegenstrijdig, illustreren de patsituatie van de Belgische politiek.  ‘Doe aub voort, maar geef verdomme niet toe.’  Dat is het gevoelen dat aan beide kanten van de taalgrens leeft.

         

Maar zo komen we er natuurlijk nooit uit. Slechter dan de situatie vandaag is, kan moeilijker.  Er moet iets gebeuren. Noch de N-VA, noch de PS zullen over één of twee maanden meer toegevingen willen doen dan vandaag.  De Franstaligen hebben drie objectieven: een grondige staatshervorming afwijzen, de N-VA neutraliseren en Vlaanderen destabiliseren.

De discussies die nu al meer dan tien maanden duren, houden dan beter op.  Dit wordt nooit iets.  Dan kan Bart De Wever misschien toch beter de stekker uittrekken en zien wat er gebeurt.

         


(Bron: columnist Paul Geudens en andere artikels uit GVA)

20-04-2011 om 10:50 geschreven door R.A.A.

0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (2 Stemmen)
>> Reageer (1)
19-04-2011
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Ook Nederland
Ook Nederland verstrengt de richtlijnen voor migranten.
Hier gaat het over regels voor de burgers van de nieuwe EU-landen van het vroegere Oostblok die massaal als 'arbeidsmigrant onze contreiën komen overspoelen.

In Nederland zijn die regels heel wat strenger dan bij ons in België.

Een vergelijking:
Nederland                                                      België                                                          
Burgers uit de Oost-Europese EU-landen moeten volledig in hun eigen onderhoud kunnen voorzien. Voor wie na drie maanden nog steeds geen uitzicht heeft op een job wordt het verblijfsrecht zonder pardon beëindigd.




Aleen Roemenen en Bulgaren moeten vertrekken als ze na drie maanden nog geen werk gevonden hebben, tenzij ze een ander verblijfsprocedure kunnen starten, zoals b.v. als zelfstandige of als student. De rest heeft dezelfde rechten als onderdanen uit de overige EU-landen.  Ze moeten enkel kunnen aantonen dat ze op zoek zijn naar werk.

De bijstandsuitkering, zowel voor vreemdelingen van binnen als buiten de EU, wordt gekoppeld aan het al dan niet kunnen spreken van de Nederlandse taal.  Ze moeten een cursus Nederlands volgen en deze goed afronden. Niet voldoen aan deze voorwaarde leidt tot verlagen of stopzetten van de bijstandsuitkering. In Vlaanderen  kunnen EU-burgers nooit verplicht worden Nederlands te leren.  Zij die hier verblijven als arbeidsmigrnt worden zelfs uitgesloten van het volgen van een inburgeringscursus.  Niet EU-burgers kunnen wel een verplichte inburgering opgelegd krijgen.
Immigranten uit ander EU-landen die in Nederland zelfs lichte criminele feiten plegen kunnen tot 'ongewenste vreemdeling' worden uitgeroepen en vervolgens het land worden uitgezet. Dit geldt zeker oor recidivisten. Een strafrechtelijke veroordeling is (volgens het EU-recht) nooit genoeg om gewegerd te worden.  Er moet kunnen aangetoond worden dat er een actuele ernstige bedreiging is voor de openbare orde.


19-04-2011 om 22:48 geschreven door R.A.A.

0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (1 Stemmen)
>> Reageer (0)
18-04-2011
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Korte berichten

Korte Berichten.

                   
* Vorig jaar werden 356 personen die illegaal in ons land verbleven, uitgewezen wegens het plegen van criminele feiten.  In 2008 en 2009 waren dat er respectievelijk 443 en 415.

                   
* De Raad van State heeft het voorstel van N-VA,CD&V,Open VLD en MR om de regels voor gezinshereniging te verstengen, afgekeurd
De partijen wilden gezinshereniging door genaturaliseerde Belgen drastisch beperken omdat die de hoofdmoot vormen van de herenigers.
Maar in zijn advies stelt de Raad dat het voorstel dat 'Belgen' die iemand willen laten overkomen, strengere eisen stelt dan aan andere EU-burgers.  En dat kan niet.

                   
Premier Leterme benadrukt dat door de haarden van onveiligheid en gewapende conflicten van de laatste maanden tegen de regimes in verschillende landen, de druk om vluchtelingen op te nemen, hoger geworden is.
 
Daarom heeft de regering nieuwe maatregelen aangekondigd om het hoofd te bieden aan de toenemende stroom asielzoekers.
     - voor preventie wordt uit de begroting van Ontwikkelingssamenwerking 600.000 € ingezet voor campagnes in landen met een hoge toevloed van asielzoekers
     - er wordt 125 man extra personeel ingezet om asielzoekers op te vangen en meer dossiers per maand te kunnen afwerken en aldus de behandelingsduur bij het CGVS (Commissariaat-Generaal voor Vluchtelingen en Staatslozen) terug te dringen tot zes maanden. 
     - voor regularisatie op medische gronden worden extra artsen ingeschakeld om de aandoening van de aanvrager sneller te analiseren.
     - de escortering van mensen die worden uitgewezen wordt doeltreffender.
     - er komen 200 plaatsen bij voor de opvang van minderjarigen.  
     - de regering wil een einde maken aan het logeren van asielzoekers in hotels en deze ergens anders onderbrengen.

Ik zie in al deze maatregelen niets van ontradingspogingen. Integendeel.  Het lijkt meer van 'kom maar af, we gaan u vlugger helpen.   Dit alles weer met een hoop extra uitgaven ten koste van ons, de belastingbetaler.

18-04-2011 om 09:02 geschreven door R.A.A.

0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (1 Stemmen)
>> Reageer (5)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Brief van een dokter
Brief geschreven in de Artsenkrant door een dokter uit Lede, die het beu is.

En het kan tellen,

Lees onderstaande .....

Brief van een Vlaamse dokter.....

Er worden 35.000 mensen per jaar ons land binnengepompt  - wettelijk - in het kader van familieherenigingen. 
Volgens het Nieuwsblad heeft Buitenlandse Zaken aanbevolen zeer ruim te zijn in de toelatingen. Het gaat veelal om (oude) Turken, Noordafrikanen, Kosovaren enz.
Zonder hier ooit een dag gewerkt te hebben, zonder enige taalkennis en zonder te zullen moeten werken (vaak gaat het om prille vijftigers - hier worden de autochtonen door de RVA afgejaagd) zijn ze direct in orde met de ziekteverzekering,
ook kleine risico's, mits een kleine bijdrage van hun familie. 
Terwijl ik dit schrijf, heb ik een Russisch-Kazaks kindje laten opnemen op pediatrie met acute mastoïditis.

Ze liggen op een éénpersoonskamer.  Er is HEEL beperkte kennis van het Nederlands.

Ze kunnen er altijd bij blijven want ze werken toch niet.
Grootvader en grootmoeder Kazak zijn er ook bij.

Ze  hebben mij al dadelijk verteld dat bij invullen van papieren voor 'dringende opname', zij helemaal niets moeten betalen. 

Mijn bloedeigen kleindochter heeft hier ook op pediatrie gelegen op een éénpersoonskamer. Mijn zoon heeft véél opleg betaald. Het was ook dringend.

Lijdzaam moeten wij toezien hoe ons land op elk gebied leeggeplunderd wordt. Ik verwijs hierbij naar een artikel in een anti-Vlaamse krant waarbij de lof wordt gezwaaid van een Brussels ziekenhuis waar Vlamingen worden veracht. En niet in hun taal worden bediend. Maar wel vreemdelingen.
Enfin, als ik deze onterende situatie vol hou en tot mijn 65ste werk, zal ik 35/45 van mijn wettelijk pensioen trekken. Dat zal toch al gauw 500 euro zijn. Uiteraard zal ik moeten blijven verder betalen voor mijn kleine risico's. Tenslotte ben ik maar een autochtone;

Vlaamse dokter 
Dr. L. Brondeel 
(Neus- Keel en Oorziekten) 
Lede 

P.S. Ik heb ook al minimum vijf plastische neuscorrecties uitgevoerd bij 
asielzoekers, met goedkeuring van de desbetreffende OCMW's.

Zuiver functionele problemen. Volledig terugbetaald !!

Gratis voor de allochtoon !!

Begrijpen de mensen dan niet dat we ons eigen "graf" aan het graven zijn ?! 
Iedere Belg zou dit moeten lezen.


18-04-2011 om 00:00 geschreven door R.A.A.

0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (2 Stemmen)
>> Reageer (0)
17-04-2011
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Terug naar Oosterdonk

 Terug naar Oosterdonk

Vanavond wordt op de serie ‘Terug naar Oosterdonk’ heruitgezonden.

Een fantastische reeks.  Zonder meer een aanrader.

 

Terug naar Oosterdonk vertelt het verhaal van het polderdorp Oosterdonk (contaminatie van Oosterweel en Wilmarsdonk) ten noorden van Antwerpen dat moest verdwijnen voor de uitbreiding van de Antwerpse haven.  Het is gebaseerd op de verdwenen dorpen zoals Oosterweel, Wilmarsdonk, Oorderen en Lillo in de jaren ’50 en ’60.


Het verhaal vangt aan op het einde van de jaren '90.

Na de begrafenis van de vader van reportagemaker Brecht Bosmans, worden tijdens de koffietafel in Café Spek en Eieren, herinneringen opgehaald, die afgewisseld worden met flashbacks uit de jeugd van de jonge Brecht die als snotaap met zijn vriend Walter Bolle kattekwaad uithaalde.  

Samen brengen ze in de polder vele uren door met de ietwat vreemde Pietje de Leugenaar. 


Terug naar oosterdonk 

(Fimpje YouTube - klik op afbeelding) 


Ook werd hij verliefd op bakkersdochter Elza Mees. 

Verder is er ook nog de toenmalige en nu verwarde schoolmeester Moens die nog oude 8 mm-filpjes heeft meegebracht om te vertonen.

 

Het vooruitzicht dat het dorp moest verdwijnen en zou ondergespoten worden slaat diepe wonden in het dorp, dat zich uiteindelijk in twee kampen verdeelt.  Maar de havenuitbreiding is niet te stoppen en Oosterdonk loopt langzaam leeg.  Er worden wonden geslagen die zelfs 40 jaar later, op een eenvoudige begrafenis, nog niet geheeld blijken…

 

"Eens wordt Oosterdonk begraven
Ligt onze wereld onder 't zand
Zoveel ik kan, wil ik bewaren
Alles in mijn hart gebrand.

Maar nooit zal ik uw beeld vergeten
En waar ik woon, of waar ik ga
Er is slechts één in heel mijn leven
Slechts gij, en niets daarna"
.


(Gedicht dat de jonge Brecht schreef voor het meisje Elza Mees waarop hij zo verliefd was en dat door de schoolmeester in de klas
onderschept werd.  Deze dacht dat het een emotioneel gedicht over het tot verdwijnen gedoemde dorp ging en was zo onder de indruk dat de jongen het op het schoolfeest moest voordragen.)  


Het onderwerp van de reeks is in feite nog steeds actueel vermits ook het polderdorp Doel op Linkeroever als zoveelste in de rij sinds einde jaren ‘90 zich in eenzelfde situatie bevindt.


“Terug Naar Oosterdonk kunnen we écht niet anders bestempelen dan een meesterwerk. Er is enorm veel aandacht besteed aan de historische reconstructie in de jaren '50: de sjofele muziek, de beklemmende sfeer van de clerus die het volk dom houdt, de naweeën van de oorlog, maar ook de komst van de televisie, de legendarische Vlaamse wielergoden... En dan krijg je vervolgens nog échte authentieke, vijftig jaar oude bussen te zien, die over betonnen macadam-platen rijden, zelfs de reclamepanelen die in beeld verschijnen, zijn van merken die alleen nog in onze herinneringen bestaan, alsof de makers hiermee nog eens extra de vergankelijkheid der dingen hebben willen benadrukken. Waar ze anno 1997 nog al die lokaties hebben gevonden om een veertig jaar oud accuraat plaatje te kunnen schieten is ook al een prestatie op zich. Elk detail van Terug Naar Oosterdonk is met veel liefde en zin voor historisch perspectief gemaakt……”  
(bespreking door ‘Werner’ geplaatst op het internet)

(enkele van de bijgevoegde illustraties komen eveneens uit het internet)


Het bekende café
'Spek en eieren'
in de Antwerpse haven
.
Wat er nog rest van het vroegere Oosterweel: enkel de kerk is overeind gebleven.

Op de plaats van het vroegere dorp bevinden zich nu dokken. Tot voor de verdwijning was Oosterweel het laagst gelegen dorp van België. In 1910
had het dorp 1070 inwoners.


(Dit artikel schreef ik bij de vorige heruitzending van deze reeks in feb.2008 - toen op Canvas -  en heb dit nu hier opnieuw geplaatst.)

17-04-2011 om 09:43 geschreven door R.A.A.

0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 4/5 - (3 Stemmen)
>> Reageer (2)
16-04-2011
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Communautaire ophef

Weer communautair ophef.

Toerisme Vlaanderen
plaatste in het jongste nummer van het gratis Parijse weekblad 
A nous Paris  een halve bladzijde reklame voor Vlaanderen als toeristische bestemming.  Daarin wordt ook Brussel vernoemd.
De Brusselse Franstalige krant La Dernière Heure   vindt dat Brussel aldus voorgesteld wordt als  een Vlaamse stad en heeft daar problemen mee. 
Toerisme Vlaanderen wijst erop dat zijn rol er in bestaat Vlaanderen én Brussel te promoten.

Toeristische uitgaven, zoals kaartjes over Vlaanderen, leidden al eerder tot communautaire ophef.

http://www.anous.fr/

16-04-2011 om 21:08 geschreven door R.A.A.

0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (1 Stemmen)
>> Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Smeekbede
Klik op de afbeelding om de link te volgen "Laat ons nu niet vallen."

Smeekbede van Waals minister-president Rudy Demotte (PS) aan Vlaanderen:

"We zijn wel degelijk voor een staatshervorming.  Maar die mag niet leiden tot een verarming van Wallonië.  Anders dreigt onze economische heropleving stil te vallen.  Dat zou slecht zijn voor Wallonië.  Maar onrechtstreeks ook voor de federale schatkist en dus voor Vlaanderen.  Vlaanderen mag ons nu niet laten vallen."

16-04-2011 om 10:23 geschreven door R.A.A.

0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 1/5 - (1 Stemmen)
>> Reageer (0)
15-04-2011
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Nieuwe bom in onderhandelingen

Nieuwe bom in onderhandelingen.

Alsof het omdopen van de Franse Gemeenschap in de Federatie Wallonië-Brussel nog niet volstond, haalde Philippe Moureaux  een nieuwe atoombom uit zijn arsenaal.

"We moeten het Vlaamse offensief blokkeren. Geen enkele bijkomende toegeving doen we nog. We komen pas uit de loopgraven als er aan de andere kant opnieuw de wil is om ernstig te onderhandelen.' Oftewel: 'On ne bouge plus!' Zoals bij Verdun, toen het Franse heir het tegen de gehate Moffen moest opnemen: 'Ils ne passeront pas!'"

                   




(uit: 't Pallieterke)

15-04-2011 om 11:49 geschreven door R.A.A.

0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 3/5 - (2 Stemmen)
>> Reageer (4)
14-04-2011
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Moskeeën in Antwerpen


    Moskeeën in Antwerpen.   

In Antwerpen (samen met de districten Berchem, Borgerhout, Deurne, Merksem en Hoboken) zijn er momenteel 44 moskeeën. Dit zijn meestal te klein, weinig confortabel en vele voldoen niet aan de veiligheidsvoorschiften. 

                   

Voor het vrijdaggebed zorgen ze vaak voor overlast in de buurt.

Een belangrijk deel van de Antwerpse moslimgemeenschap is dan ook al langer vragende partij om in Antwerpen plaats te creëren voor twee grote moskeeën.

De stad Antwerpen heeft nu een ideale plek voor een grote moskee gevonden aan de Noorderlaan in de vroegere gebouwen van GM op de Luchtbal, naast de brandweerkazerne.

Monica De Coninck (sp.a), schepen van Diversiteit: “Het complex heeft een perfecte ligging. De grote moskee is goed bereikbaar met de wagen en de tram en er is voldoende parkeerplaats. We hopen een deel van het gebouw te huren. We zoeken ook in het zuiden van de stad naar een geschikte locatie voor een tweede grote moskee.”

                   

Binnen de moslimgemeenschap waren de eerste reacties positief.

Maar toch is er een maar.

Elhasan Radi, Antwerps lid van de moslim-executieve: “Dit zou een oplossing zijn voor de huidige, kleine gebedshuizen. De grote moskee moet ook een architecturale parel zijn die symbool staat voor de culturele rijkdom van Antwerpen.”

Maar Radi heeft ook een bezwaar tegen deze locatie: “Te ver van de wijken waar veel moslims wonen. De locatie is goed voor de moslims op de Luchtbal, maar ik geloof niet dat geloofsgenoten in Borgerhout of Antwerpen-noord naar de Noorderlaan gaan komen. De moskee mag niet geïsoleerd staan, maar moet deel uitmaken van de samenleving.”

Houssin Ben Hadach, bestuurslid van een Berchemse moskee ziet vooral voordelen in een grote moskee: “Het is een droom van mij dat moslims van verschillende afkomst en strekking onder één dak hun geloof belijden. Elke groep moet wel zijn eigen stek krijgen in de moskee.” Hij beseft wel dat er nog een lange weg af te leggen is. “De oudere generatie heeft een emotionele band met zijn moskee. Zij hebben die zelf opgebouwd. De jongere generatie is meer voorstander. Als ze naar Metropolis kunnen gaan, dan kunnen ze best ook honderd meter verder rijden naar de moskee.”

                   

Politici reageren verdeeld.

Youssef Slassi (sp.a): “De grote moskee op de Luchtbal is een goed plan. Ik ontving veel positieve reacties, vooral van de jonge moslims.”

Meyrem Almaci (Groen!): “Synagogen en kerken liggen in de stad, waarom kan dit dan niet voor de moskee. Bovendien was er geen overleg met de moslims.”

Ergun Top (CD&V): “De moslimgemeenschap is niet betrokken. De grote moskee komt beter in wijken waar veel moslims wonen.”

Filip De winter (Vlaams Belang): “We moeten de islamzuil afbouwen, niet de islamisering ondersteunen. Het stadsbestuur capituleert voor de islam. We overwegen de organisatie van een stedelijk referendum over de moskee.”

(Bron: GVA)

14-04-2011 om 00:00 geschreven door R.A.A.

0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (1 Stemmen)
>> Reageer (5)
13-04-2011
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Onderhandelingen

Koninklijk onderhandelaar Wouter Beke blijft maar praten met Bart De Wever en Elio di Rupo, maar er is nauwelijks vooruitgang.


Niemand durft het hardop zeggen, maar de onderhandelingen over een nieuwe, grote staatshervorming zitten muurvast. Af en toe worden optimistische geluiden verspreid vanuit de omgeving van de koninklijke onderhandelaar, maar die moeten dienen als alibi om verder te doen.

De PS rekent er nog altijd op dat de N-VA uiteindelijk de onderhandelingen zal verlaten. Daarom dringt Elio Di Rupo zo aan op de formule met negen. Indien Bart De Wever afhaakt, blijven er nog acht over. Ruim voldoende voor een meerderheid in de Kamer, zelfs een twee derde.

De onderhandelingen spitsen zich vooral toe op de drie thema’s werkgelegenheid, gezondheidszorg en fiscale autonomie.

Gisteren ontving Wouter Beke in de voormiddag de Franstalige partijen samen en in de namiddag de Vlaamse partijen elk afzonderlijk.

Vandaag is er dan opnieuw een vergadering van het triumveraat gepland.

                       
(ditmaal dus met Wouter Beke i.p.v. met Vande Lanotte zoals op dit cartoon)


Maar heeft hij wel iets te melden? Is er nu vooruitgang? Er is te horen dat het om milimeterwerk gaat. Di Rupo beweegt als een huisjesslak. Soms krabbelt hij zelfs terug op vroegere standpunten.

     Ganzenspel    

Intussen wordt in België van elk probleem een communautair probleem gemaakt. 

                   

Vlaanderen en Wallonië zijn twee werelden en er is niets meer waarover beide landsdelen het eens zijn. Op alle domeinen lopen de standpunten van Vlaanderen en Wallonië mijlenver uit elkaar en botsen ze frontaal.

                   

Dan is er ook nog het zinnetje uit een interview van Vlaams minister-president Kris Peeters "Brussel zal nooit een volwaardig gewest worden", dat op de Franstalige politici het effect had van een rode lap op een stier.

Dit land is niet meer te redden.

                   

Het is enkel nog wachten tot iemand de stekker uittrekt....

                   

De Koning,die zijn politieke voorkeur niet meer kan verborgen houden, 

                    

maakt zich ook zorgen over de gang van zaken en krijgt er hoofdpijn en nachtmerries van.

                    



                                        

(Bron: GVA + verschillende herkomst cartoons)         

13-04-2011 om 00:00 geschreven door R.A.A.

0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 3/5 - (2 Stemmen)
>> Reageer (0)
12-04-2011
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Gelezen
Klik op de afbeelding om de link te volgen Vervolg van

Gelezen: 
“Aardedonker, zonder sterren“
de laatste nieuwe uitgave van Stephen King.



3de en 4de verhaal uit het boek.





Verhaal nr 3/ De Verlenging.

Dave Streeter, een bankbediende, heeft kanker en is terminaal.

Op een vooravond op weg naar huis moet hij voor de zoveelste maal overgeven en stopt de auto langs de weg. Dan ziet hij aan de overkant een kraampje staan met een man die ‘verlengingen’ aanbiedt. Uit nieuwgierigheid wat dat wel kan zijn, gaat hij er eens kijken. De man, Elvid (anagram van Devil – duivel) biedt Streeter een levensverlenging aan.

Maar voor wat hoort wat. Je krijgt niets cadeau. Buiten een financiële vergoeding gedurende 15 jaar moet hij iemand anders kwaad doen om het kwaad van zichzelf weg te nemen.


Verhaal nr 4/ Een goed huwelijk.

Darcelle (Darcy) en Bob, een boekhouder, zijn al zeven en twintig jaar getrouwd. Ze hebben een goed huwelijk.

Bob is soms enkele dagen van huis om naar een verder afgelegen klant te gaan en ook om, als muntenverzamelaar, beurzen,veilingen en verkopers van munten te bezoeken. Zo is dit nu ook weer het geval.

Darcy heeft nieuwe batterijen nodig voor de afstandsbediening en gaat er naar op zoek in de garage. Daar ontdekt ze per toeval een geheime bergplaats van haar man. Wat ze er in vindt doet haar langzaam beseffen dat haar man al die tijd van hun huwelijk (behalve de eerste 17 jaar blijkt na wat opzoekwerk daarna op het internet), maar ook al daarvoor, verschrikkelijke dingen heeft gedaan. Dat ze al die tijd met een monster heeft geleefd. De vrouw van een Blauwbaard.

Bob belt haar die avond vanuit zijn hotelkamer en hoort aan haar stem dat er iets aan de hand is. Ze verzint wel wat, maar hij komt toch diezelfde nacht nog terug naar huis. Hij heeft door dat ze zijn geheim, zijn andere ‘ik’, ontdekt heeft…..


12-04-2011 om 15:30 geschreven door R.A.A.

0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
>> Reageer (2)
11-04-2011
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Paasvakantie
Vandaag begint de Paasvakantie.

De Paasvakantie in Belgie en Vlaanderen vangt in de regel aan op de 1ste maandag van April en duurt 2 weken.

Maar opgelet:

  • Als de feestdag Pasen in de maand Maart valt, dan vangt de Paasvakantie aan op de maandag na Pasen.
  • Als de feestdag Pasen na 15 April valt, vangt de Paasvakantie aan op de 2de maandag voor Pasen. In dit geval wordt de schoolvakantie met één verlofdag verlengd, namelijk met de feestdag Paasmaandag.

Het Christelijke Paasfeest wordt in principe gevierd op de eerste zondag na de eerste volle maan in de lente.

(Bron: Feestdagen Schoolvakanties België - http://www.feestdagen-belgie.be
)



11-04-2011 om 11:16 geschreven door R.A.A.

0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
>> Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Bonussen
Hoge bonussen.

Veel heibel en commotie over de buitensporig hoge bonussen die topmensen van banken krijgen bovenop hun ook al extreem hoge wedde.
En zo gaat het ook bij de banken in anderen landen.

Absuberante afscheidspremies en bonussen worden steevast aangeklaagd, als deze worden uitgekeerd aan bankiers en beheerders.
Maar het gebeurd niet enkel bij de banken blijkbaar.

  Irene Khan was de eerste moslima die de  mensenrechtenorganisatie Amnesty International mocht leiden als secretaris-generaal.  Toen uitlekte dat deze moslima vooral tegen haar eigen armoede gevochten heeft, kreeg ze bij haar vertrek eind 2009 een afscheidspremie van 600.000 euro.  Ook haar plaatsvervangster Kate Gilmore ving in 2009 een mooie duit. Het ging om 360.000 euro. 
De feiten kwamen aan het licht bij het afsluiten van de boekhouding voor 2010.


                   


(Bron:OVV)



11-04-2011 om 00:00 geschreven door R.A.A.

0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
>> Reageer (0)
10-04-2011
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Kim Clijsters
Kim Clijsters heeft op het trouwfeest van haar neef Tim  haar enkel zwaar verstuikt en is minstens vier tot zes weken buiten strijd .
Ze kwam verkeerd op haar voet neer en ging volledig door haar enkel..
De gevolgen zijn aanzienlijk: een zware verstuiking van de rechterenkel met ernstige verrekking van zowel de mediale als de laterale ligamenten en een kapselscheur met bloeduitstorting in het enkelgewricht.
Clijsters’ enkel is nu volledig geïmmobiliseerd en ze mag enkele dagen niet op haar voet steunen.  Ze zal sowieso vier, tot mogelijk zes weken moeten revalideren.

Bovendien is Kim  ook al sinds begin deze maand  4 tot 6 weken out met een pijnlijke rechterschouder en -pols .  Clijsters had al last van de schouder en pols in de toernooien van Indian Wells en Miami.  Onderzoek wees uit dat beide gewrichten overbelast waren. De medische staf adviseerde relatieve rust en een intensieve revalidatie gedurende 4 tot 6 weken.

Dus terug een toestand zoals in haar 
1ste carrière, in de periode 
dat ze nogal veel kwetsuren opliep
...

      "Kim Pleisters" 
(cartoon ook reeds vorig jaar gebracht in artikel over "Hoeveel geld won Kim Clijsters al in haar 2de carrière?" )
 

10-04-2011 om 22:43 geschreven door R.A.A.

0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
>> Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Magnoilia

 't Is lente.
 De Magnolia staat weer in bloei.
 Jammer genoeg is dat niet voor lang.

Magnolia 'Susan'

Magnolia 'Susan'

10-04-2011 om 11:30 geschreven door R.A.A.

0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (1 Stemmen)
>> Reageer (1)
09-04-2011
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Citaten
                                                                                Citaten.                                                                  

Carl Devos (Politicoloog aan de Universiteit Gent) in :
"Je kan niet ontkennen dat de onafhankelijkheid dichterbij komt door de huidige impasse. Als je me dat een jaar geleden had gevraagd, had ik dat weggelachen. Nu sluit ik echt niet uit dat het ervan komt. En velen met mij. Dat is veelzeggend."



Grondwetspecialist Robert Senelle in :
“Wat België nu overkomt, staat al 180 jaar in de sterren geschreven. Dit land is een product van de Franstalige bourgeoisie. 1830 was voor ons, Vlamingen, een ramp, de grootste sinds 1585 en de val van Antwerpen.”

Pol Van Den Driessche (Politiek journalist bij VTM) in :
"Vroeger was een boedelscheiding nog een groot taboe, maar zelfs de vorst heeft nu al kunnen vaststellen dat die tijd voorbij is."


Eric Donckier (Hoofdredacteur) in:
"De situatie is uitzichtloos. We weten niet hoe het verder moet. Verkiezingen? Die zouden dan wel eens kunnen gaan over de splitsing van het land."



Marc Uyttendaele
, grondwetspecialist en echtgenoot van Laurette Onkelinx (PS), op de:
“Het Belgische model is aan het sterven. We moeten de verhoudingen tussen het Noorden en het Zuiden totaal omgooien en misschien overgaan tot de volledige scheiding.”


09-04-2011 om 11:57 geschreven door R.A.A.

0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
>> Reageer (5)
08-04-2011
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Uitnodiging
Klik op de afbeelding om de link te volgen

Eerder deze week zagen we in het nieuws op TV dat Elio Di Rupo Vlaamse reporters had uitgenodigd om te tonen welke inspanningen de Waalse regering de laatste jaren doet om nieuwe bedrijven aan te trekken en zo de economie in Wallonië een nieuw elan te geven.

Maar het werd al vlug duidelijk waar het echt om ging: de schrik van de Franstaligen dat bij een grondige staatshervorming de enorme geldstromen vanuit Vlaanderen zullen verminderen.

Het is namelijk met dat in de schoot geworpen Vlaams geld dat al die projecten gefincancierd worden.
En dat liet Di Rupo duidelijk verstaan.
   

08-04-2011 om 00:00 geschreven door R.A.A.

0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
>> Reageer (2)
07-04-2011
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Uitspaken

 - ontslagnemend premier Yves Leterme, (CD&V):

“Het probleem is niet lopende zaken. Het probleem is dat Bart De Wever tot dusver mislukt is.”

 Philippe Muyters, (N-VA), Vlaams minister van Begroting en Financiën, Ruimtelijke ordening, Werk en Sport:

“Misschien wil Leterme gewoon dat Beke en De Wever niet slagen in datgene waarin hij zelf heeft gefaald: de splitsing van B-H-V, een doorgedreven staatshervorming, een nieuwe financieringswet, een efficiënte staatsstructuur…”.

                   


07-04-2011 om 11:58 geschreven door R.A.A.

0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (1 Stemmen)
>> Reageer (0)


Foto

Dit is het wapenschild dat in de 15de eeuw door een tak van mijn familie gedragen werd.
Aanvankelijk was ik van plan mijn Weblog gewoon onder mijn echte naam te starten.  Maar als ik zo eens naar de andere reeds bestaande keek, viel het mij op dat de meeste ervan met een schuilnaam werken.  Vandaar dat ik uiteindelijk beslist heb dat ook maar te doen.

.../raa. is het geworden.

R.A.A.
is in feite niet zo geheimzinnig als het op het eerste zicht lijkt.  Het zijn namelijk de eerste letters van mijn voornamen.





Vandaag zijn we:

Archief per maand
  • 07-2013
  • 06-2013
  • 05-2013
  • 03-2013
  • 02-2013
  • 01-2013
  • 12-2012
  • 11-2012
  • 10-2012
  • 09-2012
  • 08-2012
  • 07-2012
  • 06-2012
  • 05-2012
  • 04-2012
  • 03-2012
  • 02-2012
  • 01-2012
  • 12-2011
  • 11-2011
  • 10-2011
  • 09-2011
  • 08-2011
  • 07-2011
  • 06-2011
  • 05-2011
  • 04-2011
  • 03-2011
  • 02-2011
  • 01-2011
  • 12-2010
  • 11-2010
  • 10-2010
  • 09-2010
  • 08-2010
  • 07-2010
  • 06-2010
  • 05-2010
  • 04-2010
  • 03-2010
  • 02-2010
  • 01-2010
  • 12-2009
  • 11-2009
  • 10-2009
  • 09-2009
  • 08-2009
  • 07-2009
  • 06-2009
  • 05-2009
  • 04-2009
  • 03-2009
  • 02-2009
  • 01-2009
  • 12-2008
  • 11-2008
  • 10-2008
  • 09-2008
  • 08-2008
  • 07-2008
  • 06-2008
  • 05-2008
  • 04-2008
  • 03-2008
  • 02-2008
  • 01-2008
  • 12-2007
  • 11-2007
  • 10-2007
  • 09-2007
  • 08-2007
  • 07-2007
  • 06-2007
  • 05-2007
  • 05-1973

    Gastenboek
  • Zondag groetjes van de Geldwolven
  • Zaterdag groetjes van de geldwolven
  • Vrijdag groetjes van de Geldwolven
  • Donderdag groetjes van de Geldwolven
  • Woensdag groetjes van de Geldwolven

    Druk oponderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek


    Het


    Laatste commentaren
  • Fietstocht wc-potten (MaBo*)
        op Fietstochtje
  • >_> (Eduard)
        op Hereniging
  • .. (Klaproosje1)
        op Afsluiten weblog
  • droef (Klaproosje1)
        op Afsluiten weblog
  • Innige deelneming (Het Bloggershoekje 3)
        op Afsluiten weblog
  • Onze innige deelneming bij het heengaan van onze goede blogvriend Remy. (Paolo)
        op Afsluiten weblog
  • Innge deelneming (Martine)
        op Afsluiten weblog
  • Innige deelneming (Roosje)
        op Afsluiten weblog
  • mijn oprechte deelneming (bo)
        op Afsluiten weblog
  • Mijn Oprechtige Deelneming (Nikki)
        op Afsluiten weblog
  • Zoeken in blog


    E-mail mij

    Druk op onderstaande knop om mij te e-mailen.


    Bekijk de trailer
    voor vandaag in

     
    (van maandog tot vrijdag)
    Wettelijke verlofdagen
    en schoolvakanties:

    http://www.sbweb.be/SB/
    verlof.asp?year=2013

    of ook nog deze interessante link:
    http://www.feestdagen-belgie.be/

    Kalenders 2013 om af te drukken:

    http://www.feestdagen-belgie.be/
    download-gratis-kalenders-2012
    -om-te-printen-afdrukken
    #ixzz1nDyZg1KB



    WERELDKALENDER
    VOOR FEESTDAGEN
    http://www.earthcalendar.net/
    index.php


    Woordenlijst Nederlandse Taal
    Officiële Spelling
      

    http://woordenlijst.org/


    banner flitspalen Vlaanderen
    www.mobielvlaanderen.be/
    flitspalen/kaarten.php?a=4&nav=5

    Let wel
    Door sommige steden en gemeenten op eigen initiatief geplaatste camera's zijn niet opgenomen in deze gegevens.


    Actueel neerslagbeeld
    neerslag België

    Mijn andere blogs
  • Grenspalen 1
  • Grenspalen 2
  • Grenspalen 3
  • Boekbesprekingen
  • Oudere en hier 'afgevoerde' artikels

  • Mijn favorieten
  • Lana
  • Steffie
  • Nikki
  • Saagje
  • Waaroemni
  • De vriendinnen
  • Zondag
  • Frankie
  • Brabbes

    Mijn favorieten
  • Franske
  • Timmie en Daisy
  • De Westhoek
  • Wimpie's blog
  • Trucker John
  • Gita
  • Dialect
  • Amor Fati
  • Georges

    Mijn favorieten
  • Dierenopvoedster
  • Beversblog
  • Elisa en Juliette
  • Kaatje en Rikske
  • Diana's blog
  • Bieke
  • Meeuw
  • Ofthemonkeylions

    Mijn favorieten
  • Johnny en Christiane
  • Fietsroutes
  • Easywalk
  • Tuin den Horst
  • Tuinfreak
  • Onze Natuur
  • De natuur ontdekken
  • Natuurvriendelijk

    Mijn favorieten
  • Mija's bloemen
  • Cactussen
  • Francsicus
  • Redpoppy
  • Plonk

  • Mijn favorieten
  • Oldies
  • Wesp
  • Anna-Winterroosje
  • Alois
  • Koivis
  • Meermin
  • Ida
  • Bompa Harry

    Mijn favorieten
  • Lieve
  • Kartuizer
  • Johan
  • V V B-Hupoar
  • Hexaeder
  • Computertips
  • Katrien - Vraagjes
  • Zonnegroeten - computertips
  • Weerspreuken

    Mijn favorieten
  • Jot
  • Annemiek
  • Loek
  • Paolo
  • Ria fotografeert
  • Boomer
  • Opacor
  • Tonny en Leo
  • Zwaantje
  • Julius

    Mijn favorieten
  • Ineke
  • Flodder
  • Snoopy (Mia)
  • Ria
  • Gekke Meid
  • Buikdansen
  • Aphrodite


  • Blog tegen de regels? Meld het ons!
    Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!