R.A.A.'s Krantje
een selectieve kijk op de politiek en de actualiteit (en tussendoor ook eens iets anders)
01-08-2010
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Aardbevingen

Aardbevingen zijn er altijd geweest, maar naar mijn gevoel gebeuren er de laatste tijd toch opvallend veel zware aardbevingen.

Om er maar enkele te noemen:

12 januari
26 februari
 8 maart
5 april
7 april
14 april
2mei
9 mei
16 juni
20 juli

Haïti
Chili
Turkije
Mexico
Sumatra
China
opnieuw Chili
Indonesië
Papoea(Indonesië)
Iran

En gisteren werd Iran opnieuw getroffen door een aardbeving.

Hoe zou het komen dat er de laatste tijd zoveel  zware aardbevingen zijn?

Het antwoord hierop is zeer eenvoudig:

Imam Hojatoleslam Kazem Sedighi schrijft aardbevingen toe aan losbandige vrouwen

De Iraanse imam beweert dat aardbevingen veroorzaakt worden door losbandige vrouwen en moslima’s die zich niet kleden volgens de islam. "Ze zijn een bedreiging voor de goede zeden en zetten aan tot seksuele omgang. Een direct gevolg hiervan is een grotere kans op aardbevingen", zo redeneert de Imam.

Als zijn moslima's tegenwoordig met zulk een keukenschort aan het fornuis staan,
 kan ik aannemen dat Mohammed zich roert....
°°°°°°°°°°°°°

Vorig jaar is ook ons land getroffen door aardbevingen: 166 om precies te zijn.
 Dat zijn er drie keer meer dan in 2008.

De grote verantwoordelijke daarvoor is de Waalse gemeente Court-Saint-Etienne:
 daar beefde de aarde 101 keer.
En niemand die weet hoe dat komt. Tot nu toe dan...
 Een aardbeving komt normaal gezien voor op een breuklijn,
 maar die is er niet in Court-Saint-Etienne.

01-08-2010 om 00:00 geschreven door R.A.A.

0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (3 Stemmen)
>> Reageer (4)
31-07-2010
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Nog wat cijfers
 Ik heb nog wat cijfers bijeengesprokkeld.

- 14 MILJOEN /  in één jaar betaalde de overheid in totaal 14 miljoen euro aan hotelkosten voor asielzoekers!  Vandaag verblijven nog steeds 979 asielzoekers in hotelkamers. 

- 0,7 /  de eerste helft van 2010 was wereldwijd de warmste sinds het begin van de metingen.  De gemiddelde temperatuur bedroeg 14,2°C, wat 0,7° meer is dan tijdens het midden van de 20ste eeuw.

-14.000 /  vorig jaar werd een recordaantal van 14.000 autobestuurders veroordeeld voor vluchtmisdrijf.  Dat zijn er bijna 40 per dag en 22% meer dan de vorige jaren.  In 5.500 gevallen gaat het enkel om materiële schade.

-92.361 /  tussen 1 januari en 9 juli hebben 92.361 personen een nieuwe code voor hun elektronische identitietskaart aangevraagd omdat ze die vergeten waren.  Die code hebt ge o.a. nodig om bij het gemeentebestuur een adreswijziging aan te geven en om via Tax-on-Web uw belastingsaangifte in te vullen. 

-10.393 /   in 2009 werden door De Lijn 10.393 gratis abonnementen afgeleverd in ruil voor het inleveren van een auto-nummerplaat.  Dit is een daling tegenover de vorige jaren.  Sinds het begin van deze actie in 2002 werden op die manier ruim 91.000 Lijnabonnementen toegekend.  Gaat het om de enige wagen van een gezin, dan krijgen alle gezinsleden een gratis abonnement.  De maatregel boekte het grootste succes in Antwerpen met 37.000 abonnementen. 

-80% /
  Van de ruim 1,8 miljoen Vlamingen die een abonnement hebben van De Lijn, rijdt 80% gratis.  Dat betekent dat 4 op de 5 abonnementen De Lijn geen inkomsten opleveren.  Officiëel zijn er 477.021 abonnementen, waarvan 70.137 gratis.  Daarbovenop zijn er nog eens de 1.248.533 gratis abonnementen op heel het net voor 65-plussers en 149.975 voor personen met een handicap.  Daarbij komen ook de 29.595 momenteel nog geldige gratis abonnementen voor het inleveren van een nummerplaat, 22.553 gratis 'Buzzy Passen' voor scholieren (omdat er in hun gezin al 2 betalende schoolabonnementen zijn) en 14.187 gratis abonnementen voor werklozen die een opleiding volgen via de VDAB.  Maar dat is nog niet alles: oorlogsinvalieden, journalisten en kinderen met een kaart van de Gezinsbond, samen goed voor 3.802 abonnementen, rijden ook gratis.

- 6.042 /   voor de jaarlijkse Dodentocht, 100 km stappen door Bornem en omliggende gemeenten liefst binnen de 24 uur, welke dit jaar doorgaat op 13 augustus, zijn reeds 6.042 voorinschrijvingen genoteerd.  Dit zijn er wel minder dan in het recordjaar 2009 (6.610), maar toch meer dan in 2008 (5.312). 

- 666 /  Als ge alle getallen van een roulette optelt krijg je 666, het getal van de duivel.....

31-07-2010 om 00:00 geschreven door R.A.A.

0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (2 Stemmen)
>> Reageer (0)
30-07-2010
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.De Reuzenbereklauw
De Reuzenbere(n)klauw.

Deze week kwam er een bericht van de Nationale Plantentuin van Meise waarbij deze ons waarschuuwde voor de gevaren van de Reuzenbereklauw, een zogezegde 'gevaarlijke plant' die volgens hen in volle opmars is in ons land.
De reuzenbereklauw  is een pracht van een plant die wel 3 meter (volgens de Nationale Plantentuin wel 5 meter) groot kan worden en heeft ook enorme bladeren die tot 3 meter kunnen worden.  De plant heeft 2 jaar nodig om tot bloei te komen, waarna hij afsterft.

Het is inderdaad wel een plant waarvoor men moet opletten.  De bladeren zijn gevaarlijk door de aanwezigheid van furocomarine, een stof die voorkomt in het sap van verschillende schermbloemigen.  Deze stof maakt de huid gevoelig voor UV-licht van een bepaalde golflengte (rond 3200 ängström), wat een pijnlijke huidaandoening veroorzaakt die soms maanden kan aanhouden.  In ons klimaat kan dat alleen voorkomen op uiterst heldere zonnedagen tijdens de maand juli.

Als verklaring waardoor de plant zo in opmars is zegt de woordvoerster van de Nationale Plantentuin hetvolgende: "Langsrijdende auto's en treinen helpen de zaden verspreiden.  Eén plant verspreidt tot 100.000 zaden en is opgewassen tegen droogte en koude."

Ik ben het hier niet helemaal mee eens.  Maar daar zullen ze het wel beter weten dan ik zeker.

Mijn versie hierover luidt als volgt:
"De zaden verliezen vrij snel hun kiemvermogen als je ze droog opbergt.  Wilt ge een exemplaar van deze plant, dan moet ge kiemen van afgevallen zaden aan de voet van de stervende moederplant nemen."

Ik heb vroeger ook zo'n geweldig imposante plant in de tuin gehad. Maar eigenlijk hebt ge er veel vuil van als de bloemschermen uitgebloeid zijn.  Ook zat de plant, waarvan de stengel hol is, steeds vol met oorwormen.



Op 29/6/05, in het prille begin van mijn krantje dus, schreef ik in een artikel over deze plant (intussen verhuisd naar http://www.bloggen.be/afgevoerd ), tevens hetvolgende:

In GVA van za.25/6 las ik een artikel over een man die op een wandeling in het natuurgebied "Klein Zwitserland" in Mortsel een grote of Reuzenbereklauw zag staan.  Hij vond niet beter dan die plant te vernietigen en de gemeente te contacteren om hem te verwijderen omdat de bladeren giftig zijn.

Ik was bij het lezen hiervan echt verontwaardigd.  Waar haalt die man het recht vandaan om zo'n indrukwekkende plant te vernietigen?  In een natuurgebied dan nog wel!  Men moest hem hiervoor beboeten!

30-07-2010 om 23:07 geschreven door R.A.A.

0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (2 Stemmen)
>> Reageer (4)
29-07-2010
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Verboden

De tijdens de Ronde van Frankrijk uitgebrachte reklame-affiche van sloggi werd verboden.



Maar een fotograaf heeft wel volgende grote foto's voor de ramen hangen.  Dat mag dan wel.


Wel, dat vind ik nu niet kunnen...






29-07-2010 om 18:10 geschreven door R.A.A.

0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 2/5 - (4 Stemmen)
>> Reageer (2)
28-07-2010
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Sloggi
Ter gelegenheid van de Tour de France pakte het vrouwenlingeriemerk sloggi uit met een opmerkelijke reklamecampagne: 
onder de naam 'Tour de sloggi' verschenen er affiches langs onze Vlaamse wegen waarop fietsende vrouwen die slechts gekleed zijn in slipjes met de kleuren van de drie tourklassementen: een geel slipje, een groen en een wit met rode bolletjes. 

 
Slipjes die niet eens verkocht worden; een pure imagocampagne.

Hoezo, niet te krijgen?  En deze dame dan? 
Deze is zelfs in volledig aanpast outfit voor de Tour!

In aangepast tenue voor de Tour

Maar na over de reklame-affiche van sloggizogezegd een paar klachtenbrieven van consumenten ontvangen te hebben, heeft de Jury voor Ethische Praktijken inzake Reklame (JEP) eind vorige week beslist dat deze "dubbelzinnige en onfatsoenlijke reklame" moet verdwijnen!

De manager van sloggi vindt het verbod wat wereldvreemd, maar kondigde aan dat men niet in beroep zou gaan tegen de beslissing.  Dat zou trouwens geen zin hebben, want de campagne was maar voor twee weken gepland.
"Wij maken nu eenmaal lingerie en geen kattevoer.  Dus tonen wij in onze reklame die lingerie en hoe ze zit.  We hebben er angstvallig zorg voor gedragen dat niets van de dames wordt getoond dat niet bij onze boodschap hoort.  Dat bij de afgebeelde exemplaren ook een string staat, komt gewoon omdat 20% van de slipjes die wij in België verkopen, strings zijn.  Voorts hebben wij alleen de actualiteit aangegrepen om de promotie iets extra's mee te geven.  Meer niet." 
 
"Maar we begrijpen niet dat er zo'n spel van wordt gemaakt", voegt de PR-verantwoordelijke er nog aan toe.  "Sloggi heeft altijd al een speels en ietwat ondeugend imago gehad.  Tot dusver leek niemand daar aanstoot aan te nemen."

Affiche aangepast....     

Hier nog enkele verboden advertenties:
(www.humo.be)

28-07-2010 om 00:00 geschreven door R.A.A.

0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 3/5 - (5 Stemmen)
>> Reageer (2)
27-07-2010
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Bevolkingscijfers
Vorige week meldde ik nog dat ze er nog niet waren, maar vandaag zijn de bevolkingscijfers voor 2009 (door Eurostat) bekend gemaakt en weten we eindelijk met hoeveel we zijn in België. 

Op 1 januari telde ons land 10,827 miljoen inwoners.  Dit is een aangroei met 0,71%, beduidend hoger dan het gemiddelde voor Europa.  
Voor heel Europa werd een stijging van de bevolking van 0,27% opgetekend.

Toch lopen de Europese cijfers erg uiteen.  In Luxemburg groeide de bevolking met maar liefst 1,72%, terwijl Litouwen zijn inwonersaantal met 0,62% zag terugvallen.

De 27 EU-lidstaten telden op 1 januari  2010 samen 501,1 miljoen inwoners. Dat is 1,4 miljoen meer dan een jaar voordien. In 2009 werden er maar liefst 5 miljoen kinderen geboren.

Qua bevolkingsaangroei komt ons land op de vierde plaats na het reeds genoemde Luxemburg met een aangroei van 1,72%, Zweden met 0,91 procent en Slovenië met 0,72 procent.
Letland, Litouwen en Bulgarije daarentegen zien hun bevolking slinken, dit voornamelijk door emigratie.

De nominale groei van 77.000 inwoners in ons land beperkt zich tot een natuurlijke toename van 22.000 , terwijl 55.000, dit is ruim 70 procent, toe te schrijven is aan immigratie.

Wat betreft geboorte- en sterftecijfers schommelt België met respectievelijk 1,17 en 0,96% rond het Europese gemiddelde. 

27-07-2010 om 19:10 geschreven door R.A.A.

0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (2 Stemmen)
>> Reageer (1)
26-07-2010
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Kwallen
Zoals elk jaar in de zomer, drijven er in zee weer miljoenen kwallen voor onze kusten.  Maar dit jaar zijn het er fors meer dan normaal. 

Begin juli zorgde de noordenwind ervoor dat heel wat blauwe haarkwallen richting onze stranden werden gedreven en er ook aanspoelden.  Maar wie door deze gebeten wordt komt er doorgaans vanaf met een lichte prikpijn.         

Maar veel venijniger zijn de giftige tentakels van de bruine kompaskwallen die nu aan de beurt zijn.  Men schat dat er ook van deze typische zomersoort enkele miljoenen ronddobberen.

         
     (foto Vliz)                                    

OPGELET DUS VOOR DEZE ONAARDIGE DIEREN als ge aan zee bent !

Kwallen kunnen niet zelf zwemmen. Ze bewegen zich hooguit wat naar boven of naar onder in het water en hun verplaatsing is volledig afhankelijk van de windriching en de zeestromingen.
  
(bron: zita)

26-07-2010 om 17:16 geschreven door R.A.A.

0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 3/5 - (2 Stemmen)
>> Reageer (2)
25-07-2010
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Tijgerbloemen
Tijgerbloem 250710
 Het is weer de tijd van het jaar dat de prachtige tijgerbloemen (Tigridia pavónia) in bloei staan.
Jammer dat elke bloem maar één dag bloeit en als ge gaat werken is er maar weinig kans om ze in volle glorie te zien want zo rond 8 uur 's morgens beginnen ze open te komen en in de late namiddag beginnen ze alweer te verwelken.   Er staat dan wel al een nieuwe klaar om de volgende dag open te gaan. 


(Deze presentatie zijn foto's van een vorig jaar.)

De blauwe bloempjes onder de tijgerbloem op de bovenste foto (foto van vandaag) weet ik niet wat dat is.  Ik heb vorig jaar een paar van deze plantjes meegebracht van ergens tussen het onkruid langs de spoorweg en ze zijn dit jaar, waarschijnlijk door zaad, terug uitgekomen. 
Op de plaats waar ik ze gehaald heb, staan deze bloemen dit jaar er niet meer: de eigenaar van de aanpalende tuin heeft nl. het achterliggende stukje proper gemaakt.

25-07-2010 om 00:00 geschreven door R.A.A.

0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 4/5 - (11 Stemmen)
>> Reageer (5)
24-07-2010
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Zomaar wat cijfers
Zomaar wat cijfers uit een doodgewone week:

In de laatste week van juni

- zijn wereldwijd 2,6 miljoen baby’s geboren

- voor deze nieuwgeborenen heeft de wereld die week 40 ton voedsel geproduceerd
- stierven er wereldwijd ongeveer 1 miljoen mensen.  Er zijn dus meer dan 2 geboortes per overledene.
- werden er (naar schatting) 900.000 abortussen gepleegd
- zijn naar schatting meer dan 5 miljoen computers verkocht en dubbel zoveel gsm’s.
- werden bijna 1 miljoen nieuwe auto's geproduceerd 
Klik op de afbeelding om de link te volgen- werden er 1.000 miljard mail-berichten verzonden
- dat zijn dagelijks 20 mails per persoon op deze planeet.   Vermits de grote meerderheid van de wereldbevolking niet over een computer beschikt, geeft dat een veel hoger gemiddelde per persoon 'on line'.
- Google verwerkt 10 miljard zoekopdrachten per week.
- er werden 50 miljard sigaretten gerookt
- er werd 10 miljard dollar uitgegeven aan drugs.


.... Zomaar wat cijfers van een doodgewone week .....

(bron: zita en gebaseerd op:Financial Times)


24-07-2010 om 00:00 geschreven door R.A.A.

0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 3/5 - (3 Stemmen)
>> Reageer (1)
23-07-2010
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Tom Boonen fuift
 Tom Boonen.

Terwijl in Frankrijk de Tour bezig is, zit Tom Boonen wegens zijn knieblessure met verplichte rust thuis.
Maar volgens Dag Allemaal is die "rust" echter relatief en feest hij "als de beesten".

Volgens het weekblad zou Boonen op 5 juli in discotheek Carré in Willebroek aanwezig geweest zijn op 'Badpakkenfeest 2010'. Zijn aanwezigheid ging naar verluidt niet onopgemerkt voorbij. "Vanop het balkon van de vipruimte stond hij de joelende massa te bespelen. Als een orkestmeester die zich boven het volk verheven voelt. Hij leek wel in trance, hij zwaaide met zijn armen, alsof hij aan het vliegen was", schrijft het weekblad.

Tom Boonen fuift in de Carré (1)
(YouTube)  

Verder in het artikel zegt een getuige:
"Boonen viel meteen op. Hij wilde maar één ding: de show stelen.  Iedereen moest hem gezien hebben. Hij deed alsof hij God was.  Op een gegeven moment hing hij heel vervaarlijk over de reling. Zijn vrienden moesten hem in toom houden of hij was naar beneden gedonderd. Hij stond wankel op zijn benen."

"Hij was ladderzat. Of hij had iets genomen", zegt een andere getuige.
"Volgens mij heeft Boonen geen pintjes gedronken ofzo", zegt nog iemand anders. "In elk geval: hij was van iéts onder invloed".  

Iets voor 04.00 uur 's ochtends verliet Boonen de Carré.
"Hij kon niet meer deftig op zijn benen staan, zijn vrienden moesten hem ondersteunen. Zo werd hij afgevoerd." 
(Bron: zita)

Tom Boonen werd al meermalen betrapt op het gebruik van cocaïne, maar hij probeert te minderen.


Tot slot nog een liedje over Tom Boonen (juni 2008)

YouTube - Tom Boonen cocaine (← klik op banner)

23-07-2010 om 22:37 geschreven door R.A.A.

0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 3/5 - (5 Stemmen)
>> Reageer (1)
22-07-2010
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Oud nieuws
Wat oud nieuws.

- Begin deze maand stelde ontslagnemend Premier Yver Leterme in het Europees Parlement in Straatsburg de aanpak en de krachtlijnen voor van het Belgische voorzitterschap van de EU. 
De meeste Europarlementsleden reageerden positief en prezen de zorgvuldige voorbereidingen en de Europese gezindheid van de nieuwe voorzitter.
Enkel de Brit Nigel Farage had een andere mening.  Hij zei: "Een land dat niet echt een natie is en op de rand van een breuk staat, komt nu eens vertellen wat er in Europa moet gebeuren."
Het was diezelfde Nigel Farage die eerder Van Rompuy vergeleek met 'een natte dweil'.
De man moet echter niet veel zeggen: is het niet zo dat er in het Prinsdom Wales tegenwoordig ook nationalistische afscheidingsbewegingen actief zijn?  En dan Noord-Ierland dat zich al jaren onafhankelijk wil maken van het Verenigd Koninkrijk....

- Uit cijfers van de OESO blijkt dat de Belgische overheid tot de duurste van de wereld behoort en op twee na de grootste verkwister is.  In de rangschikking van efficiëntie laat België nog juist Italië en Hongarije achter zich. 
België scoort dan weer wel goed qua onderwijs en gezondheidszorg, maar barslecht qua justitie, defensie en financiën dus.

- Niemand weet op het ogenblik precies hoeveel inwoners ons land telt.  De meest recente bevolkingscijfers dateren nog van 1 januari 2008 en het zal zelfs nog maanden duren vooraleer we de cijfers van 2009 krijgen.
Oorzaak: de Algemene Directie Statistiek en Economische Informatie (ADSEI), het vroegere NIS, probeert haar computerprogramma aan te passen om migratiegegevens te filteren, maar botst hierbij met de privacycommissie. Magere uitleg naar mijn mening.  In Nederland b.v. kent men de cijfers van 2009 al wel.

22-07-2010 om 18:02 geschreven door R.A.A.

0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
>> Reageer (3)
21-07-2010
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Perzische slaapboom

 Zoals beloofd:
 de Perzische slaapboom die gaat slapen:

Slaapboom tegen de avond
De sikkelvormigen blaadjes aan beide kanten van de steel beginnen zich samen te plooien.

 Slaapboom slaapt.
Slaapboom slaapt

 Elke avond en morgend ga ik er naar kijken.
 Ze zijn wel altijd al wakker vóór ik er ben.

In een Chinese botanische tekst van 500 jaar geleden wordt deze boom beschreven als 'boom van collectief geluk', want 'hij geeft vreugde en troost, brengt het oog tot stralen, het hart tot leven'.

21-07-2010 om 00:00 geschreven door R.A.A.

0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
>> Reageer (5)
20-07-2010
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Perzische slaapboom

 Vandaag heel de dag moeten gaan werken,
 vandaar geen tijd gehad om een nieuw artikel te brengen.

Dan maar een fotootje uit de tuin:
de eerste bloemen aan mijn Perzische slaapboom 
 - Albizia julibrissan - (ik het er 3 staan) zijn open.
Perzische slaapboom

 Na de voorbije strenge winter vreesde ik er voor,
 maar de 3 boompjes hebben het toch gehaald. 
  Ze zijn namelijk niet winterhard.

 Wat er nog zo speciaal is aan deze bomen:
 's avonds gaan ze 'slapen' en vouwen daarvoor hun blaadjes samen. 
 Maar daar heb ik nog geen foto van - komt nog.

20-07-2010 om 00:00 geschreven door R.A.A.

0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 2/5 - (5 Stemmen)
>> Reageer (1)
19-07-2010
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Marokkanen en andere

Papa Rachid vertelt aan zijn kinderen en kleinkinderen over de goede oude tijd van vroeger.
"Toen ging ik met een biljetje van 20 oude Belgische franken naar de buurtwinkel en kwam terug met een brood, een doosje eieren, 3 kg aardappelen, twee salami's, een pakje boter, een pak suiker, een liter melk, 100 gram kaas, een doos thee en een pakje sigaretten.  Tegenwoordig is dat niet meer mogelijk met al die bewakingscamera's." 

---------------------------------------------------------------------------

Uit een Nederlandse studie welke gepubliceerd werd in het Tijdschrift voor Criminologie blijkt dat de helft van de Marokkaanse jongeren al een misdrijf pleegde
Eén op de drie Marokkaanse mannelijke daders is tevens een veelpleger.
  
Voor de studie werd iedereen die in een bepaald jaar (in dit geval 1984) in Nederland geboren werd, gevolgd tot hij of zij 22 jaar werd.  
In 1984 werden in Nederland ruim 87.500 jongens en ruim 83.300 meisjes geboren.
Voor het onderzoek zijn ze gesplitst in de etnische groepen Nederlands, Surinaams, Antilliaans, Turks, Marokkaans en overig.

Wat blijkt?
- 14% had op 22-jarige leeftijd minstens één misdrijf op zijn kerfstok.  Bij de Marokkaanse mannen gaat het om 54%.
Ook Surinaamse (43 procent) en Turkse jongens (41 procent) staan veel vaker in het politiesysteem dan gemiddeld.  Autochtone Nederlandse jongens komen uit op ruim 20 procent.
- Marokkaanse jongens zijn gemiddeld het jongst als ze voor het eerst als dader worden geregistreerd en komen het vaakst, gemiddeld 4,1 keer, met de politie in contact.
- Van alle meisjes uit 1984 komt 5,4% minstens één keer in aanraking met de politie, waarvan 16,6% Marokkaanse meisjes tegenover 4,5% Nederlandse meisjes.

- Er zijn 11 keer meer mannen dan vrouwen veelplegers (= meer dan 5 misdrijven).  Bij de mannelijke Marokkaanse veelplegers is dat één op de drie.
-Allochtone deliquenten zijn gewelddadiger dan autochtone. Vooral Turken.  Marokkanen plegen meer vermogensdelicten en autochtone Nederlanders  staan meer bekend om hun vernielingsgedrag en het verstoren van de openbare orde. 
(bronnen: GVA en NOS)

19-07-2010 om 14:31 geschreven door R.A.A.

0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 4/5 - (3 Stemmen)
>> Reageer (3)
18-07-2010
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Probleem
Klik op de afbeelding om de link te volgen Altijd weer hetzelfde probleem: 
wat gaan we weeral aandoen vandaag?

18-07-2010 om 22:13 geschreven door R.A.A.

0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 3/5 - (4 Stemmen)
>> Reageer (3)
17-07-2010
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Tour de France

 Vandaag wordt de 13de rit gereden in de Tour de France.

Ik heb nog een anecdote over een voorval tijdens de 13de rit in de tour van 1950  (van Perpignan naar Nîmes toen op 27 juli).

De Algerijnse renner Abdelkader Zaaf (in 1986 overleden op 69-jarige leeftijd) reed samen met zijn landgenoot Marcel Molines bijna 20 minuten voor het peloton uit.  Het was bijzonder heet, wel tegen de 40 graden, en onderweg werd de renners een fles drank aangeboden die Zaaf gulzig uitdronk.   Op 28 km van de meet begon hij plots te zigzaggen.  Tenslotte viel hij van zijn fiets en toeschouwers legden hem tegen een boom.  Daar viel hij prompt in slaap. 

Toen hij ontwaakte, klom hij terug op zijn fiets, reed tot ontstentenis van het publiek 50 meter het peloton tegemoet en viel opnieuw.
Hij werd daarna afgevoerd met de ambulance.
Zijn maat Molines die verder gereden was, won de etappe (zijn enige overwinning), maar Zaaf had zijn wereldfaam als wielrenner verworven.

In de ambulance werd een indringende dranklucht vastgesteld.  Achteraf bleek dat de fles drank die de renners onderweg aangereikt werd, wijn zou geweest zijn.  Als moslim was de Algerijn niet gewoon alcohol te drinken en in combinatie met de hitte was de wijn hem fataal geworden en was hij in geen tijd stomdronken. 

Maar er bestaan nog andere versies over dit spraakmakende voorval.
Een andere verklaring is dat toeschouwers, terwijl hij bewusteloos onder de boom lag, rode wijn over zijn hoofd goten om hem weer fit te krijgen. Maar een derde versie is dat Zaaf van een Belgische renner een doosje peppillen kreeg en de gehele inhoud van het doosje zou hebben ingenomen.

Abdelkader Zaaf moest de nacht in het ziekenhuis doorbrengen, maar verliet dit te voet om 6 uur 's morgens, op zoek naar de Tourdirecteur Goddet.  Hij vroeg of hij voor de start van de 14de rit de 28 overblijvende kilometers van de dag voordien mocht uitrijden.  Maar dat mocht uiteraard niet en de renner die zich aansloot bij het peloton aan de start, werd door de tourleiding uit de koers gehaald.

In 1951 reed Zaaf de Tour wel uit en haalde als rode lantaarn de finish in Parijs.

Een jaar later verdween hij plotseling van het toneel.


17-07-2010 om 15:07 geschreven door R.A.A.

0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 3/5 - (3 Stemmen)
>> Reageer (2)
16-07-2010
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Gelezen
Klik op de afbeelding om de link te volgen Gelezen: 'De Colorado Kid'

van Stephen King

(kort verhaal uit 2005 ,slechts 143 blz., pocketformaat)



Stephanie, een afgestudeerde studente journalistiek, komt voor haar stage als journaliste terecht bij een plaatselijk krantje op een eiland voor de kust van Maine, de ‘Weekly Islander’’ dat al 40 jaar lang geleid wordt door de nu twee oude knarren van journalisten.

Nadat een journalist van de Boston Globe die voor een artikelenreeks in zijn krant op zoek is naar verhalen over onopgeloste misdaden vertrokken is, beginnen de twee mannen tegen Stephanie te vertellen over mysterieuze en onverklaarbare verschijnselen aan de kust van New England.

Omdat ze de jonge Stephanie intussen als volwaardig aanvaard hebben, beginnen ze daarna over een geval van 25 jaar geleden, in de zomer van 1980, (een verhaal welk ze niet wilden delen met de juist vertrokken journalist van de Boston Globe), van een onbekende man die op een vroege ochtend op het strand dood werd aangetroffen.  Niemand wist wie de man is, hoe hij daar kwam en wat hij daar deed. Het is dank zij de vasthoudendheid van de twee journalisten dat de mysterieuze dode, die intussen de naam van ‘Colorado Kid’ had meegekregen, kon geïdentificeerd worden.

Maar de raadsels rond de dode blijven bestaan. Het blijkt dat de man 5 uur voor zijn dood nog gezien werd op zijn werk en dat is 3000 km van waar hij gevonden werd,...

Dit is niet het typische genre van Stephen King.  We kunnen dit verhaal bestempelen als een tussendoortje, meer niet.

Voor meer boekbesprekingen, ook van Stephen King, tik 'Gelezen' (met hoofdletter) in 'Zoeken in blog'.

 

16-07-2010 om 17:10 geschreven door R.A.A.

0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
>> Reageer (5)
15-07-2010
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Mysterie opgelost
 Een vraag die ons al eeuwenlang bezighoud:


 Wat was er eerst: de kip of het ei?       

Onderzoekers van de universiteiten van Sheffield en Warwick (Engeland) zijn er in geslaagd om een antwoord te geven op deze vraag.  
Hun besluit is dat de kip wel degelijk eerst was. 
     
De wetenschappers ontdekten dat een eierschaal enkel gevormd kan worden op basis van een bepaald soort proteïne die OC-17 heet.  Die proteïne wordt enkel geproduceerd in de eierstokken van de kip. Dat betekent dus dat het ei enkel kan bestaan als het uit de kip komt.
  Kip legt ei.

Met behulp van een supercomputer hebben de wetenschappers de moleculaire structuur van een eierschaal blootgelegd. Ze ontdekten daarbij dat die proteïne als een katalysator werkt en de vorming van de schaal versnelt. Die harde schaal is essentieel om de eierdooier te beschermen terwijl het kuiken zich ontwikkelt.

'Er werd lang vermoed dat het ei eerst kwam, maar we hebben nu het wetenschappelijke bewijs dat het eigenlijk de kip is die er eerst was"
en
''Begrijpen hoe kippen eierschalen maken, is fascinerend.  De natuur heeft vernuftige oplossingen gevonden voor allerlei problemen. We kunnen er nog veel van leren.' zeggen de professoren..

Dus: het is nu duidelijk: zonder kip geen ei.
Blijft natuurlijk de vraag: hoe is dan die eerste kip ontstaan, die het eiwit produceerde?


Een vermeldenswaardige uiteenzetting omtrent de vraag 'Wat was er eerst, de kip of het ei?' , vinden we op de site 'technopolis.be' (met nog veel andere interessante vragen).
Klik hiervoor op deze link:
http://www.technopolis.be/nl/index.php?n=4&e=360&s=368&exp=176&PHPSESSID=3a4cb

15-07-2010 om 15:35 geschreven door R.A.A.

0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (2 Stemmen)
>> Reageer (3)
14-07-2010
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Illegalen
Onder de voorbije regering is het aantal verwijderingen van illegalen en uitgeprocedeerden uit het land, sinds 2007 gedaald met 20%. Van 4.311 in 2007 tot 3.443 in 2009.
Vóór Leterme , in 2006 bedroeg het nog 6.629, of 2x zoveel.
Het aantal asielaanvragen steeg in die periode met 55% tot 17.186.
Het aantal meervoudige asielaanvragen, dit zijn nieuwe aanvragen nadat de vorige afgewezen werd, steeg tot een vierde van het toaal aantal aanvragen.

Uit recente cijfers blijkt dat tijdens de eerste helft van dit jaar reeds 14.195 illegalen werden geregulariseerd. Dat is al zoveel als in heel 2009.

Tussen 15 september en 15 december konden illegalen die reeds een 'duurzame band' met ons land  hadden, een aanvraag indienen voor een verblijfsvergunning.
(zie mijn artikel van 15/9/2009: 'Illegaliteit Beloond'
of meer over het onderwerp:'illegalen')

Bij de Dienst Vreemdelingenzaken liepen 24.981 aanvragen binnen. Maar men verwacht dat er vanuit Antwerpen nog een kleine 5.000 aanvragen achter zijn. 
Eén aanvraag kan over meerdere personen gaan. 

---------------------------------------------------------------------

Ongelooflijk maar waar.

Mohamed S.
is een veroordeeld terrorist.

De man heeft al verschillende asielaanvragen ingediend maar die werden telkens verworpen.
Hij kwam tien jaar geleden naar België als politiek vluchteling. Vrij snel werd zijn naam in verband gebracht met terrorisme.

In 2004 werd hij opgepakt als verdachte van terroristische activiteiten. Samen met de Tunesische Belg Tarek M. en Driss E. verzorgde  S. vanuit Antwerpen de communicatie van een Belgische terreurbende met Al Qaida en stond hij in druk telefonisch contact met tientallen moslimterroristen in het buitenland, onder wie het brein achter de aanslag van 11 september en de organisator van de aanslagen in Madrid.

S. kreeg op 29 nov. 2004 de maximumstraf van 5 jaar cel welke hij volledig uitzat.
Na zijn gevangenisstraf verbleef S. eerst als illegaal bij kennissen in Sint-Niklaas en daarna in Houthalen. In zijn laatste woonplaats ontstond een veiligheidsprobleem en daarom werd hij opgesloten in het gesloten asielcentrum in Brugge, waar hij maximum 8 maanden kan blijven.  Binnen enkele maanden is die termijn verstreken.

Maar men kan Mohamed S. niet uitwijzen.  Dat is in feite een beetje raar, want zijn echtgenote en kind zitten al sinds 2006 terug in Irak.   Maar men vermoedt  dat er een risico bestaat dat hij in zijn regio van herkomst Irak zou mishandeld of gefolterd worden en in dat geval is een uitwijzing een schending van het Europees verdrag voor de Rechten van de Mens!

Voorbije zaterdag is bekend geraakt dat de overheid nu een flat in Meerhout in orde maakt voor S..  De gemeente moet dan voorzien in een leefloon voor de illegale terrorist.

Zo gaat dat.

(bron: GVA)

"Er is niets mis met een beetje gastvrijheid...Maar in ons landje schijnen er geen grenzen aan die gastvrijheid te bestaan.  Meer nog: ze is soms niet te vatten.  Een appartement en een leefloon voor een man van wie men weet dat hij een terrorist is en illegaal in ons land verblijft!  Dat is pas lachen-gieren-brullen. Men zou hem liever uitwijzen, maar dat gaat niet!  Hallo zeg overheid?"
(naar een lezersbrief uit de krant GVA)

14-07-2010 om 23:35 geschreven door R.A.A.

0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 4/5 - (6 Stemmen)
>> Reageer (1)
13-07-2010
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Adopties en andere
Adopties

Uit statistieken van de federale overheid blijkt dat er vorig jaar in ons land 820 kinderen geadopteerd werden.  
In Vlaanderen waren er 523 adopties tegenover 297 in Wallonië.
Uit de cijfers blijkt ook dat er in Vlaanderen steeds meer adopties zijn en in Wallonië steeds minder. 

Sinds de nieuwe adoptiewet van 2005 zijn er in ons land 3.301 kinderen geadopteerd, 1.493 jongens en 1.808 meisjes. Topjaar tot dusver was 2008, met in totaal 831 adopties in heel België.

Van de 820 geadopteerde kinderen in 2009 kwamen er 482 uit het buitenland en 338 uit eigen land.

Ook kozen meer adoptieouders voor een meisje (426 tegenover 394 jongens).

Volgens De Zondag kon er in 2009 ook voor het eerst een homokoppel een kind kon adopteren.


Tienermoeders.

Volgens cijfers van de Universiteit van Antwerpen kregen In 2009 kregen in Vlaanderen 1.309 meisjes onder de 20 jaar een of meerdere kinderen. Een kleine 300 van hen waren minderjarig, twaalf moeders waren jonger dan 15 jaar.

Gemiddeld werden iets meer dan 7 op 1.000 meisjes tussen 15 en 20 jaar zwanger.
Deze cijfers lopen sterk gelijk met die van 2008.

Met dit bevallingscijfer van 0,7% voor 15 tot en met 19-jarigen blijft Vlaanderen sterk onder het Europese gemiddelde dat rond 1,5 procent schommelt. Alleen in Cyprus, Nederland, Slovenië en Zwitserland ligt het cijfer lager dan bij ons.

Wel kregen in 2008 en 2009 in Vlaanderen en het UZBrussel meer dan 13 procent van de tienermoeders een tweede of derde kind voor hun twintigste. Dat percentage lag de afgelopen 13 jaar nooit zo hoog.
Verklaring hiervoor zou kunnen zijn dat meisjes die al een kind hebben, na hun eerste bevalling dus (opnieuw) nonchalant omgaan met anticonceptie of  snel een broertje of zusje willen voor hun eerste kind.

VIER OP DE TIEN ZWANGERE MEISJES LAAT EEN ABORTUS UITVOEREN.
(bronnen: De Standaard en GVA)

Er zijn sterke gewestelijke verschillen.
In Vlaanderen worden 7 per 1000 meisjes zwanger, in Wallonië 10 en in het Brussels hoofdstedelijk gewest 19.
In Vlaanderen kiezen tieners vaker voor het moederschap dan voor abortus. In Brussel is dat net omgekeerd en in Wallonië kiezen ze ongeveer even vaak voor geboorte als voor abortus.

 Voor Wallonië zijn me voor 2009 nog geen cijfers bekend, maar in 2008 waren van de 37.380 vrouwen die in Wallonië bevielen, 4% jonger dan 20 jaar.
 (Cijfers van het Franstalige Centrum voor Perinatale Epidemiologie - CEpiP).  Met dit percentage steekt het ook veel andere West-Europese landen voorbij.

In Wallonië en Franstalig Brussel verzamelen verpleegkundigen en vroedvrouwen naast de cijfers ook een aantal demografische gegevens,
Het bevallingscijfer bij Waalse en Brusselse minderjarige meisjes ligt hoger bij de tieners met een Belgische nationaliteit dan bij de meisjes met een vreemde nationaliteit, met een uitzondering van de Zwart-Afrikaanse meisjes, welk aanzienlijk hoger ligt.
44% van de nieuwe moeders woont geïsoleerd of in een opvangtehuis.
3% van de Belgische tienermoeders wordt prenataal niet opgevolgd. Dit cijfer ligt hoger onder de meisjes met een vreemde nationaliteit (8,8%) dan onder de meisjes met de Belgische nationaliteit (1,4%). De geïsoleerde jongeren raadplegen ook minder vaak een verloskundige voor de bevalling.
(bron: tienerzwangerschap.blogspot)


Voor vroegere artikels omtrent dit onderwerp:
tik 'tienerzwangerschappen' in 'zoeken in blog'.

13-07-2010 om 00:00 geschreven door R.A.A.

0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 4/5 - (3 Stemmen)
>> Reageer (3)


Foto

Dit is het wapenschild dat in de 15de eeuw door een tak van mijn familie gedragen werd.
Aanvankelijk was ik van plan mijn Weblog gewoon onder mijn echte naam te starten.  Maar als ik zo eens naar de andere reeds bestaande keek, viel het mij op dat de meeste ervan met een schuilnaam werken.  Vandaar dat ik uiteindelijk beslist heb dat ook maar te doen.

.../raa. is het geworden.

R.A.A.
is in feite niet zo geheimzinnig als het op het eerste zicht lijkt.  Het zijn namelijk de eerste letters van mijn voornamen.





Vandaag zijn we:

Archief per maand
  • 07-2013
  • 06-2013
  • 05-2013
  • 03-2013
  • 02-2013
  • 01-2013
  • 12-2012
  • 11-2012
  • 10-2012
  • 09-2012
  • 08-2012
  • 07-2012
  • 06-2012
  • 05-2012
  • 04-2012
  • 03-2012
  • 02-2012
  • 01-2012
  • 12-2011
  • 11-2011
  • 10-2011
  • 09-2011
  • 08-2011
  • 07-2011
  • 06-2011
  • 05-2011
  • 04-2011
  • 03-2011
  • 02-2011
  • 01-2011
  • 12-2010
  • 11-2010
  • 10-2010
  • 09-2010
  • 08-2010
  • 07-2010
  • 06-2010
  • 05-2010
  • 04-2010
  • 03-2010
  • 02-2010
  • 01-2010
  • 12-2009
  • 11-2009
  • 10-2009
  • 09-2009
  • 08-2009
  • 07-2009
  • 06-2009
  • 05-2009
  • 04-2009
  • 03-2009
  • 02-2009
  • 01-2009
  • 12-2008
  • 11-2008
  • 10-2008
  • 09-2008
  • 08-2008
  • 07-2008
  • 06-2008
  • 05-2008
  • 04-2008
  • 03-2008
  • 02-2008
  • 01-2008
  • 12-2007
  • 11-2007
  • 10-2007
  • 09-2007
  • 08-2007
  • 07-2007
  • 06-2007
  • 05-2007
  • 05-1973

    Gastenboek
  • Zondag groetjes van de Geldwolven
  • Zaterdag groetjes van de geldwolven
  • Vrijdag groetjes van de Geldwolven
  • Donderdag groetjes van de Geldwolven
  • Woensdag groetjes van de Geldwolven

    Druk oponderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek


    Het


    Laatste commentaren
  • Fietstocht wc-potten (MaBo*)
        op Fietstochtje
  • >_> (Eduard)
        op Hereniging
  • .. (Klaproosje1)
        op Afsluiten weblog
  • droef (Klaproosje1)
        op Afsluiten weblog
  • Innige deelneming (Het Bloggershoekje 3)
        op Afsluiten weblog
  • Onze innige deelneming bij het heengaan van onze goede blogvriend Remy. (Paolo)
        op Afsluiten weblog
  • Innge deelneming (Martine)
        op Afsluiten weblog
  • Innige deelneming (Roosje)
        op Afsluiten weblog
  • mijn oprechte deelneming (bo)
        op Afsluiten weblog
  • Mijn Oprechtige Deelneming (Nikki)
        op Afsluiten weblog
  • Zoeken in blog


    E-mail mij

    Druk op onderstaande knop om mij te e-mailen.


    Bekijk de trailer
    voor vandaag in

     
    (van maandog tot vrijdag)
    Wettelijke verlofdagen
    en schoolvakanties:

    http://www.sbweb.be/SB/
    verlof.asp?year=2013

    of ook nog deze interessante link:
    http://www.feestdagen-belgie.be/

    Kalenders 2013 om af te drukken:

    http://www.feestdagen-belgie.be/
    download-gratis-kalenders-2012
    -om-te-printen-afdrukken
    #ixzz1nDyZg1KB



    WERELDKALENDER
    VOOR FEESTDAGEN
    http://www.earthcalendar.net/
    index.php


    Woordenlijst Nederlandse Taal
    Officiële Spelling
      

    http://woordenlijst.org/


    banner flitspalen Vlaanderen
    www.mobielvlaanderen.be/
    flitspalen/kaarten.php?a=4&nav=5

    Let wel
    Door sommige steden en gemeenten op eigen initiatief geplaatste camera's zijn niet opgenomen in deze gegevens.


    Actueel neerslagbeeld
    neerslag België

    Mijn andere blogs
  • Grenspalen 1
  • Grenspalen 2
  • Grenspalen 3
  • Boekbesprekingen
  • Oudere en hier 'afgevoerde' artikels

  • Mijn favorieten
  • Lana
  • Steffie
  • Nikki
  • Saagje
  • Waaroemni
  • De vriendinnen
  • Zondag
  • Frankie
  • Brabbes

    Mijn favorieten
  • Franske
  • Timmie en Daisy
  • De Westhoek
  • Wimpie's blog
  • Trucker John
  • Gita
  • Dialect
  • Amor Fati
  • Georges

    Mijn favorieten
  • Dierenopvoedster
  • Beversblog
  • Elisa en Juliette
  • Kaatje en Rikske
  • Diana's blog
  • Bieke
  • Meeuw
  • Ofthemonkeylions

    Mijn favorieten
  • Johnny en Christiane
  • Fietsroutes
  • Easywalk
  • Tuin den Horst
  • Tuinfreak
  • Onze Natuur
  • De natuur ontdekken
  • Natuurvriendelijk

    Mijn favorieten
  • Mija's bloemen
  • Cactussen
  • Francsicus
  • Redpoppy
  • Plonk

  • Mijn favorieten
  • Oldies
  • Wesp
  • Anna-Winterroosje
  • Alois
  • Koivis
  • Meermin
  • Ida
  • Bompa Harry

    Mijn favorieten
  • Lieve
  • Kartuizer
  • Johan
  • V V B-Hupoar
  • Hexaeder
  • Computertips
  • Katrien - Vraagjes
  • Zonnegroeten - computertips
  • Weerspreuken

    Mijn favorieten
  • Jot
  • Annemiek
  • Loek
  • Paolo
  • Ria fotografeert
  • Boomer
  • Opacor
  • Tonny en Leo
  • Zwaantje
  • Julius

    Mijn favorieten
  • Ineke
  • Flodder
  • Snoopy (Mia)
  • Ria
  • Gekke Meid
  • Buikdansen
  • Aphrodite


  • Blog tegen de regels? Meld het ons!
    Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!